کیا موتورز به عنوان قدیمی ترین خودروساز کره کار خود را از سال 1944 شروع کرد ، این در حالی بود که درست 30 سال بعد تأسیس یعنی سال 1974 این خودروساز وارد حیطه خودروسازی شد و حال با بزرگترین خودروسازان دنیا رقابت می کند.
این کمپانی برای اولین بار سال 1993 اولین خودروی SUV خود را به نام Sportage روانه بازار کرد.
از لحاظ طراحی ، نیو اسپورتج دچار دگرگونی در طراحی ظاهری شده ، دماغه ببری (Tiger Nose) ظاهری متفاوت نسبت به مدل 2008 دارد همچنین طراحی چراغ های جلو کمی کشیده و برجسته شده ، و در کل نسبت به رقیب اصلی خود یعنی توسان ظاهری ساده با کمترین خطوط را دارد.
اگر از نظر ظاهری نیو اسپورتج را با نسل قبل خود مقایسه کنیم در بعضی موارد مانند کاپوت و گلکیر ها شباهت هایی قابل رویت می باشد که مدل نیو یکپارچه تر می باشد.
مهم ترین و مشهود ترین تغییر در نیو اسپورتج کابین این خودروست که از طراحی قدیمی و ساده در نسل قبلی به کنسولی اسپرت تر رسیده که البته باز جای کمی تغییر را نیز دارد ، همچنین فضای پای سر نشینان عقب خودرو نیز با کمی کاهش روبه رو بوده است.
از دیگر نکات جالب این خودرو کیفیت نسبتا پایین قطعات ساخت آن است که به جای بهبود آن نسبت به نسخه قبلی کاهش نیز داشته است.
در قسمت فنی ، نیو اسپورتج در 3 نسخه موتور بنزینی 4سیلندر با حجم 1.6 ، 2 و 2.4 لیتری و 2نسخه توربو دیزل با حجم 1.7 و 2لیتر قابل سفارش می باشد.
موتور 2لیتری بنزینی در دست تست قابلیت تولید 166 اسب بخار را داراست که این قدرت در 6200 دور حاصل می شود ، اما موتور 2لیتری بکار رفته در مدل 2008 تنها می تواند 140 اسب بخار در اختیار راننده قرار دهد.
سیستم انتقال قدرت مدل 2013 نیز توسط گیربکس 6 دنده اتوماتیک صورت می پذیرد که کمی نسب ضرایب آن نسبت به مدل 2008 کوتاه تر شده که همین امر مهم موجب شتاب گیری بهتر این خودرو در برابر مدل 2008 خود که از 4 دنده اتوماتیک بهره می برد شده است.
طبق تست های انجام شده در تهران بین 2 خودروی مذکور در مسیری به طول800 متر ، نیو اسپورتج 2.5 ثانیه از مدل 2008 خود سریع تر بود و در زمان 13.8 ثانیه مسیر را پیمود.
زمان رسیدن 0 تا 100 نیو اسپورتج 10 ثانیه و مدل 2008 حدود 11 ثانیه از طرف کارخانه اعلام شده ولی در تهران واقعیت به این شکل نیست! بهترین زمان ثبت شده برای مدل 2013 حدود 10.9 و برای مدل 2008 نزدیک به 13.5 ثانیه بدست آمد.
از دیگر تکنولوژی بکار رفته در گیربکس نیو اسپرتج کنترل اتوماتیک حالت دنده در توقف های بلند مدت است و به گونه ای کار می کند که اگر راننده در توقف خود دنده را در حالت خلاص (N) قرار ندهد بعد گذشت مدت تعیین شده گیربکس خود اقدام به تعویض دنده در حالت خلاص می کند که باعث کاهش مصرف سوخت و کاهش اصطحلاک صفحه کلاچ خودرو می شود.
در کل هر دو خودرو دارای پیشرانه نسبتا خوب و متناسبی می باشند که لازم به ذکر است نسخه 6 سیلندر برای مدل 2008 از قدرت بیشتری برخوردار است که نسبت به مدل نیو برای تپه نوردی مناسب تر بوده اما از لحاظ شکل ظاهری مدل نیو آرگونومی بهتری دارد ولی بدلیل استفاده از سقفی کم ارتفاع نسبت به نسخه قبلی حس خوبی را به سرنشینان عقب خودرو القا نمی کند.
پشت فرمون مدل 2008 نشستم.موتور خوبی داره ولی گیربکسش واقعا مسخرس! کاش نسخه MT هم در دسترس بود.مرسی از سایت خوبتون
دوست عزیز مرسی از نظرت فقط برای مدل 4سیلندر دنده دستی وجود داره.
نسخه MT برای شش سیلندر وجود نداره