قدرت موتور بیشتر برای لیفان های ایران!؟
برنامهریزی گسترده یک خودروساز چینی برای بازار ایران
مینگ شان گفت: مطالعات دامنه دار ما بر روی مصرف کنندگان ایرانی حاکی از تمایل ایرانیان به داشتن خودرویی با قدرت موتور بالا می باشد، در حالیکه در نقطه مقابل مصرف کنندگان چینی خودروهای با حجم موتور پایین و کم مصرف را ترجیح می دهند.
رئیس لیفان موتورز چین از برنامه این گروه خودروسازی برای افزایش سرمایه گذاری و گسترش زمینه های همکاری با شریک تجاری خود در ایران خبر داد.
به گزارش مهر، یین مینگ شان (YIN MING SHAN) گفته است: ما به دنبال حفظ موقعیت برتر و موفق خود در ایران هستیم و افق استراتژیک و محوریت مدیریت منابع خود را بر روی این موضوع متمرکز کرده ایم.
رئیس لیفان موتورز چین اظهار داشت: افزون بر 10 سال از صادرات خودروهای سواری لیفان به بازارهای مختلف صادراتی می گذرد و ایران یکی از مهمترین همکاران ما در زمینه تولید و عرضه خودرو در این سال ها بوده است.
وی تصریح کرد: مطالعات دامنه دار ما بر روی مصرف کنندگان ایرانی حاکی از تمایل ایرانیان به داشتن خودرویی با قدرت موتور بالا می باشد، در حالیکه در نقطه مقابل مصرف کنندگان چینی خودروهای با حجم موتور پایین و کم مصرف را ترجیح می دهند.
یین مینگ شان، در خصوص سرمایه گذاری بیشتر در ایران و مهمترین مشکلات در مسیر سرمایه گذاری در صنعت خودرو کشورمان، بیان کرد: گروه صنعتی لیفان به دنبال ایجاد موازنه تجاری با شریک تجاری خود در ایران است، تاجایی که معتقدیم در برابر صادرات خودرو از چین، باید زمینه واردات محصول از ایران فراهم شود. وی مهمترین مشکل در مسیر سرمایه گذاری در ایران را موضوع نقل و انتقال پول دانست و از پیشنهاد این گروه صنعتی به کرمان موتور برای معرفی شرکت های صادرکننده ایرانی به منظور ایجاد موازنه تجاری خبر داد.
وی، با ابراز علاقه نسبت به انتقال دانش فنی طراحی و تولید قطعات و افزایش عمق ساخت داخل خودروهای سواری لیفان در ایران، افزود: هر دو طرف ایرانی و چینی در مورد افزایش داخلی سازی قطعات مورد استفاده در مونتاژ خودروهای سواری لیفان توافق دارند، زیرا این اقدام علاوه بر کاهش زمان تولید، منجر به افزایش تولید نیز خواهد شد و در همین راستا به تازگی از شش شرکت قطعه ساز ایرانی بازدید داشته ایم و باید بگوییم که شرکت های ایرانی از نظر توان نیروی انسانی و زیرساخت از آمادگی لازم برای رقابت در عرصه جهانی برخوردار می باشند.
مینگ شان یکی از اهداف نهایی مشارکت با طرف ایرانی را به کارگیری سرمایه و فناوری چین در کنار منابع تولید ایرانی دانست.
وی، با اظهار خرسندی از پیشرفت های ایران در مذاکره با غرب تأکید کرد: با نهایی شدن توافق هسته ای رقبای جدیدی وارد بازار خودروی ایران خواهند شد، اما این موضوع نگران کننده ای برای ما نخواهد بود چرا که معتقدیم در صورت هوشیاری و استفاده از فرصت ها، تشدید رقابت می تواند زمینه ساز کسب موفقیت های بزرگتری شود.
رئیس گروه صنعتی لیفان، از تثبیت نرخ ارز و تسهیل تجارت با ایران به عنوان مهمترین فواید توافق هسته ای یاد کرد و افزود: رقابت لیفان با نام های تجاری غربی در بازار خودروی ایران در آینده نزدیک تعجب آور نخواهد بود و در تمامی بازارهای صادراتی، لیفان در یک دهه گذشته چنین فضای رقابتی را پیش روی خود داشته و در چنین شرایطی موفق به حضور در جمع سه شرکت اول چینی با بیشترین حجم صادرات خودروهای سواری شده است.
وی با بیان اینکه هدف اصلی لیفان تولید انبوه خودرو و افزایش سهم بازار در ایران و دیگر کشورهای منطقه است، گفت: ایران یک بازار مهم برای لیفان محسوب می شود و این شرکت تحت هیچ شرایطی شریک تجاری خود در ایران را تنها نخواهد گذاشت و در صورت بروز مشکلات احتمالی، رفع آن و گسترش همکاری با طرف ایرانی را در دستور کار خود قرار می دهیم.
مینگ شان در پایان با اشاره به اینکه سالانه 400 هزار خودروی سواری و تجاری در شرکت لیفان تولید می شود از هدف کوتاه مدت این شرکت برای دستیابی به تولید سالانه یک میلیون دستگاه خودرو خبر داد به صورتی که نیمی از این رقم به خودروهای سواری اختصاص خواهد داشت.
ليفان 720 خودروي جالبي به نظر مياد.
البته نسخه وارداتي نه مونتاژ ايرانش كه حتي تو رنگ ماشين هم مشكل داره.
البته این عکس مربوط به لیفان 820 هستش. مدل 720 یکم کوچیکتره و با این فرق داره.
همچین میگه فناوری هر کی ندونه فکر میکنه چی داره …
تنها موفقیت امثال لیفان در اوردن ظاهر قضیه ست وگرنه سالهای زیادی با یک خودرو مرغوب فاصله داره
مایه تاسفه که ما ایرانی ها شدیم موش ازمایشگاهیی چینی ها حیف سرمایه های مملکت که داره خوراک
چین میشه ….
خدا روشکر حداقل اینا فهمیدن ما ایرانی ها قدرت بیشتری میخایم،فرغون سازان ایران که هنوز نفمیدن
این لیفان 820 چقدر شبیه ائودی شده☺
چه فایده ایی داره این ماشین ها با این سطح کیفیتیشون قیمت بالایی دارن واسه اکثر مردم..
تا زمانی که به فکر واردات باشیم و صنعت خودرو مون در حد مونتاژ باشه قدرت بیشتر به هیچ دردی نمیخوره،
تا تقی به توقی بخوره مونتاژشون متوقف میشه و قطعاتشون دیگه گیر نمیاد.
اینا به جای اینکه به فکر واردات باشن باشن به فکر به دست آوردن فناوری طراحی و تولید خودرو باشن، تا کی میخوان خودرو مونتاژ کنن؟؟
اونا اون هزاران کیلومتر اون طرف تر دارن بازار ایران رو بررسی می کنن
مسئولین ما که اینگاری تو یک کهکشان دیگه زندگی می کنن که تو همین مملکت مردم این کشور رو نمی شناسن
مگه چین بازار ایران بررسی کنه سایر کشورها این بازار براشون قابل دسترس نیست چون فقط اجناس چینی مجاز هستن وارد بشن و سایر کشورها ممنوعه اگه خودروهاشون لاقل حداقل کیفیت داشت بازهم جای امیدواری بود متاسفانه حجم ذکر شده در خودروهای چینی اسمی هست و نه واقعی من این مورد تست کردم..
آقای سان مارتین آخه این حرفا چیه میزنی؟ این جمله یعنی چی؟ “متاسفانه حجم ذکر شده در خودروهای چینی اسمی هست و نه واقعی من این مورد تست کردم..”
شما دقیقا چی رو تست کردین ؟ به چه نتیجه ای رسیدین؟ احساس نمیکنین این حرفتون که حداقل 10 بار تکرارش کردین، خیلی غیر منطقی و غیر علمیه؟
چرا غیر منطقی!؟
چند نمونه ساده و ملموس رو براتون مثال میزنم
ام وی ام 530 چند اسبه!؟ از پس 405 97 اسبی به زور برمیاد
ام وی ام 315 چند اسبه!؟ همون 405 97 اسبی رو نمیتونه بگیره
هنوزم غیر علمیه!؟
دوست عزیز شتاب یه ماشین غیر از توان و قدرت موتور به عوامل دیگه ای هم بستگی داره. از جمله سیستم انتقال قدرت، تنظیمات ecu، ضرایب دنده ها و …
اعدادی که برای قدرت و توان موتور های چینی اعلام میشن کاملا درست هستن. ولی گیربکس و ecu این ماشینا طبق سلیقه چینی ها طوری تنظیم شده که به جای شتاب بیشتر، مصرف سوخت کمتر بشه. این نکته رو رییس شرکت لیفان توی متن بالا هم گفته. چون که توی چین مثل ایرانیا دنبال شتاب و کل کل نیستن. پس موتور توانایی تولید قدرت زیادی رو داره. در حالی که گیربکس از این قدرت استفاده نمیکنه و با ضرایب دنده سبک عملا این قدرت رو تلف میکنه.
دوست عزیز قدرت اعلامی یه بحثه اینکه اون قدرت رو با کمترین اتلاف به چرخ منتقل کنن یه بحث دیگه ، بزرگترین مشکل ماشینهای چینی هم گریبکسشونه که از پس این وظیفه برنمیان
این خیلی بی معنیه که یه موتور 2000 سی سی 16 سوپاپ از پس 405 1800 سی سی 8 سوپاپ که همه میدونیم شتاب کمی هم داره اونم برای 25 سال پیش برنیاد! بعد بگیم برای مصرف سوخت بوده این که نشد دلیل منطقی مگه بقیه کمپانیا به فکر مصرف سوخت پایین نیستن فقط چینیا دنبال مصرف کمن!؟ به نظر خودتون این حرف منطقیه؟
ام وی ام 530 به عنوان نمونه با همین تفاسیر یعنی شتاب خیلی ضعیف و دنده های خیلی سبک و … نسبت به هم رده هاش یعنی آونته یا مگان 2000 دنده ای مصرف سوختش چطوره!؟ شتابش چطوره!؟ هیچ صحبتی هم درباره کیفیت ندارم فقط همین بحث مصرف سوخت و شتاب که مطرح شد رو بگید
امیدوارم بحثمون سمت کل کل نره
وقتی قدرت تلف میشه یعنی تلویحاً به این معناست که سوخت هدر میره پس کم مصرف بودن چندان معنی پیدا نمی کنه.
آقا احمد قدرت موتور رو روی ماشین اندازه نمیگیرن. موتور رو با شرایط خاصی تست میکنن که این شرایط دقیق و استاندارده. پس اگه میگن موتور ام وی ام 530 میتونه 141 اسب بخار رو تامین کنه، قطعا میتونه. حرف آقای سن مارتین اینه که این عدد غلط و دروغه. در حالی که نیست. موتورای چینی واقعا توان بالایی دارن. البته نه در مقایسه با موتور های مدرن بی ام و و بنز. بلکه در مقایسه با موتورای عتیقه ما.
اما چرا این موتور قوی نمیتونه شتاب خیلی زیادی رو بده یه بحث کاملا جداس که به نوع طراحی و انتظارات طراح بستگی داره. دلیلشم اینه که این ماشینا ماشینای اسپرت نیستن و برای مسابقه طراحی نشدن. بلکه برای یه رانندگی آروم خانوادگی ساخته شدن. در نتیجه طراح توقع شتاب بالایی نداشته و اصلا قرار نیست این ماشینا پر شتاب باشن. بنابراین این مساله از نظر اونا عیب نیست. بلکه حسن بزرگه.
به همین خاطر هم مصرف سوخت ماشینایی چینی از مشابه های ایرانی اونا خیلی کمتره. شتابشونم تا حدودی ممکنه کمتر باشه. البته فقط بعضیاشون. مثلا ام جی با موتور 1800 میتونه صفر تا صد رو توی 8.4 ثانیه بره که از خیلی از ماشینای پر فروش روز دنیا زمان بهتریه. دلیلشم اینه که ام جی با اهداف اسپرت ساخته شده و طراحی انگلیسی داره.
آقا پوریا منظور این نیست که قدرت هدر میره. منظور اینه که 141 اسب بخار ام وی ام 530 توی دور موتورای بالا به دست میاد که معمولا توی رانندگی معمولی استفاده نمیشه. توی دور موتورای پایین برای این که مصرف سوخت کم بشه از همه قدرت موتور استفاده نمیشه. در نتیجه شتاب پایین میاد.
علیرضا جان دارید اشتباه میکنید
اولا ام جی توربو داره و به خاطر توربو 8.4 میزنه و نباید با 1.8 تنفس طبیعی مقایسه کنید وگرنه تو تستی که انجام دادیم (تو آپارات بگردین تستا هست البته زحمت تستا با نریمان عزیز بود) تا 80 از مزدا3 عقب بود و بعد 80 به لطف توربو مزدا رو با اختلاف جا گذاشت و البته من ام جی رو چینی نمیدونم!
مطلب بعدی دقیقا همین صحبت آقا پوریا بود که گفتن بحث اتلاف انرژیه یعنی ماشینهای چینی در حد اسب بخار اعلامیشون شتاب و گشتاور ندارن یعنی به قول شما قدرت 141 اسبی موتور رو نمیتونن با کمترین اتلاف به چرخ منتقل کنن (به خاطر نداشتن تکنولوژی لازم) واسه همین شتاب و کشش مورد نیاز رو ندارن
یعنی 530 با 140 اسب از نظر تواناییهای حرکتی باید با 405 97 اسبی 8 سوپاپی مقایسه شه همرده هاش بماند!
مصرف سوخت ام وی ام 530 از اونته بیشتر نباشه کمتر نیست پس این مصرف سوخت کمتر کجاست دقیقا !؟ تو تیونینگ تاک یه سر به تاپیکشون بزنین دستتون میاد
دوست عزیز من مگه با ماشینهای اسپرت مقایسه کردم!؟ با همین ماشینهای شهری دور و بر خودمون مثل آوانته و مگان دنده مقایسه کردم اینا هم برای مسابقه که طراحی نشدن بلکه سدانهای کاملا معمولی و شهری هستن شما میتونین از نظر شتاب و کشش با اینها مقایسه کنین !؟ از نظر کیفیت و دوام بماند!
حالا چون بحث ام جی شد باید بگم که من اون تست رو دیدم. ولی به نظرم شرایط تست کاملا استاندارد نبوده. و البته ام جی ها هم با بنزین ایران نمی تونن قابلیت هاشون رو خوب نشون بدن. طبق آمار رسمی توی همه سایت های معتبر شتاب صفر تا صد ام جی 6 حدود 8.4 ثانیه هستش. و شتاب صفر تا صد مزدا 3 ایران حدود 10 ثانیه. در نتیجه ام جی حتی توی شتاب اولیه هم می تونست خیلی بهتر از اون کلیپ عمل بکنه. که این البته برمیگرده به شرایط ماشین و بنزین ایران و خیلی موارد دیگه که الان جای صحبت کردن در موردش نیست.
اما در مورد بحث اصلی. ببینین قبل از این که جوابتون رو بدم میخوام یه سوال بپرسم. آیا شما معتقدین که اعداد اعلام شده برای توان و گشتاور ماشینای چینی درسته یا اینکه مثل آقای سان مارتین فک می کنین که دروغ و خالی بندیه؟
اگه به این سوال جواب بدین بعدش می تونیم بریم سر سوال بعدی که چرا یه ماشین با 140 است بخار صفر تا صدش از ماشینای 110 اسب بخاری کمتره. پس لطفا موضعتون رو در مورد سوال اول روشن کنین تا بعد به سوال دوم برسیم.
ام جی 6 ماشین باحالی هست.
من برام اصلا شتاب و اینجور چیزا مهم نیست.
از ماشینش خوشم میاد.
اون تست کاملا شرایط برابر بود و از 80 ام جی مزدا رو رد کرد پس 0 تا 100 رو بهتر از مزدا زده (یعنی وقتی توربو تو مدار بیاد اگه توربو نداشت که …) بهتره برگردیم سر بحث خودمون
جواب سوال شما:
کلا چین یا موتورهای قدیمی کمپانیهای دیگرو استفاده میکنه مثل میتسوبیشی یا خودش از رو این موتورها موتور جدیدی رو طراحی میکنه در مورد قسمت اول یعنی موتور کمپانیهای معتبر بحثی در مورد اسب بخار اعلامی نیست ولی در مورد دوم منم به این اعداد باور ندارم البته خیلی مهم نیست عدد اعلامی چقدره بلکه نتیجه و عملکرد مهمه وگرنه شما بگو 200 اسب بخار وقتی تو عمل شتاب و کشش اندازه یه ماشین 100 اسبی باشه به چه درد میخوره!!!
حالا شما جواب سوال من رو بدید
1- مصرف سوخت ام وی ام 530 با موتور 2000 رو با همرده های خودش مثل آوانته دنده ای مقایسه کنید چون شما میگید برای مصرف سوخت کمتر شتاب نداره دیگه پس با توجه به تفاوت فاحشی که بین شتاب این دو هست بین مصرف سوختشونم باید تفاوت فاحشی باشه
2- اگر فرض رو بر این بگیریم که چینیا برای مصرف سوخت کمتر ماشین 140 اسبی رو طوری طراحی میکنن که در عمل در حد ماشین 100 اسبی باشه (نه تواناییشون!) چرا کمپانیهای دیگه از هیوندا و کیا بگیر تا رنو و هوندا و مزدا و تویوتا و … از این تجربه ارزشمند چینیا در طراحی ماشینهاشون برای کاهش مصرف سوخت استفاده نمیکنن!؟ در واقع مصرف سوخت رو کم میکنن بدون اینکه شتاب و کشش ماشین از حد استانداردش پایینتر بیاد من فکر کنم به خاطر داشتن تکنولوژی لازم برای اینکاره که چینیا خیلی مونده بهش برسن شما چطور!؟
احمد آقا منظور از شرایط استاندارد اینه که درگ باید توی پیست مخصوص باشه و توی ارتفاع معین از سطح دریا نه توی اتوبان همت و ارتفاع 2000 متری و همچنین وضعیت ماشین ها از نظر شمع و فیلتر ها و نوع سوخت و تعداد سرنشین و … باید در شرایط استانداردی باشه. با این حساب یک کلیپ توی آپارات هست که لیفان 620 مزدا 3 رو میزنه! در مورد اون چی میشه گفت؟
اما برسیم به بحث اصلی.
اولا اینکه شما جواب سوال منو ندادین و از پاسخگویی طفره رفتین و سوال منو با سوال جواب دادین. در حالی که جواب اون سوال برای من مهم بود. چون آدم اول باید بپذیره که مثلا ام وی ام 530 حدود 140 اسب بخار تولید می کنه و بعد بره دنبال جواب اینکه چرا این ماشین نمیتونه با این همه اسب بخار شتاب زیادی داشته باشه.
اما در مورد پاسخ به سوالاتون و با فرض اینکه اعداد اعلام شده برای اسب بخار و گشتاور این خودرو ها درسته، میریم سراغ جواب سوال شما.
ببینید در مورد ضعف چینی ها در طراحی خودرو و موتور و گیربکس کسی شکی نداره. مخصوصا شرکتی مثل چری که یه خودروساز درجه 3 چینی حساب میشه و محصولاتش توی خود چین هم طرفدار نداره. اونم تازه محصول چند سال قبل این شرکت یعنی ام وی ام 530 که الان دیگه از خطوط تولید خودشون هم خارج شده و مدلای جدیدترش رو عرضه کردن.
مساله اینجاست که چون شرکتای چینی عموما توان ساخت و طراحی موتور و گیبربکس رو ندارن، این بخش ها رو از منابع مختلفی تهیه می کنن و بنا به نیاز های خودشون تغییرش میدن. (البته این روند به سرعت در حال تغییره و الان حتی خودروسازایی مثل لیفان و چری و جک هم مشغول طراحی و ساخت موتور های خودشون هستند). در نتیجه عدم هماهنگی بین گیربکس و موتور ضعف عمده اکثر این خودروهاست که باعث میشه ماشین نتونه از تمام قدرت موتور استفاده کنه. در واقع اون 140 اسب بخار عملا توی دور موتور های پایین به دست نمیاد و مثلا توی دور موتور 6000 به دست میاد که هیچوقت در هنگام رانندگی عادی به اون سمت نمیریم. در نتیجه در یک رانندگی معمولی نهایتا حدود 100 اسب بخار از موتور توان گرفته میشه. به همین دلیل نمیتونه از نظر شتاب با 206 که ضریب دنده های سنگین داره و عمده توانش توی دور های پایین به دست میاد رقابت کنه. در نتیجه مساله این نیست که این موتور چقدر می تونه توان تولید میکنه. مساله اینه که چقدر از موتور توان خواسته میشه.
از طرف دیگه همونطور که گفتم طبق فرهنگ رانندگی چینیا ماشین لازم نیست الزاما شتاب خیلی بالایی داشته باشه و بیشتر باید به سمت مصرف سوخت کمتر برن. در نتیجه عموم ماشینای چینی از چری و جک و چانگان و برلیانس و جیلی و … که وارد کشور ما شدن شتاب و هندلینگ بالایی ندارن. در مورد مقایسه شما با آوانته هم به نکته خوبی اشاره کردین. ام وی ام 530 نمی تونه نسبت به رقیبانش مصرف سوخت کمتری رو ارائه کنهو در نتیجه توی خود چین هم زیاد مشتری نداره و بیشتر توی بازار های صادراتی فروش میره.
لازم به ذکره که چین بعد از ژاپن و آمریکا و آلمان یکی از پیشگامان سرمایه گذاری در زمینه استفاده از ماشین های هیبریدی و برقی هستش. چرا که همونطور که قبلا هم گفتم مساله سوخت و آلودگی هوا از الویت های اصلی دولتشونه.
امیدوارم توضیحاتم کافی بوده باشه.
نه متاسفانه توضیحاتتون بعضا اشتباه هم داشت مثلا هندلینگ ماشینهای چینی ضعیفه چه ربطی به شتاب یا مصرف سوخت داره!!!
در مورد اون تست ، اینکه باید تو پیست های مخصوص تست بشه کسی شکی نداره ولی با توجه به شرایط کشور ما که امکانات محدوده این تستا خیلی مفیده(نه هر تستی تستی که برگزار کنندش کسیه که پایه این تستهارو تو تهران ریخته نریمان …) شرایط تو این تست برابر بوده یعنی وزن سرنشینها و حتی بنزین داخل خودروهارو هم در نظر گرفته شده و البته تفاوت ارتفاعی به نفع ام جی بوده چون توربو داره و مزدا تنفس طبیعیه پس شرایط به ضرر مزدا بوده پس اگه کسی بخواد به اون تست اعتراض کنه راننده مزداست!
شما حتما پست من رو خوب نخوندید برای اینکه خیلی واضح توضیح دادم که من موتورهایی که چین از کمپانیهای معتبر خریده مثل میتسو اعداد اعلامیشو قبول دارم ولی قدرتی که چینیا برای موتورهایی که خودشون تولید میکنن رو قبول ندارم دقیقا کدوم قسمتش طفره بود خدا میدونه!
برای این مساله هم میشه از دستگاه داینو استفاده کرد
ام وی ام 530 رو من با اوانته 2004 خودمون مقایسه کردم با النترا که مقایسه نکردم میفرمایید قدیمیه و سری جدید داره
این قسمت از صحبتاتون :
” عدم هماهنگی بین گیربکس و موتور ضعف عمده اکثر این خودروهاست که باعث میشه ماشین نتونه از تمام قدرت موتور استفاده کنه ”
دقیقا حرفیه که من تو تو پست دومم زدم که شما بحث مصرف سوخت رو مطرح کردین که خودتون هم در پایان صحبتهاتون قبول کردین که حتی مصرف سوخت کمتر هم نداره!
این قسمت از صحبتهاتون :
” در واقع اون 140 اسب بخار عملا توی دور موتور های پایین به دست نمیاد و مثلا توی دور موتور 6000 به دست میاد که هیچوقت در هنگام رانندگی عادی به اون سمت نمیریم. در نتیجه در یک رانندگی معمولی نهایتا حدود 100 اسب بخار از موتور توان گرفته میشه. به همین دلیل نمیتونه از نظر شتاب با 206 که ضریب دنده های سنگین داره و عمده توانش توی دور های پایین به دست میاد رقابت کنه. در نتیجه مساله این نیست که این موتور چقدر می تونه توان تولید میکنه. مساله اینه که چقدر از موتور توان خواسته میشه ”
ببین دوست عزیز بحث کشش با بحث شتاب متفاوته! این توضیح شما مربوط به کشش میشه نه شتاب وگرنه همه ماشینها چه چینی چه اروپایی برای رسیدن به بهترین شتاب دنده رو تا ردلاین پر میکنن! و وقتی میگیم شتاب ماشینی کمه یعنی وقتی رو ردلاینم دنده میدی شتابش کمه! وگرنه میگفتیم تو دور بالا شتابش خوبه نکه کلا شتابش ضعیفه!
اینجور که شما استدلال کردین این معنی رو میده که اگه با ام وی ام 530 هم دنده هارو تا ردلاین پر کنیم اونموقع به شتاب 140 اسبیش میرسیم دیگه درسته؟
ولی اینجور نیست!
نتیجه این تست رو شما بگین :
اوانته دنده ای با ام وی ام 530
قدرت حدودی 140
هر دو 2000
هر دو دنده ای
دنده ها هم در هر 2 خودرو تا ردلاین پر شه
اختلاف خنده دار میشه قبول دارین؟
این قسمت از صحبتهاتون خیلی جالب بود و حرف خودم در پستهای قبلی :
” ام وی ام 530 نمی تونه نسبت به رقیبانش مصرف سوخت کمتری رو ارائه کنه و در نتیجه توی خود چین هم زیاد مشتری نداره و بیشتر توی بازار های صادراتی فروش میره ”
پس این چه طراحیه ماشینیه که نه شتاب داره نه مصرف سوخت کمتر!؟ مگه شتاب به قول شما قربانی مصرف سوخت کمتر نشده بود!؟ کیفیت و دوام هم که هیچی!
ام وی ام 530 فقط یه مثاله
احد آقا من اینجا وکیل مدافع ام وی ام نیستم و خودم هم ایرادات زیادی رو بهش میگیرم. پس لطفا من رو در جایگاه مدافع این ماشین ها قرار ندین.
به طور کلی فلسفه طراحی چینیا (به خوب و بدش کار ندارم) اینه که سدان های خانوادگی الزاما نباید خیلی پر شتاب باشه. بیشتر مهمه که مصرف سوختش پایین باشه، فرمان و فنر بندی نرمی داشته باشه، امکاناتش بالا باشه و ظاهر زیبایی داشته باشه. این فلسفه رو میشه توی اکثر ماشینای چینی به خوبی دید. حالا اگه یه ماشینی مثل ام وی ام 530 نتونسته به اهداف فلسفه بالا برسه این مشکل سازنده و طراحشه. به همین دلیل هم فروش این ماشین توی خود چین هم خیلی کم بوده. در واقع بذارین اینجوری بگم که توی این ماشین شتاب قرار بوده فدای مصرف بشه. در حالی که شتاب کم شده و مصرف هم اونقدر کم نشده. که این نشون میده طراحش کلا معلوم نبوده با خودش چند چنده! البته نسبت به ماشینایی که موتور 2000 سی سی دارن (البته ماشینای توی ایران و نه ماشینای روز دنیا) تا حدودی مصرفش کمتر هست. ولی قطعا ام وی ام نمیتونه ماشین خوبی باشه و توی هیچ زمینه ای خوب نیست. به همین دلیله که مردم چین خودشونم ماشینای چینی رو نمیخرن و همیشه توی لیست 100 خودروی پر فروش چین نهایتا 20 الی 25 ماشین چینی اونم اکثرا توی رتبه های آخر دیده میشه.
اما بحث دیگه اینه که قرار نیست الزاما تمام توان ماشین برای ایجاد شتاب صرف بشه. بذارین این بحث رو اینجوری دنبال کنم که توی شتاب یک ماشین علاوه بر توان تولیدی موتور، سیستم انتقال قدرت، ضرایب دنده ها، تنظیمات ecu، وزن خودرو و حالت آیرودینامیک بدنه نقش دارن. اگه همه این عوامل با هم هماهنگ باشن اونوقت میشه از توان تولیدی موتور به صورت بهینه ای استفاده کرد. در نتیجه خودروسازای نوپای چینی برای این که ضعف طراح بدنه و گیربکس پوشش داده بشه مجبور میشن از موتور قوی تری استفاده کنن.
در نتیجه طبق این دو استدلال میشه گفت که به هر صورت موتوری که برای ماشینای چینی استفاده میشه موتور ضعیفی نیست. (مثل آریو یا s300 که موتورش کاملا مشابه میتسوبیشی لنسر هستش). اما به دلیل ضعف توی بخش های دیگه این موتور نمی تونه شتاب زیادی رو فراهم کنه. البته کشش چینی ها به طور کلی زیاد بد نیست. و این هم یک دلیل دیگه از قوی بودن موتوره.
اما این بحث در مورد لیفان هستش. من خودم یک لیفان 620 با موتور 1800 دارم. طبق بررسی ها و تجربه من و سایر مالکان لیفان، این ماشین از نظر شتاب از رقبایی مثل ال نود و 206 اس دی و سمند و پژو 405 و پرشیا بهتره و یا نهایتا در یک سطح هستن. (البته پرشیای elx قطعا شتاب بهتری نسبت به لیفان داره). می تونین برای مشاهده تست شتاب لیفان با این خودرو ها به سایت آپارات مراجعه کنید و یا از تجربیات مالکان بپرسین. در زمینه کشش هم قطعا این ماشین با اختلاف زیادی نسبت به همه رقبای هم قیمت و حتی گرون قیمت تر قرار میگره. به طوری که کشش این ماشین همیشه مورد تحسین مالکان بوده و هچوقت احساس ضعف و ناتوانی رو به راننده القا نمی کنه. پس صحبت افرادی مثل سان مارتین (که من اولین کامنتم رو در اصل برای جواب به ایشون نوشتم) طبق تجربه من با ماشین چینی کاملا غلطه. ایشون هم این حرف رو بر اساس تجربه رانندگیشون با جک جی 5 میگن که مشابه مورد s300 موتور میتسوبیشی به دلیل قرار گرفتن بر روی یه بدنه سنگین و سیستم انتقال قدرت نه چندان مناسب نمی تونه عملکرد خوبی داشته باشه.
دوست عزیز صحبتهای شما تایید صحبتهای من بود و منم همین هارو تو کامنتام گفتم
ولی در مورد کشش ماشینهای چینی با شما موافق نیستم چون کشش این ماشینها هم نسبت به هم رده هاشون ضعیفه مثلا همین لیفان 620 با موتور 1.8 16 سوپاپ رو باید با هم ردش یعنی پارس elx مقایسه کنین که اونم 1.8 16 سوپاپه اون موقع متوجه ضعیفتر بودن شتاب و کشش اون میشین وگرنه مقایسه کشش ماشین 1.8 با 1.6 اشتباهه حالا شما چینیای دیگرم به این لیست اضافه کنین ام وی ام 315 و لیفان 620 1.6 و لیفان 520 و …
البته لیفان 620 شتاب خوبی داره ولی محصولات چری تو شتاب و کشش هر 2 مرخصن!
دنده های فوق سبک یکی از دلایلشه
دوست عزیز با شما موافقم. قطعا شرکتای چینی راه زیادی دارن ال بتونن محصولات بهینه و با کیفیتیی به روز تولید کنن. البته به نظر من سبک بودن دنده ها تا حدودی عمدی بوده و دلایلش رو هم سعی کردم توی کامنتای بالام توضیح بدم. ولی خب قطعا از نظر ما مصرف کننده های ایرانی این مساله چیز خوبی نیست. پس چینیا به خوبی فهمیدن که ما چی میخوایم . نمونش هم همین مصاحبه رئیش شرکت لیفان.