اسلایدردانش خودرویی

آيا ایربگ خودرو مى تواند باعث مرگ شود؟

ایربگ در خودرو وظيفه ى مهم و ضرورى دارد. در زمان تصادفات به جاى اينكه بدن و صورت شما با داشبورد، فرمان و درب هاى برخورد كند و آسيب ببيند، با بالشى از هوا مواجه مى شود. از سال ١٩٩٨ تمام خودروهاى فروخته شده در ايالات متحده داراى كيسه ى هوا هستند.
بر اساس آمارها، تخمين زده شده است كه، در بين سال هاى ١٩٨٧ و ٢٠٠٨ كيسه ى هوا در قسمت جلوى خودرو باعث حفظ جان بيش از ٢٥ هزار نفر در ايالات متحده شده اند و به همين دليل كيسه هواى خودرو تبديل به يكى از بهترين دست آوردها در زمينه ى ايمنى خودروها شده است. در حال حاضر برخى از خودروها مجهز به ١٠ كيسه ى هوا هستند. همچنين برخى خودروسازان اين تكنولوژى را به كمربندهاى ايمنى خودرو نيز اضافه كرده اند. با اين حال، آيا ممكن است كيسه ى هوا بر خلاف وظيفه ى خود در حفاظت از سرنشينان باعث آسيب رساندن به آنها و حتى مرگ سرنشينان شود؟

ایربگ

كسانى كه تجربه ى تصادفات شديد و باز شدن ایربگ را داشته اند، مى گويند باز شدن كيسه ى هوا بسيار سريع اتفاق مى افتد. سرعت باز شدن كيسه ى هوا بايد بسيار زياد باشد تا قبل از اينكه سرنشينان با هرچيز ديگرى برخورد كنند، ابتدا كيسه ى هوا باز شود. كيسه هوا به طور ميانگين در مدت زمان ٢٠ تا ٣٠ ميلى ثانيه باز مى شود. سرعت باز شدن آن حدود ٢٠٠ مايل بر ساعت يعنى چيزى در حدود ٣٢٢ كيلومتر در ساعت است. در واقع تكنولوژى به كار رفته در كيسه هاى هوا همانند تكنولوژى به كار رفته در برخى تقويت كننده هاى موشك است.
باز شدن ایربگ نيروى زيادى توليد مى كند، بنابراين ممكن است به سرنشينان آسيب برساند. بيش از حد نزديك نسشتن به كيسه ى هوا ممكن است باعث سوختگى و صدمات ديگر شود. نبستن كمربند ايمنى و قرار گرفتن اشياء بين شما و كيسه ى هوا، مانند حيوانات خانگى، بطرى شيشه اى و حتى تلفن همراه مى توانند باعث آسيب هاى بسيار شديد شوند. كسانى كه بيشتر در خطر هستند، كودكان و افرادى كه جسم كوچكى دارند هستند، زيرا بدن آنها نمى تواند چنين فشارى را تحمل كند. علاوه بر اين اكثر صندلى هاى مخصوص كودكان با كيسه هاى هواى خودرو سازگارى ندارند. چنين صندلى هايى جان كودكان را به خطر مى اندازد. هرگز نبايد از صندلى هاى كودكان كه براى رديف عقب خودرو طراحى شده اند در صندلى جلوى خودرو استفاده كرد، زيرا ممكن است كيسه ى هوا باعث به وجود آمدن آسيب هاى جدى و حتى مرگ شود.
اگر از كيسه هوا به درستى استفاده شود، بدون شك باعث حفظ جان سرنشينان مى شود. همچنين اين وسيله خطر كمترى براى بزرگسالان دارد. اگر در صندلى جلوى خودرو كودكى نشسته است و شما داراى خودروى مدرنى هستيد مى توانيد كيسه هاى هواى جلو را غير فعال كنيد. در شرايط خاص مى توانيد خودرو را به تعميرگاه ببريد تا كيسه هاى هوا را غير فعال كند. اگر نگران كيسه هاى هواى جانبى در رديف عقب خودرو هستيد مى توانيد صندلى كودك را در وسط قرار دهيد.

1 دیدگاه

  1. البته اگر مانند TAKATA داخل ان اجسام تیز مانند گلوله به سر راننده شلیک نشود!!!

    بدا به حال ایرانی که با خودرو ژاپنی خود تصادف کند
    متاسفانه نمایندگی ها به Recall این خودرو ها توجه نکردند و جان مردم را در خطر قرار داده اند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا