اخبار خارجیاسلایدشوکلاسیک

فورد فالکون کبرا 1978

درحالی‌که از اواسط دههٔ ۷۰ دوران طلایی ماسل کارها در آمریکا به پایان رسید، فورد فالکون کبرا همچنان پرچم خودروهای عضلانی را در استرالیا بالا نگه داشت.

به گزارش دنده 6 – هرچند همه ماسل کارها را به‌عنوان خودروهای آمریکایی می‌شناسند اما در طول تاریخ، خودروهای عضلانی جذاب و قدرتمندی در خارج از این کشور و به‌ویژه استرالیا هم ساخته شدند. هرچند علاقه‌مندان متعصب ماسل کارها این خودروها را چون در آمریکا ساخته نشدند، خودروی عضلانی واقعی نمی‌دانند اما اگر با یکی از ساخته‌های نمادین استرالیا آشنا شوید، موافقت خواهید کرد که ماسل کار صرفاً پدیدهٔ انحصاری ایالات‌متحده نبوده است. یکی از بهترین نمونه‌های یک ماسل کار اصیل استرالیایی، فورد فالکون کبرا است. خودرویی تولید محدود که زمانی ساخته شد که ماسل کارهای آمریکایی به پایین‌ترین حد قدرت و پرفورمنس سقوط کرده بودند.

کبرا با الهام از شلبی
از اواسط دههٔ ۷۰ هرچند در آمریکا به دلیل قوانین سخت‌گیرانهٔ آلایندگی و بحران نفتی بسیاری از ماسل کارها کنار رفتند و نمونه‌های باقیمانده مثل موستانگ هم بسیار کوچک و ضعیف شدند، در استرالیا شرایط فرق می‌کرد. یکی از محبوب‌ترین خودروهای فورد در این کشور، مدل فالکون بود. نسل XC این خودرو که از سال ۱۹۷۶ تولید می‌شد، قرار بود در سال ۱۹۷۹ با نسل جدید XD جایگزین شود. به همین دلیل، فروش نسل XC بسیار کاهش پیدا کرد درحالی‌که فورد حدود ۴۰۰ بدنهٔ نسخهٔ کوپه هاردتاپ این نسل را تولید کرده بود که خریدار نداشت. شرکت به دنبال یافتن راهی برای فروش این ۴۰۰ خودرو بود و «ادسل فورد دوم» که رئیس فروش و بازاریابی فورد استرالیا بود، ساخت نسخهٔ تولید محدودی بنام کبرا را با الهام از موستانگ‌های شلبی دههٔ ۶۰ پیشنهاد کرد.

تهاجمی‌ترین فالکون
فالکون کوپه هاردتاپ که بشدت از فورد تورینوی آمریکایی الهام گرفته بود، اولین بار در سال ۱۹۷۲ معرفی شد و اولین فست‌بک دودری محسوب می‌شد که در استرالیا طراحی و ساخته شد. طی سال‌های بعد، فالکون کوپه هاردتاپ پیشرفت‌هایی را تجربه کرد و چندین نسخهٔ پرفورمنس برای آن ارائه شد اما هیچ‌کدام به‌اندازهٔ کبرا هیجان‌انگیز و تهاجمی نبودند. فالکون کبرا در بیرون از رنگ سفید ویژه با نوارهای آبی و نشان‌های کبرا بهره‌مند شد و در قالب یک پکیج سفارشی نیز اسپویلر جلو، دو دریچه روی کاپوت، اسپویلر فایبرگلاس عقب و رینگ‌های ۱۵ اینچی برای آن ارائه می‌شد.

پیشرانهٔ V8 کلیولند
۲۰۰ دستگاه اول فالکون کبرا با نسخهٔ استرالیایی پیشرانهٔ ۵.۸ لیتری کلیولند تولید شدند که ۲۱۷ اسب بخار قدرت داشت درحالی‌که در ۲۰۰ دستگاه دوم از پیشرانهٔ ۴.۹ لیتری با ۲۰۲ اسب بخار قدرت استفاده شد. هرچند این ارقام چندان چشمگیر نبودند خصوصاً در قیاس با خودروهای عضلانی آمریکایی قبل از سال ۱۹۷۲ اما قدرت فالکون با اسب بخار خالص اعلام شده بود درحالی‌که قدرت عضلانی‌های آمریکایی با سیستم ناخالص اعلام می‌شد که حداقل ۲۵ درصد بیشتر از قدرت خالص بود. علاوه بر این، بحران نفتی و قوانین آلایندگی خودروهای استرالیا را هم تحت تأثیر قرار داده بود و طبق استانداردهای سال ۱۹۷۸، فالکون کبرا قدرت بسیار قابل‌توجهی داشت. این کوپهٔ جذاب غیر از پیشرانهٔ V8 قدرتمند که در کنار گیربکس‌های چهار سرعته دستی یا سه سرعته اتوماتیک قرار می‌گرفت، به دیفرانسیل لغزش محدود و ترمزهای دیسکی در هر چهارچرخ هم مجهز شده بود.

سخن پایانی
ازآنجایی‌که فالکون کبرا برای علاقه‌مندان استرالیایی ماسل کارها بیش‌ازحد آمریکایی بود، فورد ابتدا در رابطه با فروش آن نگرانی داشت اما این خودرو به یک موفقیت بزرگ تبدیل شد و تمام ۴۰۰ دستگاه آن به‌سرعت توسط نمایندگی‌ها سفارش داده شدند. امروزه، فالکون کبرا یکی از افسانه‌ای‌ترین ماسل کارهای استرالیایی محسوب می‌شود و نمونه‌های باقیماندهٔ آن ارزش بالایی پیدا کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا