کدام معابر تهران پولی می شوند؟
وی گفت: قرار نیست سرمایهگذاریهایی که در سطح شهر تهران میشود، مانند ساخت تونل، پل و بزرگراه از جیب مردمی که خودرو ندارند، گرفته شودوشهروندانی که خودرو دارند اما از این تسهیلات استفاده نمیکنند و کسانی که خودرو ندارند نباید هزینه تردد کسانی را بدهند که میخواهند با خودروهایشان در خیابانها تردد کنند.
دنیامالی ادامه داد: عادلانه این است افرادی که از این معابر استفاده میکنند، مالیات یا عوارض راه را بپردازند که خوشبختانه امکانات و زیربناهای این کار فراهم است.
اقبال شاکری عضو دیگر کمیسیون عمران شورا نیز این لایحه را بر اساس برنامه ۵ ساله دوم شهرداری دانست و گفت: در برنامه ۵ ساله دوم به شهرداری اجازه داده شده درباره اخذ عوارض از معابر و گذرگاه ها پیشنهادات خود را اعلام کند که شهرداری طی لایحه ای این پیشنهادات را به شورا ارسال کرده اما هنوز برای بررسی کارشناسی به کمیسیون تخصصی ارائه نشده است زیرا کمیسیون عمران در حال بررسی لایحه بودجه است.
تونل های نیایش، توحید، رسالت و پل طبقاتی صدر در انتظار پولی شدن
اما در لایحه پیشنهادی شهرداری به شورا معابری که قرار است در صورت موافقت شورا تردد از آنها پولی شود مشخص شده است . در لایحه مجوز اخذ عوارض تردد از معابر خاص شهری در یکی از ماده واحده های خود اعلام کرده است تونل های «نیایش»، «توحید»، «رسالت» و پل طبقاتی «صدر» به عنوان معابر خاص برای اخذ تردد در نظر گرفته شوند و مبلغ ۳۰۰ تومان به صورت الکترونیکی از هر خودرو برای هر بار عبور از این مسیرها اخذ شود.
کدام خودروها عوارض نمی دهند
در این لایحه پیشنهاد شده که خودروهای برقی، هیبریدی، خودروهای امدادی، آمبولانس، خودورهای عمومی ، انتظامی ، نظامی، خودروهای معلولان و خودروهای حمل و نقل عمومی و حمل مسافر از جمله تاکسی و اتوبوس و خودروهایی که از شهرداری مجوز دارند از پرداخت عوارض مستثنی هستند.
این در حالی است که گزارش توجیهی موجود در این لایحه نشان می دهد که مواردی همچون افزایش سرعت جریان ترافیک، کاهش زمان سفر و رونق بخشیدن به حمل و نقل عمومی در این لایحه مورد توجه بوده است آنچنان که اعمال محدودیت ها در مسیرهای تعیین شده و دریافت عوارض به علاقه مندی جامعه به استفاده از حمل و نقل عمومی کمک می کند.
تاکسی گران نمی شود
به گزارش مهر، نگرانی دیگری که در برخی اظهارنظرها مطرح شده بود تاثیر تصویب این لایحه بر هزینه های مردم است اما رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر این مضوع را رد کرد. احمد دنیا مالی با تاکید بر اینکه هیچ عوارضی از تاکسی ها اخذ نمی شود، افزود: بنا بر این عوارض مطروحه درنرخ تاکسی ها اثر ندارد و هزینه های زیادی به مردم وارد نمی کند بلکه این لایحه ای است که به نفع مردمی است که خودرو ندارند و سختی استفاده از حمل و نقل عمومی را تحمل می کنند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا تاکید کرد: به ازای هر سه نفر در تهران یک نفر خودروی شخصی دارد و هرکس که قرار است در این شرایط آلودگی هوا و ترافیک از خودرو شخصی استفاده کند باید هزینه تردد آن را هم پرداخت کند چرا که باور ما این است که هزینه های تردد هر خودرو بیش از مبلغی است که آنها پرداخت می کنند و آلودگی این خودروها هزینه بیشتری برای مردم تهران دارد.
دنیامالی تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که این کار را شروع کنیم چرا که اجرای این لایحه به درآمدهای پایدار شهرداری کمک می کند و بدین ترتیب با عوارضی که از خودروهای در حال تردد اخذ می شود فرصتی برای توسعه شبکه فراهم می کنیم یعنی بخشی از هزینه توسعه حمل و نقل عمومی از مردمی که هر روز از خودرو شخصی استفاده می کنند اخذ می شود.
اين كار به نفع كساني است كه از خودرو شخصي استفاده نميكنند
هههههه چه حرف مسخره اي
اتوبوس و مترو داره شلوغي منفجر ميشه اين طرح هم ارايه كن ببينم به نفع بي ماشينا ميشه؟
ديگه مترو و اتوبوس اونقدر شلوغ ميشه طرف جا نداره سوار شه بايد پياده بره سركار
اونايي كه خونشون نزديك اين پلها و تونلهاست چه گناهي دارن چون مجبورن روزي چندبار استفاده كنند و پول بدن
خوبه كارشناساي مارو اروپا نميدزده از مغزشون استفاده كنه!
شانس آورديم
به نفع جیب بر های حرفه ای میشه. در شلوغی موبایل و کیف پول را مثل آب خوردن میزنند. خودم موبایلم را زدند.اینقدر حرفه ای زده بودند که اصلا متوجه نشدم.از ازدحام خوب استفاده میکنند. این افراد از جان ملت چی میخواهند. شما کمتر حقوق بگیرید و کمتر از استثنا ها و رانتهای در اختیارتون استفاده کنید.در خبرها اومده بود که مدیر عامل سابق تامین اجتماعی حقوق 65 میلیون تومانی داشته. اینا حاضر نیستن از خودشون بذارند به مردم فشار میارن. این آقا اصلا کی هست که فکر میکنه صلاح همه را میدونه. فاضلاب را هم پولی کردید حالا تونل هم پولی بشه.مگه این تونل با پول کسی جز مردم ساخته شده.کسی هم جلوی استفاده مردم را نگرفته بود.پول خود ما را به خود ما منت میذارند.
واقعا توجیهات شهرداری تهران شنیدنیه.به جای شهرداری باید گفت قالیباف و چهل دزد بغداد.
یه دزدی جدید از جیب مردم!
ماشالا تو این مملکت هر چی که نداشته باشیم در عوض دزد در رنگها و طعمهای مختلف به وفور داریم!
آخه یکی نیست به این شیرین عقل بگه عمو جون پول ساخت همین تونلهارو به عنوان عوارض و هزار کوفت دیگه قبلا از مردم گرفتین حالا دوباره میخواین بگیرین!؟
حروم خوریم حدی داره آخه احمد دنیا مالی شاه دزد سر گردنه!
در تمام دنیا دریافت عوارض از شبکه راه ها امری معمول و پذیرفته بوده و نوعی مشارکت مردمی در نحوه مدیریت شهرها محسوب میگردد . دوستانی که با تنگ نظری به این اقدام ایراد میگیرند ، آیا از هزینه های میلیاردی ایجاد ، نگهداری ، بهسازی و توسعه چنین شبکه ای اطلاع دارند ؟
از نظر شخص بنده این اقدام نه تنها ضروری است ، بلکه بسیار دیر هنگام اجرا میشود . همچنین مبلغ ریالی پیشنهادی برای این طرح ، از نقاط ضعف آن بوده که اولاً بسیار بسیار کمتر از میزان معمول است ، ثانیاً هیچ تفاوتی مابین خودروها ، مسیرها ، روزها ، … قائل نشده است . پیشنهاد بنده این است که مبلغ دریافتی بصورت شناور و بر مبنای فاکتورهای زیر اعمال گردد :
1- ابعاد خودرو ( هرچه کوچکتر ، مبلغ کمتر و از یک سایز با بالا ، بصورت تصاعدی افزایش یابد ) ،
2- میزان آلایندگی خودرو ،
3- ساعت استفاده از طرح ( ساعات اوج ترافیک مبالغ بالاتر و ساعات آرامش ، مبالغ پایین تر ) ،
4- روزهای استفاده از طرح ( مانند مورد بالا ، روزهای کاری مبالغ بالاتر و روزهای تعطیل ، مبالغ پایین تر ) ،
5- مکان اجرای طرح ( هرچه به مناطق مرکزی شهر نزدیکتر ، مبلغ بالاتر ) ،
تمامی موارد بالا و ده های فاکتور دیگر را میتوان به سادگی در داخل یک چیپ الکترونیکی قابل شارژ ریالی و قابل نصب بر روی شیشه جلو ، برای هر خودرو طراحی و اعمال نمود که با عبور از گیت های الکترونیکی ، مبالغ آن اخذ گردد .
همچنین میتوان مشخصات انتظامی خودرو و مالک را نیز در همین چیپ وارد نموده تا ضمن کنترل آنلاین نحوه رانندگی ، درصورت بروز هر نوع تخلف ، پیگیری و اعمال قانون خودرو و مالک خاطی به راحتی امکانپذیر باشد .
متاسفانه آن بخشی از جامعه در مقابل چنین طرح هایی مقاومت میکند که به استفاده رایگان – از نی نوشابه گرفته تا خدمات مدرن شهری – عادت کرده و حاضر به مشارکت در هیچ هزینه ای نمیباشد …
جلالی ، دانش آموخته مدیرت شهری با گرایش ترافیک ، زوریخ
اقایی که زوریخ زندگی میکنی و اونجا تحصیل کردی چیه تهران مثل زوریخ یا شهری تو اروپا هست که اینش باشه بعد هم ما اینجا چیزی به اسم عوارض شهرداری داریم که بسته به نوع ماشین و موتورش و مدلش متفاوته و سالی یکبار هم پرداخت میکنیم بعد هم کدوم کشور اروپایی اندازه ایران اینهمه نفت و گاز و معدن و… داره اگه همه این پول ها رو خرج مملکت کنن نیاز نیست از مردم حتی یک ریال پول بگیرن بعد هم ما در تهران وقتی یک اسفالت مناسب نداریم یک جای پارک مناسب برای پارک ندارم ( ساختمون میسازن 10 واحد با 5 پارکینگ بعد به شهرداری پول میدن بهشون پایان کار میده ) کنار خیابون پارک میکنی توی محل پارک بعد پول پارکبان هم میدی ( به زور زیاد میگیرن ندی هم خط میندازن یا برفپاکن میشکونن ) بعد میای میبینی پلیس هم جریمه کرده بعد میری پیگیری میگن اول پول جریمه رو بده بعد بیا ببینیم چی میگی بعد شما انتظار داری پول هم واسه رفت و امد بگیرین