اخبار خارجیاسلایدر

لکسوس IS تنها سدان V8 تنفس طبیعی در بازار جهانی

سدان IS500 با موتور ۵ لیتر تنفس طبیعی، ۴۷۲ اسب بخار قدرت دارد؛ اما برند ژاپنی تا چه زمانی می‌تواند سنگر موتورهای درون‌سوز را حفظ کند؟

به گزارش دنده 6 – از زمان آغاز قرن ۲۱ میلادی، صنعت خودرو تغییرات بسیار زیادی را به خود دیده و هم‌اکنون به آنچه که مردم ۵۰ سال گذشته به آن عادت داشته‌اند، بسیار متفاوت است. فناوری‌ خودرو و ترکیبب آن با الکترونیک آنقدر پیشرفته شده است که خودروهای امروزی را نمی‌توان با نمونه‌های چند دهه گذشته مقایسه کرد؛ از بهره‌مندی از جعبه‌دنده‌های جدید و سیستم‌های توربوشارژر جدید گرفته تا خودروهای هیبریدی و تمام برقی. البته که شاید یکی از بزرگ‌ترین تغییرات صنعت، حرکت آن به سمت پیشرانه‌های برقی باشد که به‌بهانه حفاظت از محیط‌زیست و جلوگیری از گرمایش جهانی فراگیر شده است.

آخرین خودروی V8 تنفس طبیعی
هر چند دولت‌های مختلف سراسر دنیا درحال برنامه‌ریزی برای حذف پیشرانه‌های درون‌سوز هستند اما هنوز خودروسازان معدودی هم وجود دارند که سعی دارند آن‌ها را به هر بهانه‌ای حفظ کنند. خودروسازانی مانند لکسوس که با عرضه سدان لوکس-اسپرت خود به یک پیشرانه V8 تنفس‌طبیعی به یکی از آخرین سنگرداران این حوزه تبدیل شده است. به این ترتیب، با وجود حضور برندهایی چون دوج و فورد و مدعیان ساخت خودروهای درون‌سوز، هم‌اکنون سدان IS این برند ژاپنی به تنها خودروی مجهز به V8 تنفس‌طبیعی بازار ایالات‌متحده تبدیل شده است.

لکسوس IS500 F اسپرت پرفورمنس نسخه بالارده سدان IS به شمار می‌رود که از ۴۷۲ اسب بخار قدرت و ۵۳۵ نیوتن متر گشتاور در دور ۴,۸۰۰rpm سود می‌برد. قدرت این موتور از طریق یک جعبه‌دنده ۸ سرعتی اسپرت خودکار به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود و بدنه IS را در عرض ۴.۴ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رساند. پیشرانه V8 تنفس‌طبیعی این خودرو می‌تواند شتاب‌گیری را تا سرعت ۲۳۸ کیلومتر بر ساعت نیز ادامه دهد.

هر چند IS 500 یکی از اسپرت‌ترین خودروهای تاریخ لکسوس به شمار می‌رود اما مانند سایر مدل‌های اسپرت این برند، وزن و مصرف سوخت بالایی دارد. با این همه، بهره‌مندی از پیشرانه‌ای که دیگر با مشکلات تاخیر در توربوشارژر دست‌وپنجه نرم نمی‌کند باعث ایجاد عملکرد منحصربه‌فرد پیشرانه IS در میان سایر رقبا شده است.

گذشته از عملکرد، بازار ایالات‌متحده برند لکسوس را به قابلیت‌اطمینان بالا می‌شناسد و باور دارد که محصولات این برند ژاپنی از کیفیت و دوام بالای شرکت مادر، تویوتا، برخوردار هستند. حقیقت هم همین است که اگر سرویس‌های دوره‌ای محصولات این شرکت به موقع انجام شوند، می‌توانند تا کیلومترها بدون دردسر همراه راننده خود باشند. علاوه‌بر آن، در صورت رسیدگی مناسب هزینه تعمیرات این خودروها کمتر از رقبای دیگر است.همه این موارد باعث محبوبیت بالای سدان IS در میان مشتریان آمریکایی شده است. این خودرو پس از تجربه کاهش فروش در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰، دوباره به اوج برگشت. مجموع فروش IS500 در سال ۲۰۲۴ برابر ۱۰,۱۴۹ دستگاه بوده که در مقایسه با سال‌های گذشته رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده است.

آیا دیگر مدل‌های لکسوس هم به اندازه IS موفق هستند؟
لکسوس با فرمولاسیون متفاوت و درست خود موفق شده تا IS را حفظ کند؛ این درحالی است که سایر سدان‌های V8 مشهور به‌بهانه برقی‌شدن شرکت سازنده یا محبوبیت کمی که داشته‌اند از خط تولید خارج شده‌اند و سدان کوچک لکسوس را یکتا کرده‌اند. نکته جالب دیگر آن است که این سطح از محبوبیت به برادر بزرگ‌تر این خودرو یعنی سدان بزرگ GS نرسیده است. GS F با وجود بهره‌مندی از همان فلسفه مشترک با IS و دوام بالا و مشکلات فنی نه‌چندان خاص، به حداقل خود رسیده‌اند.

دلیل ضعف بیشتر GS را می‌توان در چند مورد خلاصه کرد؛ نخست آنکه بیشتر مشتریان سدان‌های بزرگ به خودروهای شاسی‌بلند یا حتی کراس‌اوور روی آورده‌اند. از سوی دیگر، خریداران سدان‌های بزرگ هم گزینه‌های کاملا به‌روز و قدرتمندی مانند مرسدس‎‌بنز کلاس E یا بی‌ام‌و M5 را در فهرست خود دارند هر یک با تکیه‌بر فناوری و کیفیت خود می‌توانند محصول لکسوس را به‌راحتی به چالش بکشند.

سرنوشت کرایسلر ۳۰۰
تنها سدان کرایسلر، ۳۰۰، هم با مشکلات سدان GS F دست‌وپنجه نرم می‌کرد؛ درنتیجه فروش آن آنقدر کاهش پیدا کرد که سازنده دیگر نمی‌توانست تولید نسخه‌های بالارده‌ای چون ۳۰۰S را از نظر اقتصادی توجیه کند. کرایسلر ۳۰۰ و ۳۰۰S ازجمله سدان‌هایی بودند که به‌خاطر حرکت صنعت به سوی برقی‌شدن از قافله عقب ماندند و بازی را به رقبا واگذار کردند. شرکت مالک کرایسلر، استلانتیس، هم در پی رفع ضرردهی برندهای ناموفق در تلاش است تا آن‌ها را تعطیل کند. کرایسلر ۳۰۰ با موجی روبه‌رو شد که توان تاب آوردن در برارش را نداشت. این خودرو که در ایالات‌متحده با عنوان «بنتلی فقرا» شناخته می‌شود، از قافله فناوری عقب ماند و نهایتا از خط تولید خارج شد. به نظر شما آیا لکسوس GS هم نهایتا به همین سرنوشت دچار خواهد شد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا