کیا سورنتو و کیا تلوراید کوشا خودرو
کوشا خودرو برای واردات تلوراید و سورنتو مدل ۲۰۲۴ آماده میشود. این خودروها با رعایت سقف قیمت ۳۵ هزار یورو از طریق سامانه طرح فروش جانبازان وارد ایران خواهند شد.
به گزارش دنده 6 – هرچند که رسانههای مختلف به نقل از شرکت کوشا خودرو، واردات تلوراید و سورنتو را نوید دادهاند؛ عرضهی مدلهای کرهای با تعداد بالا برای مشتری ایرانی، کاملا بعید به نظر میرسد. احتمالا مشابه آنچه سال قبل اتفاق افتاد و چند نمونه محدود کم آپشن از کیا سراتو به بازار ایران رسید؛ نمیتوان امیدی به تلوراید و سورنتو صفر کیلومتر داشت.
کیا موتورز کره جنوبی، در ایران با خودروی پراید معرفی شد؛ اما امروزه با محصولاتی متنوع در کلاس بدنههای متفاوت، برندی مشهور برای خریداری داخلی محسوب میشود. این مجموعه، در سال ۱۹۴۴ و حدود ۷۲ سال پیش بنیان نهاده شد؛ اما در بیست سال اول، بر تولید کامیون و موتورسیکلت با تکیه بر محصولات ژاپنی تمرکز داشت. اولین خودروی تولید انبوه کیا، بر اساس مدلی از مزدا در سال ۱۹۷۳ شکل گرفتو حالا با کارخانههای متعدد در سراسر دینا، مستقل از برندهای خارجی فعالیت میکند. بیش از ۴۵ درصد از سهام کیا، در اختیار هیوندای است تا عضو مهم یکی از بزرگترین گروههای خودروسازی دنیا، محسوب شود. مجموع تولیدات کیاموتورز ۳/۵ تا ۴ میلیون دستگاه برآورد میشود.
اولین سورنتو سال ۲۰۰۲ معرفی شد و به بازار ایران هم رسید. نسلهای دوم و سوم این خودرو هم وارد کشورمان شدند اما نسل چهارم، پلاک ملی نگرفت. از سال ۲۰۲۱، مدل جدید سورنتو در سراسر جهان فروخته میشود و انواع پیشرانههای بنزینی و دیزلی و هیبرید دارد. این خودرو سال ۲۰۲۳ تغییر چهره داد و احتمالا با بهروزرسانی در طراحی وارد ایران خواهد شد.
تلوراید را میتوان نسخهی اسپرت سورنتو با قابلیتهای آفرود توصیف کرد. این محصول، سال ۲۰۲۰ به بازار جهانی رسید و بسیار مورد توجه قرار گرفت. پلتفرم تلوراید مشابه هیوندای پالیسید است و به همین دلیل، ابعاد بزرگتر از سورنتو فراهم میکند. نکتهی عجیب برای تلوراید، تولید با پیشرانه ۳/۸ لیتر تنفس طبیعی است که طبیعتا با قوانین ورود به ایران تناقض دارد. همچنین تنها خط تولید این خودرو در امریکا، فعال است و نسخهی مونتاژ چین یا کره جنوبی ارایه نمیکند.
طراحی بدنه و نمای بیرونی کیا سورنتو و تلوراید کوشا خودرو
برای خریدار ایرانی، تلوراید دو دیفرانسیل با ابعاد بزرگ، جذابیت بالایی دارد. سورنتو مشابه نسلهای قبل، چندان لوکس به نظر نمیرسد و همراه چراغهای بسیار باریک، حس یک خودروی آیندهنگر و جوانپسند ارایه میکند. این موضوع خصوصا با ادوات پلاستیکی در سپرهای سورنتو دیده میشود.
طرح چراغهای جدیدترین مدل تلوراید، خشنتر از گذشته است و آمادهی سفرهای خارج جاده ب نظر میرسد. چرخهای بزرگ سیاه باعث میشوند رکاب و سپر پلاستیکی، کمتر توی ذوق بزند. نمای جانبی این خودو حالت مکعبی دارد و قدرتمند جلوه میکند. در پشت، چراغهای L شکل نصب شدهاند که همراه خطوط LED و حجمدهی جذاب بدنه، نکتهی مثبت در طراحی تلوراید محسوب میشوند.
سورنتو ۲۰۲۴ چراغهای روشنایی روز به شکل بومرنگ و سهگوش دارد. نور اصلی از طریق ردیف عمودی هالوژنها تامین میشود و مهشکن طرفین سپر که در مدلهای قدیمی وجود داشت، حذف شده است. نمای جانبی این خودرو نسبت به تلوراید، وابستگی کمتری به ادوات پلاستیکی دارد و ارزش اقتصادی سورنتو را بالاتر نشان میدهد. نمای پشت با حالت عضلانی در بدنه همراه است و سبک طراحی تلوراید برای چراغهای عقب، دیده میشود.
تلوراید طول ۵,۰۰۰ و عرض ۱,۹۹۰ و ارتفاع ۱,۷۵۰ و فاصله محوری ۲,۹۰۰ میلیمتر دارد. سورنتو ۲۰۲۴ با ابعاد ۴,۸۰۰ و ۱,۸۹۰ و ۱,۶۹۰ و فاصله محوری ۲,۷۸۰ میلیمتر ارایه میشود تا کمی کوچکتر از تلوراید و مشابه نسلهای قبل خود باشد.
طراحی داخلی و نمای کابین کیا سورنتو و تلوراید کوشا خودرو
هر دو شاس بلند کیا از ساختار یکپارچه برای نمایشگرها استفاده میکنند. تلوراید برخلاف مدلهای چینی، دستهدندهی سنتی اهرمی دارد و فاقد نمونهی الکترونیک؛ اما سورنتو از این نظر، پیشرفتهتر و جذابتر است. داشبورد کیا سورنتو هم در مقایسه با تلوراید ۲۰۲۴ کیفیت بهتری دارد و پوشش نرم در قسمتهای مختلف ارایه میکند.
نمای داخلی کیا سورنتو ۲۰۲۴
دو نمایشگر بزرگ ۱۲/۳ اینچ در تلوراید و سراتو وجود دارند. طراحی بخش میان صندلیهای جلو در این خودروها متفاوت است؛ اما ساختار خروجی هوای داشبورد، کلیدهای گردان و امکانات رفاهی، تفاوت خاصی ندارد. تجهیزات لوکس، شامل جویاستیک برای انتخاب حالت رانندگی، شارژر بیسیم و پوشش چرم با رنگ مشابه صندلی برای داخل فرمان، امکانات اضافی سورنتوهستند.
نمای داخلی کیا تلوراید ۲۰۲۴
با توجه به ابعاد نسبتا بزرگ بدنه، راحتی ۴ سرنشین بلندقد به راحتی در سورنتو و تلوراید فراهم است. هر دو خودرو، نسخهی صندلی مبله (کاپتانی) برای عقب و سه ردیفه نیز دارند. در حالت استاندارد با ۲ ردیف صندلی، فضای حمل بار سورنتو و تلوراید حدود ۱۲۰۰ لیتر (از کف تا سقف) است. با این شرایط، شاسیبلندهای کیا برای سفرهای بلندمدت و خانوادگی، بسیار جادار هستند.
پیشرانه و تجهیزات فنی کیا سورنتو و تلوراید کوشا خودرو
پیشتر اشاره کردیم که برای تلوراید فقط یک موتور V6 تنفس طبیعی ۳/۸ لیتر وجود دارد. مهندسان کیا، هنوز پیشرانه توربوشارژ یا هیبرید برای این خودرو ارایه نکردهاند و به همین دلیل، شرایط واردات تلوراید مبهم است. قدرت ۲۹۰ اسب بخار، گشتاور ۳۵۵ نیوتنمتر، گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک و سیستم دو دیفرانسیل، مشخصات فنی تلوراید ۲۰۲۴ هستند. این خودرو در زمان ۷/۵ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد و میانگین مصرف سوخت ۱۱ تا ۱۲ لیتر در صد کیلومتر دارد.
احتمالا سورنتو وارداتی برای بازار ایران، مجهز به موتور ۱/۶ لیتر توربو با فناوری هیبرید خواهد بود. نسخهی دو دیفرانسیل، ۲۲۷ اسب بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتنمتر گشتاور فراهم میکند تا سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۹/۵ ثانیه و میانگین مصرف سوخت ۷ لیتر در صد کیلومتر داشته باشد. سورنتو با موتور ۲/۵ لیتر توربو ۲۸۰ اسب بخار، ۴۲۲ نیوتنمتر گشتاور و توانایی رسیدن به سرعت صد کیلومتر برساعت در ۷/۵ ثانیه نیز تولید شده اما بعید است با چنین مشخصاتی وارد ایران شود.