اخباراخبار خارجینگاه

ادامه سقوط قیمت خودروهای خارجی

دنیای اقتصاد: همسو با افت 55 درصدی واردات خودرو در چهار ماه گذشته، بازار هم اکنون شاهد تخفیف‌های ویژه برخی وارد‌کنندگان به منظور جلب نظر مشتریان است. کاهش میلیونی قیمت برخی خودروهای وارداتی به دلیل رکود بازار در حالی منجر به تغییر استراتژی وارد‌کنندگان شده است که بعد از توافق هسته‌ای مشتریان در شرایط انتظاری برای کاهش قیمت‌ها و ورود خودروهای جدید به‌سر می‌برند. در همین حال برخی از وارد‌کنندگان معتقدند که تخفیفات ویژه برای خروج بازار از رکود است.

تغییر قواعد بازی در وارداتی‌ها

گروه خودرو: بازار خودروهای وارداتی این روزها از هیچ قاعده‌ و مکانیزمی پیروی نمی‌کند، به‌طوری‌که با وجود کاهش 55 درصدی واردات ، تقاضا برای خودروهای یاد شده نیز به طور چشمگیری کاهش یافته است.معمولا در چرخه کسب و کار ، هر کالایی با تقاضاکنندگان و عرضه‌کنندگان آن کالا روبه‌رو است؛ بنابراین اگر در بازاری به هر دلیل عرضه و تقاضا باهم برابر نباشند؛ یعنی بازار در تعادل نیست.

به‌عبارت دیگر اگر مازاد عرضه یا تقاضا وجود داشته باشد طبق نظریه‌های اقتصاد خرد قیمت کالا چنان تغییر می‌کند تا بازار به تعادل (برابری عرضه و تقاضا) برسد. فرض کنید در بازاری برای یک قیمت، مازاد عرضه وجود دارد در این حالت قیمت کاهش می‌یابد و به دنبال آن تقاضا افزایش و عرضه کاهش می‌یابد و این فرآیند تا جایی ادامه پیدا می‌کند تا عرضه و تقاضا با هم برابر شوند و تعادل بر قرار گردد.حال بازار وارداتی‌ها در شرایطی قرار گرفته که عرضه و تقاضا به‌طور همزمان سیر نزولی در پیش گرفته، به‌طوری‌که هم شاهد کاهش 55 درصدی واردات در چهار ماه گذشته بودیم و هم بازار این خودروها به‌دلیل کاهش تقاضا در رکود عجیبی به‌سر می‌برد. در این اوضاع و احوال برخی از واردکنندگان خودرو در بی‌سابقه‌ترین حرکت به تخفیف بیش از 15 میلیون تومانی خودروهای خود روی آورده‌اند. 

علاوه بر این تخفیف‌ها، برخی واردکنندگان به عرضه اقساطی خودرو نیز روی آورده‌اند. هر چند در گذشته نیز فروش اقساطی از جمله مواردی بود که توسط برخی از واردکنندگان صورت می‌گرفت، اما در حال حاضر بسیاری از واردکنندگان با اخذ هزینه ناچیز و تحویل فوری خودرو سعی دارند با تغییر استراتژی در روش فروش به جلب‌نظر مشتریان بپردازند.

بدین ترتیب تخفیف نجومی خودروهای وارداتی پس از توافق هسته‌ای در شرایطی صورت می‌گیرد که بسیاری از مشتریان منتظر ورود خودرو‌های اروپایی توسط خودروسازان داخلی یا نمایندگی‌های مادر هستند. موضوعی که به عقیده کارشناسان موجب افزایش رقابت در بازار خودرو کشور خواهد شد.

بر این اساس «تفاهم هسته‌ای لوزان» در اوایل سال‌جاری و شکل‌گیری انتظار کاهشی قیمت درمیان مشتریان منجر به کاهش تقاضا و رکود در این بازار شد و اکنون با امضای «برنامه جامع اقدام مشترک» این انتظار کاهشی قیمت بیش از گذشته قوت گرفته است؛ به‌طوری‌که برخی از کارشناسان نیز بر افت 10 تا 15 درصدی قیمت خودروهای وارداتی تاکید دارند. برهمین اساس بسیاری عامل تقاضا را یکی از دلایل مهم تخفیف‌های نجومی واردکنندگان در کشور می‌دانند.با این شرایط، برخی دیگر از واردکنندگان خودرو کاهش 10 تا 15 درصدی قیمت خودروهای وارداتی در دوران پساتحریم را رد می‌کنند. این در حالی است که تخفیف ویژه و فروش اقساطی با شرایط مناسب در هفته‌های اخیر مهر تاییدی بر پیش‌بینی کاهش قیمت این خودروها خواهد بود.

به این ترتیب، تغییر استراتژی واردکنندگان خودرو در حالی صورت می‌گیرد که طی چند ماه گذشته به دلیل رکود، بازار قیمت خودروهای وارداتی در سراشیبی کاهش قرار گرفته بود. بسیاری از کارشناسان، توافق هسته‌ای از یکسو و اشباع شدن بازار از سوی دیگر را عامل مهم تخفیف خودروهای وارداتی عنوان می‌کنند و معتقدند که خودروسازان با ارائه تخفیف‌های ویژه قصد دارند به تحریک تقاضا در بازار بپردازند.

 قواعدبازی در خودروهای وارداتی‌ در شرایطی تغییر می‌کند که کارشناسان دلایل مختلفی را برای تخفیف‌های نجومی واردکنندگان خودرو مطرح می‌کنند. با این وجود آنها کاهش قیمت خودروهای وارداتی به منظور افزایش تقاضا در بازار را مهم‌ترین هدف واردکنندگان عنوان می‌کنند، اما این کاهش خودخواسته قیمت توسط واردکنندگان در شرایطی صورت می‌گیرد که واردات خودروهای خارجی به کشور افت 55 درصدی داشته باشد. موضوعی که بنا به گفته کارشناسان به دلیل افت تقاضا و به صرفه نبودن واردات در بازار است.

 در این میان برخی از کارشناسان رفتار واردکنندگان خودرو را تابعی از رویدادهای کلان سیاسی و اقتصادی کشور پس از توافق هسته‌ای می‌دانند و این موضوع را عامل مهمی برای اعمال تخفیف‌های نجومی عنوان می‌کنند.

تویوتا کمری هیبرید 2015

 عدم تبعیت از انتظارات مشتری

به عقیده کارشناسان، مشتریان، با توجه به توافق هسته‌ای اطمینانی به بازار ندارند و همین موضوع باعث شده که به خرید خودرو روی نیاورند.برخی از آنها معتقدند که کاهش تقاضا در حال حاضر به دلیل بالا بودن حجم تقاضا در سال 93 و تخلیه شدن میزان بسیار زیاد آن در سال گذشته است. بسیاری از آنها افت قیمت خودروها در بازار را موید این موضوع می‌دانند. به اعتقاد آنها به همین دلیل است که واردکنندگان خودرو با ارائه تخفیف‌های بالای 10‌میلیون قصد دارند مشتریان تازه برای خرید خودروهای خود بیابند. در همین زمینه فرهاد احتشام زاد، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید: تخفیف‌های اعمال شده در بازار وارداتی‌ها به دلیل جذب مشتری و خارج کردن وضعیت بازار از حالت رکود است.

وی با تاکید بر اینکه تخفیف در قیمت‌ها هیچ گونه ارتباطی با انتظار کاهش قیمت مشتریان بعد از توافق ندارد، تاکید می‌کند از آنجا که حجم عمده واردات در اواخر سال گذشته صورت گرفته است و در حال حاضر واردکنندگان با مازاد خودرو به دلیل کاهش تقاضا در بازار مواجهند، با در نظر گرفتن تسهیلات قیمتی قصد دارند به جذب مشتریان بپردازند. رئیس انجمن وارد‌کنندگان خودرو با تاکید بر اینکه در دو هفته اخیر به واسطه همین تسهیلات حجم تقاضا در بازار وارداتی‌ها افزایش پیدا کرده است، می‌گوید: پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آتی نیز به واسطه این تسهیلات و روش‌های فروش تازه شاهد رونق بازار وارداتی‌ها باشیم.

 بازگشت به قیمت‌های واقعی

فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو، تخفیف‌های داده شده از سوی برخی وارد‌کنندگان را دلیلی بر رویگردانی مشتریان از بازار خودرو نمی‌داند و تاکید می‌کند که رفتار وارد‌کنندگان در این مورد به این مساله برمی‌گردد که مشتریان بعد از توافق هسته‌ای انتظار کاهش قیمت را دارند و به همین دلیل به خرید خودرو نمی‌پردازند؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد که واردکنندگان مجبورند از سود‌های خود صرف‌نظر کنند و تخفیف‌های ویژه‌ای در نظر بگیرند.

وی با اشاره به اینکه واردکنندگان قیمت محصولات خود را در گذشته بسیار بالا در نظر گرفتند، می‌گوید: بعد از تحریم‌ها به دلیل نوسانات شدید بازار خودروهای وارداتی با افزایش قیمت‌های بسیار زیاد روبه‌رو شد و حالا که مشتریان می‌دانند تحریم‌ها رفع و بازار آرام شده است انتظار قیمت منطقی از خودروهای وارداتی دارند.

 در همین رابطه یکی از کارشناسان اقتصادی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید: واردکنندگان خودرو به هیچ وجه حاضر نیستند با زیان به فروش محصولات خود بپردازند.

هیوندای توسان جدید

 وی معتقد است که تخفیف ویژه در فروش نقدی خودروهای وارداتی به معنی آن است که آنها با سود کمتری خودروی خود را می‌فروشند تا با رسیدن به سال جدید میلادی در ماه‌های آینده با حجم عظیمی از خودروهای مدل قدیمی که روی دستشان مانده روبه‌رو نشوند.

 وی می‌گوید: آنها در استراتژی جدید خود به روش‌های متنوع فروش روی آورده‌اند، به‌طوری‌که بخشی از خودروهای خود را به‌صورت اقساطی به فروش می‌رسانند؛ بنابراین آنها در این بخش بار دیگر سودهای بسیار زیادی را در نظر می‌گیرند.

 وی معتقد است که واردکنندگان خودرو در فروش محصولات خود به هیچ وجه حاضر نیستند، زیان دهند و این تخفیف‌ها مسلما به‌گونه‌ای تنظیم شده است که بتواند جوابگوی سود حداقلی آنها باشد.

 تخفیف به دلیل حضور خودروسازان خارجی

به‌نظر می‌رسد توافق هسته‌ای نیز دلیل دیگری بر تغییر استراتژی واردکنندگان در فروش محصولات خود باشد. به عقیده برخی کار شناسان، قیمت خودروهای داخلی و خارجی تابعی از مسائل کلان سیاسی و اقتصادی کشور پس از توافق هسته‌ای است.

به اعتقاد آنها پس از توافق هسته‌ای چشم‌انداز بازار خودرو روشن شده است؛ به‌طوری‌که یکی از موضوعات مطرح شده حضور بیشتر خودروسازان خارجی در ایران برای همکاری مشترک است. موضوعی که موجب افزایش کیفیت و تنوع محصولات داخلی در کشور خواهد شد و بازار خودرو در ایران را رقابتی می‌کند. بنابر نظر آنها این موضوع باعث شده تا واردکنندگان خودرو به ارائه تخفیف‌های بالای 15 میلیون تومان بپردازند.

رنو فلوئنس

 یکی از کارشناسان اقتصادی در این باره به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: خیز واردکنندگان برای فروش محصولاتشان با تخفیف‌های بسیار‌ به علت آن است که توافق هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 باعث هموار شدن ورود خودروسازان خارجی به کشور شده است بنابراین ترس واردکنندگان از بازار آینده موجب این تخفیف‌های چند میلیونی شده است. وی با اشاره به اینکه این موضوع موجب افزایش نگرانی واردکنندگان خودرو شده است، عنوان می‌کند: وقتی قرار است که غول‌های خودروسازی دنیا، محصولات خود را در ایران تولید مشترک کنند مسلم است که قیمت این محصولات پایین‌تر می‌آید و مردم به خرید این خودروها روی می‌آورند و بازار وارداتی‌ها کساد می‌شود.

 وی در ادامه توضیح می‌دهد: برهمین اساس شرکت‌های واردکننده به تخفیف محصولات خود پرداخته‌اند تا در حال حاضر محصولات خود را بفروشند و برای بازار آینده برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشند. وی معتقد است که واردکنندگان خودرو در بهترین زمان ممکن به تغییر استراتژی خود پرداخته‌اند تا از ضرر و زیان در آینده جلوگیری کنند.

 تخفیف چینی‌ها

در میان شرکت‌هایی که به تخفیف خودروهای خود پرداخته‌اند خودروسازان چینی بیش از دیگر شرکت‌ها دیده می‌شوند به‌طوری‌که برخی از آنها محصولات خود را با 16 تا 26 میلیون تومان تخفیف به فروش می‌رسانند. تخفیف‌های نجومی که بسیاری علت آن را تغییر ذائقه مشتریان ایرانی بعد از توافق هسته‌ای می‌دانند.این موضوع در حالی است که همواره نسبت به حضور خودروهای چینی در ایران نقدهای متعددی صورت گرفته است. بنا به گفته کارشناسان خودروهای چینی نتوانستند نیاز کیفی محصولات خود را منطبق با نیاز مصرف‌کننده ایرانی همسو کنند. با این حال در شرایط تشدید تحریم‌‌ها علیه ایران و در نبود خودروسازان معتبر جهانی، خودروهای چینی با اقبال برخی از مشتریان ایرانی مواجه شدند، اما حالا با تحقق توافق هسته‌ای به‌نظر می‌رسد که واردکنندگان و مدیران صنعت خودروسازی چین که در ایران حضور دارند، متوجه شده‌اند که حضور در بازار ایران همانند گذشته آسان نیست. به‌همین دلیل چینی‌ها به تخفیف‌های بی‌سابقه برای فروش بیشتر محصولات خود روی آورده‌اند تا بتوانند مصرف‌کننده ایرانی را راغب به خرید کنند.

لیفان-12

 یک کارشناس اقتصادی نیز معتقد است که در مدت زمانی که خودروهای داخلی به دلیل تحریم‌ها، ضعف‌های فنی و عملکردی بسیاری داشتند و طراحی آنها نیز به روز نبود و از سوی دیگر خودروهای وارداتی برای مشتری ایرانی بسیار گران بود، اقبال به خودروهای چینی افزایش پیدا کرد، اما آنگونه که به‌نظر می‌رسد در آینده نزدیک بازار خودرو ایران بار دیگر به سال‌های پیش از تحریم بازمی‌گردد.وی معتقد است که خودروهای چینی شانسی در برابر خودروهای اروپایی ندارند. چون آینده بازار خودرو در ایران نشان‌دهنده رقابت شدید میان خودروسازان بزرگ اروپایی و حتی آمریکایی است.

16 دیدگاه

  1. عرضه و تقاضا فعلا سودفوق العاده ای رو برای واردکنندگان خودرو به همراه داره بايدحالاحالاهاقيمت بيادپايين تاعرصه وتقاصابرابرباشه

  2. اولا که تخفیف جیلی شاسی بلند برای اینه که مدلش 2014 هست و شرکت از این خودرو زیاد داره در صورتی که اصلا این خودرو فروش نداره و همینطور داره خاک میخوره
    دوم اینکه تخفیف سوناتا lf به این دلیله که قیمت این خودرو در بازار های جهانی 500 دلار کمتر سوناتا yf 2014 است در صورتی که در ایران قیمتش الکی بالا بود و استقبال کمی هم ازش شد در عوض yf تو بازار بسیار پر فروش هستش.
    سوم اینکه به هیچ عنوان انتظار ارزانی را نداشته باشید چون قبلا خودرو ها با دلار 2650 وارد میشد و الان با دلار 3000 تومانی.
    ارزانترین خودرو فولکس واگن مدل up هستش که در سطح ماتیز و با قدرت 60 اسب بخار با قیمت 55 میلیون وارد بازار میشه
    پس فکر نکنید خودرو های قویتر زیر 120 میلیون قیمت بخورند (نمونش تیگوان)
    بعدش هم احتمالا تعرفه واردات برای جلوگیری از ورشکستگی خودروسازان داخلی افزایش میابد.
    بعدش هم اگر تعرفه صفر شد شما باید سوناتا yf فول که 28 هزار دلار هستش (با دلار 3 تومانی)
    28*3=84 میلیون قیمت ماشین
    مالیات و پلاک واسقاط و هلال اهمر و … که همیشه ثابت یا رو به بالاست : 30 میلیون
    تعرفه : صفر
    سود وارد کننده صفر
    قیمت ماشین با تعرفه صفر و سود صفر :84+30=114 میلیون در رویایی ترین حالت !!!
    پس فکر نکنید با تعرفه صفر هم قیمت ماشین مفت میشه

    1. شما که حرفه ای هستی و محاسباتت خوبه چطوری اختلاف قیمت ۵۰۰ دلار میشه ۱۰تا۱۵ میلیون تخفیف!!!
      اگر این اختلاف هم بوده پس چرا حالا به فکر کم کردن این مقدار افتادن!!!
      به قول شما قبلاً با دلار ۲۶۵۰ وارد میکردن و به اسم دلار ۳۰۰۰ میفروختن ، این دزدی این شرکت ها رو نشون میده.
      شما فولکس آپ رو با ماتیز ده سال پیش مقایسه میکنی؟
      اگه دلار حول و حوش همین ۳۰۰۰تومن بمونه ، قیمت سوناتا در بهترین حالت باید زیر ۱۲۰ که شما گفتین برسه و بیشتر ارزش خرید نداره ، شما هم به جای نا امید کردن مردم ، میتونی تشویق به نخریدن خودرو تا واقعی شدن قیمت ها کنی.

      1. دوست عزیز من قصد ناامید کردن مردم را ندارم
        فقط واقعیت ها را عرض کردم
        تو ایران هم همیشه محصولات جدید حباب قیمتی دارند مثلا همین توسان ۲۰۱۶ فیس لیفت را به زودی خواهید دید که ۲۰ میلیون گرانتر خواهند فروخت
        در ضمن تعرفه را خیلی هنر کنن سالی ۵ درصد کم میکنند
        کلا میگم مردم انتظار دلار ۱۰۰۰ تومانی و ۱/۳ شدن قیمت ها را نداشته باشند

        1. آقای حرفه ای هر از چند گاهی شما ی مطلب بنویس.
          حداقل ادم امیدوار میشه هستند دوستانی که میفهمند قضیه از چه قرار است….
          مقالاتی که بعضا در این سایت نوشته می شود و نظرات پیرامون برخی از کارشناس نماها بقدری کودکانه و سطحی است که تفاوت فاحشی با قواعد اقتصادی ایران دارد…
          یا نویسندگان مقالات از المان امده اند و با اقتصاد ایران اشنایی ندارند و یا اینکه سواد اقتصادی ندارند…
          الان همه دوستان میان میگن تو خیلی با سوادی چینی پرست ….تکلبفو از همین الان مشخص کنم….
          من نه چینی پرستم نه خیلی با سواد….فقط میدونم زنجیره تامین و زنجیره فروش در اقتصاد دولتی یعنی چی….
          هر وقت اقتصاد بازار ازاد حاکم شد و نقش دولت درامد زایی نبود تازه میتونیم وارد مسائل زنجیره تامین بشیم و مشکلاتی که باعث جلوگیری از تخیلات نویسندگان مقالات هستند را بررسی کنیم….
          بد نیست مالکان شرکت های خودروسازی متفرقه در ایران و واردکنندگان خودروهای خارجی را بررسی کنید و به همه چیز پی ببرید…
          اینجا ایرانه

    2. مالیات و پلاک و اسقاط و… شده 30 میلیون ما بی خبریم؟
      نکنه مالیات بر ارزش افزوده شده 25 درصد؟؟

      شایدم شما وارد کننده باشی و این نوع بیان براتون بهتره؟

      1. دوست عزیز اولا که هزینه اسقاط ۴ تا خودرو ۱۶ میلیون هستش( برای خودروهای بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی )
        مالیات هم ۹ درصد که حدودا میشه ۱۰ میلیون
        عوارض پلاک هم ۶ میلیون
        شهرداری و هلال اهمر و …. هم ۲ میلیون
        ۱۶+۱۰+۶+۲= ۳۵ میلیون
        که اگر هزینه اسقاط کمتر بشه میشه ۳۰ میلیون
        هزینه حمل و نقل هم است که حساب نکردم

  3. زمانی عرضه کاهش پياميکنه که به غيرازعوامل دیگه مثل نهاده ها .نیروی کارو… قیمت به قیمت کف نزدیک بشه درصورتی قیمت خودروهای خارجی هرچقدرم بيارندپايين مونده تابه قیمت کف نزدیک بشه

  4. دوستان نظرات شما را مطالعه كردم. نكته اي مشهود هست ، هيچكدام از دوستان ، در كار واردات مشغول نيستند و كاملا از مناسبات بي خبر. يك توضيح كوچك ميدم كه شايد موضوع را روشن كنه.

    فرضا شما يك خودروي 30000 دلاري وارداتي از خارج تهيه خواهيد كرد. در حال حاضر شما بايد با دلار بازار آزاد از فروشنده خارجي تهيه كنيد. با فرض ميانگين قيمت دلار 3250 تومان خريديد. كاري به FOB و ساير موارد ندارم. اصلا يك ماشين را فرض ميگيريم تا گمرك هيچ خرجي نداره (البته فقط فرض ميگيريم)
    1—-قيمت ماشين ميشه 97.500 ميليون تومان به پول ايران.

    خب حالا نوبت گمرك هست. كه براي هر ماشين قيمت CIF خودش را داره.
    فرض ميگيريم كه گمرك قيمت CIF را 28000 دلار تعيين كرده باشه. چون گمرك كاري نداره كه شما از كدام بنگاه خارجي خريد كرديد. ضوابط خاص خودش را داره.با فرض ارزش گمركي 28000 دلار ، گمركي و كل ترخيص را محاسبه خواهيم كرد.
    ماشين هم مثلا 2400 سي سي هست. مصرفش هم مثلا زير 10 ليتر هست.
    2—-كل هزينه گمركي و ترخيص و پلاك ملي حدودا 91 ميليون ميشه.

    خب حالا براي وارد كننده تا پلاك ملي مجموع 1و2 حدودا 188.500 ميليون خرج برداشته.
    يقينا وارد كننده هم بسته به انصاف و شرايط خودش هم سود 3 تا 15 درصدي را طلب ميكنه.
    فرضا خيلي منصف هست و 3 درصد سود ميگيره.
    3—-قيمت با سود وارد كننده ميشه 194.155 ميليون تومان.

    خب بازم ته كار نيست. 9 درصد ارزش افزوده هم هست.
    4—–نهايتا اگر خرج به نام زدن هم حذف كنيم ، پرداختي مصرف كننده ميشه 211.629 ميليون تومان.

    فقط توجه كنيد كه خيلي چيزها هم گفتيم بيخيال و حساب نكرديم.
    حالا خودتان قضاوت كنيد كه چرا يك خودروي 98 ميليوني براي شما 212 ميليون در مياد.

  5. خودروفروش دیونه نشده که آتیش به اموالش بزنه دوست من به حدی روخودروهاميکشن به غیرتعرفه و…ازاین دست چرت وپرتا که هرچقدرم بزنم سر قیمت بازميصرفه براشون بعدشم عزيزبرادرخودروفرصا هیوندای بیست هزاردلاريه دونه که نميارندکه تعدادبالاميارندزيرپونزده هزاردلاربراشون در میاد بعدشم واردکنندگان بزرگ بادلارمرجع واردميکنند پس دلارسه هزاری درکارنيس اون گمرکم اگه خودرو به تعدادبالابياره ازتعرفش کم ميکنه

  6. یه نکته هم نگفتم تعرفه گمرک برا من و شماست اون کله گندها همون طور که فراری روآوردن پلاک ملی کردند اززيرخيلي تعرفه هادرميرند
    همیشه قانون برای افرادصعيف گذاشته شده

  7. جناب رضا گمرگ خيلي خوب و فني محاسبه كرديد. چون دوست خودم در كار واردات هست ، يه چيزهايي از شنيده بودم كه با محاسبات منطقي شما همخواني داره.
    منم فكر ميكنم اگر قرار هست كه ماشين ارزان بشه ، تنها راه اينه كه دولت از سهم خودش كم كنه.
    وگرنه با فرض تثبيت و يكسان سازي قيمت ارز روي 3100 كه حرف و حديثش هست ، خيلي تفاوت در محاسبات ريالي نخواهيم ديد. مثلا 5 درصد.گمركش كه ثابت ميمونه. تازه الان فكر كنم ارز مبادله اي 2900 باشه. اونوقت ميشه 3100 كه عملا هزينه گمرك بالاتر هم ميشه.
    ولي اگر هزينه گمركي و تعرفه كاهش پيدا كنه ، خيلي پايين مياد.
    طبق اين محاسبات نزديك 45 درصد گراني ماشين تقصير خود دولت و سايستهاي گمكي هست.
    انشالله مصوبات مجلس طوري باشه كه ما هم مثل همه دنيا سانتافه را 75 بخريم نه 170 يا توسان را 65 بخريم نه 155 ميليون تومان.

  8. دوستان درست میگند دلیل اصلی گرونی خودروهای خارجی خودگمرکه که هرکسی خودروی خارجی مهره تاارز ازکشوربيرون نره. ولی این راهش نیست خودروسازان بايدنمايندگي محصولات روز مثل تويوتاکرولا .هیوندای الانترا روبگيرند ودرداخل تحت نظارت. مستقیم این کمپانی ها مونتاژ بشه

  9. بياد پايين…اصن بايد كم كنن تعرفه رو..تا يچي گير اين منتاژ كاراي ايران بياد كه هنوزم دارن دم از افزايش قيمت ميزنن دزدا!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا