بررسی و مقایسه کشندههای مان TGS و TGX
کامیونهای مان TGS و TGX با تکیهبر امکانات بالا، فضای مناسب کابین و پیشرانه بهینه گزینهای عالی برای علاقهمندان هستند.
به گزارش دنده 6 – کشنده TGS بهعنوان یک کامیون سایز متوسط شناخته میشود که با وجود بهرهوری از مانورپذیری مناسب، میتواند بیشتر از سایر نمونههای عادی بار را حمل کند. برخی نسخههای این سری از کامیونهای کمپرسی در جادههای ناهموار و کارهای معادن نیز مورداستفاده قرار میگیرند. مانهای TGS در انواع ۶، ۱۰ و ۱۲ چرخ عرضه شدهاند. در سوی دیگر، مدل TGX برای حمل بارهای ترانزیت و پیمودن مسافتهای طولانی جادهای طراحی شده است. نسخه GX این مدل بلندترین کابین را دارد. هر چند مان کامیونهایش را با امکان سفارشیسازی قدرت، تعداد چرخ و کابین عرضه میکند اما خروجی متداول این مدلها بین ۴۰۰ تا ۶۴۰ اسب بخار است.
بهطور کلی، کامیونهای مان که در دهه هشتاد وارد کشور شده بودند بهدلیل استقامت و کیفیت بالا طرفداران زیادی داشتند. نسخههای جدید این کامیونساز هم از این قاعده مستثنی نیستند. هر چند مدلهای جدید مان TGS و TGX از محصولات گرانقیمت بازارهای اروپا و استرالیا به شمار میرود اما بهدلیل قابلیت اطمینان بالا، فروش خوبی دارد.
امکانات مان TGS
نسل کنونی این دو کامیون در سال ۲۰۲۲ رونمایی شد. TGS با دو کابین TN و NN معرفی شده است که بهترتیب بهعنوان مدلهای انعطافپذیر و کاربردی شناخته میشوند. مان معتقد است خریداران نسخه TN میتوانند درکنار باربری محلی و حملونقل سنگین، از آن برای حمل بار در مسافتهای درون استانی هم استفاده کنند؛ از همین رو کابین آن را با درازای و پهنای ۲,۲۸۰ و ۲,۲۴۰ میلیمتری طراحی کرده است تا جای خواب راننده هم برایش مهیا باشد. از ویژگیهای کامیون TGS میتوان به فضای داخلی باز و فضای بار مناسب درون کابین اشاره کرد که در نسخه TN با فضای اضافه سر برای ایستادن و تخت راحتی همراه میشود.
هر دو نسخه TGS با دو پیکربندی ۴×۲ و ۶×۴ عرضه میشوند و بسته به نیاز مشتری، از موتورهای D20 و D26 استفاده میکنند. مان TGS با قدرت خروجی ۳۶۰، ۴۰۰، ۴۴۰، ۴۸۰، ۵۴۰، ۴۷۰ و ۵۱۰ اسب بخاری به دست مشتریان میرسد تا آن را برای کاربریهای گوناگون آماده کند.
امکانات مان TGX
در سوی دیگر، TGX ترانزیت قرار گرفته که ببا پیکربندی ۶×۴ عرضه شده و موتور D26 و D38 آن میتوانند ۵۴۰ تا ۶۴۰ اسب بخار قدرت را در اختیار رانندهها قرار دهند. این کامیون با سه کابین GX، GM و GN عرضه میشود که هر سه پهنا و درازای یکسانی دارند اما GN کمارتفاعترین و GX بلندترین محسوب میشود. از آنجا که وظیفه مان TGX، انجام سفرهای طولانی برون استانی است، تمام نسخههای آن به دو جای خواب مجهز شدهاند؛ تنها نسخه GN از یک جای خواب استفاده میکند چراکه بیشتر برای انجام باربریهای نزدیک استفاده میشود و عملا نسخه جادهایتر TGS TN به شمار میرود.
پیشرانه های مان TGS و TGX
شرکت مان تمرکز زیادی روی بهبود عملکرد و راندمان بهینه پیشرانههایش گذاشته است. هر سه موتور D20، D26 و D38 با همین هدف ساخته شدهاند. مدل D38 که با استاندارد یورو ۶ ساخته شده است، یک واحد ۱۵.۲ لیتری ۶ سیلندر خطی دارد که از تزریق ریلی سود میبرد. قدرت این مدل از ۵۸۰ تا ۶۴۰ اسب بخار متغیر است و حداکثر ۲,۹۰۰ تا ۳,۰۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. این پیشرانه دیزلی میتواند از دیزل استاندارد DIN EN 590 و روغن هیدروتریتشده گیاهی نیز استفاده کند. سیستم پرخوران دو مرحلهای نیز در فشارهای بالا و پایین، تداوم گشتاور را تضمین میکند.
موتور ۱۲.۶ لیتری ۶ سیلندر خطی D26 با دو استاندارد یورو ۵ و ۶ عرضه میشود. نسخه قدرتمندتر یورو ۵ حداقل ۴۸۰ و حداکثر ۵۴۰ اسب بخار قدرت خواهد داشت. گشتاور هر دو نسخه حدودا از ۲,۳۰۰ نیوتن متر شروع شده و در نمونه بالارده به ۲,۶۰۰ نیوتن متر میرسد. سیستم کنترل آلاینده و سوخت این مدلها با موتور D38 تفاوتی ندارند. تنها D26 بهخاطر استفاده نکردن از EGR، مصرف بهینهتری دارد. توربوشارژر این دو پیشرانه هم تک مرحلهای کار میکند.