آتووس، رقیب چینی تسلا شاید از 2018
آتیوا نام یک شرکت خودروساز چینی است که به تازگی خودرویی الکتریکی را برای بازار آمریکا ساخته است و ما نیز برای نخستین بار نگاهی گذرا به آن می اندازیم. نام این سدان تمام برقی که مستقیما تسلا را به عنوان رقیب اصلی خود نشانه گرفته ، آتووس است و نخستین ذهنیتی که با نگاه کردن به پوشش چرخ عقب ایجاد می شود ، از محصولات سیتروئن است. همچنین این شرکت سیستم پیشرانه خود را تحت تست های مرسدس شکل داده و حالا می تواند صفر تا صد را زیر 3 ثانیه ثبت کند. شاید جالب ترین نکته این خودرو (همان طور که روزنامه گاردین نیز قبلا در مورد آن گزارش داده) ، مالکیت درهم پیوسته تحت شبکه وب باشد.
خبر دیگری نیز که رویترز اعلام کرده این است که خودروی الکتریکی آتیوا با نام فعلی پروژه کیهان شناخته می شود و قرار است این خودروی کاملا الکتریکی در سال 2018 به بازار عرضه شود و در هر سال 130 هزار نسخه از خط تولید عبور خواهد کرد. اما جالب است بدانید که در پشت صحنه ساخت این خودرو ، افرادی مشهور حضور دارند که یکی از آن ها پیتر راولینسون ، معاون پیشین ریاست کارخانه تسلا است که در توسعه مدل S نقش بسیار پر رنگی را ایفا کرده و حالا تجربیات او در ساخت این چینی پر زرق و برق بسیار موثر خواهد بود. در کنار او نیز نام برایان بارون وجود دارد که سمت قبلی او نیز ناظر تولید در ب ام و بوده است و ترکیب این دو ، ترکیب جالب و مفیدی خواهد بود.
پیشینه آتیوا
آتیوا در سال 2007 توسط دو دوست با نام های برنارد تسه و سام ونگ تاسیس شد و نخستین پروژه آن ها کار بر روی باتری ها و سیستم پیشرانه های اتوبوس و ون در سال 2014 بود. همین پروژه باعث شد100 میلیون دلار پول نقد از سوی خودروسازان دولتی چین ، یعنی BAIC و LeEco به این شرکت نوپا تزریق شود. هر دوی شرکت هایی که از آن ها نام برده شد ، متعلق به جیا یوتینگ است که او از طریق درآمد این دو شرکت ، موفق به تاسیس شرکت فارادی فیوچر شد و او نیز در حال ساخت یک خودروی برقی است که به یک شبکه یک پارچه متصل خواهد شد و اتفاقا رقابت با تسلا مدل S را در سر می پروراند. اما پس از مدتی که از همکاری آن ها با یکدیگر می گذشت ، تسه شرکت را ترک کرد و BAIC نیز جدا و مستقل شد و سهامش را به LeEco فروخت. تمام این اتفاقات به این معنا است که جیا یوتینگ در حال حاضر سه خودروساز الکتریکی را پشتیبانی می کند. یعنی LeEco، فارادی فیوچر و آتیوا که هر کدام از آن ها به صورت جداگانه در حال پیشرفت در ساخت خودرو های خودشان برای بازار آمریکا هستند.