ابداع ریز سوزن و حسگر زیستی دستگاهی برای رصد گلوکز خون
گروهی از محققان ایرانی با استفاده از وصله ریز سوزن و حسگر زیستی دستگاهی ابداع کرده اند تا گلوکز و لاکتات خون را از آب میان بافتی بدن رصد کنند.
به گزارش دنده6 : رصد مداوم نشانگرهای سلامتی در مایع میان بافتی بدن انسان(ISF) با استفاده از وصله های ریز سوزن پتانسیل متحول کردن صنعت خدمات درمانی را دارد.
در همین راستا فاطمه بخشنده، صادق صادق زاده، فاطمه کیوانی، لیلا سلیمانی و مهلا پودینه همراه گروهی از محققان در دانشگاه های کانادا یک دستگاه آپتالایزر پوشیدنی ابداع کرده اند.
آپتالایزر در حقیقت یک سیستم یکپارچه است که با ترکیب وصله های ریزسوزن هیدروژلی برای استخراج آب میان بافتی با یک حسگر زیستی مبتنی بر آپتامر الکتروشیمیایی ترکیب شده تا مواد مورد تجزیه در خون را رصد کند.
استفاده از آپتامرها به رصد مداوم طیف وسیعی از مواد مورد تجزیه یا همان آنالیت ها منجر می شود که فراتر از روش های تشخیص آنزیمی است. آپتامرها مولکولهای پپتیدی یا اولیگونوکلئوتیدی هستند که به مولکول هدف خاصی متصل میشوند.
آپتالایزر پوشیدنی ابداع شده توسط محققان برای رصد واقعی و ترکیب گلوکز خون و لاکتات در آب میان بافتی به کار می رود.
آزمایشهای اعتبارسنجی با استفاده از موشهای گروه کنترل و موش های مبتلا به دیابت نوع یک، نشاندهنده همبستگی(ارتباط) قوی میان مقدار شاخص اندازه گیری شده با آپتالایزر پوشیدنی و مقدار شاخص های اندازهگیری شده با تکنیکهای استاندارد رصد گلوکز خون و لاکتات بود.
آپتالایزر پوشیدنی به طور موثر محدودیت های روش های تشخیص آنزیمی و همچنین حسگرهای زیستی ریز سوزنی جامد و نیاز به پایش زیست تحلیلی قابل اعتماد و چندگانه را در داخل بدن برطرف می کند.
به نوشته مدیکال اکسپرس این حسگر بدون درد به طور مداوم سطح قند خون، لاکتات و دیگر نشانگرهای حیاتی بدن را به مدت یک هفته جمع آوری می کند و به موبایل فرد یا دستگاه های دیگر می فرستد.