اسلایدربررسیفرانسوی

پژو 206 RC حلقۀ مفقوده پژو در ایران

پژو 206 رسماً از سال 1380 وارد ایران شد. از آن زمان تا کنون این اتومبیل در تیپ‌های 1 تا 6 به بازار عرضه شده است اما در سال‌های اخیر تنها در سه تیپ 2‌،‌5‌ و‌6 تولید و عرضه می‌شود.

یکی از تیپ‌های جوان پسند که می‌توانست با آمدن به بازار داغ ایران، بازار را به آتش بکشد و غوغایی به پا کند متأسفانه وارد کشور نشد. این تیپ که RC نام دارد هم از نظر ظاهر و هم توان موتوری، از تیپ‌های دیگر برتر است، هنوز هم بعد از گذشت سال‌ها در جهان طرفداران و مخاطبان خاص خود را دارد.

 آنچه در اولین نگاه به این خودرو جلب نظر می‌کند چهره‌ی خشن آن نسبت به تیپ‌های دیگر است.  این خشونت ظاهری به خاطر حجم سپر در این تیپ است. در جلوی این تیپ  دو چراغ شور هم به چشم می‌خورد که هنگام استفاده از برف پاک کن‌های خودرو آب را با فشار زیاد روی چراغ‌ها اسپری می‌کند. برف پاک کن‌های این تیپ در افزایش  فضای دید راننده بسیار مؤثر است چرا که سه بازوی محرک دارد و می‌تواند سطح بیشتری را در برگرفته و تمیز کند. با کمی دقت بیشتر می‌توان فهمید که گلگیرهای تیپ RC هم دستخوش تغییراتی شده و قوس بیشتری دارد که به چهرۀ تهاجمی این تیپ بسیار کمک کرده است.

اگر بتوانیم چشمانمان را که غرق در ابهت این خودرو است، کمی بچرخانیم و از کنار به آن نگاه کنیم دو در بودن این خودرو توجه ما را به خود جلب می‌کند و این یعنی تیر خلاص کارخانه پژو به سمت دل هر جوانی که سودای سوار شدن بر این خوردرو را در سر می‌پرورد.  رینگ‌های 17 اینچی با پهنای 205 میلی‌متری که با نام “آتلانتیس” شناخته می‌شود  به جذابیت این خودرو بسیار افزوده و به قول معروف می‌توان گفت «گل بود به سبزه نیز آراسته شد».

با نگاه به درِ باک می‌توان دریافت که در این تیپ با نمونۀ فلزی و کروم رنگ تعویض شده است.جلوۀ دیگر این خودرو همرنگ بودن زه‌ها و دستگیره‌های در با رنگ خودرو است که به این ویژگی “پک لوک” گفته می‌شود.

نمای عقب   تیپ RC  تفاوت زیادی با نمونه‌های دیگر ندارد، تنها می‌توان به سیستم اگزوز متفاوت با سر اگزوز‌های دوبل آن و یک بالچه که تأثیر بسزایی در زیبایی این خودرو گذاشته است، اشاره کرد.

آنتن رادیویی هم از جلوی خودرو به عقب منتقل شده است که توانایی پشتیبانی از سرویس‌های نویگیشن را هم دارد.

هنگامی که قصد سوار شدن به این خودرو را داشته باشید صندلی‌های اسپرت و جذاب این تیپ که آرم RC  روی آن حک شده توجه شما را به خود جلب می‌کند. صندلی‌هایی که هنگام رانندگی تمام بدن شما را با مهربانی و سخاوت  در آغوش می‌گیرد  و سر پیچ‌ها به بدن کمترین فشار را وارد می‌کند. این صندلی‌ها همچنین مجهز به سیستم گرمکن هستند.

خودرو در مجموع مجهز به شش کیسه هوا است. دو کیسه هوا روی داشبورد، دو عدد روی ستون‌های جلویی و دو عدد نیز به‌صورت پرده‌ای نصب شده‌اند. صفحه نمایش LCD خودرو از نوع DRT3 است که کامل‌ترین اطلاعات را مانند میزان مصرف سوخت در لحظه، هشدار سوختگی هر کدام از حسگرها و… را در اختیار راننده قرار می‌دهد. از آپشن‌های دیگر و ضروری می‌توان از سیستم کنترل الکترونیکی پایداری یا ESP و کروز کنترل نام برد که وجود هر کدام در زمان نیاز خودش بسیار کاربردی است.

کیلومتر شمار هم با نمونه‌ای جدید جایگزین شده است که توانایی نمایش تا 250 کیلومتر بر ساعت را دارد و در قابی چرمی و شکیلی جای گرفته است.

برای این تیپ پژو یک پیشرانه‌ی 4 سیلندر 2.0 لیتری 16 سوپاپ با کد   EW10 J4S در نظر گرفته که توانایی تولید 178 اسب بخار در دور موتور 7000 دور در دقیقه و گشتاور 202 نیوتن متری در دور موتور4750 دور در دقیقه را دارد در حالی که نمونه‌های وارد شده به کشور از نوع Tu3  و Tu5 بوده که به ترتیب 1.3 و 1.5 لیتری بوده و نمونۀ Tu5 حداکثر توان خروجی 110 اسب بخار را دارد. 206 با این موتور شتابی در حدود 7.4 ثانیه برای 0 تا 100 می‌تواند داشته باشد که با همین شتاب می‌توان خیلی از غول‌های بازار ایران را شکست داد. طبیعی است که این همه قدرت را نمی‌توان به یک جعبه دندۀ معمولی انتقال داد چراکه جعبه داده‌های موجود در تیپ‌های دیگر توان تحمل این قدرت را نداشته و فقط باعث تلف شدن قدرت موتور می‌شوند. از همین رو جعبه دنده هم با نوع دیگری جایگزین شده تا راننده بتواند در هر لحظه با فشار دادن پدال گاز تمام 178 اسب بخار این شیر خفته را آزاد نماید.

یکی از شرکت‌های تولید قطعات تیونینگ خودرو بنام dp engineering پروژه‌ای را بر روی 206 RC انجام داده که با به‌کار بردن قطعاتی مانند توربو، تعویض ECU و دیگر قطعات توانسته توان خروجی این موتور را به عدد 513 اسب بخار و 550 نیوتن‌متر گشتاور برساند که با این کار عملاً رقیبی برای این خودرو باقی نمی‌ماند و حتی خیلی از بزرگان دنیای خودرو را به‌راحتی می‌تواند پشت سر و آنها را در حسرت دیدن این خودرو در آینه‌های خود بگذارد!

جوانان ایرانی که از نعمت این خودروی همه چیز تمام، محروم شده‌اند خود دست به‌کار شده و روی تیپ‌های 2 و 5 موجود در ایران شروع به تیونینگ، تغییرات موتوری، ظاهری و آپشنی کرده و سعی در ایجاد یک RC فول دارند که هر فرد با توجه به بودجه‌اش یک سری تغییرات را می‌تواند ایجاد کند. با حدود هزینه‌ی 80 تا 90 میلیون تومان می‌توان یک RC فول را جمع کرد که پرداخت چنین هزینۀ زیادی تنها از یک عاشق 206 بر می‌آید.

در ادامه شما می‌توانید عکس‌های تعدادی از این RCهای ابداعی موجود در ایران را تماشا کنید

20 دیدگاه

  1. از اول هم گفتم 206 rc هنوز هم خودروی تکی است و کاش وارد کشور میشد اگر حداقل 208 gt همزمان با 208 معمولی مونتاژ شود شاید به یکی از استثنایی ترین خودروها تبدیل شود پژو بسیار بهتر از رنو عمل کرده و خودروهای سال اروپا مثل 206 و 405 و 308 از نمونه های افتخارات این شرکت هستند

    1. شما سندیم واسه حرفات داری که پژو بسیار بهتر از رنو عمل کرده!؟
      206 و 308 کی و کجا ماشین سال اروپا شدن!؟ چرا اطلاعات غلط میدی!؟
      سال 1999 پژو 206 مقام سوم رو آورده و فورد فوکوس اول شده
      پژو 308 هم تو هیچ سالی حتی جز 3 تای اول ماشین سال اروپا هم نبوده!

      1966- رنو 16
      1982-رنو 9
      1991-رنو کلیو
      1997-رنو مگان Scenic
      2003-رنو مگان
      2006-رنو کلیو

      1969-پژو 504
      1988-پژو 405
      2002-پژو 307

      http://www.pedal.ir/?p=39164

      همینطور که مشخصه رنو 2 برابر پژو ماشین سال اروپا داشته و افتخارات بیشتری نسبت به پژو کسب کرده!

      1. با عرض پوزش 308 سال 2014 خودروی سال اروپا شده که چون تو این لیست تا 2013 معرفی شده بود من ندیدمش ولی باز هم 206 خودروی سال اروپا نشده و تعداد خودروهای سال اروپای رنو بیشتر از پژوئه

          1. خخخخخخ
            چرا بعضیا همش نظر مخالف میزارن
            206 rc موتور 2 هزار توربو 16 سوپاپه

            اما ال نود 1600. اصن ادم خندش میگیره ازین حرفا
            در پاسخ به احمد عزیز

  2. داداشه گلم که این تعریفارو نوشتی از این ماشین .لازم به ذکر هستش که بگم چندتا چیزی که شما گفتین تو همه مدلهای ارسی نیست.مثلا صندلیهای ارسی اصلا یه دونشم گرمکن نداره،اصلا کروز کنترل نصب شده تو هیچ ارسی وجود نداره،شیشه شوره چراغ هم اصلا برای ارسی نیست ،این سه تا مورد تو ایران اضافه شده به ارسی .

  3. ای جانم…پژو یا کلی بگم فرانسویا چه رنو چه پژو ماشینا اسپرتشون حرف نداره.. واسه پیست و لایی کشی و درگ و سرعت ? کره ایا و ژاپنیا شاید واسه خانواده و تو زمینه آپشن ماشینا خوبی بسازن ولی داخل رالی و مسابقه و این زمینه واقعا ماشین فرانسوی چیز دیگس… بحثی هم نداریم… نتایج مسابقات جهانی ثابت کرده این مساله رو…. البته خود من عشق پژو هستم بیشتر تا رنو ?

  4. با این اطلاعاتی که نوشته ماشین خوبیه ولی پارس ای ال ایکس یه چیز دیگس البته این نظر شخصی منه و هر کس یه نظری داره

      1. داداش رو ای ال ایکس گیر بکس ریز دنده ۴۰۷ ونصب کن وبعدش پاتو رو پدال فشار بده وبچسب به صندلی .ودرضمن ابهت پارس ای ال ایکس کجا واین کجا.بازم بگم این نظر منه

  5. یه سوال برا من پیش اومده ممنون میشم جوابشو میل کنین… اینجا زده با توربو یه سری تغییرلت میشه ۵۰۰ اسب قدرت گرفت از این ماشین… جنگه مگه از یه موتور پژو توربو اینقدر قدرت از یه ۲۰۰۰ گرفت.. اینداقعیت داره.؟ یا اشتباه تایپیه…اگه اینجوری باشه خیلی به صرفه تره استفاده از این تیپ ماشن.. و یه سوال مهم اینکه پلاک میگیره.. و تو معاینه فنی مشکلی پیش نمیاد ؟ مخصوصا با نصب توربو ؟

    1. سلام
      عرفان عزیز این پروژه 500 اسب بخاری دقیقا 446 اسب بخاره که نه تنها فقط با یک توربو بلکه با تغییرات زیادی در موتور بدست آمده و همین پروژه رو شرکت dpengineering انجام داده و من براتون لینک خود سایت شون هم که توضیحات کامل رو داره میذارم.

      https://www.dp-engineering.nl/projects/peugeot-206-rc-turbo-gt3076r/

    1. بدون توربو برای جمع کردن یک آرسی فول بدون پول ماشین، نیاز حداقلی به حدود 50 میلیون میباشد. توربو هم اگر از همین شرکت dp بخواهید تهیه کنید حداقل 20 میلیون به پول ایران هزینه خود کیت توربو است.

  6. پژو 206 فقط زیر 89 که میشه انبوهی آپشن براش نصب کرد حتی سانروف حتی پانوراما حتی توربو و …..ی کانال هست که تمامی آپشن های 206 اصل از فرانسه تهبه کرده عالیه واقعا

  7. این ماشین فوق العادس. با بزرگای جلوتر از زمان خودشم میتونه درگیر بشه. همون فابریکش صدا موتور 2000 تنفس طبیعیشو عشقه که اندازه یه 6سیلندر نعره داره. تا 8000دورم دیدم گاز بخوره. واقعا عالیه تو کلاسش. عااااالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا