تولید جواهر از ضایعات!
یاقوتهایی که از ضایعات جواهرات تولید شدهاند میتوانند صنعت جواهرسازی را متحول کنند.
به گزارش دنده6 : سوفی بونز(Sofie Boons)، مدرس دانشگاه UWE بریستول، یک روش شیمیایی را توسعه داده است که امکان رشد یک یاقوت با اندازه کامل را در یک حلقه پلاتینی فراهم میکند. او چهار سال اخیر را صرف توسعه فرآیند رشد یاقوت از این مواد دور ریز در سازههای فلزی کرده است.
این فرآیند جدید میتواند به تغییر صنعت جواهرات کمک کند. به گفته بونز، جواهراتی که در آزمایشگاه رشد میکنند، مشابه سنگهای استخراجشده، ساختار و کیفیت یکسانی دارند و تنها تفاوت در محل رشد آنهاست.
فرآیند نوآورانهای برای تبدیل مواد دور ریز به یاقوتهای پایدار
بونز این فرآیند را با قرار دادن قطعه کوچک یاقوت واقعی در یک محیط پلاتینی آغاز کرد، سپس از یک عامل شیمیایی به نام «شار» استفاده کرد که به کاهش دما کمک میکند و باعث رشد جواهر میشود. این جواهرات معمولا در یک کوره از تکههای مواد زائد جواهرات رشد میکنند و تنها ۵۰ ساعت برای رشد یاقوت در کوره لازم است.
بونز میگوید: من در حال آزمایش هستم که آنها را در داخل کوره بین پنج تا ۵۰ ساعت رشد دهم. زمان طولانیتر به این معنی است که من کریستالهایی دریافت میکنم که کمی شفافتر و بزرگتر هستند. من در تلاش هستم تا روند زمانی را کوتاه کنم تا آن را پایدارتر کنم. بونز میگوید: ویژگیهای رشد غیرقابل پیشبینی جزو جنبههای جواهرات طبیعی است و به نظر من به عنوان یک جواهرساز این امر جذاب است.
روش پیشگامانه بونز رشد جواهر را بازتعریف میکند
پروفسور بونز افزود که این روش کاملا نوآورانه و پایدار است. به گفته او، هنگامی که با جواهرات خرد شده سروکار دارید، جواهرسازان باید آنها را بیشتر برش دهند، که ارزش آنها را کاهش میدهد. با این حال، این فرآیند جدید به آنها اجازه میدهد تا از قطعات باقیمانده سنگهای قیمتی برای رشد جواهرات بزرگتر به طور مستقیم در ساختارهای فلزی استفاده کنند.
او معتقد بود که کل این فرآیند یک پیشرفت است و امیدوار است که این تصور دیرینه مبنی بر اینکه جواهرات تولید شده در آزمایشگاه «مصنوعی» یا بیارزشتر از سنگهای استخراج شده هستند را به چالش بکشد.
در روشهای سنتی، جواهرسازان با انتخاب دقیق، برش و تنظیم هر سنگ، سنگهای قیمتی را در جواهرات ترکیب میکنند تا زیبایی طبیعی و طراحی کلی قطعه را افزایش دهند. فرآیند بونز کاملا منحصر به فرد و سازگار با محیط است.