واتر جت های آتش نشانی دبی، از معرفی تا کاربرد
در سالهای اخیر، دوبی همواره یکی از بزرگترین پشتیبانان پروژهای جدید فن آوری بوده است. در میان آنها می توان از پروژه هایپرلوپ در زیر دریا، ناوگان ابرخودرو پلیس، الگوریتمهای شناسایی جرم، تجهیزات مسابقه پهباد، و خانه ای لوکس شناور نام برد. این شهر اشتیاق زیادی برای پشتیبانی از جتپک نشان داده است.
در حالیکه ممکن است برخی مردم ادعای گران ترین بیلبرد جهان را بی معنی بدانند نمی تواند از این واقعیت چشم پوشی کرد که یک نفر با استفاده از راکت پراکسید هیدروژن که به صورت کمربندی به خودش متصل کرده بود در سال 2012 در آسمان پرواز کرد و در سال 2015 برای تبلیغ خط هوایی امارات ایرلاین، یک جتمن جسور به نام ایوس رزی بر فراز آسمان آسمان دوبی در کنار یک هواپیمای ایرباس A380 پرواز کرد.
همچنین در سال 2015، اداره دفاع شهری امارات متحده عربی یاداشت تفاهمی را با کمپانی نیوزیلندی مارتین ایرکرافت امضا کرد که بر مبنای آن این کمپانی می بایستی 20 جتپک مارتین برای استفاده آتشنشانان برای استفاده در ساختمانهای بلند به دوبی تحویل دهد. جالب است خاطر نشان کنیم که خبر این قرارداد از روی وبسایت مارتین حذف شده است. به نظر می رسد که قرارداد لغو شده است.
اخیرا اداره رسانه دوبی ویدئویی را از آتشنشانان در حال کار با جتپک های جدید منتشر کرده است. جتپک های جدید ساده تر و مقرون به صرفه تر به نظر می رسند.
به نظر میر سد که پروژه دلفین بر روی زاپاتا فلایبرد تاثیر عملی می گذارد. پلتفرم واترجت پروازی 4500 دلاری که نیروی رانش خود را از یک موتور جت اسکی تامین می کند. فلایبرد تا حالا موجب سرگرمی جذب توریستهای زیادی در سراسر جهان شده است و فرانکی زاپاتا مخترع آن نمایش های زیادی با هاوربرد هوایی فلایبرد که از توربین جت به عنوان نیروی رانش استفاده می کند انجام داده است و توانسته تماشاگران زیادی را در نمایشهای خود جذب کند.
پروژه دلفین عکس العمل سریع و آبی واحدهای آتش نشانی را در نواحی نزدیک به آب پیش بینی می کند که از طریق دریا صورت می گیرد. در نتیجه بدون توجه به ترافیک جاده ها می توانند از طریق آب، سریع در محل حادثه حاضر شوند.
آتشنشانان در حالیکه بر روی جت آبی در هوا معلق هستند با استفاده از شلنگ و منبع نامحدود آبی که در اختیار دارند می توانند آتش را خاموش کنند. آنها قبل از اینکه ماشین آتش نشانی بتواند به محل برس، در مکان حادثه حاضر خواهند شد.
در حالیکه این عملیات خیلی تماشایی است و توجه زیادی به خودش جلب کرده ، اما اشکالات زیادی هم در آن دیده می شود.
اول از همه اینکه سامانه دلفین فقط در موقعیتهای محدودی قابل استفاده است: آتش باید دقیقا در کنار آب باشد، آتش نشان نیاز نداشته باشد که از سطح زمین بیش از 30 فیت ارتفاع بگیرد زیرا طول شلنگ آتش نشانی 30 فیت است.
دوم اینکه به نظر می رسد عکس العمل سریع امکان پذیر نباشد بدلیل نیاز به پریدن جت اسکی کننده، پلتفرم پروازی را باید بکشد، بندهای پوتین جت را باید ببندد و می بایستی هوابرد کند.
سوم، شلنگ آتشنشانی سنگین است و بلند کردن آن بسیار دشوار است به علاوه اینکه جت آبی باعث می شود تا آتش نشان نتواند به صورت دقیق محل فرود آب را تعیین کند. در مجموع انجام این عمل با تلاش زیاد فیزیکی نیاز دارد.
در مجموع ایده خوب و سرگرم کننده ای به نظر می آید و اگر در واقعیت انجام شود باعث تعجب و شگفتی خواهد شد.