بی ام و نگران تبانی مافیا برای حذف پیشرانههای درونسوز است
بیامو بههمراه شریک تجاریاش، تویوتا، تلاش میکند تا برای حفظ پیشرانههای درونسوز، استفاده از سوختهای مصنوعی را رواج دهد.
به گزارش دنده 6 – اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ برنامه خود برای قطع تولید و فروش خودروهای درونسوز را نهایی کرد و به خودروسازان نهایتا تا سال ۲۰۳۵ فرصت داد. درست یک سال پس از نهاییسازی این برنامه زیستمحیطی، کشورهای مالک خودروسازیهای بزرگ در این اتحادیه مانند آلمان، خواستار سختگیری کمتر شدند؛ چراکه قصد دارند با تکیهبر سوختهای مصنوعی به عمر پیشرانههای درونسوز اضافه کنند.
حال مدیرعامل گروه خودروسازی بیامو، «اولیور زیپس»، ابراز نگرانی کرده است؛ او معتقد است حتی اگر عمر فروش خودروهای درونسوز متکی به سوختهای مصنوعی از نیمه نخست دهه ۲۰۳۰ نیز بگذرد، نتیجه یکسانی در انتظار این پیشرانهها خواهد بود: ممنوعیت قانونی برای خودروهای مجهز به آنها! این مقام بلندپایه بیامو باور دارد که عواقب این حرکت گریبانگیر تمام جهان خواهد شد؛ چراکه اروپا خودروسازان بزرگ و مطرح زیادی دارد. او در بیانیهای گفت:
هماکنون میتوان به موارد مختلفی اشاره کرد که نشان از تلاش بیهوده کمیته اتحادیه اروپا برای یافتن روشهای تقلبی در حفظ موتورهای درونسوز از طریق استفاده از سوختهای سازگار دارند. بنابراین اگر این اقدامات روی فراگیری سوختهای کمکربن تاثیری نگذارد، مشخصا دستهای پشتپرده برای ممنوعیت این پیشرانهها تلاش میکنند.خودروسازی بیامو در اعلام تاریخ قطع تمام محصولات درونسوزش تعلل کرده و معتقد است مرگ این پیشرانهها نباید اجباری باشد؛ درحالیکه برندهای رقیبی مانند مرسدسبنز و آئودی هماکنون از قطع تولید خودروهای درونسوز یا حداقل برنامه مشخص عرضه محصولات برقی صحبت میکنند. آقای زیپس در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت:
ما همچنان باور داریم که ممنوعیت قطعی فناوری احتراق اشتباه است.
نکته جالب این است که فروش خودروهای برقی بیامو در مقایسه با گذشته با رشد مواجه شده است. سهم خودروهای برقی این گروه خودروساز تنها در نیمه اول سال جاری میلادی به ۱۵.۷ درصد رسید که در مقایسه به سال گذشته، ۳.۱ درصد رشد داشته است. برندهای مینی، بیامو و رولزرویس در ماه گذشته ۱۹۰,۶۱۴ دستگاه خودروی برقی به فروش رساندهاند.
آقای زیپس با تاکید بر استمرار عمر پیشرانههای درونسوز میگوید که اتحادیه اروپا باید بهجای پافشاری روی حذف آنها، استفاده از سوختهای کمکربن را تشویق کند. مدیرعامل بیامو پا را از این هم فراتر گذاشته و میگوید که بهرهوری از این فناوری جدید میتواند روی خودروهای کنونی هم اعمال شود ؛ او به ۲۵۰ میلیون خودرو در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا اشاره دارد.
ما میتوانیم موثرترین حرکت برای حفاظت از آبوهوا را از همین امروز آغاز کنیم. به بیان دیگر، هر تن گاز دیاکسید کربنی که امروز و نه در آینده نگهداری شده و منتشر نشود، موثر خواهد بود. این مسئله روی تقاضا و عرضه سوختهای کمکربن مانند E25 و HVO100 هم تاثیر مثبت خواهد داشت.
سوخت E25 شامل ۲۵ درصد اتانول و ۷۵ درصد بنزین میشود؛ درحالیکه HVO100 به نوعی روغن گیاهی گرمادیده اطلاق میشود که از منابع قابلتجدیدی چون روغن خوراکی تهیه میشود. هماکنون شریک تجازی بیامو در تولید پیشرانههای هیدروژنی، تویوتا، مدلهای لندکروزر و هایلوکس تطبیقپذیر با سوخت HVO100 را در اروپا به فروش میرساند. همکاری ژاپنی بیامو معتقد است که تکیهبر سوختهای روغنی میتواند انتشار دیاکسید کربن را تا ۹۰ درصد کاهش دهد.
درهرصورت خودروهای برقی همچنان در حال رشد هستند و کمکم پای خود را به کشورهای کمتر توسعهیافته هم باز کردهاند. متخصصان باور دارند که تا ۶ سال دیگر، نیمی از فروش خودروها به این مدلها اختصاص خواهد یافت. هر چند برندهای زیرمجموعه بیامو برنامه خود را برای برقیشدن اعلام کردهاند اما برند هستهای این گروه در باواریا همچنان روی استفاده از پیشرانههای درونسوز اصرار دارد.
بیامو چند ماه پیش موفق شد با گذر ۱۱ سال از زمان معرفی هاچبک i3، یک میلیون خودروی برقی را به فروش برساند. با این وجود شرکت یادشده در عرضه برقیها عجله نمیکند و برنامه دارد تا مدلهای نئوکلاس را از سال ۲۰۲۸ روانه بازار کند. شایعات مبنی بر آن هستند که شاسیبلندهای iX5، iX6 و iX7 هم بر پایه همان معماری «CLAR» رونمایی خواهند شد. نظر شما چیست؟ آیا بیانیه مدیرعامل بیامو را منطقی میدانید؟ آیا دستهای پشتپرده بهدنبال حذف پیشرانههای درونسوز هستند؟