اخباراخبار داخلی

کاهش عرضه خودرو، افزایش قیمت خودرو

بازار خودرو در حالی طی هفته جاری بار دیگر افزایش قیمت را تجربه کرد که کارشناسان دلیل اصلی آن را عدم عرضه مناسب خودرو به بازار عنوان می کنند . آنگونه که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت می‌گویند، قیمت خودرو طی هفته جاری بین 400 هزار تا یک میلیون تومان افزایش داشته است.

 

با این وجود فعالان بازار رشد قیمت‌‌ها را تحت تاثیر دو عامل اصلی می‌دانند. به اعتقاد آنها، اولین عامل اثرگذار در بازار خودرو فرارسیدن آخرین ماه تابستان و جنب و جوش برای رفتن به مسافرت و به تبع آن افزایش مراجعه به بازار است و عامل دوم نیز به فروش ویژه و اقساطی خودروسازان که منجر به عرضه کم خودرو به بازار شده است، برمی‌گردد. به اعتقاد فعالان بازار، سیاست کاهش عرضه خودرو توسط تولیدکنندگان در حالی رقم خورده که خودروسازان با فروش اقساطی و ویژه محصولاتشان، تقاضای موجود در بازار را جذب کرده‌اند. بر این اساس شیوه خودروسازان در جذب تقاضای بازار از طریق ارائه نرخ سودهای مشارکت جذاب صورت گرفته است؛ بنابراین بخش عمده‌ای از مشتریان خواهان خرید خودرو از طریق پیش‌فروش‌های خودروسازان هستند.

با وجود آنکه مشتریان تمایل بسیاری نسبت به خرید اقساطی خودرو از خود نشان می‌دهند، اما فعالان بازار معتقدند که پیش خریدهای صورت گرفته توسط مشتریان بیشتر از آنکه حقیقی باشد کاذب است و همین موضوع موجب کاهش عرضه خودرو به بازار شده است. از آنجا که خودروسازان متناسب با تقاضا به تولید خودرو می‌پردازند؛ بنابراین هجوم مشتریان برای پیش خرید خودروها موجب شده که خودروسازان محصولات خود را با توجه به تقاضای مشتریان عرضه کنند به همین دلیل بازار با کاهش عرضه روبه‌رو است. با این وجود فعالان بازار معتقدند، هر چند شرایط جذاب پیش‌فروش خودرو موجب افزایش تقاضا در شرکت‌های خودروساز شده است، اما بخشی از مشتریان خودرو تنها به‌خاطر سودهای مشارکت جذاب به خرید خودرو پرداخته‌اند و احتمال انصراف آنها وجود دارد. بنابراین این موضوع موجب می‌شود که طی چند ماه آینده خودروسازان با موجی از مشتریان انصرافی مواجه شوند.

 

افزایش قیمت داخلی‌ها

اما سراغ بازار برویم و ببینیم قیمت خودروها در هفته جاری به چه شکل است. به روایت نمایشگاهداران خودرو پایتخت، طی هفته جاری بیشتر خودروهای تولید داخل، با افزایش قیمت همراه بودند و تنها در یکی، دو مورد افزایش قیمت رخ نداد. بر این اساس، هم‌اکنون پژو 206 تیپ 5 با قیمتی برابر با 37 میلیون و 800 هزار تومان خرید و فروش می‌شود که این موضوع از افزایش 500 هزار تومانی قیمت خودروی موردنظر در هفته‌جاری حکایت می‌کند. همچنین پژو 206 صندوقدار مدل V8 نیز با افزایش قیمت 300 هزار تومانی قیمتی برابر با 38 میلیون و 800 هزار تومان دارد.

از بازار پژو 405 نیز خبر می‌رسد این محصول با توجه به افزایش قیمت 200 هزار تومانی که داشته، در حال حاضر 30 میلیون و 300 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. 405 جزو خودروهایی است که طی هفته گذشته با ثبات قیمت مواجه شد. اما دیگر محصول ایران خودرو به نام سمند EF7 نیز طی هفته جاری با افزایش قیمت 500 هزار تومانی مواجه بوده است به طوری که این خودرو در حال حاضر 31 میلیون و 200 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. همچنین سمند مدل LX نیز که افزایش یک میلیون تومانی را طی هفته اخیر تجربه کرده، هم‌اکنون قیمتی برابر با 31 میلیون تومان دارد.

نمایشگاهداران خودرو پایتخت اما در مورد رانا نیز تاکید می‌کنند که این محصول با توجه به تثبیت قیمتش طی هفته جاری، هم‌اکنون 33 میلیون و 400 هزار تومان به فروش می‌رود. با این حساب، رانا جزو خودروهای باثبات بازار طی هفته جاری به شمار می‌رود، هرچند طی دو، سه هفته گذشته افزایش قیمت را تجربه کرده بود. از رانا که بگذریم، تیبا با افزایش 250 هزار تومانی طی هفته جاری، در حال حاضر قیمتی معادل 24 میلیون و 500 هزار تومان در بازار دارد. فعالان بازار اما از افت و خیز قیمت پراید خبر می‌دهند. به گفته آنها، پراید در مدل 131 قیمتی برابر با 21 میلیون و 200 هزار تومان دارد که نشان می‌دهد این محصول طی هفته جاری 200 هزار تومان افزایش قیمت داشته است.

از سوی دیگر اما پراید در مدل 111 نیز اگرچه در هفته‌های قبل با افزایش قیمت روبه‌رو شده بود، با این حال طی هفته جاری تغییری نداشت تا با همان قیمت 21 میلیون و 500 هزار تومان خود به فروش برسد. پراید چندی پیش توسط سایپا گران شد و رسما افزایش قیمتی بیش از 500 هزار تومان را تجربه کرد. اما سری به بازار دنا بزنیم، خودرویی که طی هفته‌های اخیر افزایش قیمتی قابل توجه را به خود دید و در این هفته نیز افزایش قیمت 300 هزار تومانی را تجربه کرد. دنا که سابقه قیمت 53‌ میلیون تومان را نیز در بازار دارد، این هفته چیزی حدود یک میلیون تومان گران شد. با این حساب، هم‌اکنون برای خرید دنا باید 44 میلیون و 800 هزار‌تومان هزینه کرد. ازآنجاکه قیمت‌گذاری دنا از سوی شورای رقابت آزاد اعلام شده، ایران خودرویی‌ها امکان تغییر قیمت این محصول را مطابق میل خود دارند و باید دید آیا از مجوز مربوطه استفاده خواهند کرد؟

از دنا که بگذریم، سراتوهای مونتاژی سایپا نیز که قیمت‌گذاری‌شان آزاد است، تغییر خاصی در هفته جاری نداشته‌اند. بر این اساس، سراتوی اتومات هم‌اکنون 91 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و این در حالی است که مدل دنده ای آن قیمتی برابر با 75 میلیون و 800 هزار تومان دارد. در بین دیگر خودروهای بازار اما تندر-90‌نیز بدون تغییر قیمتی خاص، این هفته را به انتها رساند. بر این اساس، تندر اتومات که در ایران خودرو به تولید می‌رسد، در حال حاضر قیمتی برابر با 49 میلیون و 900 هزار تومان دارد و تندر پارس‌خودرو نیز 40 میلیون و 200 هزار تومان خرید و‌فروش می‌شود. اما پارس تندر طی هفته جاری افزایش قیمت 300 هزار تومانی را تجربه کرده است و در حال حاضر قیمتی برابر با 41 میلیون تومان دارد. از سوی دیگر اما ساندرو نیز که به‌نوعی مدل‌هاچ بک تندر-90 به‌شمار می‌رود، در حال حاضر مدل اتومات این خودرو قیمتی برابر با 52 میلیون تومان دارد و این یعنی تغییری در قیمت آن حاصل نشده است. ساندرو جزو معدود خودروهایی است که در حال حاضر میان نرخ کارخانه و بازار آن فاصله قیمتی قابل توجهی به چشم می‌آید که این موضوع نشان از عرضه کمتر از تقاضای آن در بازار دارد. به گفته نمایشگاهداران خودرو پایتخت، عرضه ساندرو و البته تندر-90 به بازار کاهش یافته و این موضوع در هفته‌های گذشته روی قیمت این دو محصول تاثیر منفی داشت/دنیای اقتصاد

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا