آخرين وضعيت آزاد راه تهران – شمال

چهارشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۴ | 2 نظر

آخرين وضعيت آزاد راه تهران – شمال

پس از 41 سال

مطالعات اولیه طرح آزادراه تهران – چالوس در سال ۵۳ آغاز شد و پس از پیروزى انقلاب اسلامى مطالعات مسیر آزادراه از سوى وزارت راه و ترابرى به مسابقه گذاشته شده و بهترین طرح توسط هیئتی متشکل از وزارت راه و ترابرى و سازمان مدیریت و برنامه ریزى نهاد ریاست جمهوری کشور انتخاب شد . ضمناً در طرح کالبدى منطقه گیلان و مازندران و مجموعه راهبردها و سیاست ها که در سال ۷۳ به تصویب شوراى عالى معمارى و شهرسازى رسیده ، بر ساخت یک راه ارتباطى سریع میان تهران و غرب مازندران تأکید شده است. این آزادراه بخشى از آزادراه سراسرى شمال جنوب است که کوتاهترین مسیر ارتباطى دریاى خزر با خلیج فارس بوده و در ترانزیت منطقه نقش عمده ای  را بر عهده خواهد داشت.

 

سیر آزادراه از تقاطع غیر همسطح با بزرگراه شهید همت و بزرگراه آزادگان شروع و در امتداد دره کن پس از گذشتن از حاشیه روستای سولقان به تدریج از منطقه کوهستانی توچال عبور کرده و سپس توسط تونل بلند تالون به طول 4900متر این رشته کوه را قطع نموده و در دامنه های شمالی آن در منطقه دو آب شهرستانک قرار می گیرد.(اجرای این قسمت که طول تقریبی آن 32 کیلومتر می باشد  باعث می شود مسیر فعلی حدود 60 کیلومتر کوتاهتر گردد ).
از آن پس، مسیر به موزات جاده قدیم کرج – چالوس امتداد می یابد و در دره سرهنگ  وارد  تونل البرز بطول 6400 متر شده و در پل زنگوله خارج می شود،سپس  با عبور از ارتفاعات البرز به موازات جاده موجود کرج- چالوس تا شهر چالوس ادامه یافته و در نهایت با یک تقاطع غیر همسطح به کمربندی چالوس – تنکابن متصل  می گردد

اتوبان تهران شمال نقشه

آخرين وضعيت:

‌حسن احمدی نوری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی فارس، ‌درباره ‌آزادراه تهران – شمال بیان کرد: قطعه 4 آزادراه تهران – شمال تا یک ماه آینده زیر بار ترافیک می‌رود.

وی با بیان اینکه قطعه یک این آزادراه به طول 32 کیلومتر فاصله تهران تا چالوس را 60 کیلومتر کاهش می‌دهد، ‌اظهار داشت: شرکت چینی‌‌‌ در قطعه یک فعالیت می‌کنند که البته فعالیت آنها‌ محدود شده است و اصل کار را در قطعه یک به دست شرکت‌های ایرانی سپرده‌ایم.

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌ها بیان کرد: در قطعه یک پنج شرکت ایرانی فعالیت می‌کنند که کار خود را آغاز کرده‌اند.

احمدی نوری اظهار داشت: شرکت چینی کار خود را با همان 220 میلیون دلار فاینانس به اتمام می‌رساند و پیمانکاران ایرانی در قطعات‌ فعال خواهند بود.

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌ها با بیان اینکه عزم بنیاد هم برای تکمیل این پروژه جزم شده است، اظهار داشت:‌‌ آهنگ تکمیل این پروژه رو به رشد است و نسبت به 1.5 سال گذشته پیشرفت مطلوبی داشته است.

وی با اشاره به اجرای ساخت و ساز بزرگ‌ترین تونل حمل و نقلی و آزادراهی ایران از سوی دو شرکت ایرانی در قطعه دو ادامه داد: ساخت تونل یکپارچه البرز با 6 هزار و 400 متر طول کار بزرگی است که مهندسان ایرانی‌ در حال انجام این پروژه هستند،تا به حال 2 هزار و 300 متر این تونل حفاری شده و پیمانکاران ایرانی توانسته‌اند رکورد حفر روزانه 5 تا 6 متر تونل را ثبت کنند که رکورد خوبی است.

به گزارش فارس در دولت قبل بود که مقرر شد فاینانس‌ 420 میلیون دلاری برای قطعه یک آزادراه تهران-شمال محقق شود، از این رقم 220 میلیون دلار در یک گام محقق شد و 200 میلیون دلار بعدی به نتیجه نرسید؛ البته در قرارداد اولیه این پروژه، اجرا به طریق EPCF ‌و تأمین مالی از محل فروش اراضی تعیین شده بود.

به گزارش فارس مشخصات قطعات چهار گانه آزادراه تهران-شمال به شرح زیر است:

الف) مشخصات قطعه یک آزاد‌راه تهران-شمال

به گزارش فارس قطعه یک این آزاد‌راه حدفاصل تهران – دوآب شهرستانک به طول تقریبی 32 کیلومتر است؛ این منطقه از تقاطع بزرگراه آزادگان و بزرگراه شهید همت شروع و با عبور از مناطق کن، سولقان و امام زاده عقیل و تونل تالون و دره لانیز به سه راهی شهرستانک می‌رسد؛ اجرای ‌این قسمت که طول آن تقریباً 32 کیلومتر بوده و تکمیل آن در اولویت است موجب می‌شود قسمتی از راه فعلی که از طریق کرج می‌گذرد حذف شده و مسیر فعلی حدود 60 کیلومتر کوتاه‌تر شود و صرفه‌جویی قابل‌توجهی در مصرف سوخت، استهلاک و وقت رانندگان را به دنبال خواهد داشت؛ احداث و تکمیل این منطقه مهم که در مصوبه هیئت دولت اولویت اول داشته، سال‌ها به تعویق افتاده است.

ب) مشخصات قطعه دو آزاد‌راه تهران شمال

این منطقه حد فاصل دو آب شهرستانک – پل زنگوله به طول تقریبی 25 کیلومتر است؛ تونل‌های بلند البرز هر یک به طول 6 هزار و 350 متر در این منطقه قرار می‌گیرد، با اجرای این قسمت‌، طول مسیر جاده فعلی کرج – چالوس حدود پنج کیلومتر کوتاه می‌شود؛ در این منطقه هیچ‌گونه اقدام اجرایی اساسی صورت نگرفته است، در منطقه دو از سال 82 تا پایان سال 89 تنها به حفر تونل اکتشافی در قسمت میانی دو تونل اصلی رفت و برگشت با مقطع کوچک، بسنده شده است و بخش محدودی از یکی از تونل‌‌ها اجرا شده است.

عمليات منطقه 2 آزاد راه تهران شمال

ج) مشخصات قطعه سه آزاد‌راه تهران شمال

این مسیر حد‌ فاصل پل زنگوله – سه راهى دشت نظیر و مرزن‌آباد به طول تقریبی 46 کیلومتر است؛ مسیر‌ دارای دو خط رفت و دو خط برگشت است و در قسمت‌های فراز یک خط کندرو به مسیر اضافه می‌شود؛ در این منطقه به دلیل کوهستانی و سخت بودن منطقه هیچ‌گونه اقدامی در مورد عملیات اجرایی انجام نگرفته‌ است.

د) مشخصات قطعه چهار این آزاد‌راه

قطعه چهار آزاد‌راه تهران – شمال حدفاصل سه راهى دشت نظیر مرزن‌آباد – چالوس به طول حدود 20 کیلومتر است؛ مسیر دارای دو خط رفت و دو خط برگشت است و در قسمت‌های فراز یک خط کندرو به مسیر اضافه می‌شود، اجرای این قطعه از سال 1375 آغاز شد و در دولت دهم ابتدا با پیشرفت فیزیکی 97 درصدی به بهره‌برداری رسید و سپس به تدریج در حال تکمیل است.

سخت‌ترین و پرهزینه‌ترین قسمت آزادراه تهران-شمال اجرای قطعات 2 و 3 است که بیش از 15 هزار میلیارد تومان هزینه دارد، ‌کوهستانی و صعب‌العبور بودن قطعات دو و سه نیز اجرای آن را با مشکلات زیادی مواجه کرده است؛‌ به علت افزایش قیمت قیر در کنار رشد قیمت مصالح، هزینه ساخت قطعات 2 و 3 در کنار تکمیل کل مسیر آزادراه تهران-شمال، بیش از 15 هزار میلیارد تومان خواهد بود و این رقم چندین برابر کل بودجه عمرانی تخصیصی وزارت راه است.

 

مشخصات فنی طرح:

 

  1. طول آزادراه 124کیلومتر بوده و دارای 2 خط (در فرازهای تند 3 خط) در هر باند می‌باشد.
  2. حداکثر شیب طولی مسیر 6%، حداقل شعاع قوسها400 متر و میانگین سرعت سیر 80 کیلومتر در ساعت می باشد.
  3. تعداد تونلها (در باند رفت و برگشت) 146 دستگاه که جمعاً به طول تقریبی 88 کیلومتر می‌باشد که بلندترین آنها تونلهای بلند تالون و البرز به ترتیب به طول تقریبی 4900 متر و 6400 متر (در هر باند) می‌باشند.
  4. تعداد پلهای بزرگ (درباند رفت و برگشت ) جمعا” 81 دستگاه و طول کل آن حدود 11 کیلومتر می باشد .
  5. حجم عملیات خاکی (مجموع عملیات خاکبرداری و خاکریزی) حدود 40 میلیون متر مکعب پیش‌بینی می‌شود.
  6. امکانات رفاهی : پیش بینی محل های لازم برای احداث مجتمع‌های خدماتی و رفاهی و …
  7. میزان کوتاه شدن مسیر نسبت به جاده موجود : حدود 67  کیلومتر
  8. میزان کاهش زمان سفر نسبت به مسیر موجود :  3 ساعت

 

مشخصات فني منطقه 1:
میزان کوتاه شدن مسیر نسبت به جاده موجود : 60 کیلومتر

طول مسیر: حدود 32 کیلومتر.
دارای دو خط رفت و دو خط برگشت و در قسمتهای فراز یک خط کندرو به مسیر اضافه میگردد.
حداکثر شیب طولی مسیر : 6 درصد .
مجموع طول تونلهای مسیر : حدود 28/5 کیلومتر (در باند رفت و برگشت)
تعداد تونلها: 29 دستگاه
تونل های بلند: تونل های تالون بطول 4900 متر (که  بصورت دوقلو و یک دستگاه تونل اکتشافی اجرا شده اند) و دارای 10 دستک دسترسی به تونل اکتشافی و تعداد 9 دستک ارتباطی بین دو تونل اصلی می باشد .
تعداد پلهای بزرگ(در مسیر رفت و برگشت): 18دستگاه
طول پلهای بزرگ(در مسیر رفت و برگشت): 2386 متر طول
عملیات خاکی ( خاکبرداری و خاکریزی)  : حدود 11میلیون متر مکعب

 

نقشه_منطقه1_تهران_شمال

مشخصات فني منطقه 2:

مسیر
این منطقه حدفاصل دوآب شهرستانک _ پل زنگوله به طول تقریبی 25 کیلومترمی باشد. که تونل های بلند البرز هریک بطول 6400 متر در این منطقه قرار می گیرد. با اجرای این قسمت، طول مسیر جاده فعلی کرج-چالوس حدود 5 کیلومتر کوتاه می شود.

خلاصه مشخصات فنی
طول مسیر: حدود 25 کیلومتر.
دارای دو خط رفت و دو خط برگشت و در قسمتهای فراز یک خط کندرو به مسیر اضافه میگردد.
حداکثر شیب طولی مسیر : 6 درصد .
حداقل شعاع قوسها:450 متر
عملیات خاکی : حدود 6.2 میلیون متر مکعب
تعداد پلهای بزرگ : 15 دستگاه
طول تقریبی پلهای بزرگ : 1840 متر طول
تعداد تونلها: 20  دستگاه .
مجموع طول تونلهای مسیر : حدود24.2 کیلومتر(در باند رفت و برگشت با احتساب تونل اکتشافی البرز).
تونل های بلند: تونل های البرز  به طول  تقریبی حدود 6400متر (که بصورت دوقلو و یک دستگاه تونل اکتشافی، با دستکهای دسترسی و تهویه و اضطراری، اجرا می شوند).
امکانات رفاهی : پیش بینی محل های لازم برای احداث مجتمع‌های خدماتی، رفاهی و …

 

نقشه_منطقه2_تهران_شمال

 

مشخصات فني منطقه 3:

مسیر
حد فاصل پل زنگوله – سه راهى دشت نظیر به طول تقریبی 46 کیلومترمی باشد .

خلاصه مشخصات فنی
طول مسیر: حدود 46 کیلومتر
دارای دو خط رفت و دو خط برگشت و در قسمتهای فراز یک خط کندرو به مسیر  اضافه میگردد.
حداکثر شیب طولی مسیر : 6 درصد .
مجموع طول تونلهای مسیر : حدود 33.5 کیلومتر (در باند رفت و برگشت).
تعداد تونلها : 92 دستگاه
طول بلندترین تونل:1300 متر
تعداد پلهای بزرگ(در مسیر رفت و برگشت): 38 دستگاه
طول پلهای بزرگ(در مسیر رفت و برگشت):  حدود6400 متر طول
عملیات خاکی ( خاکبرداری و خاکریزی): حدود 13میلیون متر مکعب
امکانات رفاهی :پیش بینی محل های لازم برای احداث مجتمع‌های خدماتی و رفاهی و …

مشخصات فني منطقه 4:

مسیر
حدفاصل سه راهى دشت نظیر – چالوس به طول حدود 21  کیلومتر می باشد.

خلاصه مشخصات فنی
طول مسیر: حدود 21 کیلومتر
دارای دو خط رفت و دو خط برگشت و در قسمتهای فراز یک خط کندرو  به مسیر اضافه می گردد.
حداکثر شیب طولی مسیر : 4/5 درصد .
مجموع طول تونلهای مسیر : حدود 1400متر (در باند رفت و برگشت).
تعداد تونلها : 5 دستگاه
طول بلندترین تونل:364 متر
تعداد پلهای بزرگ(در مسیر رفت و برگشت): 10 دستگاه
طول پلهای بزرگ(در مسیر رفت و برگشت): حدود 520 متر طول
عملیات خاکی ( خاکبرداری و خاکریزی): حدود 10میلیون متر مکعب
امکانات رفاهی : پیش بینی محل های لازم برای احداث مجتمع‌های خدماتی و رفاهی و…

 

نقشه_منطقه4_تهران_شمال

 

 


2 دیدگاه

  1. پارسا | خرداد 12, 1395 | لینک نظر

    ذهی خیال باطل این شرکتی که قراره بیاد تو این کارو بکنه شرکت دوو کرس که اونم 10 سال پیش به خاطر ورشکستگی جنرال موتورز آمریکا خریدتش و بعد از اون شرکت دوو دیگه دوو سیلورو تو کرمان تولید نکرد حالا چی شده که آمریکاایها سرشون به سنگ خورده و میخان برای ما آزاد راه بسازن من نمیدونم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • در پاسخ به: پارسا

      ُSepehr | خرداد 12, 1395 | لینک نظر

      دوو موتورز ورشکست شده اما دوو هولدینگ هست و واحد عمرانش هنوز فعالیت دارد.