اسلایدرفناوری و تکنولوژی

آزمون فناوری شارژ شدن برقی خودرو بصورت بی سیم بر روی ولوی مدل C30

 با ورود خودروهای الکتریکی به چرخۀ صنعت تولید خودرو ، شرکت ولو هم از آن بی بهره نبوده و آنچنان که در این روزها به نظر می رسد ولو نیز در حال سرمایه گذاری های سنگینی در زمینۀ فن آوری تولید خودروهای الکتریکی  می باشد.

بر طبق اخبار واصله شرکت ولو به نوآوری جدیدی در تکنولوژی باتری ها ، پس از یک دوره مطالعۀ 17 ماهه بر روی پتانسیل های القائی در زمینۀ شارژ نمودن خودروهای الکتریکی بصورت بی سیم دست یافته است.
این خودروساز سوئدی ، ولوی مدل C30 الکتریکی را جهت استفاده در طرح تحقیقاتی شرکت فلاندرز درایو (Flanders’ Drive) که یک مرکز تحقیقات خودرویی در کشور بلژیک می باشد ، مهیا گردانید.

volvo-c30-electric-rear-3-quarters

شرکت کننده گان در این طرح تحقیقاتی شامل ولو (Volvo) ، حمل و نقل بمباردیه (Bombardier Transportation) و ون هول (Van Hool) می باشند. این پروژه با بودجه ای اندک از سوی اداره کننده گان فلاندرز در زمینۀ مطالعۀ پیشرفته بر روی شارژ اتوموبیل های برقی و اتوبوس ها با استفاده از فناوری انتقال انرژی از طریق میدانهای الکترومغناطیسی ، کار می کند.
ولوی C30 که دارای یک موتور الکتریکی با توان 89 کیلووات (120 اسب بخار) است و در مدت زمان دو و نیم ساعت با استفاده از سیستم شارژ بی سیم قادر به شارژ کامل خود می باشد .سهولت عدم نیاز اتصال به پریز برق در هر وسیلۀ برقی نقطۀ اوجی است در بازار فروش آن وسیله که در ذهنیت رایج در میان بسیاری از مصرف کنندگان وسایل نقلیه الکتریکی غیر عملی جلوه می کند.

نایب رئیس بخش فناوری سیستمهای نیروی محرکه الکتریکی شرکت ولو با اطمینان خاطر اعلام داشت که : تکنولوژی انتقال انرژی بصورت بی سیم راحت ترین و موثرترین راه حل شارژ خودروهای الکتریکی و هیبریدی می باشد ، همچنین وی مدعی گشت که در طی تحقیقات بعمل آمده در ولو معین گشته است که این فن آوری بی خطر می باشد.
تکنولوژی شارژ بصورت القائی ، اجازه می دهد تا باتری خودرو در هنگام پارک بودن نیز از پایانه های شارژی که در محل های مخصوص تعبیه شده اند بصورت بی سیم خود را شارژ نمایند. در حال حاضر این فن آوری در مقیاسی بسیار کوچکتر در لوازم خانگی از قبیل شارژر مسواک برقی از اوایل سال 2000 میلادی بکار گرفته شده است ، همچنین در تویوتای آوالون (Toyota Avalon) مدل 2013 این سیستم در داخل خودرو جهت شارژ تلفن همراه به سادگی و با قرار دادن آن بر روی دستگاه شارژ بدون متصل کردن هرگونه کابلی مورد استفاده قرار گرفته است .

حتی اگر این تکنولوژی را یک پروژۀ آزمایشی بنامیم ، شرکت ولو اولین تولید کنندۀ خودرو می باشد که با موفقیت این فن آوری را در یکی از مدل های خود (Volvo C30 Electric) به اجرا در آورده است و ولوی C30 اولین خودروی الکتریکی می باشد که قادر است خود را از طریق میدان الکترومغناطیسی و با استفاده از یک پایانۀ شارژی مستقر در فواصل دورتر و بدون اتصال سیم شارژ نماید.

 

7 دیدگاه

  1. مقاله خوبی بود و بسیار جالب بود که بدون نیاز به وصل شدن به برق توسط سیم امکان شارژ خودرو وجود داشته باشد

  2. اتفاقا مسعود جان از لحاظ عملکرد این سیستم انتقال انرژی بصورت موجی می باشد که شاید شبیه به انتقال سیگنال ها در بلوتوث باشد با این تفاوت که در بلوتوث سیگنال ها حاوی اطلاعات می باشند اما در این سیستم انرژی جابجا می شود

    1. نحوه عملکرد و انتقال انرژی در این سیستم باید خیلی جالب باشه. اگر بشه مقاله ای هم در این مورد نوشته بشه خیلی عالی میشه 

  3. مسعود جان اگر منبع این مقاله رو که بنده ترجمه کردم خواستید در اختیارتون قرار خواهم داد ،اما اگر بخواهیم تخصصی وارد این مبحث بشویم ممکن است دوستان علاقه ای به مباحث مهندسی ماکروویو و الکترومغناطیس نداشته باشند اما اگر شما منبع خوبی دیدید بفرمایید تا بنده هم مطالعه نمایم

      1. مسعود جان خیلی جالب بود بخصوص مطلب دومی که آدرس داده بودید ، فکر می کنم در ژورنال های تخصصی برق هم مطالب خوبی در این مورد یافت همانند

        IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا