اخبار خارجیاسلایدشو

مقایسه فراری 12 چیلیندری با 812 سوپرفست

جدیدترین سوپر GT موتور جلوی فراری یعنی ۱۲ چیلیندری در قیاس با سلف خود، ۸۱۲ سوپرفست چگونه است؟ در ادامه این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

به گزارش دنده 6 – ۸۱۲ سوپرفست خودرویی باورنکردنی بود. این نتیجهٔ دهه‌ها کار سخت مردان مارانلو بود تا فرمول سوپر GT به حد کمال برسانند. این خودرو و همتای کانورتیبل آن، ۸۱۲ GTS نتیجهٔ همهٔ چیزهایی هستند که فراری از F12 برلینتا آموخت که خود بر پایهٔ تجربیات ۵۹۹ فیورانو شکل گرفت. این شجره‌نامه منجر به ساخت خودرویی شد که رقیب واقعی نداشت. اونتادور یک گرند تورر نبود و بنتلی کانتیننتال هم بیشتر یک کوپهٔ لوکس است. ۸۱۲ سوپرفست مثل F12 و ۵۹۹ همیشه در لیگ خاص خود بوده است. بااین‌حال، در دوم می ۲۰۲۴، سوپرفست به مدلی متعلق به گذشته تبدیل شد زیرا بجای آن اهالی مارانلو در حاشیهٔ گرند پری فرمول یک میامی، مدل جدید ۱۲ چیلیندری را رونمایی کردند. این خودرو روی کاغذ مشخصات چشمگیری دارد اما ابتدا قصد داریم در مورد طراحی آن صحبت کنیم که کاملاً بحث‌برانگیز است.
طراحی
طراحی ۸۱۲ سوپرفست بر اساس F12 برلینتا شکل گرفته بود که یکی از زیباترین خودروهای تاریخ محسوب می‌شود. با نگاه به این ماشین نمی‌توانید مسحور خط شانهٔ سیال، گلگیرهای برآمده، چراغ‌های جلوی شیطانی و چراغ‌های دایره‌ای عقب نشوید. این طراحی‌ای نیست که یک شبه شکل گرفته باشد. این تکامل طراحی‌ای است که دهه‌ها طول کشیده تا به اینجا برسد؛ اما ۱۲ چیلیندری هیچ شباهتی به ۸۱۲ و F12 ندارد. این نشان‌دهندهٔ فاصله‌ای آشکار از زبان طراحی دو مدل قبلی است. هرچند شاید این طراحی جدید خوب به نظر برسد اما مطمئن نیستیم که برای برندی مثل فراری مناسب باشد. در ۱۲ چیلیندری بجای خطوط نرم و منحنی شاهد خطوط تیز هستیم که کمی طول می‌کشد تا به آن عادت کنیم. در عقب نیز طراحی کاملاً جدیدی را می‌بینیم که هرچند بسیار مدرن به نظر می‌رسد اما بیشتر برای یک سوپراسپرت فراری مناسب است تا سوپر GT. به‌طورکلی، طراحی ۱۲ چیلیندری بسیار ژاپنی به نظر می‌رسد تا ایتالیایی. این خودروی زشتی به‌حساب نمی‌آید اما چیزی نیست که بسیاری از طرفداران فراری انتظار داشتند.
داخل
برخلاف بیرون، داخل ۱۲ چیلیندری ما را به یاد کابین ۸۱۲ سوپرفست می‌اندازد هرچند که طرح کلی داخل خودرو بیشتر یادآور چیزی است که در روما و پوروسانگوئه دیدیم. چه دوست داشته باشید چه نه، فراری تکنولوژی‌های زیادی را به کابین سوپر GT جدید خود تزریق کرده که ازجملهٔ آن‌ها می‌توانیم به سه نمایشگر شامل صفحه‌نمایش لمسی مرکزی ۱۲.۲۵ اینچی، صفحه آمپر دیجیتالی ۱۵.۶ اینچی و نمایشگر ۸.۸ اینچی سرنشین، کنترل‌های خازنی روی فرمان، پد شارژر بی‌سیم و موارد سفارشی مثل سیستم صوتی ۱۵۰۰ واتی برمستر با ۱۵ بلندگو اشاره کرد. به‌طورکلی، اگر کابین ۸۱۲ سوپرفست را دوست داشتید، در داخل ۱۲ چیلیندری هم احساس خوبی خواهید داشت ولی بااین‌حال دلمان برای دریچه‌های تهویهٔ دایره‌ای سوپرفست تنگ خواهد شد زیرا ظرافت بیشتری داشتند. از سوی دیگر، هرچند ممکن است کابین ۱۲ چیلیندری پر از نمایشگر احساس شود اما از این لحاظ نمی‌توان به فراری خرده گرفت زیرا مطابق با دنیایی است که هم‌اکنون در آن زندگی می‌کنیم.
پرفورمنس
زیر کاپوت ۸۱۲ سوپرفست یک پیشرانهٔ ۶.۵ لیتری V12 تنفس طبیعی قرار دارد که ۸۰۰ اسب بخار قدرت و ۷۱۸ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. این نیرو توسط یک گیربکس هفت سرعتهٔ دوکلاچه به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود. ۸۱۲ ظرف تنها ۲.۹ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت می‌رسد و به حداکثر سرعت ۳۴۰ کیلومتر بر ساعت دست میابد. ۱۲ چیلیندری از نسخهٔ اصلاح‌شده‌ای از همان موتور استفاده می‌کند که قدرت آن به ۸۳۰ اسب بخار افزایش پیدا کرده اما گشتاور به ۶۷۸ نیوتن متر کاهش یافته است. انتقال نیروی این موتور هم توسط گیربکس هشت سرعتهٔ دوکلاچهٔ SF90 صورت می‌گیرد درحالی‌که روی کاغذ شتاب صفرتاصد خودرو نسبت به ۸۱۲ تغییری نداشته است.
اسپایدر در برابر GTS
به جرأت می‌توان گفت در طراحی بیرونی نسخهٔ اسپایدر ۱۲ چیلیندری اسپایدر مشکل بزرگ‌تری به چشم می‌خورد زیرا زبان طراحی بحث‌برانگیز آن بجای اینکه منسجم‌تر به نظر برسد، حالت نصف‌شده از وسط به بیننده می‌دهد. به همین دلیل، ظاهر ۸۱۲ GTS را بیشتر می‌پسندیم. بااین‌حال، در ۱۲ چیلیندری به لطف برآمدگی‌های پشت سرنشینان، فضای سر بهبود پیدا کرده است. به گفتهٔ فراری، کابین این خودرو حتی هنگام پایین بودن سقف هم بسیار ساکت است و امکان صحبت کردن معمولی سرنشینان را هنگام حرکت با سرعتی بیش از ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت فراهم می‌کند.
نام
فراری به‌منظور ادای احترام به پیشرانهٔ V12 افسانه‌ای خود، نام ۱۲Cilindri را برای سوپر GT جدیدش انتخاب کرده که به معنای ۱۲ سیلندر است و در ایتالیایی دودیچی چیلیندری (Dodici Cilindri) تلفظ می‌شود. هرچند انتخاب این نام دلیل جالبی دارد اما فکر نمی‌کنیم بهترین ایده باشد. فراری معمولاً نام‌های هیجان‌انگیزی برای خودروهای خود انتخاب می‌کند و ۱۲ چیلیندری برخلاف ۸۱۲ سوپرفست نام چندان خلاقانه ندارد. خودرویی مثل این حداقل به یک پسوند جذاب مثل سوپرفست یا برلینتا نیاز دارد.
نتیجه‌گیری
کسانی که خواهان گرند تورر جدید فراری هستند قطعاً سراغ دودیچی چیلیندری خواهند رفت زیرا این خودروی جدیدتری است و توجهات بیشتری را به خود جلب خواهد کرد ولی نمی‌توانیم بگوییم بهتر از ۸۱۲ سوپرفست است زیرا روی کاغذ پیشرفت‌های آن بسیار اندک به نظر می‌رسد؛ بنابراین، اگر ۸۱۲ را در اختیار داشته باشیم، بجای تعویض با دودیچی چیلیندری ترجیح می‌دهیم آن را نگه داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا