بررسیکره ای

آیا کیا اپتیما خودروی ایمنی است؟

اپتیما یکی از ایمن‌ترین خودروهای هم‌کلاس خود است. این اتومبیل در آزمون ایمنی یورو ان‌کپ در سال ۲۰۱۵ موفق به کسب ۵ ستاره کامل شد. در ادامه می‌توانید کلیپ تست تصادف این خودرو را ببینید.

توصیه میکنیم برای مرور بهتر این مطلب ابتدا ویدئوی تست تصادف کیا اپیتیما را تماشا کنید:

تست تصادف کیا اپتیما 2017

اپتیما نام یکی از سری محصولات شرکت کُره‌ای کیا است که به عنوان یک خودروی سدان نیمه‌لوکس و خانوادگی محسوب می‌شود. این خودرو اولین بار در سال ۲۰۰۰ میلادی تولید و به عنوان مدل ۲۰۰۱ به بازار عرضه شد. تا امروز ۴ نسل از اپتیما معرفی و به بازار عرضه شده است. این خودرو به لطف زبان طراحی اسپرت، توانسته نظر بسیاری از مشتریان نسل جوان را هم به خود جلب کند.

تست تصادف از جلو نشان می‌دهد که اپتیما در برخورد از جلو عملکرد خوبی را به نمایش می‌گذارد. با وجود آسیب به موتور، جلوبندی و تاب برداشتن درب موتور، خودرو سربلند از این آزمون بیرون آمده است. بجز بخش جلوی اپتیما، دیگر قسمت‌ها مثل سقف، ستون، بدنه جانبی و پشت از آسیب ضربه مصون هستند. همان‌طور که پیش از این گفته شد؛ تست تصادف از جلو و بغل، هرکدام در دو مرحله انجام می‌شود.

تست تصادف از جلو کیا اپتیما-عملکرد خوب

گزارش موسسه یورو ان‌کپ نشان می‌دهد که در تست تصادف از جلو با سرعت ۶۴ کیلومتر بر ساعت با مانع نرم، وضعیت راننده در تصادف از جلو کاملا ایمن است؛ این یعنی احتمال آسیب‌دیدگی به اندام‌های راننده کم و جزئی ارزیابی می‌شود. سرنشین شاگرد هم همین وضعیت را دارد اما احتمال دارد که به ساق پای سمت راست او کمی آسیب وارد شود.

در مرحله دوم که خودرو با سرعت ۵۰ کیلومتر بر ساعت به مانع سخت برخورد می‌کند، سر، گردن، پا شکم و قفسه‌ی سینه‌ی راننده در وضعیت سبز ایمنی قرار دارد. دلایل مختلفی مثل طراحی کابین و  تعبیه‌ی کیسه‌های هوا باعث شده تا شاهد واکنش خوب اپتیما در تست تصادف از جلو باشیم. با وجود وضعیت مناسب پا، سر و گردن سرنشین شاگرد، قفسه‌ی سینه و شکم او در وضعیت ایمنی قابل قبولی قرار دارد؛ این به معنای احتمال آسیب‌دیدگی به این نواحی از اندام سرنشین شاگرد است.

در تست تصادف از بغل، اپتیما باز هم سربلند از این آزمون بیرون درآمد؛ با وجود آسیب به ستون میانی (ستون B)، شاسی و بدنه‌ی جانبی، آسیب کمی به دیگر بخش‌های اتومبیل وارد می‌شود. این نشان می‌دهد که کیا اپتیما خودروی مقاوم و مستحکمی در تصادفات است. در گزارش یورو ان‌کپ کیا اپتیما مدل ۲۰۱۵، وضعیت ایمنی سرنشین جلو کاملا سبز نشان داده شده است. بنابراین، پا، قفسه‌ی سینه، شکم، سر و گردن راننده از آسیب ضربه مصون است.

تست تصادف از بغل کیا اپتیما-عملکرد خوب

در بخش ایمنی عابرپیاده، شانس حفظ جان عابر نسبتا بالاست. دلیل این موضوع، سبک طراحی نمای جلوی کیا اپتیما است. در هنگام برخورد اتومبیل با عابرپیاده، طراحی سپر باعث شده تا صدمه‌ی کم‌تری به پا وارد شود. هم‌چنین در بخش میانی درب موتور و شیشه، وضعیت ایمنی در حد قابل قبول و بالاست که درصورت برخورد عابر به این بخش‌ها، بازهم به او آسیب‌ کم‌تری وارد شود.

کیا اپتیما در بخش ایمنی افراد بزرگسال توانسته ۸۹ درصد و در بخش ایمنی خردسال، ۸۶ درصد از کل امتیاز ایمنی یک خودروی ایده‌آل را در سال ۲۰۱۵ کسب کند. یورو ان‌کپ در بخش عابرپیاده ایمنی کیا اپتیما، ۶۷ درصد از کل امتیاز را درنظر می‌گیرد که وضعیت قابل قبول محسوب می‌شود. مجموع عملکرد ایمنی کیا اپتیما در آزمون‌های یورو ان‌کپ باعث شده تا ۵ امتیاز ایمنی کامل خودروی سال به آن تعلق بگیرد.

پیشنهاد میکنیم بررسی تخصصی کیا اپتیما را در مطلب زیر مطالعه کنید:

بررسی کیا اپتیما هیبریدی، مدل 2017: سدان متوسط با پیشرانه هیبریدی

کیا اپتیما نسل چهارم که با کد JF هم شناخته می‌شود، جزو یکی از خودروهای نسبتا قدرتمند با طراحی جذاب است که مشتریان زیادی در بازار ایران دارد. مدل ۲۰۱۷ این اتاق در بازار فعلی با قیمت حدودی ۲۱۰ میلیون تومان معامله می‌شود. مدل ۲۰۱۵ این خودرو بسته به کارکرد در حدود ۱۵۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود.

منبع: مجله دیجی کالا

 

5 دیدگاه

  1. افت قیمت در اون حد نیس این قیمت 200 ملیونی در مدل فول بابت فیس جدید 2017 است چون مدلهای پایین تر در همون دامنه 150تا 170 معامله میشوند

  2. افت قیمت برای خودروهای گران قیمت وجود دارد و البته کاملا هم طبیعی است. البته برخی افراد کم اطلاع فکر می کنند که افت قیمت فقط مختص خودروهای چینی است اما در واقع افت قیمت در خودروهای فوق لوکس بسیار بیشتر است. به هرحال خودرو کالای سرمایه ای نیست که ما بخواهیم چند سال سوار بشیم و با قیمت بالا باز هم اون رو بفروشیم. حتی بهترین خودروها هم بعد از چند سال کردن افت کیفیت و استهلاک دارند پس افت قیمت آنها کاملا طبیعی و عادلانه است. البته خودروهای داخلی به دلیل ارزان بودن تقاضای بیشتری برایشان وجود دارد و افت قیمتشان کمتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا