آلمانیبررسی

مرسدس بنز X Class، پیکاپی با چاشنی لوکس بودن

پاییز سال پیش بود که مرسدس بنز برای اولین بار از کانسپت‌های X Class رونمایی کرد. دو طرحی که نشان دادند یک پیکاپ با لوگوی درخشنده مرسدس بنز بر روی آن چگونه است. هرچند در ایران این دسته از خودروها زیاد وجود ندارند اما در آن سوی آب‌ها پیکاپ‌ها بخش مهمی از زندگی بسیاری از افراد هستند و بنز نیز با درکی درست از این واقعیت سعی کرد تا با طراحی این ماشین‌ طعم واقعی لوکس بودن را به رانندگان بچشاند.

به تازگی این کمپانی آلمانی از نسخه نهایی این خودرو پرده برداشت. تفاوت زیادی میان X Class معرفی شده با چیزی که پیش‌ از این در کانسپت‌ها دیده بودیم وجود ندارد. المنت‌های اصلی طراحی ثابت باقی مانده‌‌اند و ستاره سه پر همچنان به سبک و سیاق دیگر خودروهای مرسدس بنز بر روی جلوپنجره جا خوش کرده‌اند. تمام نسخه‌های X Class با کابین چهارنفره عرضه خواهند شد و بنابراین قسمت حمل بار نیز برای همه مدل‌ها یکسان خواهد بود.

یکی از قسمت‌هایی که نسبت به کانسپ‌ها تغییر کرده است، شکل چراغ‌های عقب خودروست؛ به طوریکه دیگر شاهد یک نوار LED قرمزرنگ در این قسمت نیستیم و طراحی بسیار ساده و نسبتا قدیمی در این قسمت جایگزین طرح کانسپت شده است. هرچند این تغییر، تعمیر و جایگزینی چراغ‌ها را مقداری آسان‌تر می‌کند و البته قیمت آن‌ها را نیز کمی پایین می‌آورد اما آن طرح اولیه بسیار جذاب‌تر به نظر می‌رسید.

در بخش طراحی داخلی بسیاری از قسمت‌ها مانند فرمان، دریچه‌های کولر و سیستم سرگرمی را پیش از این در خودروهای جدید مرسدس بنز نیز دیده بودیم. ‌دسته دنده اتوماتیک مقداری قدیمی و از مد افتاده به نظر می‌رسد و بهتر بود که مرسدس از طرحی دیگر در این قسمت استفاده می‌کرد.

ما در مورد پیکاپ‌ها صحبت می‌کنیم که یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایشان حمل بار است. بنز نیز این موضوع را نادیده نگرفته و X Class می‌تواند ۱.۱ تن بار را حمل کند و ۳.۵ تن را نیز یدک بکشد. با این حساب موتورهای قدرتمندی زیر کاپوت مدل‌های مختلف این مرسدس بنز غرش خواهند کرد. موتور بنزینی X200، چهار سیلندر با قدرت ۱۶۵ اسب بخار و موتورهای X220d و X250d نیز چهار سیلندر دیزلی با قدرت ۱۶۳ و ۱۹۰ اسب بخاری هستند. همچنین موتور ۲۵۸ اسب بخاری دیزلی V6  برای خریداران در دسترس خواهد بود.

گیربکس دستی و اتوماتیک برای این ماشین عرضه خواهند شد. مشتریان می‌توانند بین دیفرانسیل عقب یا چهارچرخ متحرک انتخاب داشته باشند. همچنین سیستمی برای این ماشین عرضه می‌شود که در حالت رانندگی عادی نیرو فقط به دو چرخ عقب منتقل شود و در هنگام نیاز دو چرخ جلو نیز نیروی موتور را دریافت کنند.

برای حفظ قابلیت‌های این پیکاپ، دیگر شاهد سیستم تعلیق بادی مشهور مرسدس نیستیم و فنر‌های پیچشی برای هرچهار چرخ قرار گرفته‌اند.

تکنولوژی‌های متنوعی برای این ماشین درنظر گرفته شده است که سیستم ترمزگیری اضطراری خودکار، نگهداری خودرو در بین خطوط و سیستم شناسایی تابلوهای راه از جمله آن‌ها هستند.

X Class در سه مدل عرضه خواهد شد. در مدل نخست به نام Pure که مخصوص کار خواهد بود، تمرکز بیش‌تری بر روی استحکام و کاربردی بودن تراک است، مدل Power برای کسانی که از تراک خود برای کار استفاده نمی‌کنند و آن را برای استفاده شهری خود می‌خواهند و در نهایت مدل Progressive که ویژگی‌های دو نسخه قبلی را به طور همزمان ارائه می‌کند نسخه‌های مختلف X Class هستند.

این پیکاپ آلمانی از پلتفرمی مشترک با نیسان Navara  سود می‌برد و با همکاری رنو-نیسان تولید خواهد شد. هنوز مشخص نیست که این تراک به بازارهای آمریکای شمالی راه پیدا می‌کند یا نه اما مشتریان در اروپا می‌توانند از ماه نوامبر (اواسط پاییز) X Class را با قیمت پایه ۳۷ هزار یورویی خریداری کنند. عرضه این تراک به بازارهای دیگر در سال ۲۰۱۸ یا ۲۰۱۹ آغاز خواهد شد.

 

 

3 دیدگاه

  1. خوشمان نيامد!
    نماي عقب مدل كانسپت رو اصلا دوست نداشتم كه در اين مدل توليدي بدتر هم شده
    نميدونم چرا اصلا باهاش ارتباط برقرار نميكنم،به نظرم پيكاپ هاي آمريكايي و ژاپني حداقل خيلي زيباتر و خشن تر هستند

  2. پای رنو به محصولات بنز هم کشیده شد . این رنو نیسان گویا میخواد پیشرفت هایی خیلی عجیب و بزرگی رو به خودش ببینه و دیده و خواهد دید .

  3. واااای الان به نمای عقبش توجه کردم . از آریسان کپی کردن احتمال قوی . واقعا نمای عقبش افتضاحه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا