اخبار خارجیاسلایدشو

رونمایی از هلیکوپتر ایرباس ریسر

هلیکوپتر بسیار سریع و کم‌مصرف ایرباس ریسر اولین پرواز آزمایشی خود را انجام داده است.

به گزارش دنده 6 – زیرمجموعه بالگرد سازی ایرباس یک محصول مفهومی پرسرعت با نام ریسر را توسعه داده است. این بالگرد برای اولین بار ۵۰ می‌تواند ۵۰ درصد سریع‌تر از سایر بالگردها حرکت کند و سرعت ۴۰۰ کیلومتر در ساعت آن نه تنها خبر از شروع فصل جدیدی در تولید بالگردهای ایرباس می‌دهد بلکه درعین‌حال ۲۵ درصد سوخت کمتری نیز مصرف می‌کند.

ایرباس در سال ۲۰۱۳ سرعت بالگردها را با محصول آزمایشی X3 شکست. این هلیکوپتر در آن زمان به سرعت ۴۷۲ کیلومتر در ساعت دست یافت. هم‌اکنون شرکت موردبحث با تولید هلیکوپتر ریسر به دنبال استفاده از تکنولوژی‌های X3 در پروژه‌ای به نام آسمان پاک ۲ اروپاست تا به این ترتیب یک محصول تجاری، کم‌مصرف و دوستدار محیط‌زیست تولید شود. شاید ظاهر ریسر همانند بالگردهای مرسوم بازار باشد اما این محصول برای پرواز با سرعت بالا تولید شده است. آیرودینامیک ریسر برای سرعت‌های نزدیک به سرعت صوت بهینه شده و قوای محرکه آن نیز از دو پیشرانه پوشر تشکیل شده است. این پیشرانه‌ها در بال‌های بالگرد تعبیه شده‌اند تا هم نیروی رو به بالا را تأمین کرده و هم باعث شوند ریسر ۵۰ درصد سریع‌تر از بالگردهای کنونی پرواز نماید.

اما علت استفاده از چنین طراحی‌ای به مشکلات زیاد بالگرد در سرعت‌های بالا مربوط می‌شود. زمانی که روتورهای بالگرد در حال چرخش هستند یک سمت آن به سمت جلو حرکت کرده و سمت دیگر جهت مخالف را طی می‌کند. این موضوع در سرعت‌های پایین تأثیر چندانی ندارد اما در سرعت‌های بالا چنین اختلافی می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند و مخصوصاً زمانی که نوک تیغه‌های محرک رو به جلو به سرعت‌های نزدیک صوت می‌رسند مشکلات بالگرد بیشتر بروز خواهد یافت. به منظور دوری از چنین مشکلاتی ایرباس ریسر با رسیدن به سرعت‌های بالا تا ۱۵ درصد از سرعت روتورهای پشتی را کاهش می‌دهد و باقی کارها به پیشرانه‌های پوشر و بال‌های جعبه‌ای سپرده می‌شود. همچنین دو پیشرانه آنتو ۱X توسعه یافته توسط شرکت سافران هلیکوپتر نیز در ریسر وجود دارند که بخشی از سیستم هیبرید/برقی حالت اکو هستند. در حالت اکو یکی از پیشرانه‌ها می‌تواند در زمان کروز خاموش شود که باعث خواهد شد مصرف سوخت بالگرد ایرباس تا ۲۵ درصد کاهش یابد.

بنا به گفته این شرکت مشهور، اولین پرواز ریسر یک تست ۳۰ دقیقه ساده برای نمایش رفتار اصلی بالگرد بوده است؛ به عبارت دیگر ایرباس با این تست مطمئن شده ریسر بدون هرگونه مشکلی می‌تواند از زمین بلند شود. در ۲ سال آینده برنامه تست ایرباس ریسر به بخش‌های جاه‌طلبانه‌تر خود خواهد رسید تا در نهایت این بالگرد به حداکثر سرعت ادعایی دست یابد. برونو ایون مدیرعامل بخش بالگرد سازی ایرباس می‌گوید:

ریسر با ثبت ۹۰ اختراع مثالی عالی از میزان خلاقیتی است که با همکاری شرکای اروپایی به دست می‌آید. اولین پرواز این بالگرد لحظه‌ای افتخارآمیز برای ایرباس و ۴۰ همکار ما از ۱۳ کشور دنیاست. من مشتاق پیشرفت هرچه بیشتر ریسر و توسعه سیستمی هستم که در نهایت منجر به پروازهای کارا، سریع و کم‌مصرف خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا