اسلایدرکلاسیک

کادیلاک سویل 1975،سدانی لوکس از سالهای دور

برای بسیاری از ایرانی ها نام کادیلاک ایران بسیار آشناست .نام اصلی این کادیلاک سویل است که در ایران از سال 1356 تا سال 1367(البته با یک وقفه تولیدی) به تعداد حدود 2000 دستگاه توسط شرکت جنرال موتورز ایران یا پارس خودرو فعلی تولید(مونتاژ) و عرضه شد.از سدانهای آمریکایی دیگری که در آن روزها در این شرکت مونتاژ می شدند می توان به شورولت ایران و بیوک ایران(اسکای لارک) اشاره کرد.نکته جالبی که در خصوص مونتاژ این کادیلاک وجود دارد این است که تنها کشوری که اجازه مونتاژ مدلی ازکادیلاک را داشت ایران  بود.

 طراحی خارجی این خودرو ساده و در عین حال القا کننده حس لوکس در بیننده است.چراغهای جلو متشکل از چهار چراغ مستطیلی می باشد که  راهنماهایی که نقش چراغ کوچک را هم ایفا میکنند و به همراه چراغ پارک روی گلگیر روشن می شوند در پایین آن قرار گرفته اند.جلو پنجره سویل در مدلهای موجود در ایران متفاوت از مدلهای موجود در آمریکا است.در مدلهای مونتاژ شده در ایران طرح جلو پنجره به صورت خطهای موازی عمودی بوده در حالی که در مدلهای آمریکایی دارای طراحی مربعی است که البته در مدلهای آمریکایی جلو پنجره های مدلهای مونتاژی در ایران هم دیده می شود.

کادیلاک سویل

seville76b

در نمای بغل ستون C یا همان ستون عقب خودرو با زاویه شکسته و تند خود و مارک کادیلاکی که بر روی آن قرار گرفته جلب توجه می کند و به لوکس تر شدن خودرو به همراه سقف وینیلی که متناسب با رنگ خودرو و کمی تیره تر از آن است ، کمک می کند.

url3

ضربه گیرهای استیل باریک روی گلگیر و درها به همراه قسمت استیل زیر درها به زیبایی نمای جانبی افزوده است و همچنین در قسمت پایین گلگیر نوشته های Seville و همچنین Fuel Injection که حاکی از سیستم سوخت انژکتوری این خودرو هست دیده می شود.

آینه های جانبی با طرح زیبا و مربعی خود مزین به نوشته کادیلاک هستند

DSC05753

دو نوع قالپاق در این خودرو استفاده شده است که یکی دارای طرح پره ای و کلاسیک تر از نوع نسبتا ساده تر دیگر است که به همراه لاستیکهای دور سفید نمای جانبی را تکمیل می کنند.

در نمای عقب نیز چراغهای مربعی شکل که در دو سر گلگیر قرار گرفته اند و آرم کادیلاک بر روی آنها خود نمایی می کند ، نمایی ساده و زیبا به پشت خودرو داده اند.

url

حال کمی به نمای داخلی این خودرو و همچنین آپشنها و ویژگی هایش می پردازیم:

به محض ورود به سویل با فضایی لوکس و با کیفیت به همراه صندلی هایی که شباهت زیادی به مبل دارند رو به رو می شویم.صندلی ها بسیار نرم و راحت هستند که هم در نوع چرم و هم مخمل عرضه می شدند.مدلهایی که در ایران مونتاژ شدند صندلی ها و رو دری های مخملی  در آنها استفاده شده بود. صندلی راننده و شاگرد قابلیت تنظیم برقی را دارند.این تنظیمات برای راننده دارای 6 جهت مختلف و برای شاگرد 2 جهت می باشد.  رنگ تریم داخلی متناسب با رنگ بدنه خودرو است.

5967266_orig

نمای داشبورد نیز لوکس و بسیار زیبا است

در سمت چپ فرمان دکمه ها و تنظیمات سیستم اتوماتیک climate control به همراه دکمه روشن و خاموش چراغها و همچنین کروز کنترل به چشم میخورد که البته کروز کنترل در مدلهای مونتاژ ایران وجود ندارد.سیستم climate cpntrol  این ماشین که دارای سیستم کولر نیز می باشد همونطور که گفته شد اتوماتیک بوده و میتوان با ست کردن دمای دلخواه از دمای مطلوب داخل کابین لذت برد و همچنین دارای حالتهای مختلفی مثل حالت اقتصادی و دو تایی(bi-level) و بخار زدا(Defog) علاوه بر حالت اتوماتیک می باشد.

1347349332

روی در راننده کلیدهای شیشه بالابر هر 4 سرنشین و کلید قفل مرکزی و تنظیم آینه بغل سمت راننده و تنظیم برقی صندلی راننده قرار دارند.

1347304934

فرمان این خودرو دارای سیستم هیدرولیک است که دارای عملکردی بسیار سبک و فوق العاده می باشد و سیستم تلسکوپی و جمع شونده در تصادفات مجهز است.همچنین قابلیت تغییر نسبت  چرخش در سرعت های گونا گون را داراست. در سمت چپ فرمان دکمه تنظیم برف پاک کن ها قرار دارد .در سمت راست فرمان اهرم تعویض دنده گیربکس 3 دنده اتوماتیک این ماشین دیده می شود.کیلومتر شمار از نوع خطی است که در آن روزها متداول بود.

DSC05770

در میان داشبورد بین دو دریچه هوا ساعتی آنالوگ به زیبایی هر چه تمام تر جا سازی شده.

DSC05876

زیر ساعت و دریچه های هوا ، سیستم صوتی و دکمه های گرم کن شیشه عقب ،تنظیم آینه بغل سمت شاگرد و آنتن برقی قرار دارد.سیستم صوتی این خودرو به صورت فابریک کارتریج خور است.

DSC05875

در نهایت سمت شاگرد درب محفظه داشبورد قرار دارد که با باز کردن آن دکمه ای زرد جلب توجه میکند که با فشردن آن در صندوق عقب به صورت برقی باز می شود.

آفتابگیر شاگرد در دو طرف آینه دارای دو چراغ عمودی می باشد که یک دکمه برای تغییر شدت نور هم برای آن تعبیه شده است.

IMG_2313

در بالای لبه داشبورد مجموعه ای از چراغهای اخطار قرار دارد که در حالت خاموش آنچنان مشخص نیست که شامل چراغ های فشار روغن و روشن بودن کمپرسور بادی و دزدگیر و … می باشد.در سمت چپ لبه داشبرد هم آمپر بنزین قرار دارد.

این خودرو در داخل اتاق دارای 3 فندک که دو عدد در عقب و یک عدد در جلو واقع شده اند ،می باشد.

روی ستونهای عقب چراغ مطالعه ای بسیار لوکس و شیک تعبیه شده و آرم کادیلاک در کنار آن به چشم می خورد.

سطل زباله ای هم در سمت زیر پایی شاگرد به چشم میخورد که بسیار کار بردی است.

4

از دیگر آپشنهای استاندارد کادیلاک سویل میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

سیستم دزدگیر این ماشین که در زمان قفل بودن ماشین امنیت ماشین را تضمین کرده و با باز شدن درها یا فشار دادن چند باره دستگیره های خارجی در، وقتی که درها قفل هستند عمل می کند و بوق منقطع می زند  و چراغهای خودرو به صورت منقطع روشن و خاموش می شوند

سیستم فیبرهای نوری که در دو سر گلگیرهای جلو و زیر دستگیره درهای جلو و همچین در لبه داخلی شیشه عقب وجود دارند.فیبرهای نوری روی گلگیر جلو وظیفه دارند مقداری از نور چراغهای جلو را منعکس کنند که راننده بتواند تشخیص بدهد که چراغها سالم هستند یا خیر.

DSC05757

همچنین فیبر نوری روی لبه داخلی شیشه عقب هم نور چراغهای عقب را منعکس میکند که راننده با نگاه کردن به آینه میتواند آن را دیده و تشخیص سالم بودن چراغهای عقب را بدهد.

فیبر نوری های زیر دستگیره درهای جلو نور خود را از چراغهای زیر پایی داخل اتاق تامین کرده و وقتی دستگیره فشرده می شود چراغهای اتاق به مدت 20 ثانیه روشن شده و فیبر نوری زیر دستگیره ها ، نور را روی قفل می اندازند تا در مکان های تاریک راحتتر بتوان جای قفل را پیدا کرد.

files_photos__21756_10[w240h180mresizeByMinSize_cropToSize]

کروز کنترل و سانروف که در مدل های مونتاژ شده در ایران موجود نیست

کمکهای عقب بادی که توسط کمپرسور باد تنظیم می شوند و در مواقعی که عقب خودرو به دلیل سنگین شدن(بار در صندوق یا سرنشین) پایین می آید کمپرسور به وسیله سنسور اپتیکالی که روی پوسته دیفرانسیل نصب شده روشن شده و ارتفاع را به حد نرمال میرساند.

سپرهای جلو فولادی با وزنی بیش از 50 کیلوگرم و مجهز به کمکهای روغنی  که ایمنی خوبی برای این خودرو به ارمغان می اورد

شیشه های منعکس کننده نور خورشید نیز در این خودرو استفاده شده اند

کمی به مشخصات و خصوصیات فنی این خودرو می پردازیم:

پیشرانه V8 سویل به حجم 350 اینچ مکعب معادل 5737 سی سی  ساخت اولدزمبیل است.قدرت این پیشرانه 180 اسب بخار در 4400 دور در دقیقه و دارای گشتاور  372 نیوتون متر در 2000 دور در دقیقه می باشد.به دلیل حجم و گشتاور بالا در شتاب ثانویه و شیبها عملکرد بسیار خوبی دارد.

20383_3

ضریب تراکم آن 8 به 1 است و دارای سیستم پاشش سوخت انژکتوری کمپانی Bendix است  که از نظر تکنولوژی این خودرو را در سطحی بالاتر از رقبا قرار می داد.این سیستم دارای سیستم مپ سنسور و ساسات برقی و سنسورهای دیگر موتور و آی سی های به کار رفته در ECU  آن تحمل دمای 105 درجه سانتی گراد را دارند.

این خودرو دارای 2 پمپ بنزین یکی در باک و دیگری در مسیر سوخت رسانی است.

گیربکس قرار گرفته بر روی این خودرو از نوع توربو هیدرو ماتیک  سری 400 است که نسبت به گیربکس 350 برتری هایی مانند داشتن سیستم معکوس برقی به جای سیمی  و همچنین مقاومتر بودن را داراست.این گیربکس 3 دنده جلو و یک دنده عقب دارد

دیفرانسیل این خودرو از نوع کلاچ دار است که در سطوحی با اصطحکاک کم باعث کمتر شدن هرزگردی و عملکرد بهتر خودرو می شود.

ترمزهای این خودرو هم در عقب و هم در جلو دیسکی می باشند که همین دیسکی بودن چرخهای عقب کمک شاشانی به ترمز گیری بهتر آن داشته اند.همچنین مجهز به اخطار دهنده مکانیکی اتمام لنت نیز هستند.

این خودرو بر روی پلت فرم سری X  جنرال موتورز طراحی شده که خودروهای دیگری مانند بیوک اسکای لارک و شورولت نوا نیز از آن سود می برند هر چند بهینه سازی های زیادی برای کادیلاک سویل بر روی آن انجام شده است.

این مدل دومین  مدل گران قیمت کارخانه کادیلاک پس از فلیت وود لیموزین در آن سالها بود که قیمتی معادل 12479 دلار داشت و جالب اینکه از الدورادوی کروک 7700 دلاری با فاصله زیادی گرانتر بود.قیمت نمونه مونتاژی آن در ایران 246855 تومان بوده که رقم قابل توجهی است

در پایان دیگر مشخصات این سدان لوکس آمریکایی  به صورت زیر است

مشخصات فنی کادیلاک سویل:

نوع موتور

8 سیلندر خورجینی V شکل با زاویه 90 درجه و 16 سوپاپ

حجم موتور

350 اینچ مکعب معادل 5737 سی سی

نسبت تراکم

8 به 1

قدرت

180 اسب بخار در دور 4400

گشتاور

372 نیوتون متر در دور 2000

نوع گیربکس

سری 400 – 3 دنده اتوماتیک توربو هیدروماتیک

انتقال قدرت

چرخهای عقب

ضریب دیفرانسیل

3.80

ابعاد تایر

15/70/215

ابعاد بدنه(طول/عرض/ارتفاع/فاصله دو محور)

5182/1824/1389/2903 میلی متر

سیستم تعلیق جلو

فنر لوله ای مجزا-بازو جناغی دوبل

سیستم تعلیق عقب

هیدرولیکی- شاخه ای HX با کنترل اتوماتیک

وزن خالص

1901 کیلوگرم

نوع سیستم سوخت رسانی

سیستم انژکتور با کنترل الکترونیکی کادیلاک

ظرفیت باک

79.6 لیتر

0-100(اعلامی کارخانه)

11.5 ثانیه

حداکثر سرعت(اعلامی کارخانه)

180 کیلومتر بر ساعت

قیمت(در زمان عرضه)

12479 دلار آمریکا

25 دیدگاه

  1. با سلام

    تشکر از مطلب جالبتون همیشه این مدل کادیلاک رو تحسین کردم و خواهم کرد

  2. من طرفدار پر و پا قرص کلاسیک های آمریکایی هستم .

    اما به نظرم با توجه به شرایط اقتصادی و مصرف بالای این جواهرات ( البته در عوض قدرت فوق العاده ای در اختیار میذارن ) به صرفه نیست که از سویل برای خودرو شخصی استفاده کرد .

    به نظرم مورد مناسب تر میتونه بیوک اسکای لارک ( ایران ) باشه !

  3. با درود به دوست عزیز مهندس وحید مهدوی

    وسپاس از این مقاله ومطلب عالی  پدرم مدل 1360 سفید اش را دارد که اکمپا نی خریده است من هم با ان رانندگی را یاد گرفته ام وبخاطر همین با ماشینهای دستی نمی توانم رانندگی کنم ولی از نظر راحتی وامکانات از اتوموبیلهای قرنبیست و یک چیزی کم ندار که زیباتر هم است مخصوصا کره ایها که از انان متفرم حاضر به امتحان کردنشان نیز نیستم

    باسپاس از وقتی که گذاشتید وپاسخ شما

    دوستدار شما اما کیت رویس

  4. بعضی از موارد بالا صحیح نمیباشندلطفا اصلاح فرمایید

    مثل  ضریب دفرانسیال  3.07

    قیمت 39000 دلار در ایران بود ویا 2730000تومان

    گشتاور قدرت صحیح نیست وگیربکس نیز توربو نیست

    1. در مورد قیمتش اطلاع ندارم ولی تو دهه هفتاد جنرال موتورز ۲ نوع گیربکس اتومات داشت یکی ۴۰۰ که رو کادیلاک هم نسب میشد و دیگری ۳۵۰ که هر دو تاشون از نوع توربو بودن و کارایی خیلی خوبی داشتن در مورد صریب دیفرانسبل هم نمدونم برای کادبلاک ایران چی مونتاز میشد وای معمولا اون موقع تو ماسبن امریکایی حتی حق انتخاب صریب دیفرانسیل
      هم وجود داشته

  5. ازنظر من سگ این جور ماشین های کلاسیک آمریکایی به پرایدو (پراید) ایرانی شرف داره.

    واقعا حیف که این جور ماشین ها رو از خط تولید خارج کردن جنرال موتورز اگر تا قرن 21 روی موتور کادیلاک کار می کرد می تونست بهترین ماشین قرن 20 و21 رو تولید کنه

  6. کادیلاک ماشینیه که همتاش نه اومده نه میاد
    من باهاش.زانتیا رو جاگذاشتم
    پشت رول که میشینی یه احساسی بهت دست میده که من تو هیچ ماشین دیگه ای مثلشو حس نکردم
    مصرفش هم معادل یاکمتر از۴۰۵هست
    بااون هیکل و قدرت فوق العادش
    هیچ.ایراد و اشکالی نمیشه ازش گرفت
    ممنونم از مقاله زیباتون که باوجود این همه ماشینای مثلا محبوب و بروز به این ابرغول پرداختید

  7. لطفا راهنمایی کنید میخواستم بدونم مصرف سوخت میانگین توی شهر و جاده چنده ممنون میشم کمک کنید

    1. من دقيقاً مصرفش رو اندازه نگرفتم و نظرم اينه كه وقتي لذت داشتن و سواريه همچين ماشيني رو تجربه ميكنيم، خيلي نبايد براي چند ليتر بيشتر يا كمتر مصرف سوختش نگران باشيم. مصرف اين ماشين بسته به نوع رانندگي ما متفاوته يعني اگر گاز بيخود و به قول معروف تيك آف و شتاب گيري اوليه زياد داشته باشيم مصرفش بيشتر ميشه ولي اگر نرم و با خونسردي رانندگي كنيم مصرفش كمتره. دركل اگر ماشين سالم باشه تو شهر نهايتا صدي ١٢-١٣ بيشتر نميسوزونه و تو جاده با سرعت ٩٠- ١٠٠ تا كمتر از ١٠ ليتر ميسوزونه

  8. با سلام و عرض خسته نباشید و تشکر به خاطر مقاله خوبتون .. میخواستم بدونم پخش های سویل قابلیت تعویض با پخش های امروزی رو دارند مثل مارشال و پایونر ? با تشکر از مقاله خوبتون

    1. سلام. بله قابليت تعويض پخش رو داره ولي به نظر من اين كار رو انجام ندين خيلي بهتره چون ارزش ماشين هاي كلاسيك به فابريك بودنشونه از طرفي سيستم برقي كاديلاك رو نبايد خيلي دستكاري كرد. ضمناً يه نكته جالب اينه كه چون تاقچه عقب اين ماشين ٢ لايه فلزي هست و بينش هم ١ لايه قير وجود داره كه باعث پوسيدگي و ايجاد صداي اضافي نشه، به همين دليل براي بريدن اين قسمت و جازدن سيستم صوتي به مشكل برميخورين.
      ماشين من يه ضبط سوني ٥٤ داشت ولي زياد ازش استفاده نميكردم چون به نظر من صداي موتور ٨ سيلندر از هر موسيقي اي زيباتره هرچند كاديلاك واقعاً نرم و بي صداست.

  9. دوستان سلام درمورد این ماشین درخارج هم بحث زیاده ویکی ازنکات مهمش اینکه شاخصترین ماشینی که درایران مونتاژشده کادیلاک سویل هستش بنده قبلا داشتم هنوزوقتی این ماشینوهرجایی ازایران میبینم احساس غرورمیکنم لیاقت ایرانی ماشینایی ازاین دسته

  10. با سلام
    متشکرم از توضیحات بسیار کامل شما ،خیلی عالی بود این ماشین با زمان خودش 25 سال اختلاف داشت

  11. از زمانی ک ی نوجوون بودم هم وقتی کادیلاک رو میدیدم ی حس اشرافی و لوکس بودن رو توش میدیدم خداوکیلی این ماشین اگه هنوزم توی ایران تولید میشد ملت با اشتیاق میخریدن.مخصوصا اینکه بخاطر شرایط اقلیمی نزدیکی ک ایران و امریکا بهم داره ماشین هاش توی ایران خیلی خوب جواب میده .تنها کشوری ک مث ایران همزمان 4فصل توش پیدا میشه.
    ممنون

  12. ممنون از مقاله خوبتون
    بابای من 210 تا باهاش رفت تو اتوبان قم هوندا آکورد رو که با 200 تا داشت میرفت و با موبایل صحبت میکرد و حواسش به پشت سرش نبود و فکرشم نمیکرد کسی بیاد جلو بزنه ازش گرفتیم، صندلیاش خیلی خوبن، خیلی ماشین جالبی بود، جلو پنجره ایرانیش قشنگ تر از آمریکاییاس

  13. عموی من آخرین مدل این ماشینو شکلاتی رنگشو خردیده و الان نزدیک ۳۰و خورده ساله که داره و مثل چشماش ازش مراقب میکنه،عاشقس ماشینه شه،لپ مطب این که خیلی سرحاله و با این ماشین من یه مسیر طولانی(تهران تا مشهد)رانندگی کردم،خیلی ماشین بی نظریه
    کسایی که عشقشون ماشین آنتیک هستش اگه سرحال این ماشینو پیدا کنن،از بقیه ی آمریکای های آنتیک خیلی بهتره

  14. کادیلاک سویل خودرو لوکس فول سدان بود
    پراید یک خودرو کوچک سدان و… بود
    پراید در اصل نسل نخست فورد فستیوا آمریکا، بود که منتها بیشترشان کوپه بود
    پراید آمریکا یا همان فورد فستیوا توسط کشور ژاپن خریداری شد و نامش را عوض کردند به مزدا 121
    سپس شرکت کیا کره جنوبی آن را خرید و نامش را به پراید با معنی غرور و تکبر تغییر داد همان KIA PRIDE
    شرکت سایپا آنرا خرید همان نسیم بی صندوق سابق و صبا صندوق دار سابق
    بدبختی کشور ما اینه هر چیزی تعریف نشده و تکلیف هرچیزی مشخص نیست
    هر کسی میاد از دور عاشق ماشین آمریکاییه و سپس از روی معده با خودروی مثلا” پراید مقایسه میکنه
    و یا کادیلاک که خودرو لوکس فول سدان است میاد میگه 210 کیلومتر باهاش رفته آخه دوست عزیز چرا خودرویی که اسپرت نیست فشار بهش وارد میکنید
    اگه در ایران شعور صنعتی ، ترافیک ، فرهنگی و آموزشی ووو بیاد توش مثل خارجیها در هر زمینه ای موفقیم
    خود شرکتی که پیکان را درست کرده یا زانتیا نگفته این خودرو سوپر اسپرته که فلان سرعت باهاش بروی
    اینایی که قیاس و مقایسه بلد نیستند نشانه بدبختی عده زیادی درون کشورمان است که شوربختانه به شعور صنعتی نرسیده اند فردا میان تراکتور فلان را با پژو 206 کورس میگزارند و ……
    التماس مطالعه فراوان مثل خارجیها

  15. ممنون از مقاله خوبتون
    داییم خدابیامرز یکیشو داشت زرشکی بود که سال حدود۱۳۷۰درجاده خرم اباد بایه تریلی تصادف کردو جونشون رو مدیون اون ماشین بودن،یادمه از دیدنش سیر نمیشدم،یادش بخیر تا روزی که زنده بود دیگه ماشین دیگه ای نخرید میگفت فقط کادیلاک ارزش خریدن داره اینا ماشین نیستن‌..

  16. سلام دوستان من قصد خرید کادیلاک الدرادو ۱۹۷۵-۱۹۷۶ یا شورلت ایمپالا ۱۹۷۲-۱۹۷۶ دارم به نظرتون کدوم رو بخرم؟ کدومش با صرفه تره؟ کدومش پرقدرتتره؟ ممنون میشم اگه از اطلاعاتتون استفاده کنم

  17. سلام دوستان من قصد خرید کادیلاک الدرادو ۱۹۷۶ یا شورلت ایمپالا ۱۹۷۲ دارم به نظرتون کدوم بهتره؟ خریدن کدومش صلاحه؟ کدومش پر قدرتتره؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا