آیا لوسید ایر پیشرفته ترین سدان جهان است؟
مدیرعامل لوسید با انتشار یک نمودار نشان داد که رقبا برای رسیدن به فناوری آن بیش از یک دهه زمان نیاز دارند.
به گزارش دنده 6 – هماکنون لوسید بهعنوان تولیدکننده برخی از بهینهترین و سریعترین خودروهای برقی جهان شناخته میشود. اما کلید جادویی این برند نوپای آمریکایی، دسترسی و بهرهمندی آن از فناوریهای خاصی به شمار میرود که دیگر برندهای رقیب از آن بیبهرهاند. لوسید که مقر خود را در کالیفرنیا بنا کرده است، با استفاده از قطعات خارجی مخالف بوده و بههمین دلیل تمام قطعات را در کارخانه خود تولید میکرده است؛ کاری که دیگر خودروسازان هم به آن پرداختهاند اما لزوما نتیجه مثبتی دریافت نکردهاند.
این شرکت در ادامه برنامه بهبود بازده مصرف سبد محصولاتش اعلام کرد که سدان «ایر پیور» به مصرف متوسط ۸ کیلومتر بر کیلووات ساعت دست پیدا کرده است که معادل ۱.۶۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر میشود. مدیرعامل این برند، «پیتر رالینسون»، در پی اعلام این رقم یک نمودار را در حساب لینکدین خود منتشر کرد که لوسید ایر پیور را با رقبایی چون تسلا مدل S، مرسدسبنز EQS و پورشه تایکان مقایسه میکرد.(لوسید) بهبود تداومی مصرف خودرو یکی از اصلیترین اولویتهای لوسید به شمار میرود. دستیابی ایر پیور به هدف ۵ مایل بر کیلووات ساعت دستاوردی بود که آن را بسیار جلوتر از رقبای هماندازه برقی قرار داد. سازنده انتظار دارد تا حداقل تا یک دهه دیگر هم جلوتر از رقبای همرده باشد.
لوسید برای این حق مطلب را ادا کرده باشد، بهینهترین نسخه سدانهای رقیب را در برابر ایر پیور قرار داد. رالینسون تاکید کرده که اگر رقبای لوسید با همین روند به پیشرفت ادامه دهند، حداقل تا یک دهه دیگر هم به آن نخواهد رسید. او ادامه داد و گفت:بهینگی یکی از مهمترین فاکتورهای تولید یک وسیلهنقلیه بهتر، سبکتر، جادارتر و قابلاتکاتر است که اتفاقا تاثیر مستقیمی هم روی هزینه تولید آن میگذارد. بنابراین بهینگی را میتوان بهراحتی بهعنوان بزرگترین هدف در هسته هر شرکت تولیدکننده فناوریهای متکی بر الکترونیک شناخت.
بر پایه نمودار منتشر شده توسط لوسید، تسلا مدل S پس از ایر پیور دومین سدان بهینه بازار جهان به شمار میرود که با توجه به روند مشخصشده میتواند تا ۸ سال دیگر به مصرف انرژی پایین لوسید دست پیدا کند. البته مشخصا نتایج این ادعا در جهان واقعی متفاوت خواهد بود. بهبود مصرف و بهینگی یک خودرو تنها نتیجه یک خط نمودار نیست، سالها تحقیق و توسعه فناوری و آزمایشهای متعدد و گرانقیمت به این نتیجه ختم خواهد شد.
برای نمونه میتوان به توسعه فناوری خود لوسید اشاره کرد که از زمان رونمایی از سدان ایر، پیشرفت قابلتوجهی داشته است و حال نسخههای ارزانتر و توسعهیافتهتری چون پیور را با مصرف بسیار کم روانه بازار کرده است. البته رقبا هم ساکت نخواهند نشست؛ برند مطرح تسلا میتواند از تغییر معماری خودروی خود سود ببرد و در نسخههای جدید مدل S از معماری ۸۰ ولتی و پلفترم تازهای استفاده کند. مرسدسبنز هم همچنان روی بهبود فناوریهای خود کار میکند و حتما در آینده از خودروهایی بهینهتر و آیرودینامیکتر رونمایی خواهد کرد.
در جمع این خودروهای سدان، تلاش و دستاوردهای تسلا را هم میتوان قابلتقدیر و تحسین دانست؛ چرا که سدان مدل S از معماری ۹۰۰ ولتی لوسید یا ۸۰۰ ولتی تایکان (که بهخاطر تمرکز پورشه بر عملکرد، بهینگی مصرف را فدا کرده) بهرهمند نشده است اما همچنان پا به پای آنها رقابت میکند و نسخه بالارده پِلِید آن، هماکنون بهعنوان یکی از قدرتمندترین خودروهای بازار آمریکا شناخته میشود.هر چند برند لوسید تا چند سال پیش با مشکلات مالی بسیاری دستوپنجه نرم میکرد و درحال گذر از دره مرگ اقتصادی برندهای نوپا بود اما با جذب سرمایه از کشورهای گوناگون مانند عربستان، با رشد سهام مواجه شد و فناوری خود را پختهتر از قبل کرد. پس از این سلسله رویدادها، پیتر رالینسون به این باور رسید که شرکتش به برتری رسیده است و با اطمینان از موفقیت آن سخن گفت.
او در ادامه چندین و چند بیانیه رسمی تسلا را مورد انتقاد قرار داد و گفت که لوسید در آینده به فکر تولید سدان سایز متوسط و کراساوور هم خواهد بود اما تا آن زمان، شرکت روی تولید شاسیبلند فولسایز گراویتی مترکز خواهد شد که به عقیده رالینسون، بهترین شاسیبلند دنیا خواهد بود. نظر شما درباره لوسید چیست؟ آیا این شرکت، تسلا را در بازی خود شکست داده است؟