اخبار داخلیاسلایدر

تجربه رانندگی با لوکانو 7

لوکانو ۷ که در بازارهای جهانی با نام جیکو ۷ شناخته می‌شود، شاسی‌بلند لوکس و خوش‌کیفیتی است که هم‌زمان راهی بازار اروپا و ایران خواهد شد.

به گزارش دنده 6 – چری که در حال تبدیل شدن به غول خودروسازی چین است، بشدت روی گسترش فعالیت‌های خود تمرکز دارد. بدین منظور، این شرکت طی یکی دو سال اخیر، دو برند جدید اومودا و جیکو را برای بازارهای صادراتی مثل اروپا، روسیه، مالزی و خاورمیانه ایجاد کرده است. اولین محصول برند اومودا، کراس‌اوور کامپکتی است که با نام فونیکس FX در بازار کشورمان حضور دارد. اولین خودروی برند جیکو نیز شاسی‌بلندی با حال و هوای آفرودی بنام جیکو ۷ است که این خودرو را هم قرار است به‌زودی در ایران ببینیم.

بااین‌حال، برخلاف خودروهای قبلی چری، جیکو ۷ قرار است توسط گروه ماموت در کشورمان عرضه شود. همچنین برای این خودرو در بازار ایران نام لوکانو ۷ در نظر گرفته شده است درحالی‌که در بازار داخلی چین با نام تانسوئو ۰۶ عرضه می‌شود. هدف از ایجاد دو برند اومودا و جیکو رسیدن به فروش ۱.۴ میلیون دستگاه در بازارهای خارج از چین تا سال ۲۰۳۰ است. این در حالی است که چری در سال ۲۰۲۳ مجموعاً نزدیک به ۱.۹ میلیون دستگاه خودرو به فروش رسانده است و امسال دو برند اومودا و جیکو را راهی بازار بریتانیا خواهد کرد.

اولین خودروی چری در بازار بریتانیا، اومودا ۵ خواهد بود یعنی همان فونیکس FX که در بازار ایران می‌بینیم. این خودرو با قیمت پایه‌ای در حدود ۲۴ هزار پوند، رقیبی برای نیسان قشقایی خواهد بود. در اینجا اما نمی‌خواهیم به فونیکس FX بپردازیم بلکه با جیکو ۷ یا لوکانو ۷ کار داریم که تقریباً هم‌زمان راهی بازارهای ایران و بریتانیا خواهد شد. جیکو برند لوکس‌تری از اومودا است و در برابر برندهای سطح بالایی مثل آئودی قرار می‌گیرد. درنتیجه، اولین محصول این برند یعنی جیکو ۷ می‌تواند آئودی Q3 را به چالش بکشد.

هنگام رانندگی با نمونهٔ پیش‌تولید جیکو ۷ یا لوکانو ۷، بلافاصله تحت تأثیر کیفیت ساخت و متریال آن قرار گرفتیم. با ویژگی‌هایی مثل الگوی ظریف روی عناصر تزئینی داشبورد و پانل درها، توجه به جزئیات نیز در داخل این کراس‌اوور چینی چشمگیر است درحالی‌که طراحی کنسول میانی ما را به یاد لندروور دیفندر می‌اندازد. نمایشگر مرکزی لمسی ۱۴.۸ اینچی به لطف پردازنده اسنپدراگون بسیار واضح و فوق‌العاده پاسخگو است و صفحه آمپر هم هرچند به همان اندازه واضح است اما اطلاعات زیادی را به نمایش درمی‌آورد و فونت کوچکی که برای برخی اطلاعات استفاده شده است خواندن با یک نگاه را دشوار می‌کند.

فرم جعبه‌ای لوکانو ۷ فضای سر زیادی را در داخل فراهم کرده و برای بزرگ‌سالانی با قد بیش از ۱۸۰ سانتی‌متر نیز در عقب فضای پای زیادی وجود خواهد داشت. بااین‌حال، ظرفیت ۴۱۲ لیتری صندوق بار در حد رقبا نیست و برای مقایسه، این عدد در آئودی Q3 بسته به محل قرارگیری صندلی کشویی عقب بین ۵۳۰ تا ۶۷۵ لیتر است. در بریتانیا قرار است جیکو ۷ با پیشرانه‌های بنزینی خالص و پلاگین‌هیبریدی با برد تمام الکتریکی بیش از ۱۶۰ کیلومتر عرضه شود که هردو در نسخه‌های محرک جلو و چهارچرخ محرک قابل خریداری خواهند بود.

در کشورمان اما لوکانو ۷ را با یک پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری چهار سیلندر بنزینی توربو خواهیم دید که ۱۹۷ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور دارد. این همان پیشرانه‌ای است که در دیگر خودروهای چری در کشورمان مثل فونیکس FX و تیگو ۸ پرو هم دیده‌ایم ولی در لوکانو ۷ نیروی این موتور به هر چهارچرخ منتقل می‌شود. انتقال نیروی پیشرانه هم از طریق یک گیربکس هفت سرعته دوکلاچه صورت می‌گیرد. قدرت ۱۹۷ اسب بخاری برای شتاب گیری آرام کافی است و پیشرانه احساس نرمی دارد مگر اینکه واقعاً تحت‌فشار باشد مثل تجربه‌ای که هنگام بالا رفتن از برخی شیب‌ها در طول آزمایش داشتیم.

گیربکس دوکلاچه هم دنده‌ها را به نرمی تعویض می‌کند اما زمانی که به قدرت بیشتری نیاز است با شدت معکوس می‌دهد. فرمان خودرو سبک است و تغییر جهت‌های سریع می‌تواند بادی‌رول قابل‌توجهی را به همراه داشته باشد اما صرف‌نظر از این مشکل، سواری نرم لوکانو ۷ می‌تواند دست‌اندازهای بزرگ را جذب کند. یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت این کراس‌اوور چینی کاپوت صاف و مربعی خودرو است که به همراه امکان بالا بردن صندلی باعث تسلط راننده بر مسیر می‌شود اما پدال ترمز بسیار سفت است و برای کاهش سرعت خودرو به نیروی زیادی نیاز خواهد بود.

لوکانو ۷ در بازارهای اروپایی در دو تیپ بنام‌های دولوکس و لاکچری عرضه خواهد شد که در اولی امکاناتی مثل رینگ‌های ۱۸ اینچی آلیاژی، چراغ‌های جلوی LED، اندروید اتو و اپل کارپلی بی‌سیم، شارژر بی‌سیم گوشی با خنک‌کننده، سیستم صوتی سونی، دوربین دید عقب و ۲۱ سیستم کمک‌راننده مثل هشدار توجه راننده و هشدار خروج ایمن ارائه می‌شود. در تیپ بالاتر نیز خریداران از امکانات بیشتری مثل هدآپ دیسپلی، سانروف پانوراما، کروز کنترل تطبیقی، سیستم دوربین ۵۴۰ درجه با قابلیت کاپوت نامرئی، گرم‌کن غربیلک فرمان و رینگ‌های ۱۹ اینچی بهره‌مند خواهند شد. در نمونه‌های بازار کشورمان نیز تقریباً همهٔ این امکانات را خواهیم دید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا