قیمت گذاری خودرو های داخلی آزاد می شود ؟!
راهکارهای 14 گانه دولت برای خروج خودروسازان از بحران
با توجه به رکود بازار خودرو و پیامدهای آن از جمله بیکار شدن 50% کارکنان قطعه سازان، دولت برای سرپا نگاه داشتن این صنعت مهم کشور مصوبه ای 14 بندی ارائه کرده است که آزادسازی قیمت گذاری یکی از مهم ترین بندها است.
هفته گذشته بود که سخنگوی دولت به جاده مخصوص رفت و گفتوگویی چند ساعته با خودروسازان داشت. خودروسازان نیز از مشکلات مالی و رکود بازار صحبت کردند. برهمین اساس مسئولان دولتی نشستهای متعددی با خودروسازان برگزار کردند. نتیجه بیش از سه ماه جلسه هم اندیشی باعث شد که در دیدار رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزیر صنعت، معدن وتجارت و مدیران شرکتهای خودروسازی ایران خودرو و سایپا تمام راهکارهای ارائه شده نهایی شود و کلید اجرای آن از هفته گذشته زده شد. لذا با اجرا شدن مصوبه 14 بندی، صنعت خودرو میتواند مجدداً جان بگیرد و از طرفی با ارتقا سطح کیفیت و ارائه خدمات پس از فروش مناسب و البته تسهیلات بانکی به مردم این صنعت از رکود خارج میشود.
به نقل از جوان خودرو – مسئولان دولت نیز با شنیدن معضلاتی که در صنعت خودرو وجود دارد برای این بخش 14راهکار و بسته حمایتی تصویب کردند. حال این روزها قرار است بندهای مصوب شده رنگ و بوی اجرایی به خود بگیرد تا ضمن اینکه خودروسازان بتوانند به تعهدات خود نسبت به مردم و قطعه سازان عمل کنند مردم نیز در ماههای آینده با تسهیلات دولتی امکان خرید خودرو پیدا کنند.
1- 20 درصد منابع بانکی کشور برای خرید کالاهای بادوام
دربند اول بسته حمایت دولت از خودروسازان آمده است که 20درصد منابع بانکی کشور برای خرید کالاهای بادوام ازجمله خودرو اختصاص پیدا کند. بر این اساس طی بخشنامهای که بانک مرکزی به بانکها ارسال خواهد کرد از 700هزار میلیارد تومان منابع بانکی موجود کشور 140هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات به مردم داده میشود.
2- وام 15 میلیونی خرید خودرو اجرایی شود
در دومین بند از بسته حمایتی دولت از تولید خودرو آمده است که مصوبه شورای پول و اعتبار در مورد افزایش تسهیلات خودرو از 7 میلیون تومان به 15 میلیون تومان از نیمه دوم مهرماه اجرایی شود. این مصوبه که تاکنون مسکوت مانده بود بانکها را موظف میکند که وام 15 میلیون تومانی برای خرید خودروهای داخلی به مردم پرداخت شود.
3- افزایش سقف تسهیلات بانکی برای خودروسازان
سومین راهکاری که پیشبینی شده خروج خودروسازان از بحث تنگنای مالی است. از این رو مصوب شد که سقف تسهیلات بانکی برای خودروسازان به 500 میلیارد تومان افزایش پیدا کند.
4- ارائه تسهیلات بانکی به زیرمجموعه خودروسازان
چهارمین راهکار بسته حمایتی مقررات ذینفع واحد است. طبق قانون شرکت هایی که زیر مجموعه شرکت مادر هستند این امکان را ندارند که از بانکها وام دریافت کنند. لذا اگر هرکدام آنها درخواست تسهیلات داشته باشند، بانکها با آنها مخالفت میکنند اما از آنجا که خودروسازان با چالشهای متعددی در این بخش روبهرو شدند قرار شده است تا سال 95 این قانون در مورد خودروسازان اجرایی نشود و همه شرکتهای زیرمجموعه خودروسازان بتوانند از تسهیلات بانکی برخوردار شوند. این استثنا کمک میکند تا صنعت خودرو بتواند شرایط بهتری داشته باشد.
5- استمهال بدهی خودروسازان
پنجمین راهکار که دولت در جهت حمایت از خودروسازان انجام داده است استمهال بدهی خودروسازان به بانک هاست. زمانی که شرایط تولیدکنندگان خودرو مناسب شود و بازار از رکود فعلی خارج شود خودروسازان باید بدهیهای خود را به سیستم بانکی پرداخت کنند.
6-چکهای مردم برای خرید خودرو هم جزو اعتبارات خودروسازان قرار میگیرد
ششمین نکته بحث خرید دیون است، زمانی که خودروسازان در قالب شرایط مختلف، خودرو به مردم میفروشند چک دریافت میکنند. اما این پولها جزو ارزش و داراییهای خودروسازان محسوب نمیشود. ازاین رو بامصوبه یاد شده تمام چکهای مردم برای خرید خودرو هم جزو اعتبارات خودروسازان قرار میگیرد. این امر کمک میکند تا سقف اعتبارات خودروسازان افزایش پیدا کند.
7- فعال کردن لیزینگ خودرو
هفتمین راهکار مسئولان دولتی فعال کردن لیزینگ خودرو است. طبق قانون شرکتهای لیزینگ نمیتوانند بیش از 17درصد سود از مردم بگیرند. این در حالی است که نرخ سود بانکی بیش از 20درصد است لذا قرار شد با تغییر نرخ سود بانکی طی روزهای آتی شرکتهای لیزینگ فعال شوند و افزایش سرمایه داشته باشند.
8-تامین سرمایه در گردش
هشتمین تدبیری که دولت برای خودروسازان اندیشیده اجرای 10شیوه نوین تأمین مالی است. خودروسازان بشدت در تنگنای کمبود نقدینگی هستند براین اساس روشهای جدید میتواند سرمایه در گردش آنها را تأمین کند. از این رو بزودی بانک مرکزی، خودروسازان و سازمان بورس اوراق بهادار برای اجرایی کردن روشهای جدید تأمین مالی مذاکرات خود را آغاز میکنند.
9- آزاد سازی قیمت گذاری
نهمین بند حمایتی دولت انعطاف پذیری قیمت گذاری خودرو است. قرار است سازمان مدیریت با فوریت جلسه برگزار کند که طی آن قیمت گذاری انعطاف داشته باشد و دیگر قیمتها دستوری تعیین نشود و در حقیقت بازار تعیین کننده قیمتها باشد. این امر در راستای قانون قابل اجراست.
10–صادرات خودرو با حمایت دولت
دهمین راهکار دولت صادرات خودرو از منابع یارانه بخش تولید است. قرار شد خودروسازان در جهت صادرات محصولات خود به کشورهای مختلف از سوی دولت مورد حمایت قرار گیرند. این حمایت ویژه از طریق یارانه تولید میتواند خودروسازان را به سمت توسعه صادرات سوقدهد.
11-دریافت مطالبات خودروسازان
یازدهمین راهکار حمایتی دولت در مورد مطالبات خودروسازان از ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت است. به عنوان مثال فقط شرکت ایران خودرو 200 میلیارد تومان از ستاد مدیریت سوخت طلب دارد، لذا قرار شد با فوریت جلسهای با حضور معاون اجرایی رئیس جمهوری برگزار شود تا در مورد تسویه مالی این بخش تصمیمگیری شود.
بر این اساس عنوان شد از آنجا که ستاد مذکور توان پرداخت نقدی بدهی خود را ندارد با گمرک توافق شود تا خودروسازان قطعات مورد نیاز خود را بدون پرداخت عوارض و حقوق گمرکی وارد کنند و در قالب تهاتر این مبلغ به گمرک پرداخت شود. پس از آن دولت و ستاد باید در مورد پرداخت بدهی به اجماع برسند.
12-دریافت مطالبات خودروسازان از دولت ونزوئلا
دوازدهمین تصمیمگیری درمورد مطالبات خودروسازان از دولت ونزوئلا بود. ایران خودرو بابت سایت خودروسازی که در این کشور ایجاد کرده طلب بزرگی دارد، اما هنوز پرداخت نشده است. این در حالی است که شرکت مشترک تولید خودرو بهنام ونیراتو بدهی خود را به بانک مرکزی ونزوئلا پرداخت کرده است اما آنها این پول را به بانک مرکزی ایران پرداخت نکردهاند و این پول به صورت کامل خرج شده است. لذا قرار شده دولت با شیوههای جدید این پول را از دولت ونزوئلا پس بگیرد.
13-افزایش سرعت دریافت تسهیلات
سیزدهمین موضوع بحث مالکیت خودروسازان بود. خودروسازان هر زمان که میخواهند تسهیلات دریافت کنند یا فعالیتی انجام دهند باید از سازمان خصوصیسازی استعلام بگیرند که این مجموعهها دولتی نیستند و به همین جهت مشمول دریافت تسهیلات میشوند. لذا برای آنکه این چالش که باعث تعویق افتادن امور خودروسازان بیش از سه ماه میشود قرار شد سازمان مدیریت به صورت رسمی اعلام کند که خودروسازان خصوصی شدند و دیگر دولتی نیستند، با این اتفاق دیگر احتیاجی به بوروکراسی نیست.
14-خرید 200 هزار دستگاه خودرو برای نوسازی
چهاردهمین موضوعی که تصویب شد ایجاد تقاضای خرید خودرو بود. سازمان مدیریت اعلام کرده است که برای نیمه دوم سال جاری با هدف رونق تولید و خروج از رکود 200هزار خودرو از خودروسازان برای جایگزینی خودروهای فرسوده و نوسازی حمل و نقل شهری خریداری میشود.
تمام این موارد حمایت بی منطق از این کودک کودک 40 ساله عقب افتاده (خوردوسازی ) هست و همه پاک کردن صورت مسئله هست!
در صورتی که با کمی کار کارشناسی واقعی میشد هم صنعت خودروسازی رو روپا نگه داشت هم خودرو بروز و با کیفیت و با قیمت منطقی و مناسب به مردم تحویل داد.
اما اینا دست از سود های کلانشون نمیخان بردارن. و دولت با اینکارش فقط در مقابل خواسته به حق مردم صف ارایی کرده و حمایت بی چون و چراش رو از خودروسازا بیشتر کرده!
این قضیه وام 15 میلیونی و راه اندازی لیزینگ ها که مسخرست! وام و لیزینگکی که سود های کلان میگیرن دردی از کسی دوا نمیکنه. همین الان هم خودروسازا دارن با وام میفروشن خودروهاشون رو و خریداری نیست پس اون وام 15 تومنی به چه دردی میخوره؟
برادر من اقتصاد ایران فقط خودرو سازیش مشکل داره؟ اخه باید یکم فکر بکنید. خودروسازی ایران هم نشات گرفته از مشکلات سیستم اقتصادی اجرایی و نظارتی کل ایرانه.
چرا هیچکس به گرانی چند ده درصدی قیمت خانه اشاره نمیکنه؟
زمین خوردن خودروسازی ایران به نفع هیچکس نیست.
اگر فکر میکنید با ورشکست شدن ایرانخودرو و سایپا ( که همین الان هم ورشکسته هستند ) از فردا هیوندای و کیا 40 میلیونی و بنز 100 میلیونی میره زیر پای ملت در اشتباه هستید.
بازار این باز میشه به روی محصولات اشغال تست نشده چینی و … بدون هیچگونه خدماتی. شک نکنید این سیستم حمایتی از مصرف کننده نخواهد کرد.
نهایتا اگر خودرو سازی ایرانبود به این فلاکت افتاده نتیجه مدیریت دولتی و سیاستییه.
تا زمانی که اقتصاد دولتی باشه این مشکلات هست.
با نابود کردن صنعت خودروسازیمون بسیاری از صنایع وابسته رو هم نابود میکنیم
سیستم خودروسازی باید اصلاع بشه ولی هم دولت و هم ملت راه غلطی رو انتخاب کردن هردو سر بن نشستنو دارن میبرن.
دلال عزيز و محترم.
بهتون حق مي دم كه ناراحت باشي.
چون بلاخره منبع درآمدت بسته شده و خوب حق داري عصبي باشي.
چون يك عمر دلالي كردي و اسمش رو گذاشتي شم اقتصادي و حالا ادعاي اقتصاد دان بودن هم مي كني و در آن واحد هم دولت و هم ٧٥ ميليون ملت رو زير سوال مي بري!
باريكلا.
خسته نباشي.
خدا قوت پهلوان.
اي كاش روزي برسه كه مردم ما يادبگيرن خريد يك جنس و احتكار اون و بعد فروش اون به قيمت بالاتر زرنگي نيست بلكه مصداق بارزه دزديه.
مرگ بر دلالي
مرگ بر دروغ
مرگ بر فريب
آقای WVW وقتی میشه به اصلاح سیستم مدیریتی امیدوار بود که سیستم نظارتی بالاتر از اون کارشُ درست و اصولی انجام بده و قانون درست و حسابی که نفع همه رو در نظر داشته باشه، تصویب بشه. وقتی قانون بطور یک جانبه پشت خودروسازه و سیستم نظارتی هم به دلایل مختلف (حق السکوت گرفتن و فساد دوطرف و …) هیچ اعتراضی به خورده شدن حق مردم نمیکنه، خودمون باید آستین بالا بزنیم و برای خودمون ارزش قائل بشیم. وقتی مردم در وضع قوانین هیچ دخالتی نداشته باشن، پس نمیتونن از راه قانونی به خواسته اصولی خودشون که داشتن خودروی مناسب و با کیفیته برسن. در نتیجه فقط یک راه میمونه اونم نخریدن محصولات بی کیفیت و تاریخ گذشته است. اون کارگری هم که به بیکار شدنش معترض ـه، بهتره چشمش رو باز کنه و ببینه در ازای حقوق بخور و نمیری که میگیره، چند خانواده داغدار شدن و چند هزار نفر مستقیم یا غیر مستقیم به خاطر این محصولات خطرناک جون خودشون رو از دست دادن. تلفات مستقیم بر اثر تصادفه، غیر مستقیم هم مرگ و میر در اثر بیماری های قلبی و تنفسی و … است که به خاطر آلایندگی بالای اون هاست.
دقت کن که هیچ چیزی مهم تر از جان انسان ها نیست. حقوق نگرفتن و بیکار شدن 4 تا کارگر هیچ اهمیتی در برابر کشته شدن یک انسان نداره. سالی 20 هزار نفر تلفات جاده ای شوخی نیست. انگار کشور در حال جنگه!
دوست عزیز ما هم میدونیم بقیه چیز ها هم مشکل داره فرض کن این اولین چیزی هست که از این همه
موارد مشکل دار میخوایم درستش کنیم اگه تو این مورد خواسته مردم به دولت و در کل به نظام تحمیل بشه
و مجبور به عقب نشینی بشن تو موارد دیگه هم میشه بالاخره باید از یک نقطه شروع کرد در جواب دوم شما هم باید
عرض کنم که فرمودید با نابودی خودرو سازها بقیه صنایع وابسته نابود میشن اصلا اینطور نیست این حرفی هست
که خودرو سازهای دولتی میگن تا مردم ساده رو بترسونن مثلا قطعه سازها میتونن با خودرو سازهای معتبر خارجی همکاری کنن
و برای اونها قطعه تولید کنن که قابلیت صادرات باشه و ارز وارد کشور کنه نه تولید قطعات آشغال خودرو های 30 سال پیش!
بسیاری از صنایع پایین دستی مثل تعمیر کارها و …هم وابستگی به خودروسازهای دولتی ندارن
اون برادری که به من گفت دلال: من یک کارمند مثل خیلی های دیگه در شرکت کروز هستم. ادعای اقتصاد دانی هم نکردم اما سیستم اقتصادی ایران یک سیستم بسته و متکی به فروش نفته. تولید ناخالص ملیمون رو برو ببین نگاه کن متشکل از چیه و اگر نفت رو جدا کنیم چی میمونه؟ بعد یه زره فکر کن اگر مثل همنین الان ارزش نفت بیاد پایین چه اتفاقی می افته. بعد بیا با هم بیشر بحث کنیم.
برادر سید مرتضی : شما فرض کن یه بیمار دیابتی داریم پای چپش سیاه شده. شما دست راستش رو قطع میکنی؟
در مورد همکاری با خودروسازی های بزرگ دنیا واقعا حالتون خوبه؟
فکر میکنی هیچ شرکت درست و درمونی میاد با ایران که ریسک سرمایه گذاریش بسیار بالاست همکاری کنه؟ حالا از عقب ماندگی های فنی و تکنولوژیکی و واردکننده بودن مواد اولیه بگذریم.
همین الان که دارم باشما صحبت میکنم 300 نفر تعدیل نیرو داشتیم. از کارگران تولید.
اقتصاد یک زنجیره است نتیجه زمین خوردن خودروسازی گریبان بقیه رو هم قطعا میگیره.
میگن روزی کشاورزی تله موشی خرید و آنرا به عیال داد .
کشاورز گفت از این پس از شر موشها خلاص میشویم .
موش در سوراخ خود همه صحبتها را شنید.
ناراحت و لرزان نزد مرغ رفت و ماجرا را توضیح داد.
مرغ با بی اعتنائی به او گفت : کشاورز تله موش خریده است نه تله مرغ پس این مشگل توست .
موش بدون درنگ به پیش گوسفند رفت و شرح ما وقع را گفت .
گوسفند نیز در حال چرا و بی محلی گفت : این مشگل توست ، خودت باید آنرا حل کنی .
موش برای چاره اندیشی اینبار نزد گاو رفت.
گاو هم در حال نشخوار و با آرامش حرف دیگران را زد : این مشگل توست .
موش با ناراحتی و نا امیدی به لانه برگشت.
ناگهان صدای تله موش را شنید و با احتیاط بیرون را نگاه کرد .
دم مار در تله موش افتاده بود.
از بد روزگار زن کشاورز به امید گرفتن موش به سراغ تله رفت و مار او را گزید.
زن کشاورز در بیمارستان به تجویز پزشک نیاز به سوپ مرغ پیدا کرد.
مرغ را سر بریدند تا زن کشاورز بهبود یابد.
زن کشاورز را به منزل آوردند و همه همسایه و فامیل برای عیادت وی آمدند .
گوسفند را سر ذبح کردند تا شام میهمانان را تهیه کنند .
ناگهان زن کشاورز از دنیا رفت .
و گاو را سر بریدند تا نهار و مخارج عزا را فراهم کنند.
کما کان موش بود که به مشگل خود که دیگر مشگل او نبود نگاه میکرد.
شاید در بعضی از مواقع مشگل دیگران مشگل ما نیز باشد.
نظر شخصیه من اینه بعد از خودروسازان و سیاست های غلطتشون، قطعه سازان باعث و بانی این رکود و وضع بازار خودرو هستند.
چرا قطعه سازا نمیتونن با هزینه مناسب قطعات با کیفیت تولید کنن؟
چرا باید قطعات خودروی هایی که حداقل20 سال رو خط تولید هستن از خارج وارد بشه؟ یعنی انقد تو صنعت خودرو سازی عقب مونده ایم که نتونیم 100 درصد ی خودرویی مانند پراید رو داخل بسازیم؟؟
اینا نه واسه ی من بلکه برای خیلی از مردم هم سوال هست، کشوری که از نظر مواد معدنی و آلی سرشار هست چرا باید صنایعش وابسته به واردات باشن؟ چرا؟؟
دوست عزیز
مشکلات اقتصادی در همه بخش ها هست توش بحثی نیست و من انکارش نمیکنم.
اما این دلیل نمیشه که خودروی 40 سال پیش رو مونتاژ کنیم و اسمش رو بذاریم خودروسازی!
خودرویی که مصرف سوخت دو برابری داره که باعث هدر رفت میلیارد ها دلار در سال میشه. شما بشینید محاسبه کنید میزان هدر رفت سوخت در سال رو به سبب تولید های خودروهای از رده خارح ببینید چه ارقامی بدست میاد
خودرویی که ایمنی نداره و دهه هزار نفر رو سال ها به کشتن میده تو جاده ها و ده ها هزار نفر هم معلول … که اینخ ودش تبعات اقتصادی زیاد و تبعات اجتماعی بیشتر داره…
خودرویی که نه کیفیت قطعات داره و نه خدمات پس از فروش …
در مورد ورود خودروهای چینی یا برندهای معتبر هم با نظر شما موافق نیستم. چون انتظار مردم دیگه بالا رفته و الان چینی ساز ها هم شدیدا با مشکل فروش مواجه هستن. اگر کسی خودروی بی کیفیت بخره خودش مسئول تبعاتش هست! همون تبعاتی که الان با خرید محصولات ایرانخورد و سایپا درگیرش هستیم.
مشکلات اقتصادی هیچ توجیهی برای دزدیدن پول مردم و تحویل یه آشغال 40 سال پیش البته با یک چهارم کیفیت اون 40 سال پیش نیست! . این مصداق بارز دزدی هست.
جالب اینجاست وقتی میخواند محصول 40 سال پیش رو اسما با استاندارد های فعلی همخوانش کنند و دو تا چیز که هیچ تاثیری نداره بهش اضافه کنند بازم من و شما باید پولش رو بدیم! نمونش یه استاندارد یورو 4 که 100 هزار تومان هم هزینه نداره اما بین 2.5 تا 4 میلیون تومان همین دو شرکت برای یورو 4 افزایش قیمت داشتن!
این خودروسازان اگر کمی سود خواهیشون رو کم کنند میتونند محصولات بروز خودروسازی های معتبر دنیا رو با همین رنج قیمتی تحویل مردم بدن.
چه دلیلی داره که من و شما تاوان اقتصاد مریض و رانت های بی پایان رو با پول اعصاب و جون خون خودمون بدیم؟
چرا صورت مساله و علت ها رو پاک کنیم مثه آقایون دولتی و مجلس و دنبال معلول ها بریم؟
بخش هایی از فرمایشات شما صحیحه بخش هاییش بدون توجه به مسائل کلان جامعه امون مطرح شده. در مورد مثلا یورو 4 که فرمودید که فقط 100 هزارتومان هزینه اش 3 یا 4 میلیون اضافه تر میگیرن من عرض میکنم فقط در یک مورد قیمت لوله رابط لاستیکی باک به گلویی با تبدیل از جنسش به جنس یورو چهار قیمتش از 3500 تومان شده 45000 تومان.تازه طراحی باک که پلاستیک “تک” لایه تبدیل به پلاستیک “چند لایه” شده ( نتیجه این امر در یک مورد حذف شرکت پلاستیران از چرخه تامین و انحصاری شدن تولید باک توسط اورند پلاستیک شده)
رو هم اصلا در نظر نگیریم! دوستان چون دید فنی ندارند فکر میکنند یور4 با یورو 2 فرقی نداره که ولی در عمل داستان چیز دیگرییست.
ما “خودروساز” نیستیم این واقعیته ما مونتاژ کاریم اونم بدون کیفیت.
در مورد هدر رفت بنزین حق با شماست اما جواب این سوال من رو بده:
نرخ بیکاری چقدره؟
برای ایجاد یک شغل چه میزان سرمایه گذاری لازمه؟
ایا دولت ها در سالیان اخیر تونستند به میزان لازم شغل ایجاد کنند؟
حالا اگر خودروسازی خوابید چه تعداد به خیل بیکاران اضافه میشود؟
شما میگید صنایع وابسته چیزیشون نمیشه بزارید یه بررسی بکنیم : دومین مشتری عمده صنایع فولادی کیه؟
بزرگترین مشتری صنایع پتروشیمی کیه؟
چه میزان از ناوگان حمل و نقل داخلی مرتبت با امور خودروه؟
بیمه ها رو در نظر گرفتید؟
ترازی خارجی “منفی” ایران رو تو ذهنتون دارید؟
فرار سرمایه گذاری های انجام شده در صنت خودرو رو تو ذهنتون محاسبه گردید؟
نه. بگذریم.
ایا تحقیق درستی در مورد اینکه چه میزان از کشته ها و معلول ها ناشی از بی کیفیتی خودرو هاست داریم؟ چه میزان عدم توجه به قوانین رانندگی و استاندارد نبودن جاده ها موثره؟ چه میزان نبودن امکانات درمانی مناسب و به موقع موثره؟
با چه مدرکی میگید کشته ها و معلول ها ناشی از بی کیفیت خودرو هاست ( اشتباه نکنید ها من اصلا ادعا نمیکنم که بی تاثیره من هم میدونم این خودروها بی کیفیت و کم امنیت هستند خود من 405 دارم.) مگر بی ام دبلیو کم کیفیته که قهرمان اتوموبیل رانیمون داخلش کشته شد؟ من عرضم وقتی گفتم به جای پای بیمار نباید دستش رو قطع کرد همین بود. از دید من اول باید فرهنگ رانندگیون رو اصلاح بکنیم تا وزن حوادث بر دوش کیفیت باشه تا بر دوش بی فرهنگی.
در مورد 40 سال پیش و این حرفها هم اقراق میکنید اما نهایتا حق با شماست تکنولوژِی خودروها ما به روز نیست و بدتر هم شده ولی بدتر شدنش بیشتر از اینکه تقصیر خودرو ساز باشه تقصیر محمود احمدی نژاد ویرانگر و تیمشه. تحمیل هزین های الکی به خودرو سازی ساخت سایت های ضرر ده در کشورها مزخرف اجبار خودروسازان به جذب نیروهای بی سواد پرمدعا و کم دانش. مدیریت دستوری و بی سواد.
من به عینه میبینم کیفیت از سال 89 به بعد با چه شدتی سقوط کرده اما مشکلات تولید کننده ها رو هم دیدم.
قیمت دستوری نتیجه اش همینه.
تعدادی میگن خودرو گرانه من میگم خودرو کمترین افزایش قیمت رو در طول سالیان نسبت به سایر کالاهای با دوام داشته .مسکن رو نگاه کنید!
این عدم افزایش قیمت قاعدتا باعث کاهش کیفیت خواهد شد.
در انتها شرکت های خودروسازی ورشکسته شده اند. فقط در تکاپو هستند تا نابود نشند.
و در جواب جمله اخرتون کاملا باهتون موافقم نباید تاوانش رو با جون و خونمون بدیم اما نباید هم انتظار داشته باشیم منابع محدود ارزیمون صرف “واردات خودرو” بشه. میتونیم مثل کوبا ماشین های 1000 سال پیش رو سوار شیم.
به چه علتی لیاقتمون سوار شدن به خودرو ها روز دنیاست؟
تراز مالی مثبت؟
تولید ناخالی ملی بالا؟
عدم وابستگی اقتصادی به نفت؟
نداشتن معضلات اقتصادی وابسته به انفجاری جمعیت و بیکاری؟
خودمون رو با عربستان و امارت مقایسه نکنیم ما نهایتا در جد قرقیزستان و تاجیکستان و تاتارستان و این جور کشورهاییم.
منابع نفتی باید صرف توسعه اقتصادی بشه نه خودرو خارجی. شاهد صحت حرف من رو میتونید توی همین سال های اخیر جستجو کنید که دارو نداشتیم اما اولین خریدار پورشه در سطح جهان بودیم!
من هم موافقم خودرو نخریم و حمل و نقل عمومی رو توسعه بدیدم.
مسئله و معضل ما ایرانی ها اینه که جلوتر از نوک بینیمون رو نمیتونیم ببینیم و منافع خاص همیشه ارجح بوده بر منافع عام و منافع ما همیشه ارجح بوده بر منافع همه.
دوستان مطمئتا میان و در جواب من توهین میکنند اما من حرفم رو میزنم :
با این فرهنگ رانندگی با این جاده ها با فرهنگ ما ایرانی ها با تولید ناخالص ملیمون با وابسته بودن اقتصادمون به صورت کلی به نفت با دزد و دقل بودمون با دلال بودمونه با بی کفایت و مدیر نبودمون لیاقتمون باور بفرمایید کفش هایی که پامون هم کردیم نیست چه برسه به خودرو با کیفیت خارجی.
حالا هی بیشنید در رویاهاتون سوار بر بهترین خودروها در خیابان ها تهران درگ بزارید ریس بزارید دریفت کنید و لایی بکشید.
حق پشت و پناهتون.
چند نکته رو عرض کنم.
در مورد یورو 4 من دقیقا متوجه نشدم یعنی منظور شما اینه که یورو4 2 تا 4 میلیون هزینه داره؟
خیر اینطور نیست
گوه این مدعی هم اینکه بنده سال 92 یه خودروی تیبا ثبت نام کردم
چند ماه اول سال به یورو2 عرضه میشد و یورو 4 بعنوان آپشن با قیمت حدود 350 تومن! بود. اما کلا تولید یورو 2 دیگه نداشتن و به اجبار باید یورو 4 میگرفتی که یورو 4 هم حدود 800 هزار تومن شد قیمتش!
بعد از مدتی این قیمت به 1/300 و در نهایت به حدود 2 میلیون تومان رسید و چون یورو 4 اجبار بود دیگه انتخابی هم نداشت که بگه من یورو 4 نمیخام.پس هزینه این بروز رسنانی خیلی کمتر از چیزیه که از مردم گرفته میشه. و شما به من بگید کجای دنیا برای اینکه یه موتوری که از رده خارج هست رو با استاندارد های روز به اصطلاح تطبیق بدن هزینش رو باید خریدار بیچاره بده؟!
اما درمورد تفاوت یورو 3 و4 شاید در مورد مسائل الایندگی موثر باشه ولی وقتی شما تو ماشین یورو 4 بنزین یورو2 بصورت مداوم برای چند ماه استفاده کنی بعد اگر حتی از سوخت یورو 4 هم استفاده کنی دیگه اون کارایی رو نداره و شده همون یورو 2 … . الان توی شهرهای بزرگ سوخت یورو 4 براحتی پیدا نمیشه شهرهای کوچیک که کلا جایگاه دارانش نمیدونن سوخت یورو 4 چی هست!! .
صنایع وابسته هم بله خوب دخیل هست اما اگر خودروی روز بیارن و تولید کنن یا این صنایع فعال نخواهند بود؟! حال اینکه بخش عمده ای از قطعات خودروهایی مثه انواع پژو پراید و … دارن از چین و هند وارد میشن!
اما در مورد اینکه میفرمایید ما در حد عربستان و امثالهم نیستیم …
حالا اینکه نیستیم یا میتونیم باشیم یا … بحث جدا
اما همین بازار افغانستان تاجیکستان و … رو در نظر بگیرید . بنظر شما خودروهای دست دومی که با قیمت های بسیار نازل داره وارد این کشور ها میشه قابل مقایسه با خودروهای صفر خودروسازان ماست؟!
بنده خودم ماشین سنگین دارم و دوستان زیادی هستن که سواری کش دارن و از بندر لنگه برای کشور های مذکور سواری دست دوم حمل میکنن . انواع خودروهای ژاپنی و اروپایی … خودم از نزدیک این خودرو ها رو دیدم که با وجود دست دوم بودنشون واقعا بسیار کم کارکرد و تمیز هستن و حتی اگر به این خودروها هم دسترسی داشتیم جای بسی خوشحال بود….
اما در اخر یک نکته بگم(چون تجربه شخصی هست) بنده توی سال قبل یک کشنده اسکانیا 420 مدل 2009 خریدم 380 میلیون تومان. الان به زحمت شاید 290 بتونم بفروشم! . چرا انقدر افت قیمت توی بازار ماشین های سنگین بوجود اومد؟ به 2 دلیل .
1- چون بازار کامیون اونقدر گسترده نیست و این خودروساز خیلی روش اعمال نظر و سلیقه ندارن نتونستن بازار رو بالا نگه دارن چون نفع زیادی هم براشون نداشت و بازار قیمت خودش رو پیدا کرد …
2- واردات خودرو های دست دوم . انواع رنو پرمیوم و مدل هایی از داف و بنز آکسور بصورت دست دوم طی سال 93 و امسال وارد کشور شد که بازار رو شکست یجورایی. خودروهای مذکور مدل 2011 به به بعد با کارکرد بسیار پایین هستن. بطور نمونه هم برادر بنده یک رنو پرمیوم 460 اتوماتیک رو خریداری کردن که بسیار هم راضی هستن. خودروی مذکور 340 هزار کیلومتر کارکرد داره (که این کارکرد برای یک کشنده با 4 سال کار کارکرد پایینی هست).
برادر علی جگوار : در مورد یورو چهار بحث فنی میشه. من قیمت ندادم که یک مثالی زدم. برای اینکه خودرو با بنزین یورو چهار کار کنه فقط تغییرات در پیشرانه کفایت نمیکنه کل سیستم سوخت رسانی یعنی از دهنه باک لوله های اتصال ، باک، پمپ بنزین ، لوله های سوخت و … باید به روز رسانی بشه . بروز رسانیش تغییرات جنس و مواد مورد استفاده و در مواردی تغییر طراحی بوده که نیاز به ساخت قالب و غیره داره. در مورد سایپا اصلا حرف نمیزنم چون فقط اسم یورو چهار رو داره. ( در ضمن بنزینی هم که به اسم یورو جهار میدن خودش معجونیه بگذریم.) من یک مثال از یک رقم ریالی زدم که بدونید ارقامی که تو ذهن شماست خیلی صحیح نیست. برای مثال لوله های لاستیکی یورو 2 بعضا حتی از جنس EPDM بود که به صورت وراداتی کیلویی 10000 تومان تا 18000 تومان بود. اما لوله رابط یورو4 که من خودم مشاور طرحش بودم به صورت دولایه از جس NBR-PVC و FKM هستش که FKM کیلویی 150000 تومانه. علت انتخاب این جنس هم موضوع نفوذ پذیری بنزین یوروچهار بود که در صورت استفاده از لاستیک های معمولی بوی بنزین داخل ماشین استشمام میشد ( طرح اصلی این مدل لوله اگر اشتباه نکنم توسط ولوو اجرایی شده بود. بعضی از سازنده های خارجی از جنس ارزانتر ECO استفاده میکنند به جای FKM)
به علاوه اینکه هزینه های تولید در ایران هر سال افزایش داره. برق کارگر سوخت ارزش افزوده و ….
در مورد اینکه کجای دنیا چنین است من چیزی ندارم بگم. اتفاقات ایران “هیچکجای دنیا حقیقتا نمیافته”. متاسفانه این مورد حق با شماست ولی در هیچکجای دنیا قیمت خودرو به صورت دستوری توسط شورای رقابت! مشخص نمیشه. در خودروساز همینه که دولت به صورت ظاهری داره از حمایت میکنه و انحصار بازار رو در اختیارش میزاره اما در حقیقت خودروساز و مردم بازیچه دولت شدند. باید قیمتگذاری رو به عهده خود خودروساز میذاشتند از اون ور امکان واردات با عوارض منطقی رو فراهم میکردند تا با شکل گرفتن رقابت خودرو ساز ایرانی هم پیشرفت کنه ( چیزی که قبل از احمد نژاد در ایرانخودرو شکل گرفته بود و قدمهای اولیه جهت شکل دهی تحقیقات توسعه برداشته شده بود یه نمونه اش پروژه بهسازی الکسل سمند بود نمونه دیگه اش طراحی موتور EF7 با همکاری شرکتهای المانی و اسپاانیایی بود ( که بعد با طراحی اینترکولر توسط یک شرکت وابسته ایرانی و روغن ریزی مربوط به اون که به اسم موتور بینوا تموم شد کلا EF7 بدنام شد در صورتی که موتور خوبی “بود” که با اومدن محمود و تیم گشنه گدای بیسوادش همه چیز نابود شد )
مورد دیگه واردات قطعات از چین و هنده. ببین برادر من به به صورت قاطع به شما میگم این حرفی که شما میزنی مربوط به بازارقطعات یدکی میشه نه خودروساز. قطعاتی از چین وارد میشن و توسط خودرو ساز مصرف میشه که در ایران تولید نشه مثل ECU که قبلا از المان میمومد و بعد از تحریم ها شدن چین همین تحریم ها و هجموم گسترده قطعات به خصوص برقی چینی بعد از 89 به این شدت کیفیت خودرو رو اورد پایین. ECU چینی مثلا با استوپر پارس هماهنگ نبود و مشکل ریپ زدن در پارس ایجاد شد و ….
ایرانخودرو باید چیکار میکرد؟ بعد از رفتن پژو کلا میخوابید؟ نمیشد که ( اما در بحث خدمات پس از فروش به جد کم گذاشتند باید مشکلات رو مجانی و در اسرع وقت برطرف میکردند اما خوب مدیریت درستی که برشون حاکم نیست. توی همین فلاکت اگر فکر کردین اقایون از چایی و دمنوش ساعت 11 شون گذشتند مدیونید.)
در مورد مقایسه با سایر کشورها یادتون باشه افغانستان با وجود همه بدبختی هاش نیومده عالم و ادم رو با خودش دشمن کنه. ما مشکلمون اینه که سیاست بر همه ارکان در ایران سایه انداخته. اینجوری شده که برای خرید جنس از شرکت هایی که برای فروش له له میزدند باید التماس میکردی ال سی 130 درصد باز میکردی و در اخر بدونه بیمه بدون ضمانت بدون هیچ چیز جنس رو تحویل میگرفتی. ایران فقط اندکی از کره شمالی بهتره. حداقل کره پشتیبانی چین رو داره ما چی؟
در مورد خودرو دست دوم تا حدودی حق با شماست اما یه سوال. الان هیوندای و کیا نمایندگی رسمی در ایران دارند. خدماتشون رو با چه هزینه ای دارند ارائه میکنند؟
واردات خودرو دست دوم زمانی منطق داره که خدمات پس از فروشش هم باشه یعنی قطعات یدکی. برای همین خودروهای به اصطلاح به روز هم ما مشکل خدمات داریم. دوستی قسم میخورد برای یک قطعه برقی فرمان بنز C200 ماشین مذکور 1 ماه تمام خوابیده بود و نهایتا دلالی به چندین برابر قیمت قطعه مذکور رو در امارات سفارش داده و به صورت هوایی به ایران فرستاده.
یادتون نره ایران دوست هیچ کشوری نیست.
فرض کن شما یه خودرو دست دوم ژاپنی هم خریدید ایا به این شکل از پس هزینه های نگهداریش هم بر میایید؟
بعلاوه اینکه نهایتا بازیگردان اصلی همه این موضوعات دولته. فکر میکنید دولت میاد ماشین دست دوم وارداتی رو به قیمت معقول ارائه میکنه یا سوبه چوبله روش عوارض میکشه تا درامدش حفظ بشه؟ دولت بزرگترین سهم رو در بلعیدن بودجه و بیشترین تعداد کارمندان رو در سیستم اقتصادی داره فکر میکنید وقتی ارزش نفت کم بشه از هزینه ها کم میکنه؟ نه درامدش رو از جای دیگه ای تامین میکنه. عوارض.مالیات.
من میگم مشکل اصلی رو ببینید : اقتصاد دولتی و شبه دولتی. بعلاوه خودمان.
به هر صورت امیدوارم این معضل با کمترین میزان تلفات حل بشه
اگر دولت واقعا آدم حسابیه بیاد درستش کنه نه اینکه یه چوب هم توش بزنه مردم باید خودشون دست به کار بشن وگرنه تمام دولت پره از امثال …
داداش ما چینی رو هم تحریم کردیم شما غصشو نخور در ضمن یه بار که خودروسازا ورشکست بشن همین سیستم اقتصادی هم میفهمه این تو بمیری از اون تو بمیریا نیست
WVW متاسفم برای این صحبتهات اگه امکانش بود حاضرم ثابت کنم ضرر خودروسازان چندین برابر نفعشونه تاز اگه نفع داشته باشه برای همون رانت خاران خودشونه
رانت خوار! نه رانت خار!
اگر میتونید اثبات کنید اگر نه سکوت اختیار کنید.
خودروی صفر نخرید. یک سر بیاین نمایندگی های ایران خودرو و سایپا و کرمان موتور و…. و صف طولانی خودروهای صفر رو ببینید و با صاحبان اونها صحبت کنید و اشکالات خودروهای صفر رو که در برگه تعمیرگاه زیر برف پاک کن گذاشته میشه بخونید. من اشتباه کردم خریدم. شدم کارمند بی جیره مواجب ایران خودرو شما اشتباه منو تکرار نکنید. خواستم رانا رو بفروشم چینی بخرم یکسر رفتم نمایندگی سایپا و کرمان موتور دیدم صد رحمت به ایران خودرو . باز اینجا 33 تومن پول دادم این اشکالات رو داره حالا اگر چینی میخریدم و ده برابر این مشکلات رو داشت که بیشتر ناراحت بود.
کیفیت= در حد گاری
خدمات پس از فروش=حقه بازی
کارت طلایی= به درد نخور
مصرف=درحد تانک
نرمی= در حد تراکتور
مصرف سوخت= در حد تانک شیفتن
صدای داخل کابین= در حد وانت نیسان بدون بار
کیفیت داشبورد و رودری=در حد دمپایی پاره که سالها زیر آفتاب مونده
این ۱۴ بند که صرفا به نفع خودرو مونتاژ کنی هاست، مردم کجای کارن پس؟
بنظر من آزاد کردن قیمت باید با کاهش عوارض و مالیات خودروهای وارداتی همراه باشه طوری که تفاوت قیمت بین تولید یا مونتاژ داخل با خودروی وارداتی زیره ۳۰ درصد بشه اونوقت آزاد سازی قیمت و رقابت معنی پیدا میکنه و گر نه تحریم خرید خودروی صفر و رکود بازار سره جاش میمونه.
من نمیدونم که این کارها (آزادسازی قیمت گذاری) چه کمکی به وضعیت قیمت و کیفیت خودروهای داخلی میکنه ؟؟؟
اگه کسی میدونه به ما هم بگه بدونیم !!!
بابا آزاد کنن ما هم آزادیم که بخریم یانه معنی آزادی نشونشون بدیم بفهمن اینجا از ام ری کا هم آزاد تره
ببخشید چرا ویدیوی مقایسه تیبا و کرولا رو برداشتید ؟؟؟!!!
آ بارکلا راهش همینه خودروساز اشغال تولید کند دولت هم انها را بخرد و به ریش خود ببندد .
چرا چون این اشغالها نه خریدار داخلی دارد نه خارجی .
این راهکارهای حمایتی اکثراً به نفع خودروسازان هست، کما اینکه در این سی چهل سال هم انواع و اقسام کمکها رو به خودروسازان داشته!!
تو این راهکارها مردم چه نقشی دارن؟؟ یعنی باید گرون بخرن ، خدمات پس از فروش نگیرن ، کشته بدن ، تا آخر عمر هم حسرت سوار شدن یه خودروی خوب و بروز و ایمن به دلشون بمونه!!!
خدا باعث و بانی رو لعنت کنه!
باز هم بازي كلمات! آزاد سازي قيمت؟ به چه نحوي؟ اينكه خودرو هاي وارداتي با تعرفه هاي نجومي از گردونه رقابت خارج شوند و براي قشر متوسط دست نيافتني، و خودرو ساز گرگ صفت هم بدون محدوديت براي قشر ناتوان دندان تيز كند به بهانه بازار آزاد يك طرفه؟ اگر بازر خودرو با حذف تمامي تعرفه ها به معناي واقعي آزاد شود كه ايران خودرو با ٥٠ سال عقب ماندگي از تكنولوژي و طراحي روز خودرو كه به تازگي به سرعت نيز در حال تحول است هيچ شانسي براي بقا حتي در بازه ارزان قيمت ها نيز نخواهد داشت.
ظاهرا آقايان درك نميكنند كه تا چه حد به قشر متوسط طي سال هاي اخير آسيب وارد شده. وقتي طي چند سال اخير دلار چهار برابر شد و قيمت هاي اجناس بيش از ١٠ برابر شد معنيش اينه كه يه كارمند كه قبلا براي خريد ماشين بايد ٥ سال پول پس انداز مي كرد الآن بايد در بهترين حالت حداقل ٢٠ سال پول پس انداز كنه. قبلا با ٢٠ ميليون تومان ميتونست مزدا سه بخره. الآن بايد ١٢٠ ميليون براي خريد اين ماشين هزينه كنه.
خب قيمت ها ١٠ برابر شد ولي حقوق كارمند هم آيا ١٠ برابر شد؟
ساده بگم، كف دست مو نداره حالا شما هر فني بلدي بيا بزن !!
مثل اینکه مسئولین خودشو نو زدن به کوچه علی چپ!!! مردم خودرو ی روزو باکیفیت وبا قیمت روز و جهانی می خواهند .چرا نظر سنجی نمی کنند. مرغ یک پا داره همینی که هست؟ نه اینطوریا نیست گذشت اون زمان .بهتره فکر اساسی و با برنامه ریزی بلند مدت برای این مشکل پیدا کنید.
خیلی جالبه هیج صحبتی از افزایش کیفیت و کاهش قیمت نیست فقط منابع مالی بیشتر برای خودروسازها در نظر گرفته شده.
تماما برعلیه مشتری ببینید دولتی های رجال چه سودی ازین آهن پاره های عهد دوغ میبرن که حاضر شدن سود بانکی هم تغییر بدن با اینکار ملت پول هاشون از بانک ها بیرون کشیده قیمت ملک و زمین و طلا بازهم بالا میره و تورم شدت میگیره افراد لم پهن شروع به جمع آوری روغن و برنج و کلاهای اقتصادی میکنند و رفته رفته موج سوم گزانی در نیمه دوم سال پدیدار میشه با این حرکت سخیفانه خودروسازان نه تنها بازار فروش آهن پاره ها از رخوت خارج نمیشه بلکه تورم و گرانی دامان قشر آسیب پذیر میگیره یعنی آقایون حاضرن دست به هر عمل انتحاری بزنن اما واردات آزاد نکنن باید به هر طریق ممکن سیبیل آقایون چرب بشه حتی به قیمت نابودی اقتصاد مملکت و تهی شدن جیب من و شما و زوال این چرخه معیوب
-خرید 200 هزار دستگاه خودرو برای نوسازی جایگزینی خودروهای فرسوده و نوسازی حمل و نقل شهری
مگه تولید کنید خودتون از خودتون بخرین وگرنه مردم دیگه از این اشغالا سوار نمیشن
تنها بندي كه قراره با فوريت اجرا بشه آزادسازي قيمت هاست…
يعني افزايش رانت و دلالي و بازي كردن با افكار مردم..
وقتي رقابتي وجود نداره آزادسازي واقعا يه حرف مسخره و عوام فريبه
متاسفم براي اين دولت و رئيس جمهور
تمام موارد این مطلب : بازی با کلمات و پیزوی از همین شیوهای قبلی با مدلی جدید . در اصل فریب مردم گرفتار کشور
سلام، این کارها هیچ فایده ای نداره،قیمت ها باید در مرحله اول به 1/2 قیمت اصلاح بشه،مرحله بعدی افزایش سطح کیفی خودرو ها است،مرحله بعدی باید منتظر رفع تحریم ها باشید،از این ها که بگذریم به نظرم کمپین تحریم خرید خیلی زودتر از آنچه فکر میشد داره جواب میده 100 هزارتا شنیدم بادکرده رو دستتون،ولی یادتان باشه این نتیجه بی کفایتی کسانی است که میگن مردم ضد انقلاب و از این حرفها هستن،هیچ کس به ضرر مملکتش راضی نیست ولی شماها با این کیفیت ساختتون هر روز دارین هم وطن های ما را تو جاده ها به کشتن میدین،پس کی باید جوابگوی مردم باشه،پس فعلا منتظر باشین که کمپین تحریم خرید خودرو وحشتناک داره میتازه، یا حق اساتید
این گزارش رو کار کن دنده 6
جزئیات 6 شبکه فساد در خودروسازیها
http://www.tasnimnews.com/fa/news/880658/%D8%AC%D8%B2%D8%A6%DB%8C%D8%A7%D8%AA-6-%D8%B4%D8%A8%DA%A9%D9%87-%D9%81%D8%B3%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%87%D8%A7
ازاد سازی قیمت تنها در صورتی خوب و مفید است که تعرفه های واردات خودرو کاهش چشمگیری پیدا کنند و اگر قرار است تعرفه همچنان به همین صورت باقی بماند و قیمت ها ازاد شود به ضرر مردم خواهد بود.
تعرفه باید بطور کامل حذف بشه این طرف wvwبذار بره سوار ماشین مورد علاقه اش بشه
هااا اینها که گفتی یعنیییییی چه ! الان با این 14 بند نفهم بودن مردم به موارد خائن و ضد انقلاب و … اضافه کردید!!!؟ جمع کنید بساط دزدی و رانت و آشغالاتونو . آزاد سازی قیمت در بازار بین المللی وجهانیه ویرانخودرو و ساپیا (سایپا) واقعا که واقعا که واقعا که
ینی با این 14 بند تغییری در کیفیت ماشینهای درپیتی مثله پراید اتفاق می افتد ؟؟؟؟ نه اینا دارن صورت مسئله رو پاک میکنن نه خود مشکلو حل کنن
من یک پرابد هاچ پک دارم لامصب اندازه به لامبورگینی مصرف سوختشه بردم نمایندگی میگه همینه که هست بعد میگن واردات خودرو خارجی ممنوع چون مصرفشون بالاست
واقعن که ………………….
دوستان میدونید این منفی ها رو کی داده همون wvw فقط یک منفی برای همه هست که خوب از خودشونه
دوستان من 6 ماه خودرو نخریدم 6 سال دیگه هم نمیخرم بجاش دو چرخه گرفتم اهل شهرستانم به همه کارهام هم میرسم
درود بر همه شما تحریم تحریم تحریم
هنوز داستان کار کاراینگیلیس های دایی جان ناپلون گویا هستش.
من به هیچ پستی منفی ندادم.
۶ سال که سهله 600 سال دیگه هم نخرید حق شماست من که حرفی ندارم. من گفتم برای اصلاح زمان و نقطه مناسبی انتخاب نشده. این نظر من بود در این حد که حق دارم.ندارم؟
حکایت ایرانی جماعت از اول تاریخش گل به خودی بوده و خواهد بود حرفی نیست ادامه بدید.
موفق باشید یاحق.
بله شما هم حق دارین _ گل به خودی هم همه ما میدیونیم از چه زمانی شروع شد با واو الف
من و دوستانمون هم به دنبال اصلاح نیستیم به دنبال تغییر هستیم از 0 به 180 درجه
از نظر من بهترین زمان انتخاب شده
شما هم موفق باشید (:
جوونی. اشکال نداره.
از من و امثال من گذشت به امید خدا شما و همسن هاتون دوره و سرنوشت دیگه ای برای این مملکت رقم بزنید.
من با توجه به تجربه خودم صحبت میکنم.
با چیزهایی که در طول عمرم دیدم به این نتیجه رسیدم که تغییرات باید تدریجی باشه.
تقییرات انقلابی نتایج وخیمی داره پسرم.
به هر صورت گفتم عمر ما به سر رسیده و دوره دوره شماست. راه شما انتخاب های شما و مسیری که شما انتخاب میکنید. شاید من و امثال من بهتره زیاد نظری ندیم و چیزی نگیم. نهایتا سرنوشت خودتونه.
امیدورام همه دوستان موفق و موید و پیروز باشند.
جناب دکتر روحانی این درست که عده در مجلس و …..برای شما مانع تراشی می کنند ولی شما هم ظاهرا قول های داده شده را دارید حواش حواش زیر پا می گذارید. بیایید یک کمی هم به دردهای بی درمان مردم در خصوص وضعیت فعلی مملکت گوش کنید.فقط دارید به قشر کارمند و گارگر حقوق بگیر فشار میاورید. دوستان کاسب و دلال خودشان را با وضعیت اقتصادی تطبیق می دهند.یک نمونه بارز این موضوع وضعیت خودروسازان است .
متاسفانه باید قبول کنیم هزینه تولید در کشور بالاست و صرفه اقتصادی ندارد
وقتی در شرکتهای خودرو سازی 5 نفر مسئول آمارگیری 1 کار میشود
یا 10 نفر یک کار ساده را انجام میدهند و…
نتیجه اینها میشود افزایش سربار تولید
این هزینه افزایش سربار تولید + سود مورد نیاز خودروساز میشود که باید از جیب مردم پرداخت شود
پس بنابراین اقتصاد دولتی و شرکت دولتی نتیجه اش میشود این
تنها راه برون رفت از این بحران خصوصی کردن (واقعی) صنعت خودروسازی است
در اینصورت 5 نفر مشغول یک کار ساده نمیشوند
جلوی پارتی بازی ها و فساد و… گرفته میشود
تمام اینها زمانی عملی میشود که اراده قویی در حاکمیت ایجاد شود و بتوان نیروهای بیکار شده در این صنعت را مدیریت کنند
(در اینصورت قیمت تمام شده کاهش یافته و امکان رقابتی شدن وجود دارد)
ولی وقتی اقتصاد و صنعت و… انحصاری شد نتیجه ای جز فساد و تحمیل هزینه ها به مردم وجود ندارد
این راهکارها هم چیزی جز ماروی مسکن نیست و تنها التیام دهنده درد است
دندانی را که چرک کرده باید کند
روی سرطان چسب زخم نمیزنند
موفق باشید
دوست عزیز درود بر شما
کنایه خوبی بود
روی سرطان چسب زخم نمیزنند.
دولتی های ما که بهترین خودرو های روز جهانو سوار میشن هم خانوادشون چه میفهمن که خانواده های ایرانی داخل ماشینی که با کل پس اندازشون خریدن نابود میشن یعنی چی.اگر یه بقالم داخل دولت بود میفهمید جنسی که قیمت اونو چند برابر کنی و کیفیت اونو کم کنی مشتریشو از دست میده.دولت یه کاری کرده که توان خریدمردم پایین اومده بعد خودرو هم قیمتشو چند برابر کرده انتظار داره مردم برای خرید صف بکشن.با این کیفیت و قیمت مردم توان خرید ندارن.حالا بهشون تسهیلاتم بدید.