خرید کمپانی تولید کننده خودروی پرنده ایرکار توسط چینیها!
یک شرکت چینی با نام هیبئی جیانشین توانست ایرکار، خودروی پرنده تولید شده با موتور بی ام و را خریداری کند.
به گزارش دنده 6 – ایرکار که از تکنولوژی بی ام و سود میبرد و اخیراً نیز تستهای پرواز خود در اروپا را با موفقیت پشت سر گذاشته محصول یک شرکت مستقر در اسلواکی است که به کار طراحی و توسعه وسایل نقلیه دو نفره با چهار چرخ میپردازد. این وسیله نقلیه میتواند تنها در کمتر از ۳ دقیقه به یک خودرو با قابلیت تردد قانونی در جادهها تبدیل شود.
ایرکار از پره حرکت دهنده، بالهای تاشو و دم تلسکوپی سود میبرد. این خودروی پرنده میتواند شعاع پروازی حدود ۹۶۵ کیلومتری در حداکثر ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح زمین داشته باشد. پرفسور استفان کلین به همراه مؤسسان ایرکار یعنی آنتون زاجاک و کلین ویژن کار توسعه هواپیمای پرنده یاد شده را انجام دادهاند. اما همانطور که گفته شد ایرکار به شرکت چینی هیبئی جیانشین فروخته شده است. کلین ویژن میگوید مقر شرکت چینی یاد شده در جانگژو قرار دارد. با نهایی شدن این قرارداد چینیها حقوق انحصاری ساخت و استفاده از خودروی پرنده ایرکار در فضایی خاص را که جزئیاتش منتشر نشده به دست آوردهاند. همچنین هیبئی جیانشین فرودگاه و مدرسه پرواز خود را پس از خرید یک شرکت دیگر از اسلواکی تأسیس کرده است.
کلین ویژن میگوید هزینه توسعه این خودروی پرنده ۲.۳ میلیون دلار است هرچند مشخص نیست چینیها برای خرید تکنولوژی موردبحث چقدر هزینه کردهاند. شرکت یاد شده در بیانیه خود اظهار میدارد:
این قرارداد با مبلغی افشا نشده نهایی گردیده و نشان دهنده حرکتی استراتژیک در دستیابی به راهحلهای خلاقانه حملونقل است. توافق اعطای حقوق تجاری به شرکت چینی باعث میشود آنها تمامی حقوق انحصاری برای ساخت و توزیع خودروهای پرنده را با استفاده از تکنولوژی پیشرفته کلین ویژن داشته باشند. گروه جیانشین به دنبال ارتقای این تکنولوژی به منظور بازتعریف استانداردهای حملونقل در چین است
خودروی پرنده ایرکار از پیشرانه بی ام و استفاده میکند اما برای پرواز در هوا به تکنولوژیهای زیادی مجهز شده است. زمانی که ایرکار در جاده باشد ظاهری شبیه یک خودروی اسپرت مدرن خواهد داشت و بالهای آن به نرمی در کنارهها جمع خواهند شد. رویترز میگوید تبدیل ایرکار از خودرو به هواپیما تنها ۲ دقیقه و ۱۵ ثانیه زمان میبرد. همانطور که گفته شد این خودرو از یک پره ثابت در عقب و همچنین چتر بالستیک برای موقعیتهای اضطراری برخوردار است. برخلاف تاکسیهای هوایی، ایرکار امکان پرواز و فرود عمودی را ندارد و برای این کار نیازمند باند فرود مشابه هواپیماها خواهد بود. این وسیله جدید تنها قادر به حمل ۲ نفر و وزن ترکیبی ۱۴۰ کیلوگرم است.
نکته دیگر اینکه چینیها با سرعت در حال توسعه تکنولوژی خودروهای پرنده هستند و سال قبل خودروی پرنده ساخت شرکت ژیپنگ اولین پرواز عمومی خود در دوبی را انجام داد. همچنین یک شرکت آمریکایی نیز در حال ساخت و توسعه خودروی پرنده و برقی خود است. این شرکت که الف آیروناتیکس نام دارد تأییدیههای لازم از FAA را دریافت کرده و بنابراین مجوز تستهای جادهای و هوایی را داراست.