لوگوی خودروسازان مختلف جهان
در قسمت قبلی این مطلب برای بررسی لوگوی خودروسازان، به ترتیب حروف الفبای انگلیسی از آلفارومئو تا لامبورگینی پیش رفتیم و در این قسمت به دیگر شرکتها خواهیم پرداخت.
به گزارش دنده 6 – هیچ توضیح رسمی در مورد لوگوی لندروور که از سال ۱۹۸۶ به شکل امروزی استفاده میشود وجود ندارد اما طبق گمانهزنیها، رنگ سبز نشاندهندهٔ طبیعت و توانایی محصولات لندروور برای فاصله گرفتن از شهرها و زدن به دل این طبیعت است. دو خطی که در طرفین نام لندروور به چشم میخورد هم اشارهای انتزاعی به شعار شرکت یعنی «بالاتر و فراتر» است.
لوتوس
گفته میشود نام لوتوس از گل نیلوفر آبی گرفته شده است. در لوگوی این شرکت، رنگ زرد نشاندهندهٔ روزهای روشن آینده است درحالیکه مثلث سبزرنگ در وسط به رنگ سبز مسابقهای بریتانیایی اشاره دارد که ریشههای مسابقهای لوتوس را نشان میدهد. حروف درهمتنیدهٔ بالای این مثلث هم حروف اول نام مؤسس شرکت یعنی «آنتونی کالین بروس چپمن» است.
مازراتی
لوگوی نیزهٔ سهشاخ مازراتی از مجسمهٔ خدای رومی نپتون در میدان مرکزی بولونیا گرفته شده است؛ بنابراین، این لوگو نهتنها زادگاه مازراتی را نشان میدهد بلکه به قدرت نپتون که خدای زلزله و طوفان است هم اشاره دارد.
مزدا
نام مزدا برگرفته از اهورا مزدا، خدای زرتشتی است. این کلمه همچنین ترجمهٔ انگلیسی نام بنیانگذار شرکت «جوجیرو ماتسودا» هم هست. مزدا در طول تاریخش چندین بار لوگوی خود را تغییر داده است اما لوگوی کنونی در سال ۱۹۹۶ معرفی شد. این لوگو شبیه بالهای باز است که ادعا میشود نماد آزادی بیان مزدا است.
مرسدس بنز
زمانی که شرکتهای کارل بنز و گوتلیب دایملر در سال ۱۹۲۶ باهم ادغام شدند، مرسدس بنز شکل گرفت و مرسدس هم نام دختر شریک دایملر یعنی «امیل جلینک» بود که روی این شرکت باقی ماند. لوگوی مرسدس بنز از کارتپستالی که در دههٔ ۱۸۷۰ گوتلیب دایملر برای همسرش فرستاده بود گرفته شد. دایملر در این کارتپستال محل زندگی خود را با یک ستارهٔ سه پر مشخص کرد و نوشت روزی این ستاره بر کارخانههای ما خواهد درخشید. این لوگو که اولین بار در سال ۱۹۱۰ روی یک خودرو استفاده شد، نشاندهندهٔ سلطه بر زمین، دریا و هوا است.
میتسوبیشی
نام میتسوبیشی نشاندهندهٔ لوگوی آن است. میتسو به معنی سه است درحالیکه هیشی معمولاً لوزی یا الماس معنی میدهد. ژاپنیها وقتی حرف H در وسط یک کلمه قرار میگیرد آن را به B تبدیل میکنند. لوگوی سه الماس برای میتسوبیشی توسط بنیانگذار شرکت «یاتارو ایوازاکی» انتخاب شد.
نیسان
نام نیسان مخفف نیهون سانگیو (صنایع ژاپن) است که شرکت مادر داتسون بود. زمانی که در دههٔ ۸۰ نام نیسان جایگزین داتسون شد، برای شرکت لوگویی طراحی شد که از نام نیسان در یک مستطیل آبی روی یک دایرهٔ قرمز تشکیل شده بود. این دایره به پرچم ژاپن اشاره داشت اما در دههٔ ۹۰ این لوگو کرومی شد تا مدرنتر شود.
پژو
لوگوی پژو یک شیر است که روی پاهای عقب خود ایستاده است. این لوگو در اوایل سال ۱۸۴۷ ظاهر شد یعنی مدتها قبل از آنکه پژو به عرصهٔ خودروسازی وارد شود. از سال ۱۹۲۳ روی جلوپنجرهٔ خودروهای پژو لوگوی سر شیر نقش بست و در سال ۱۹۴۸ با معرفی پژو ۲۰۳ این لوگو ظهر آشناتری پیدا کرد. لوگوی پژو بهآرامی تکامل پیدا کرد و در سال ۲۰۲۱ این شرکت دوباره سر شیر را بهعنوان نشان خود برگزید.
پورشه
لوگوی پورشه با شهر زادگاه این برند یعنی اشتوتگارت که در میانهٔ لوگو دیده میشود ارتباط دارد. تاجی که روی سر اسب میان لوگو دیده میشود برگرفته از نشان ایالت وورتمبرگ است که پس از انحلال سلطنت آلمان در سال ۱۹۱۸ تأسیس شد و اشتوتگارت پایتخت آن بود. سه شاخ سیاه که در بالا سمت چپ و پایین سمت راست لوگو نقش بسته هم به قرن دهم بازمیگردد که نشاندهندهٔ منطقهٔ سوابیا است درحالیکه نوارهای قرمز و مشکی از دوک وورتمبرگ گرفته شده ست.
رنو
لوگوی رنو ابتدا دایرهای شکل بود اما در سال ۱۹۲۳ به لوزی مشهور تغییر پیدا کرد زیرا این لوگو بهتر روی دماغهٔ زاویهدار خودروهای رنو مینشست. بعداً نام رنو از روی این لوگو حذف شد و فرم لوزی در طول زمان تغییر پیدا کرد.
اشکودا
لوگوی اشکودا از سال ۱۹۲۳ یک پیکان با سه پر را نشان میدهد. این پیکان نشاندهندهٔ حرکت، پرهای روی آن نماد آزادی و چشم داخل پرها نشاندهندهٔ دقت است. رنگ سبز هم از سال ۱۹۹۰ به این لوگو اضافه شد و نشاندهندهٔ شروع تازهٔ اشکودا تحت مالکیت فولکسواگن بود.
سانگیانگ
سانگیانگ در زبان کرهای به معنای اژدهای دوسر است و لوگوی شرکت نیز تصویری از همین اژدها است.
سوبارو
سوبارو ابتدا بخش خودروسازی در شرکت بزرگ و چندکارهٔ صنایع سنگین فوجی بود. سوبارو در ژاپنی به معنای گرد هم آمدن است و به خوشهٔ پروین اشاره دارد. لوگوی سوبارو نیز ابتدا دقیقاً مشابه این صورت فلکی طراحی شده بود اما بعداً ستارههای لوگو تغییر کردند بهگونهای که یک ستارهٔ بزرگ در سمت چپ و پنج ستارهٔ کوچک در سمت راست قرار گرفتند. رنگ آبی پسزمینهٔ لوگو هم به خوشهٔ پروین اشاره دارد.
تویوتا
لوگوی تویوتا از دو بیضی تشکیل شده است که نماد قلب خریداران و قلب شرکت هستند و تداخل آنها باهم نشاندهندهٔ رابطه و اعتماد متقابل است. این دو بیضی همچنین شکل حرف T را ایجاد کردهاند که اول نام تویوتا است. همچنین بیضی بیرونی هم نشان میدهد که تویوتا جهان را در آغوش دارد. هرکدام از این بیضیها با ضخامت خط متفاوتی کشیده شدهاند که به فرهنگ خوشنویسی ژاپن اشاره دارد. در داخل لوگو هم بیضیها شش بخش مختلف را ایجاد کردهاند که به ارزشهای تویوتا شامل کیفیت، لذت رانندگی، نوآوری، ایمنی، محیطزیست و ارزش در برابر قیمت اشاره دارد.
ولوو
نام ولوو از کلمهٔ لاتین «من میچرخم» گرفته شده است. لوگوی گرد این شرکت با فلشی که بهصورت مورب در سمت راست به بالا اشاره دارد از نماد رومی مریخ گرفته شده که خدا جنگ است. این نماد به معنای آهن هم بوده است زیرا در آن زمان سلاحها از فلز ساخته میشدند. بنیانگذاران ولوو در صنعت آهن کار میکردند و میخواستند ویژگیهای آهن یعنی استحکام، ایمنی و دوام را در خودروهای خود منعکس کنند.