اخباراخبار داخلی

آیا بسترن B30 در میان سدان‌های چینی انتخاب خوبی است؟

گروه خودروسازی بهمن بعد از موفقیت در مونتاژ و عرضهٔ مزدا 3، حالا به جرگهٔ واردکنندگان خودروهای چینی پیوسته است. این خودروساز به سراغ یکی از کمپانی‌های مطرح چینی به نام فاو (FAW) رفته و دو سدان این کمپانی با نام‌های بسترن B30 و بسترن B50 را وارد بازار خودروی ایران کرده است. بسترن B30 به دلایل مختلفی با استقبال بسیار خوبی از جانب خریداران ایرانی روبه‌رو شد.

علاقمندان به این خودرو آنقدر نسبت به آن تعصب دارند که تعداد زیادی صفحه و هشتگ در اینستاگرام توسط این افراد ساخته شده و در آن به تبلیغ و تعریف خودروهای خود پرداخته‌اند. اما آیا بسترن B30 لایق این‌همه تعریف و تمجید است؟

بسترن B30 چه دارد که مورد توجه است؟

گروه بهمن بعد از موفقیت فروش بسترن B50، سدان دیگر کمپانی فاو را نیز وارد کردند که بسیار بیشتر از برادر بزرگترش مورد توجه قرار گرفت. طراحی ظاهری B30 اسپرت، جذاب و به روز است. فرم چراغ‌ها و جلوپنجره و خطوط حجم دهندهٔ روی بدنه، تصویری نسبتاً خاص از این خودرو به نمایش می‌گذارد که کمتر ردی از کپی کاری مرسوم چینی‌ها را در آن می‌توان دید و البته رمز این موفقیت استفاده از پلتفرم فولکس واگن جتا است.

کابین با اینکه نکتهٔ جذاب و گیرایی ندارد اما در مقایسه با خودروهای وطنی چند پله بالاتر قرار می‌گیرد. در عین حال که صندلی‌های نرم این خودرو، نشیمن خوبی را برای سرنشینان فراهم می‌کند، تزیینات مختلف کرومی و فیبر کربن بر روی کنسول، حالت یکنواختی کابین را کمی کاهش می‌دهد.

بسترن B30 مجهز به یک مجموعهٔ کامل از آپشن‌های رفاهی است، از کروز کنترل و سانروف و ردیاب ماهواره‌ای گرفته تا سنسور پارک و دی لایت و آینه‌های جانبی مجهز به راهنما. با توجه به پلتفرم معتبر این خودرو، می‌توان به 5 ستارهٔایمنی این خودرو از موسسهٔ ایمنی چین، اعتماد کرد. در کنار آن دو کیسهٔ هوا، ترمز ضدقفل، سیستم کنترل و پایداری و ترمز کمکی از جمله موارد ایمنی این خودرو محسوب می‌شوند.

بسترن B30 هم سطح یا بالاتر از رقبا؟

بسترن B30 در میان خودروهای ایرانی با دنا پلاس و پژو 206 صندوقدار و در میان خودروهای چینی با چری آریزو 5 اتومات، جک J4، و برلیانس در رقابت بود. به دلیل وجود امکانات رفاهی نسبتاً خوب و همچنین کیفیت ایمنی و بدنهٔ این خودرو، بسیاری از خریداران آن را به خودروهای ایرانی ترجیح می‌دادند اما در مقایسه با مثلاً آریزو 5 شاید از نظر ظاهری کمی کفهٔ ترازو به سمت خودروی چری بود.

نکته جالب این است که بسترن B30 مجهز به یک پیشرانه 1.6 لیتری با قدرت 107 اسب‌بخار و گشتاور 155 نیوتن متر است که در مقایسه با رقبایش پیشرانه‌ای ضعیف به حساب می‌آید اما با این حال علاقه‌مندان به بسترن معتقدند که خودرو عملکرد فنی بسیار خوبی دارد.

جعبه دندهٔ اتومات 6 سرعتهٔ بسترن، ساخت شرکت آیسین ژاپن است که می‌توان آن را نسبت به رقبا مدرن‌تر و با کیفیت‌تر دانست اما این به معنای بی عیب بودن این جعبه دنده نیست. شتاب 14 ثانیه‌ای این خودرو هم یکی دیگر از نکات منفی آن است که در برابر رقبایی همچون آریزو 5 با شتاب 11.7 ثانیه عدد خوبی نیست اما باز هم در مقایسه با شتاب 14 ثانیه‌ای برلیانس و یا 13.5 ثانیه‌ای دنا پلاس خیلی هم بد به نظر نمی‌رسد.

مصرف 7 لیتر بنزین در 100 کیلومتر عدد خوبی برای این سدان کوچک چینی است. بسترن صندلی‌های نرم  و کابینی بی‌صدا دارد. اما سیستم تعلیق خشک این خودرو در ناهمواری‌ها و دست اندازها باعث آزار سرنشینان خواهد شد. اینکه چرا یک خودرو با پلتفرمی قدیمی، پیشرانهٔ ضعیف، سیستم تعلیق نه چندان خوب و شتاب ضعیف این‌همه مورد استقبال قرار گرفته و مالکان از آن احساس رضایت می‌کنند را باید در عملکرد این خودرو در موارد مختلف بررسی کرد. شاید در مقایسه با خودروهای وطنی بسترن B30 انتخاب خوبی باشد اما در کنار خودروهای هم وطن خودش خیلی گزینهٔ مطلوبی به نظر نمی‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا