اخبار خارجیاسلایدشو

آیا هوش مصنوعی سریع‌تر از انسان رانندگی می‌کند؟

آیا هوش مصنوعی می‌تواند توان برنامه‌نویسی خود را به رخ یک راننده حرفه‌ای بکشد؟

به گزارش دنده 6 – هوش‌مصنوعی در سال‌هایی اخیر رشد بسیاری داشته است؛ همین مسئله برخی را بر آن داشته که نگران آینده بشریت باشند و برای بررسی امکان رقابت هوش‌ انسان‌ساز، آن را در مقابل حریف‌های انسانی قرار دهند. هر چند قبلا شاهد مسابقه شطرنج و گفت‌وگو میان انسان و هوش‌مصنوعی بوده‌اید اما در اقدامی تازه، راننده کلاه‌پوش برنامه تلویزیونی «تاپ‌گیر» یعنی استیگ، توانایی‎‌هایش را در برابر هوش‌مصنوعی رقم می‌زند.

به‌تازگی برگزاری لیگ تازه مسابقات خودران موسوم‌به «A2RL» در ابوظبی بهانه‌ای برای توسعه بهتر هوش‌مصنوعی در موتوراسپرت شده است. برخلاف انتظار، این رویداد با اسباب‌بازی‌های برقی و کوچک انجام نمی‌شود؛ برگزارکنندگان آن به سراغ خودروهای درون‌سوز سوپر فرمولا «دلارا» رفته‌اند که از دیسک‌های ترمز کربن‌سرامیکی برمبو و سیستم تعلیق پوشراد سود می‌برد و کمتر از ۷۰۰ کیلوگرم وزن دارد.

پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر این خودروها ۵۵۰ اسب بخار قدرت خروجی دارند که با درنظر گرفتن وزن خودرو، نسبت قدرت به وزن ۰.۸۳ را ایجاد می‌کند. حداکثر سرعت این خودرو به ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت محدود شده است اما برای دستیابی به این سرعت، باید از فناوری خودران کمک گرفت. سه لیدار و سه رادار روی این خودروها کار شده است تا بتوانند ازطریق ارسال امواج فروسرخ و الکترومغناطیسی، محیط پیرامون خودرو را به‌صرت لحظه‌ای پایش کنند و داده‌ها را به کامیپوتر و پردازنده برسانند. دو ماژول GPS به‌کاررفته در این خودروها می‌توانند موقعیت مکانی آن‌ها را با تلورانس ۱۰ سانتی‌متر تعیین کنند.

تاج هر دستگاه A2RL میزبان یک دوربین بزرگ شده است تا یک کاربران انسانی بتوانند با استفاده از دوربین واقعیت مجازی متا حرکت خودروها را دنبال کنند. ۷ دوربین محیطی وظیفه کنترل سبقت‌گیری را بر عهده دارند. اما درهرصورت، نحوه رفتار خودرو و سرعت نهایی آن به برنامه‌ریز هر دستگاه بستگی دارد.

با آغاز تست، ابتدا استیگ یک دور پیست یاس‌مارینا را در ۱ دقیقه و ۵۲.۵۲ ثانیه به اتمام می‌رساند. اما در لحظه‌ای که خودروی هوش‌‍مصنوعی به جایگاه مسابقه می‌رسد، بلافاصله شعله‌ور شده و آتش می‌گیرد. تصمیم بر آن می‌شود که به‌جای شروع ایستاده خودروی هوش‌مصنوعی ک باعث داغ‌شدن آن می‌شود، دور مسابقه از ادامه دور پیشین آن آغاز شود. این‌بار خودروی هوش‌مصنوعی در پیچ آخر از مسیر پیست خارج می‌شود. پس تاپ‌گیر تصمیم می‌گیرد سریعترین دور تمرینی این خودرو را در برابر دور اصلی استیگ قرار دهد. سریع‌ترین دور تمرینی خودروی مجهز به راننده هوش‌مصنوعی، یاس‌مارینا را در ۱ دقیقه ۵۷ ثانیه تمام می‌کند یعنی حدود ۵ ثانیه کندتر از راننده حرفه‌ای مجله تاپ‌گیر! انگار هوش‌مصنوعی هنوز راه زیادی برای طی کردن دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا