اخبار داخلیاسلایدر

سوزوکی سوئیفت وارداتی

راسا موتور در نمایشگاه اصفهان از سوزوکی سوئیفت وارداتی رونمایی کرده است. این خودروی هیبریدی، با قیمت رقابتی برای جذب مشتریان پژو ۲۰۷ اتوماتیک عرضه می‌شود.

بارها در دنده 6 از خودروهای هندی و چینی که برند ژاپنی دارند، صحبت کرده‌ایم. می‌دانیم که مشتری ایرانی، حق انتخاب آزاد ندارد و ناچار است در بازار انحصاری، آنچه به تعداد اندک وارد می‌شود به قیمت گزاف بخرد؛ اما رسانه‌ها و خبرنگاران وظیفه دارند، با عملکرد صادقانه اطلاعات درست برای مخاطبان فراهم کنند. طی ماه‌های اخیر، غالب سایت‌های خودرویی ایران تلاش کرده‌اند محصولات وارداتی سوزوکی و تویوتا را با عباراتی مثل “خودروی ژاپنی” معرفی کنند که البته صحیح نیست. این شرایط، متاسفانه برای سوزوکی سوئیفت که روز گذشته معرفی شد نیز دیده می‌شود.

سوزوکی از سال ۱۹۳۷ خودروسازی را آغاز کرد؛ اما با شروع جنگ جهانی دوم، مجبور به توقف تولید شد. اوایل دهه‌ی ۵۰ میلادی، سوزوکی برای ساخت دوچرخه‌های موتوردار ارزان‌قیمت تلاش کرد و با این سری محصولات نقش مهمی در کمک به اقتصاد جنگ‌زده‌ی ژاپن داشت. تا سال ۱۹۷۰، سوزوکی به یکی از بزرگ‌ترین سازندگان موتورسیکلت دنیا تبدیل شد و سرمایه‌گذاری بر خودروسازی را از سر گرفت.

سوزوکی در ایران با گرند ویتارا به شهرت رسید که برای مدتی طولانی توسط ایران خودرو مونتاژ می‌شد. امروزه سوزوکی با فروش سالانه ۴ میلیون خودرو که عمدتا در ژاپن و هند و چین مونتاژ می‌شوند؛ یکی از مهم‌ترین برندهای خودروساز جهان محسوب می‌شود. همچنین، فروش سالانه‌ی موتورسیکلت‌های سوزوکی، حدود ۱۵ میلیون دستگاه است. شرکت ماروتی سوزوکی هند، هم‌اکنون بیشترین تعداد خودرو با برند سوزوکی را تولید می‌کند و از این نظر، اهمیت بیشتری نسبت به کارخانه‌های سوزوکی در ژاپن دارد.

سوزوکی سوئیفت نسل سوم

اولین سوئیفت در کلاس هاچبک سه‌در، سال ۱۹۸۳ معرفی شد. هم‌اکنون نسل سوم و چهارم این خودرو هم‌زمان در کشورهای مختلف تولید می‌شوند؛ اما راسا موتور قرار است جدیدترین مدل را وارد ایران کند که فعلا فقط توسط صنعتگران ژاپنی و هندی عرضه می‌شود. طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ سوئیفت پرفروش‌ترین خودروی هند بود و سالانه بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه تولید داشت. باتوجه به تحریم‌های موجود، می‌توان اطمینان داشت سوزوکی‌های جدید در بازار ایران، همگی مونتاژ هند باشند.

طراحی بدنه‌ و نمای بیرونی سوزوکی سوئیفت
هرچند که نسل سوم سوئیفت به عنوان یکی از پرفروش‌ترین خودروهای دنیا، ترکیبی عامه‌پسند و قابل قبول ارایه کرد؛ اما طراحی مدل جدید، نوعی پس‌رفت محسوب می‌شود. مثلا خط لبه‌ی کاپوت در نسخه‌ی ۲۰۲۴ به وضوح توی ذوق می‌زند؛ درحالی‌که مدل قبلی چنین نبود.

سوئیفت وارداتی، به عنوان هاچبک کوچک، جلوپنجره‌ی بزرگی دارد که بخش اصلی سپر محسوب می‌شود. در طرفین، چراغ‌های لوزی شکل استفاده شده و بعضی مدل‌ها مه‌شکن‌های ارزان‌قیمت دایره‌ای هم دارند. حجم‌دهی کاپوت جلو و سپر، به خوبی انجام شده و ادوات پلاستیکی باتوجه به کلاس اقتصادی سوزوکی سوئیفت، چندان زیاد نیستند.

برخلاف خط ناخوشایند مربوط به کاپوت جلو، برش‌های بدنه برای درهای جانبی، بسیار خوب است. از نمای کنار، صرفا در ستون‌ها و قاب پنجره، مواد سیاه دیده می‌شوند و برای رکاب یا گلگیر، تفاوت رنگ وجود ندارد. سوزوکی سوئیفت از نمای جانبی، فاقد حجم‌دهی پیچیده و خطوط شکسته است تا ساده و عامه‌پسند باقی بماند.

موارد ناخوشایند در پشت خودرو، بیشتر هستند. نصب آنتن بلند سنتی برخلاف نمونه‌های مدرن (آنتن کوسه‌ای) عجیب به نظر می‌رسد. تورفتگی درپوش صندوق و عدم یک‌نواختی با دیگر اجزای بدنه، دیگر نکته‌ی منفی سوزوکی سوئیفت است. ابعاد چراغ‌های عقب نیز نسبت به کل خودرو، بزرگ و ناهماهنگ با دیگر اجزا دیده می‌شود.

در مجموع، می‌توان مدل ۲۰۲۴ را  عامه‌پسند توصیف کرد اما این خودرو نسبت به غالب هاچبک‌های موجود در بازار جهانی، چندان زیبا محسوب نمی‌شود. سوزوکی سوئیفت ۲۰۲۴ با طول ۳,۸۶۰  و عرض ۱,۷۳۵  و ارتفاع ۱,۵۲۰  و فاصله محوری ۲,۴۵۰  میلی‌متر تولید شده که اندکی بزرگ‌تر از پژو ۲۰۷ موجود در ایران است.

طراحی کابین و نمای داخلی سوزوکی سوئیفت
از هاچبک‌های اقتصادی، نمی‌توان کابین لوکس و چرم باکیفیت را انتظار داشت. این شرایط البته برای سوزوکی سوئیفت نیز وجود دارد. البته در مقایسه با رقبای ایرانی که توسط سایپا و ایران خودرو تولید می‌شوند، طراحی داخلی سوزوکی سوئیفت ۲۰۲۴ بسیار جذاب و قابل قبول دیده می‌شود.

نسخه‌های سفارشی از نمایشگر لمسی ۹ اینچ استفاده می‌کنند و پنل دیجیتال پشت فرمان ندارند. مانیتور کوچک TFT بین دور موتور و سرعت‌سنج، مشابه مدل‌های قدیمی است و فناوری خاصی ندارد. دکمه‌های پلاستیکی و پوشش سخت داشبورد با ترکیب رنگ سیاه و نقره‌ای، نقش مهمی در بهبود حالت ساده و یکنواحت کابین دارند. این ترفند در فرمان و تودری‌ها نیز دیده می‌شود.

سوزوکی سوئیفت اتوماتیک، از دسته‌دنده‌ی الکترونیک استفاده نمی‌کند؛ اما در مدل‌های سفارشی، ترمز دستی دکمه‌ای (برقی غیر اهرمی) و استارت بدون کلید (Keyless)  دارد. صندلی‌های این خودرو نیز تمام چرم نیستند و در بخش میانی، پارچه‌ای هستند.  این هاچبک برای دو سرنشین بلندقد روی صندلی‌های ردیف اول، فضای مناسب فراهم می‌کند؛ اما در پشت، چندان جادار نیست.  صندوق عقب ۲۶۵ لیتری سوزوکی سوئیفت هم، سفرهای طولانی بدون باربند را مشکل نشان می‌دهد؛ مگر با خواباندن صندلی‌های ردیف دوم و استفاده‌ی دو نفره.

پیشرانه و تجهیزات فنی سوزوکی سوئیفت
ظاهرا قرار است نسخه‌ی هیبرید وارد ایران شود. موتور سه سیلندر ۱/۲ لیتر تنفس طبیعی، همراه محرک برقی ۳ اسب بخار ۶۰ نیوتن‌متر، مجموعا ۸۲ اسب بخار قدرت و ۱۰۸ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. سوزوکی سوئیفت با گیربکس CVT وزن خالص ۹۴۰ کیلوگرم دارد و در زمان ۱۲ تا ۱۳ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد. میانگین مصرف سوخت این هاچبک دیفرانسیل جلو، تنها ۴ لیتر در صد کیلومتر است. نسخه‌های سفارشی سوزوکی سوئیفت مجهز به سیستم دو دیفرانسیل نیز وجود دارند اما فعلا قرار نیست وارد ایران شوند.

مدل غیر هیبریدی، مصرف سوخت بیشتر و شتاب‌گیری ضعیف‌تر دارد. جالب‌تر اینکه، سوزوکی سوئیفت دوگانه‌سوز CNG نیز در هند تولید شده است که ۷۷ اسب بخار قدرت و ۱۰۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. همچنین سوئیفت توربوشارژ با پیشرانه‌ی ۱/۴ لیتری، به لطف ۱۴۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۵ نیوتن‌متر گشتاور، در زمان ۸ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد و نهایت سرعت ۲۱۰ کیلومتر برساعت فراهم می‌کند. برنامه‌ی واردات این خودروها هنوز مشخص نیست.

قیمت سوزوکی سوئیفت در بازار جهانی و پیش‌بینی برای ایران
مدل هیبرید دنده اتوماتیک مجهز به امکانات سطح متوسط در هند، ۱۵ تا ۱۷ هزار دلار قیمت دارد. بر این اساس، ادعای بعضی رسانه‌ها مبنی بر واردات سوزوکی سوئیفت به قیمت یک تا ۱/۲ میلیارد تومان، ناشی از بی‌اطلاعی یا تلاش برای عوام‌فریبی به نظر می‌رسد. باتوجه به هزینه‌های مربوط به واردات خودروهای خارجی و نرخ فعلی دلار، برای سوزوکی سوئیفت رونمایی شده در نمایشگاه اصفهان، هزینه خرید ۱/۸ تا ۲ میلیارد تومان وجود خواهد داشت. حتی اگر راسا موتور، اقدام به واردات نسخه‌های ارزان‌تر، با موتور ضعیف‌تر و گیربکس دستی کند، پیش‌فروش سوزوکی سوئیفت با قیمت کمتر از ۱/۵ میلیارد تومان غیرممکن به نظر می‌رسد.

در بازار ایران، با بودجه‌ی ۱/۵ میلیارد تومان، سدان‌های چینی مثل آریزو ۶ و جک KMC j7 وجود دارند که با ابعاد بزرگ‌تر نسبت به سوزوکی هاچبک و بهره‌گیری از نمایندگی‌های متعدد برای خدمات پس از فروش، جذاب‌تر از سوئیفت دیده می‌شوند. همچنین کراس‌اورهای صفر کیلومتر چینی مثل X55 مدیران خودرو، هم‌قیمت ارزان‌ترین سوزوکی وارداتی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا