اخبار خارجیاسلایدشو

بزرگ‌ترین کامیون‌های معدن جهان

هیولاهایی که در ادامه خواهید دید، همگی حداقل ظرفیت حمل ۴۰۰ تن بار را دارند و از پیشرانه‌های دیزلی عظیم با ۴۰۰۰ اسب بخار قدرت استفاده می‌کنند.

به گزارش دنده 6 – کامیون‌های معدن طی یکی دو دههٔ گذشته بزرگ و بزرگ‌تر شده‌اند زیرا استخراج معادن رو به افزایش است و معدن‌کاران خواهان کامیون‌های با ظرفیت بیشتر هستند. این کامیون‌ها، دامپ تراک یا به‌اصطلاح ما ایرانی‌ها، کمپرسی‌های عظیم‌الجثه‌ای هستند که می‌توانند صدها تن خاک را جابجا کنند. در ادامه قصد داریم با بزرگ‌ترین کامیون‌های معدن حال حاضر جهان آشنا شویم.

ترکس MT6300AC

MT6300AC که در سال ۲۰۰۸ توسط شرکت آمریکایی ترکس (Terex) معرفی شد یک کمپرسی غول‌پیکر با ظرفیت بار ۴۰۰ تن است. این کامیون پس از خرید بخش تجهیزات معدنی ترک توسط شرکت باکیروس در سال ۲۰۱۰ به باکیروس MT6300AC تغییر نام داد. در سال ۲۰۱۱ نیز این تشکیلات توسط کاترپیلار خریداری شد. ارتفاع بدنهٔ این کامیون ۷.۹۲ متر و طول آن ۱۴.۶۳ متر است درحالی‌که وزن ناخالص عملیاتی آن به ۶۶۰ تن می‌رسد. این کامیون کوه‌پیکر به یک پیشرانهٔ ۲۰ سیلندر دیزلی مجهز است که یک دینام الکتریکی AC را تغذیه می‌کند که این دینام انرژی موردنیاز موتورهای الکتریکی در هرکدام از چرخ‌های عقب را تأمین می‌کند. قدرت این پیشرانه ۳۷۵۰ اسب بخار است و امکان رسیدن به حداکثر سرعت ۶۴ کیلومتر بر ساعت را برای MT6300AC تأمین می‌کند.

کوماتسو ۹۸۰E

۹۸۰E بزرگ‌ترین کامیون ساخت کوماتسو محسوب می‌شود که در سال ۲۰۱۶ معرفی شد. این کامیون ظرفیت حمل ۴۰۰ تن بار را دارد. وزن ناخالص این کامیون عظیم‌الجثه ۶۲۵ تن و ارتفاع و عرض بارگیری آن به ترتیب ۷.۰۹ متر و ۱۰.۰۱ متر است. ۹۸۰E از یک قوای محرکهٔ دیزل الکتریک استفاده می‌کند که از یک پیشرانهٔ V18 دیزلی با ۳۵۰۰ اسب بخار قدرت به همراه دو موتور الکتریکی ساخت جنرال الکتریک تشکیل شده است. این هیولا می‌تواند با حداکثر سرعت ۶۱ کیلومتر بر ساعت حرکت کند.

لیبهر T284

این کامیون غول‌پیکر ساخت آلمان با ۱۵.۶۹ متر طول، ظرفیت حمل ۴۰۰ تن را دارد. عرض و ارتفاع بارگیری T284 به ترتیب ۹.۶۷ متر و ۷.۴۲ متر است و وزن ناخالص آن به ۶۶۰ تن می‌رسد. این کامیون هم مثل دیگر کمپرسی‌های غول‌پیکر معدنی، از قوای محرکهٔ دیزل الکتریک با یک پیشرانهٔ V20 دیزلی استفاده می‌کند که ۳۷۵۰ اسب بخار قدرت دارد. این نیروگاه انرژی موردنیاز موتورهای الکتریکی که چرخ‌ها را به حرکت درمی‌آورند تأمین می‌کند. حداکثر سرعت T284 به ۶۴ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. هرچند ظرفیت بار کامیون‌های لیبهر با رقبا یکسان است اما وزن این کامیون‌ها ۳۰ تن کمتر است که باعث کاهش استرس کامیون هنگام کار با حداکثر ظرفیت می‌شود. به گفتهٔ لیبهر، T284 سبک‌ترین کامیون کلاس خود محسوب می‌شود.

بلاز ۷۵۷۱۰

سری کامیون‌های ۷۹۷ کاترپیلار اولین بار در سال ۱۹۹۸ عرضه شد و ۷۹۷F سومین و جدیدترین نسل آن است که در سال ۲۰۰۹ به بازار آمد. این دومین کامیون معدن بزرگ جهان محسوب می‌شود و یکی از کامیون‌های ثابت در معادن استرالیا است. ظرفیت بار این کامیون هم مثل نمونه‌های قبلی ۴۰۰ تن است که نسبت به ۳۶۰ تن نسل اول و ۳۸۰ تن نسل دوم افزایش پیدا کرده است. البته ۷۹۷F قبل از لیبهر و کوماتسو و ترکس معرفی شد و در آن زمان تنها کامیون معدن جهان با ظرفیت ۴۰۰ تن به‌حساب می‌آمد. ویژگی منحصربه‌فرد و نقطهٔ قوت کاترپیلار، قوای محرکهٔ مکانیکی آن برخلاف رقبا است که همگی از قوای محرکهٔ دیزل الکتریک استفاده می‌کنند. ۷۹۷F از یک پیشرانهٔ توربودیزل V20 استفاده می‌کند که ۴۰۰۰ اسب بخار قدرت دارد. این نیرو از طریق یک گیربکس مبدل گشتاوری هیدرولیکی به چرخ‌ها منتقل می‌شود و کامیون را به حداکثر سرعت ۶۸ کیلومتر بر ساعت می‌رساند.

بلاز ۷۵۷۱۰

بلاز ۷۵۷۱۰ با ظرفیت بار ۴۹۶ تن، بزرگ‌ترین کامیون معدن حال حاضر جهان محسوب می‌شود. این کامیون توسط شرکت بلاروسی بلاز در سال ۲۰۱۳ به سفارش یک شرکت معدنی روسی ساخته شد. ۷۵۷۱۰ بیشتر در معادن روسیه و اروپای شرقی دیده می‌شود. این هیولا که ۲۰.۶ متر طول، ۹.۸۷ متر عرض و ۸.۱۶ متر ارتفاع دارد و وزن خالی آن ۳۶۰ تن است، با هشت لاستیکی که تا ۴ متر ارتفاع دارند، به حداکثر سرعت ۶۴ کیلومتر بر ساعت می‌رسند. ۷۵۷۱۰ از دو پیشرانهٔ V16 توربودیزل استفاده می‌کند که هرکدام ۲۳۰۰ اسب بخار قدرت دارند و به دو دینام AC و چهار موتور الکتریکی (دو موتور در هر محور) متصل می‌شوند. این پیشرانه‌ها در هر صد کیلومتر حدود ۱۳۰۰ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا