اخبار خارجی

دیدگاه‌های کامالا هریس و دونالد ترامپ برای صنعت خودروی آمریکا

تا چند ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار خواهد شد و انتخاب کامالا هریس یا دونالد ترامپ می‌تواند تأثیر چشمگیری روی صنعت خودروی این کشور داشته باشد.

به گزارش دنده 6 – انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هفته‌های گذشته شاهد اتفاقات غیرمنتظره‌ای بود و هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در حال برجسته کردن مزیت‌های خود نسبت به رقیب هستند تا بتوانند وارد کاخ سفید شوند. هر دو طرف به صنعت خودرو نیز پرداخته‌اند و امیدوارند بتوانند رای کارکنان صنایع خودروسازی و خریداران را به دست آورند. کامالا هریس و معاون اولش تیم والز با برخی اعضای اتحادیه کارگران صنعت خودروی آمریکا دیدار کرده‌اند و امیدوار هستند تا بتوانند در میشیگان به عنوان یکی از ایالت‌هایی که رقابت فشرده‌ای بر آن حاکم است رای بیشتری را به خود اختصاص دهند. تیم والز همچنین اواخر هفته قبل در دیترویت نیز دیدارهایی داشته است. البته باید دانست تفاوت‌های قابل‌توجهی در سیاست‌های خودرویی هریس و ترامپ وجود دارد. هر دو نامزد علیرغم چالش‌های متنوع با یک مشکل کلیدی روبرو شده‌اند: خودروهای برقی.

هریس همانند جو بایدن رئیس‌جمهور کنونی آمریکا طرفدار پر و پا قرص خودروهای برقی است. دولت بایدن تاکنون برخی قوانین جدید را برای توسعه شبکه شارژ عمومی و همچنین مشوق‌های خرید این دسته از خودروها وضع کرده است. همچنین بر اساس قوانین جدیدی که اخیراً تصویب شد، حدود دوسوم خودروهای جدیدی که تا سال ۲۰۳۲ در آمریکا به فروش می‌رسند باید از نوع برقی باشند. هریس می‌گوید هدف از چنین طرح‌هایی در دسترس قرار دادن خودروهای برقی برای همه مردم است. اما در مقابل دونالد ترامپ انتقادات زیادی را متوجه خودروهای برقی و به ویژه الزامات فروش آن‌ها کرده و ایده استفاده از سرمایه‌های دولتی برای تأسیس زیرساخت‌های شارژ را رد کرده است. او قبلاً مدعی شد خودروهای برقی وزن بسیار بالاتری برای جاده‌های آمریکا دارند. ترامپ تأکید کرد باید تمامی پل‌ها در آمریکا برای تاب آوردن در برابر وزن این وسایل نقلیه تعمیر شوند. البته ترامپ چندی بعد نظر خود را تغییر داد و اظهار داشت خودروهای برقی باورنکردنی هستند و خودش طرفدار آن‌هاست!

انتخابات امسال ریاست جمهوری آمریکا از نظر هزینه‌های تبلیغاتی رکورد زده است. تا می ۲۰۲۴ تقریباً ۳.۹ میلیارد دلار از طریق خود نامزدها و یا طرفداران آن‌ها صرف کمپین‌های تبلیغاتی شده است. نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا به خوبی می‌دانند که این پول‌ها از کجا آمده‌اند و برای مثال ایلان ماسک مدیرعامل تسلا به تنهایی ۱۸۰ میلیون دلار به ترامپ کمک کرده است. ترامپ درباره خودروهای برقی گفته که طرفدار آن‌هاست و باید هم این‌طور باشد زیرا ایلان ماسک به او کمک کرده و انتخاب دیگری ندارد. علیرغم عشق ناگهانی به خودروهای برقی، ترامپ اعلام کرده هنوز مخالف تعیین اهداف فروش الزامی برای این دسته از خودروهاست. او می‌گوید در صورت انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا از همان روز اول این قانون را لغو می‌کند تا خریداران حق انتخاب داشته باشند. او توسعه شبکه شارژ از طریق دولت را رد کرده و می‌گوید چنین قانونی هزینه بسیار زیادی در بر خواهد داشت.

با اینکه چنین قانونی به‌صورت رسمی الزامی نشده اما دولت بایدن کاملاً به دنبال از رده خارج کردن خودروهای درون‌سوز تا سال ۲۰۳۵ است. به همین منظور کاخ سفید ۷.۵ میلیارد دلار را برای توسعه شارژرهای عمومی در نظر گرفته است. تا به اینجا کامالا هریس به سیاست‌های دولت بایدن درباره انرژی و محیط‌زیست پایبند بوده و همین‌جا تفاوت‌های زیادی را با سیاست‌های ترامپ شاهد هستیم. ترامپ در دوره قبلی که رئیس‌جمهور آمریکا بود تلاش کرد میانگین مصرف سوخت شرکتی CAFE را تغییر دهد، قانونی که در دولت اوباما الزامی شده بود. او همچنین قوانینی را که به ایالت کالیفرنیا اجازه می‌داد استانداردهای آلایندگی سخت‌گیرانه‌تری نسبت به EPA وضع کند را لغو کرد. البته در دولت بایدن هر دو تصمیم ترامپ لغو شد هرچند انتظار می‌رود در صورت انتخاب مجدد ترامپ این قوانین مجدداً بازگردند. ظاهراً ترامپ در جلسه‌ای که با رهبران صنعت سوخت‌های فسیلی برگزار شد اعلام کرده برخی قوانین و مقررات را تغییر خواهد داد. البته او خواهان یک توافق خوب شده و از مدیران نفتی مبلغ ۱ میلیارد دلار را برای کمک به کمپینش درخواست کرده است هرچند مشخص نیست که این مبلغ پرداخت شده یا خیر.

با اینکه ترامپ بیشتر سوخت‌های فسیلی را ترجیح می‌دهد اما دولت بایدن روی بهبود استقلال انرژی آمریکا تأکید کرده است. آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد میزان استخراج میادین نفتی آمریکا با ثبت رکورد جدیدی به ۱۳.۴ میلیون بشکه در هفته منتهی به آگوست رسیده است. در مجموع به نظر می‌رسد هریس و ترامپ در برخی مباحث صنعت خودروی آمریکا با یکدیگر اختلاف دارند. دولت کنونی آمریکا بیشتر به دنبال تجارت جهانی است درحالی‌که ترامپ آمریکا را از همکاری‌های اقتصادی زیادی بیرون کشید.

البته برخی اشتراکات نیز وجود دارد. ترامپ در زمان ریاست جمهوری خود دستور داد واردات چینی‌ها به آمریکا بسیار محدود شود. بایدن حتی پا را فراتر گذاشت و تعرفه ۱۰۲ درصدی را روی خودروهای برقی ساخت چین وضع نمود. انتظار نمی‌رود که هریس و ترامپ با چینی‌ها روابط خوبی داشته باشند. همچنین در دولت فعلی آمریکا مشوق‌های خودروهای برقی به قوانینی همچون مونتاژ در آمریکا یا کشورهای دوست ارتباط دارد. علاوه بر این، باتری‌ها و مواد خام مورد استفاده آن‌ها نیز باید در خود آمریکا یا کشورهای دوست آن تولید و استخراج شوند؛ اما موضوع مهم به حضور ماسک در کمپین ترامپ مربوط می‌شود. او قبلاً علیه تعرفه‌های بالای خودروهای برقی سخن گفته اما مشخص نیست که تأثیر ماسک روی ترامپ چقدر است هرچند نمی‌توان اظهارات او را نادیده گرفت.

هریس در زمان سخنرانی خود برای کارگران صنعت خودروی آمریکا به وضعیت شغلی مناسب آن‌ها اشاره کرد. این اظهارات در ادامه بیانیه بایدن بود که گفته است در زمان ریاست جمهوری ترامپ ۶ کارخانه خودرویی در آمریکا تعطیل شد و هزاران شغل در سراسر این کشور از بین رفت. بایدن گفته در زمان ریاست جمهوری او ۲۰ کارخانه جدید تأسیس شده و در ماه‌های پیش رو کارخانه‌های بیشتری نیز تأسیس خواهد شد. او همچنین به ایجاد بیش از ۲۵۰ هزار شغل صنعت خودروی آمریکا اشاره کرده است. البته باید گفت اظهارات بایدن درباره صنعت خودروی آمریکا با در نظر گرفتن نمایندگی‌های فروش خودرو و قطعات صحیح است. آنچه در سال‌های آینده رخ خواهد داد به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. آیا بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را کاهش می‌دهد؟ آیا اقتصاد جهانی در رکود فرو می‌رود؟ آیا جنگ تجاری با چین شدت می‌گیرد؟ از طرف دیگر شرکت‌هایی همچون هیوندای و فورد در حال تأسیس کارخانه‌های جدید در این کشور هستند و انتظار می‌رود تولید باتری خودروهای برقی در آمریکا رشد قابل‌توجهی داشته باشد.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد رقابت تنگاتنگی بین هریس و ترامپ وجود دارد. دیدگاه‌های دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا تا حدود زیادی مشخص است به جز یک مورد و آن‌هم چرخش دیدگاه ترامپ درباره خودروهای برقی. با اینکه مسائل مربوط به صنعت خودروی آمریکا حداقل در مقیاس کشوری به سادگی حل نمی‌شوند اما احتمال دارد کارگران و دست‌اندرکاران این صنعت در ایالت‌هایی همچون میشیگان نقش کلیدی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا