اخبار خارجیاسلایدر

ابرخودرویی با لباس فیبرکربنی

خودرویی که به دنبال بازی دیوانه‌وار  اعداد نیست.

 به گزارش دنده 6 – لوتوس معتقد است که تئوری ۱ دروازه‌ها را برای ورود خودروهای عملکرد بالای هوشمند به صنعت باز می‌کند. این برند انگلیسی در تلاش است با تکیه‌بر سیستم دورنمای خود موسوم‌به «ویژن ۸۰» به یک برند بالارده با سبد محصولاتی مملو از مدل‌های عملکرد بالا تبدیل شود؛ در همین راستا از تئوری ۱ را رونمایی کرده است که با تکیه‌بر سه المان اصلی برند لوتوس در آینده، دورنمای آن را به تصویر می‌کشد. سه محور یا المان اصلی زبان فلسفی شرکت لوتوس شامل مبنای دیجیتال، طبیعی و انالوگ می‌شود که لوتوس از آن‌ها با عبارت اختصاری «DNA» یاد می‌کند.

تئوری ۱ از یک باتری ۷۰ کیلووات ساعتی استفاده می‌کند و توان پیمایش مسافتی ۴۰۰ کیلومتری را دارد. سیستم چهار چرخ محرک، ۹۹۰ اسب بخار قدرت و ۲.۵ ثانیه زمان برای دستیابی به سرعت معیار ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت از جمله ویژگی‌های آشنایی هستند که در هر ابرخودرو و سوپراسپرت تولید انبوه برقی یافت می‌شوند و کاراکتر خاصی به محصول لوتوس نمی‌دهند؛ از همین رو، مهندسان و طراحان این شرکت در ساخت مدل مفهومی تازه‌شان به ایجاد کاراکتری ویژه هم پرداخته‌اند.

ازجمله ویژگی‌های منحصربه‌فرد تئوری ۱ می‌توان از اجزای کم ساختاری آن اشاره کرد. شاسی، قاب بدنه و برخی اجزای پنل اصلی بیرونی این خودرو از جنس الیاف فیبرکربن بازیافت‌شده تهیه شده است. بدنه اصلی از جنس کامپوزیت پلی‌کرببات و سلولز ساخته شده، شیشه هم بازیافتی است. پس در تمام اجزای این خودرو می‌توان ردپای محصولات بازیافت شده پلاستیکی و… را پیدا کرد که به روشی تازه در کنار مواد گران‌قیمتی چون تیتیانیوم به کار گرفته شده‌اند.

طراحی اصلی خودرو با الهام از خودروهای فرمول ۱ لوتوس انجام شده است. بهره‌وری از دیفیوزر و اسپلیتر بزرگ برای هدایت باد، چراغ‌های باریک مدرن که یادآور زبان طراحی جدید این شرکت هستند. وظیفه کنترل آیرودنامیک این خودرو هم بر شانه گلگیرهای جانبی بزرگ فیبرکربنی ان قرار گرفته است که باد را از پشت تایرهای جلو به زیر دیفیوزر هدایت می‌کنند و درکنار اسپویلر جمع‌شونده، تلاش می‌کنند تا تئوری ۱ روی سطح آسفالت میخ‌کوب کنند.

لوتوس برای اینکه خودروی خود را با جنبه‌های آرتیستی هم عجین کند، از درهای پروانه‌ای منحصربه‌فرد استفاده کرده است که برای بازشدن، عقب و بالا می‌روند. تئوری ۱ یک خودروی مفهومی برای آینده است؛ پس جای تعجب هم ندارد اگر لوتوس سیستم همیشگی خود را به فراموشی سپرده باشد و به‌جای دو صندلی، سه صندلی تماما فیبرکربنی را درون کابین جاسازی کرده باشد.

«بن پین»، معاون ارشد طراحی لوتوس، درباره این خودرو می‌گوید که هدف از خلق چنین مدلی، تاکید بر سادگی بیشتر است تا لوتوس بتواند رشد و تعالی زبان طراحی خود را به بهترین شکل نشان دهد:

این (تئوری ۱) تمرینی برای گردهم آوردن دو جهان است؛ نخست گرامیداشت تعالی (مهندسی) با قطعات مکانیکی و آنالوگ است. به همین دلیل آن‌ها را بدون پوشش رها کرده‌ایم تا به‌خوبی دیده شوند… .دیگر، ما آخرین نسل فناوری‌هایی دیجیتالی روز مانند ویژگی‌های راندمان و ارتباطات هوشمند را در بخش بالایی خودرو به کار برده‌ایم تا دو جهان را با هم ترکیب کنیم. این (خودرو) برای لوتوس حکم یک نمود از زیبایی خودرو، طراحی جسورانه و ایجاد تجربه‌ای تازه برای مشتریانمان باشد.

پین می‌گوید که هدف طراحان این شرکت از تهیه کابین آینده‌نگرانه آن، برانگیختگی احساسات انسانی است تا مشتریان نهایی محصولاتشان، از سواری یک دستگاه لوتوس نهایت لذت را ببرند. هر چند محصولات کنونی این برند مانند امیرا و امیا هم خودروهایی آینده‌نگرانه محسوب می‌شوند اما پین معتقد است که طراحی اسپرت، ارتفاع کم از سطح زمین و زوایای تیز و شکسته تئوری ۱ باعث می‌شود که بیشتر از مدل‌های یادشده، یک برند اسپرت مانند لوتوس را در ذهن بیننده تداعی کند. تئوری ۱ در حقیقت تلاش این شرکت برای استفاده از تمام المان‌های تازه و دیجیتالی موجود در محصولات کاربردی چون التره و امیا در قالب یک سوپراسپرت (یادگاری تاریخچه غنی آن) است.پین به جزئیات دیگری هم درباره چراغ‌های زیبای لیزری، اجزای بدنه، کابین و… می‌پردازد که برای شنیدن آن‌ها، می‌توانید ویدئوی مربوط به آن را در بخش زیر تماشا کنید. نظر شما دربارخ لوتوس تئوری ۱ چیست؟ آیا لوتوس به‌عنوان یک خودروساز قدرتمند به بازار باز خواهد گشت؟ آیا تلاش‌های این برند، شرکت‌های مطرحی چون فراری، مک‌لارن و لامبورگینی را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا