استفاده بهینه و نکاتی برای طول عمر بیشتر گیربکس اتوماتیک
گیربکس اتوماتیک ساختار متفاوتی از گیربکس دستی دارد، بدلیل انتقال گشتاور موتور از طریق جریان روغن به گیربکس، و ساختار هیدروالکترومکانیکی آن، نگهداری و استفاده از خودرو اتوماتیک، مستلزم دقت و حساسیت بیشتری است.
رعایت موارد زیر، باعث افزایش طول عمر انواع گیربکس اتوماتیک می شود:
1- هنگام رانندگی در ترافیک سنگین و طولانی (بیشتر از 15 دقیقه) ، از سیستم تعویض دنده دستی (+ – M) استفاده کنید، ترجیحا با دنده 1 رانندگی کنید، پس از باز شدن راه، دنده را در وضعیت D قرار داده به رانندگی ادامه دهید. تعویض های مکرر دنده 1 به 2 و برعکس در گیربکس اتومات، باعث گرم شدن آن شده و تقه هایی که در اثر این کار در گیربکس ایجاد می شود، در دراز مدت آن را از تنظیم خارج می کند.
2- مسیرهای سر بالایی و پر شیب، به گیربکس فشار وارد می کنند، حتی المقدور از تردد در این مسیرها اجتناب کنید.
3- حمل بار و سرنشین اضافه در خودرو اتوماتیک و بکسل کردن خودرو دیگر، از عمر قطعات گیربکس اتوماتیک می کاهند.
4- در توقف های کمتر از دو دقیقه (مثلا پشت چراغ قرمز)، پای خود را روی ترمز نگاه دارید و دنده را به N یا P منتقل نکنید، زیرا استهلاک این تغییر وضعیت بیشتر از استهلاک کارکردن درجای گیربکس است. در صورت توقف بیشتر از دو یا سه دقیقه پشت چراغ قرمز، دنده را در وضعیت N قرار دهید (نه P).
5- گیربکس اتوماتیک پژو برای رانندگی عادی طراحی شده، استفاده مکرر از دکمه S (اسپورت)، فشار زیادی به گیربکس وارد می کند و کمتر باید مورد استفاده قرار گیرد.
6- برای شروع حرکت، ابتدا دنده را به D منتقل کرده، پس از احساس درگیر شدن گیربکس (صدای تق یا تکان خفیف)، شروع به گاز دادن کنید. در غیر اینصورت ضربه وارده به گیربکس به آن آسیب وارد می کند.
7- روغن گیربکس را در زمانبندی و کیلومتر تعیین شده تعویض کنید.
8- خطاهای گیربکس را جدی گرفته و در اولین فرصت به تعمیرکار متخصص مراجعه کنید. ادامه رانندگی با گیربکس معیوب، باعث گسترش خرابی به سایر قطعات شده و هزینه و زمان تعمیرات آن را چندین برابر می کند.
9- کمپانی های خودرو سازی، با گذشت زمان، برنامه های جدیدتری برای نرم افزار گیربکس ارائه می کنند، برنامه کامپیوتر گیربکس را هر 2 سال یکبار بروز کنید.
10- پدال گاز را نرم جابجا کنید، با توجه به طرز کار گیربکس اتومات، فشار دادن زیاد و نامنظم پدال گاز، باعث ضربه به گیربکس شده و از عمر آن می کاهد.
11- در برف و گل و … بکسبات نکنید، زیرا نرم افزار گیربکس برای چنین شرایطی طراحی نشده است.
12- در صورت پارک کردن خودرو در سربالایی و سرازیری، برای خاموش و روشن کردن خودرو به شرح زیر عمل کنید:
خاموش کردن:
روشن کردن:
13- سایز اصلی رینگ و لاستیک خودرو را تغییر ندهید، طراحی گیربکس، نرم افزار و محاسبات دنده ها بر اساس سایز اصلی رینگ و لاستیک انجام شده اند. با تغییر سایز لاستیک و رینگ عمر و کارایی گیربکس کاهش می یابد.
14- در صورت استفاده از زنجیر چرخ، از نمونه های نازکتر (ترجیحا لاستیکی) استفاده کنید، زنجیر چرخ بزرگ، کارایی گیربکس را کم کرده و به قطعات ترمز ABS نیز آسیب می رساند.
15- خودروهای اتوماتیک سیستم برق پیچیده تری نسبت به سایر خودرو ها دارند، ترجیحا از وسایل برقی اضافه مانند چراغ زنون، آمپلی فایر، دزدگیر متفرقه و … استفاده نکنید.
16- مجموعه گیربکس اتوماتیک سنسورها و مدارهای الکترونیکی حساسی دارد و موتورشویی برای آنها چندان توصیه نمی شود.
17- عملکرد و کارایی گیربکس منوط به دریافت قدرت متناسب از موتور است، موتور خودرو شما باید توان خروجی درستی داشته باشد و در نتیجه:
1- بنزین استاندارد (با اکتان بالاتر از 95) استفاده کنید.
2- سالی یکبار تنظیم موتور را انجام دهید.
منبع: wikirahnama
دکمه ی s در پژو به معنی summer هست. W هم winter
نه خیر هم s مخفف spring به معنی بهار است فقط از اول فروردین میشه استفاده کرد تا آخر خرداد من یکبار توی مرداد ازش استفاده کردم گیربکس قفل کرد بعد هم ۳ م پیاده شدم فقط بهار از sاستفاده کنید خخخخخ
دکمه s کنار دنده زیاد فرقی نداره فقط دور موتور را در 3000 عوض میکرد روی 4500 تعویض می کند دوست عزیز
S یعنی اسپرت که دور موتور رو تا ۶۰۰۰ بالا
یعنی تو زمستان جاده خشک و تمیز نمیتونی استفاده کنی از اون حرفاس