بررسی کشنده مرسدس بنز اکتروس ال
از جمله شاخصترین کشندههای وارد شده به کشورمان مرسدس بنز اکتروس ال است که به معرفی و بررسی آن میپردازیم.
به گزارش دنده 6 – محصولات مرسدس بنز در کشورمان طرفداران زیادی دارند و خودروهای سنگین آن از جمله آکسور و اکتروس از این قاعده مستثنا نیستند. در واقع تعداد زیادی از رانندگان خودروهای سنگین، دوام و قابلیت اطمینان کامیونها و کشندههای مرسدس را ستایش میکنند. همزمان با آزاد شدن واردات خودروهای سنگین صفرکیلومتر و کارکرده به کشور شاهد حضور محدود کشنده پیشرفته مرسدس اکتروس ال در کشور هستیم و به همین بهانه میخواهیم آن را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم.
مرسدس بنز اکتروس Actros کشنده هوی دیوتی است که اولین بار در نمایشگر خودروهای تجاری هانوفر ۱۹۹۶ رونمایی شد. این کشنده که جایگزین سری محصولات SK به شمار میرود در کشورهای زیادی عرضه شده و به پیشرانه ۶ سیلندر خطی با توربوشارژر و اینترکولر مجهز است. نسلهای دوم و سوم اکتروس در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۷ عرضه شد و چهارمین نسل آن که با نام رسمی نیو اکتروس شناخته میشود از جولای ۲۰۱۱ تاکنون در جادهها حضور دارد.
مرسدس بنز در سال ۲۰۱۱ نیو اکتروس را برای اولین بار رونمایی کرد. ژرمنها میگویند این کشنده قطعه مشترکی با نسلهای پیشین ندارد و اگرچه در زمان معرفی شاهد پیشرانهای با استانداردهای آلایندگی یورو ۵ بودیم اما نیو اکتروس به عنوان کشندهای یورو ۶ طراحی شده و فضای اضافی برای سیستمهای خنک کاری در آن تعبیه شده است. این شرکت معتبر در سال ۲۰۱۸ نیز نسخه ارتقا یافته اکتروس ال با دوربینهای جانبی را بجای آینههای سنتی رونمایی کرد. این کشنده هماکنون دارای دو نمایشگر رنگی شامل نمایشگر لمسی مرکزی و پشت آمپرهاست که نمایشگر دومی جای پشت آمپرهای سنتی مدلهای قبلی را گرفته است. همچنین در مدلهای جدید سیستمهای کمکراننده با امکان رانندگی خودکار تحت کنترل نیز وجود دارد. پیش از این اکثر کشندههای وارداتی به کشور همچون ولوو FH500، داف XF 480، اسکانیا ۵۰۰S و رنو T480 را بررسی کردهایم و حالا نوبت به محصول خاص مرسدس میرسد.
بررسی مرسدس بنز اکتروس ال
طراحی ظاهری
کشندههای مرسدس همواره با طراحی ساده اما عضلانی شناخته شدهاند و اکتروس ال نیز تفاوتی ندارد. در واقع این خودروی سنگین جزو متمایزترین کشندههای وارداتی به کشور است و در بخش جلوی آن چراغهای خمیده و عبوس بیش از هر چیز دیگری به چشم میآیند. جلوپنجره نیز با خطوط افقی خود کاملاً جذاب کار شده و در بخش پایینی حالتی خمیده و هماهنگ با چراغها به خود گرفته است. ستاره سه پر زیبای مرسدس نیز در بخش میانی جلوپنجره خودنمایی میکند. در مجموع طراحی ظاهری کشنده مرسدس بنز اکتروس ال را باید جذاب، عضلانی و متمایز توصیف کرد.
طراحی داخلی
با ورود به کابین این کشنده شاهد یکی از متفاوتترین طراحیهای موجود بین کشندههای وارداتی خواهید بود. همانطور که گفته شد اکتروس ال از دو نمایشگر برای پشت آمپرها و نمایشگر مرکزی استفاده میکند و همین دو ویژگی حس و حال مدرنتری به کابین بخشیدهاند. همچون نسلهای پیشین اکتروس، همه کنترلها در دسترس راننده قرار دارد و صندلی نیز از تنظیمات کامل برخوردار است. این کشنده با سه کابین استریم اسپیس، بیگ اسپیس و گیگا اسپیس عرضه میشود و بیشترین فضای داخلی در مدل گیگا ارائه خواهد شد. کف تخت و مسطح کابین نیز امکان تردد راحت را برای راننده فراهم میسازد. تخت خواب و صندلیهای راحت، تجهیزات متنوع و مدرن و… جزو ویژگیهای کابین هستند. همچنین با بهینهسازیهای صورت گرفته از میزان صدای ورودی به کابین نیز کاسته شده است.
تجهیزات و امکانات
شاخصترین بخش کشنده مرسدس بنز اکتروس ال را میتوان تجهیزات و امکانات آن دانست. همانند خودروهای سواری مرسدس، این کشنده به جدیدترین تکنولوژیهای روز مجهز شده است که ذکر همه آنها از حوصله شما عزیزان خارج خواهد بود اما از جمله شاخصترین ویژگیها میتوان به کروز کنترل تطبیقی، ترمز اضطراری خودکار، سیستم حفظ کشنده بین خطوط، نمایشگرهای لمسی مرکزی و پشت آمپرها، پایش نقاط کور، ترمز ضد لغزش، گرمکن و سردکن صندلی، دوربین جانبی بجای آینههای سنتی، چراغهای جلوی LED و… اشاره کرد. به این ترتیب کشنده مرسدس در جایگاهی برتر نسبت به اکثر رقبا قرار میگیرد.
قوای محرکه
اکتروس ال در نسخههای مختلفی تولید میشود که همگی به پیشرانه ۶ سیلندر خطی مجهز هستند هرچند قدرتهای متفاوتی را ارائه میکنند. پرچمدار این خانواده به پیشرانهای با ۶۲۵ اسب بخار قدرت و حداکثر ۳۰۰۰ نیوتون متر گشتاور مجهز است اما یکی از مدلهای وارد شده به کشور اکتروس ال ۱۸۵۱ است که پیشرانه ۱۵.۶ لیتری آن ۵۱۰ اسب بخار قدرت و ۲۶۰۰ نیوتون متر گشتاور تولید میکند. نیروی تولیدی نیز از طریق گیربکس ۱۲ سرعته راهی چرخها میشود.
این گیربکس از سرعتهای تعویض بهتری نسبت به قبل سود میبرد. نکته قابلتوجه به توانایی گیربکس در بررسی وضعیت جاده مربوط میشود که بر این اساس تعویض دندهها و گشتاور پیشرانه را کنترل میکند تا در نهایت مصرف سوخت کاهش یابد. به لطف استفاده از پیشرانه OM473، اکتروس ال ۴ درصد مصرف سوخت کمتری نسبت به قبل دارد. این خودروساز آلمانی میگوید افزایش گشتاور تولیدی در دورهای پایین باعث شده مرسدس بنز اکتروس ال استارت و شروع به حرکت نرمتری داشته باشد. همچنین گیربکس پاورشیفت نیز ۴۰ درصد سریعتر عمل میکند تا به این ترتیب گشتاور کمتری تلف شود.
قیمت
در حال حاضر قیمت مرسدس بنز اکتروس ال به حدود ۱۱ میلیارد تومان میرسد که بیشتر از قیمت اکثر کشندههای وارداتی به کشور خواهد بود و شاید از این نظر تنها اسکانیا ۵۰۰S، ولوو FH500 و داف XF 530 بتوانند رقیبی قا
بلاعتنا برای مرسدس باشند. جهت اطلاع از قیمت روز کشنده، کامیون و کامیونت میتوانید به صفحه ویژه آن در پدال مراجعه کنید.