اخباراخبار خارجی

ماهاتیر محمد در فکر راه‌اندازی خودرو ملی

«ماهاتیر محمد»، نخست‌وزیر اسبق مالزی که این روزها بیشتر درگیر اختلافات سیاسی با دولت در آستانه انتخابات عمومی است، روز گذشته اعلام کرد در‌صورتی‌که نتواند شرکت «پروتون» را پس بگیرد، ایده‌هایی برای تاسیس یک شرکت خودروسازی ملی دیگر دارد. شرکت خودروسازی پروتون که تا سال گذشته مدیریت آن در دست «ماهاتیر محمد» بود، پس از مواجه شدن با مشکلات مالی 9/ 49 درصد از سهامش را امسال به شرکت «جیلی» چین واگذار کرد. به نوشته تارنمای «فری مالزی تودی»، ماهاتیر به‌عنوان رئیس ائتلاف مخالفان دولت مالزی (ائتلاف امید) که در تلاش برای پیروزی در انتخابات پیش رو است، گفت که کارخانه جدید تولید خودروی ملی می‌تواند به اقتصاد مالزی که پس از فروش پروتون به شرکت چینی «جیلی» دچار آسیب‌هایی شده است، کمک کند. نخست‌وزیر 92 ساله مالزی در نشستی درخصوص سرمایه‌گذاری چین در مالزی، گفت که اگر نتواند پروتون را از شرکت چینی باز پس بگیرد، ایده‌هایی برای راه‌اندازی یک کارخانه جدید تولید خودرو ملی در سر دارد.

 

ماهاتیر محمد خاطرنشان کرد: البته ایده ساخت یک خودرو ملی دیگر به این دلیل است که بتواند به رشد مهندسی و ظرفیت‌های کشور کمک کند. وی با این عنوان که خودروها به حدود چهار هزار قطعه نیاز دارند و این شرایط مهیا‌کننده فرصت برای تولیدکنندگان است، گفت: از آنجا که اکنون مالزی خودرو ملی ندارد، بسیاری از کارخانه‌های تولید قطعات خودرو با تعطیلی مواجه می‌شوند. وی ضمن ابراز نارضایتی از فروش شرکت پروتون به طرف چینی، گفت که این پروتون برای یک کشور در حال توسعه عملکرد خوبی داشته است.

7 دیدگاه

  1. این آقا فکرش هنوز در دهه هشتاد میلادی جا مانده است که صحبت خودرو ملی میکند که در سال 2017 بیشتر مثل جوک میماند.
    در ضمن ایشان با این سنش باید بفکر ساخت یه تابوت ملی برای سفر به آخرت باشد !!!!!!!

    1. حرف زدن بدون آگاهى معضل بزرگ سرزمين ماست .
      ماهاتير محمد كسى بود كه كشور جهان سومى مالزى را با سه قوميت و دين مختلف به يكى از پيشرفته ترين كشورها تبديل نمود . و با همان انرژى پروتون را ايجاد كرد . قطعا پروتون ١٠٠ درصد ساخت مالزى نيست همانطور كه بنز و پژو غيره هم صد درصد ساخت كشور مادر نيستند و براى ساخت يك خودرو احتمال دارد قطعات از كشورهاى مختلف تأمين شود بلكه . منظور آنست كه برندى ملى جهت اشتغال و رشد اقتصادى ايجاد كرد دقيقا مانند ساير كشورها و ساير كمپانى ها ، همچنانكه نهايتا سود رنو نيسان به كشور هاى ژاپن و فرانسه خواهد رسيد . منظور از خودروى ملى اينست .
      أمثال ماهاتير محمد بر خلاف ما كه تا آخر عمر فقط حرف غير كارشناسى و شكمى مى زنيم . تا آخرين لحظه زندگى در كار انديشه ، تحول ، سأختن و پيشرفت هستند .
      توصيه مى كنم ما به فكر ساخت تابوتى براى انديشه هامون باشيم .
      خدا رو چه ديدى شايد ما هم تونستيم اندكى به مالزى ساخته ماهاتير محمد نزديك شويم .
      التماس تفكر

      1. اتفاقا اگه این آقا با این افکارش نبود مردم مالزی خیلی بیشتر پیشرفت میکردند …سرنوشت کمپانیهایی که با شعار پیش رفتند بهتر از سرنوشت پروتون نیست که آخر ورشکست شده و جنازه آنرا چینیها خریدند ….با بروز و هماهنگ شدن قوانین با دنیا میتونید پیشرفت کنید مثل چینیها که افکار پوسیده انقلابشان را در دهه 80 میلادی به زباله دانی انداختند و حالا ببینید کجا هستند ….پس شما لطف کن برو مطالعه کن وبدان دوران شعارهای خودکفایی و تولید ملی و این مزخزقات دیگه گذشته..

        1. ظاهرا شما از کسایی هستی که از فضای جامعه ایران و شعارهای عملی نشده در جامعه دلت پره قیاس بی مورد می کنی. اتفاقا همون مطالعه که بهش سفارش کردی برای خودتون هم مفید هست. ماهاتیر محمد هرچند مثل تمام سیاستمداران دنیا ایرادتی هم داشت اما در بهبود سابقه اقتصادی و توسعه مالزی نقشی درخشان داشت. خودکفایی ملی، تولید ملی و این حرفا مزخرفات نیست. اگرچه در همه چیز نمیشه خودکفا شد اما در کالاهای راهبردی می توان و باید خودکفا شد. در ضمن خودرو ابدا کالای آن چنان استراتژیکی هم نیست که ملاک قضاوت باشه. خلاصه دوست عزیز شما نباید با توجه به واقعیات جامعه ایران در مورد مالزی حکم صادر کنی

        2. ????
          بله شما كاملا صحيح مى فرماييد
          هيچكى مثل شما نميتونه تحليل كنه
          من عذرخواهى مى كنم
          پوزش بنده رو بپذيريد

    2. در جامعه ما فشار اقتصادی سبب شده حتی در فکر کردن هم از افراط و تفریط در امان نباشیم. ای کاش سیاستمدارای ماهم مثل ماهاتیر محمد برای کشورشون کار می کردن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا