اخباراخبار داخلی

شمارش معکوس برای معرفی مافیای بازار خودرو آغاز شد

ایسنا- با مهلت دو هفته‌ای رئیس جمهوری به وزیر صنعت، معدن و تجارت برای معرفی متخلفان در روند واردات و توزیع خودرو، شمارش معکوس برای شناسایی و برخورد با مافیای بازار خودرو آغاز شد.

 

شاهکار مافیای بازار خودرو سال گذشته رقم خورد. جایی که با وجود ممنوعیت ثبت سفارش و واردات خودرو بیش از  ۶۴۰۰ دستگاه خودرو خارجی به صورت غیر قانونی ثبت سفارش  و وارد شد. ماجرا از این قرار بود که از تیر تا دی ماه سال گذشته (۱۳۹۶) وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف ساماندهی واردات خودرو و اجرای دستورالعمل جدید واردات، ثبت سفارش واردات خودرو را متوقف کرد، اما این سال به پایان نرسیده بود که زمزمه‌هایی مبنی بر واردات غیر قانونی خودرو در زمان ممنوع بودن واردات شنیده شد. به دنبال همین زمزمه‌ها بود که سرانجام حدود ۲ ماه پیش مجتبی خسروتاج – رئیس سازمان توسعه تجارت – رسما اعلام کرد که در زمان متوقف شدن ثبت سفارش خودرو بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودرو خارجی به صورت غیر قانونی ثبت سفارش و وارد شده است.

وی و دیگر مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت اگر چه در چند ماه اخیر در زمان‌های مختلف از در جریان بودن روند رسیدگی به این تخلف سخن گفته‌اند اما هنوز افکار عمومی نمی‌داند که کدام شرکت‌ها، چگونه و چه خودروهایی را به صورت غیر قانونی وارد کرده و فروخته‌اند. ابهامی که با دستور امروز رئیس جمهوری به وزیر صنعت، معدن و تجارت در معرفی متخلفان واردات غیر قانونی خودرو به نظر می رسد که به زودی رفع شده و مافیای واردات خودرو معرفی خواهد شد.

اما دیگر پرونده‌ای که رئیس جمهوری دستور بررسی آن را به وزیر صنعت، معدن و تجارت داده موضوع نارضایتی مصرف کنندگان از قیمت گذاری و عرضه خودروهای داخلی است.

در این زمینه اگر چه شورای رقابت اجازه افزایش قیمت خودروهای با نرخ کمتر از ۴۵ میلیون تومان را صادر کرد، اما مصرف کنندگان از افزایش قیمت ها ناراضی هستند و از آن سو نیز مشکل دیگر آن است که به دلیل حضور دلالان و مشکل در روند توزیع، مصرف کنندگان واقعی امکان تهیه خودروهای داخلی مورد نیاز از شرکت های خودروساز را نداشته و بعضا مجبورند به بازار آزاد مراجعه کنند که در این بازار نیز قیمت‌ها حداقل افزایش چند میلیون تومانی نسبت به نرخ های کارخانه دارد و باعث ضرر و زیان مصرف کنندگان می‌شود. علاوه بر این در یکی دو ماه اخیر موضوع احتکار خودروهای داخلی و محدودیت در توزیع خودرو از سوی خودروسازان از سوی برخی نمایندگان مجلس هم مطرح شده بود که البته روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری خود موضوع احتکار خودرو را تکذیب کرد.

در مورد تخلف در توزیع و قیمت گذاری خودروهای داخلی نیز رئیس جمهوری به وزیر صنعت، معدن و تجارت مهلت دو هفته ای داده تا متخلفان را به مردم و دستگاه قضایی معرفی کند.

2 دیدگاه

  1. شنیده ام که وزیر صنعت گفته اند حاضر نیستند این افراد را معرفی کنند!! ایا این درست است؟

  2. وقتی خود خودروسازا احتکار، گرون فروشی و کم فروشی میکنن، خب تو این شرایط دنبال کدوم مافیای خودرو میگردیم؟؟؟
    اتفاقا نقش اصلی مافیای خودرو تو تولید خودروهای قدیمی، غیر ایمن و غیر استانداردی مثل پرایده که 30 سال با وجود تلفات بالایی که تو جاده ها داده بازم مجوز تولید داره و جزء پر فروش ترین هاست.
    شک ندارم که اگه همین الآن از همین دانشجوها و مهندسای جوان داخلی استفاده بشه تو کمترین زمان می تونیم با کیفیت ترین و استاندارد ترین خودروها رو بسازیم ولی سوال اینجاست که چرا یه عده نمی خوان پیشرفت کنیم و چرا میخوان درگیر پراید و پژو و سمند فیس لیفت شده و … باشیم؟؟؟!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا