ارزش صادرات رب گوجه، سه برابر بیشتر از خودرو
دبیر کانون انجمنهای صنایع غذایی با بیان این که در بسته خروج از رکود بیشتر به صنعت خودروسازی داخلی توجه شده است، تاکید کرد: بر اساس آمار صادرات سال گذشته در صنعت خودرو فقط 107 میلیون دلار صادرات داشتیم و این در حالی است که در گوجه و ربگوجه فرنگی 360 میلیون دلار صادرات صورت گرفت.
کاوه زرگران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اضافه کرد: همچنین در آمار شش ماهه امسال در صنایع غذایی 1.2 میلیارد دلار صادرات داشتیم. در نتیجه وقتی با رویکرد صادراتی به موضوع نگاه میکنیم به این نتیجه میرسیم که در بسته خروج از رکود به مولفههای مختلفی که میتواند اقتصاد را از این وضعیت نجات دهد پرداخته نشده است.
وی با بیان اینکه بسته خروج از رکود اقتصادی اثر مثبتی را بر اقتصاد کشور خواهد داشت گفت: در بسته خروج از رکود روی کالاهای سرمایهای تمرکز شده و دولت نیز به صنعت خودرو بیشتر توجه کرده و این در حالی است که صنایع کشاورزی و تبدیلی در آن دیده نشده است.
زرگران با اشاره به اینکه حدود 200 میلیارد تومان یارانه و تسهیلات برای صنایع کشاورزی و تبدیلی در نظر گرفته شده، این رقم را بسیار ناچیز دانست و تاکید کرد : جا داشت که دولت بیشتر به این بخش توجه میکرد، چون با گستردگی شاخههای مختلف حوزه صنایع تبدیلی این رقم شاید به یک یا دو صنعت و حوزه های مرتبط با آن سروسامان دهد.
بیش از 10 درصد تولید ناخالص داخلی سهم بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی است
دبیر کانون انجمنهای صنایع غذایی معتقد است که با توجه به اینکه بیش از 10 درصد تولید ناخالص داخلی کشور سهم بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی است، بنابراین ضرورت دارد دولت توجه بیشتری به این حوزه کند و بخش کشاورزی را بیشتر مورد حمایت خود قرار دهد.
وی در عین حال بیان کرد: با توجه به اینکه در دو سال گذشته در تولید کالاهای کشاورزی رشد بسیار مناسبی داشتیم، اما نکتهای که وجود دارد این است که قیمت خریدهای تضمینی ما نسبت به استاندارد جهانی بالاست و طبیعتا دولت باید یارانهای را برای بخش کشاورزی در نظر میگرفت که بتوانیم قیمتهای مواد اولیه خودمان را با قیمتهای جهانی همسان کنیم و به تبع آن کالاهایی که با آن مواد تولید میکنیم از حیث قیمت در بازارهای جهانی، قدرت برابری داشته باشد.
زرگران در عین حال با بیان این که اجرای برجام تاثیرات بسیار مثبتی در همه حوزهها خواهد داشت، گفت: در زمینهی تامین مواد اولیه هزینههای مالی زیادی را در گذشته پرداخت کردیم که با اجرای برجام این هزینهها را پرداخت نخواهیم کرد.
وی ادامه داد: تقاضای زیادی را در بسیاری از حوزه ها داریم و این در حالی است که به دلیل مشکلات حملونقل، انتقال پول و دیگر مشکلات صادراتی نمیتوانیم آن چنان که باید وشاید در این بخش فعالیت کنیم، ولی بدون شک با اجرا شدن برجام رشد خوبی را در حوزه صادرات از نظر ارزشی و وزنی در سال 1395 شاهد خواهیم بود و کالاها در مقایسه با سال گذشته بسیار ارزانتر تامین خواهند شد.
عمدهترین کالاهای صادراتی ایران در سال 92
محصولات معدنی، وابسته به نفت و گاز و کشاورزی عمدهترین محصولات صادراتی کشور در 9 ماهه سال 1392 بودند.
بر این اساس سنگآهن هماتیت دانهبندی، متانول، اوره حتی به صورت محلول در آب، قیرنفت، پروپان مایع شده، بوتان مایع شده، سیمان پرتلند (به استثنای سفید)، پلیاتیلن گرید فیلم، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده و انواع پسته خندان در داخل پوسته تازه خشک 10 محصول عمده صادراتی کشور در 9 ماهه سال جاری بودند.
سهم این 10 قلم کالا از کل ارزش صادرات کشور در مدت زمان یاد شده به 32.32 درصد رسید.
بیشترین رشد صادرات در بین این اقلام مربوط به سنگآهن هماتیت دانهبندی به میزان 87.34 درصد بود. سنگ آهن هماتیت دانهبندی همچنین از نظر ارزشی 4.56 درصد از کل ارزش صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داد.
این در حالی است که بیشترین افت صادرات در بین 10 قلم کالای صادراتی کشور مربوط به پروپان مایع شده به میزان 23.46 و پسته خندان به میزان 23.45 درصد بوده است.
ارزش این 10 قلم کالای صادراتی در مدت زمان یاد شده به هفت میلیارد و 394 میلیون دلار رسید.
از مجموع 6900 قلم کالا در کتاب مقررات صادرات و واردات در 9 ماهه امسال برای 3375 ردیف تعرفه صادرات انجام شد.
گفتنی است خاویار، خرما،فرش دست بافت و زعفران از جمله کالاهایی هستند که ایران د صدادرات آن ها دارای مزیت نسبی در مقابل رقبای جهانیست.
والا خود مسئولین که همیشه ادعا میکردند مردم خارج برای خرید سمند و پراید صف کشیدن و ارزان تر از پراید و سمند گیرشان نمی آید ! حالا چطور شد یهویی رب کچاب زد روی دست صنعت خودرو! انگار این مسئولین محترم اصلا حافظه ندارند و یادشان میرود قبلا به مردم چه خالی هایی بسته اند! الله اعلم
این همه پول از بیت المال حروم این شرکتای خودروسازی میکنن که اگر جای دیگه سرمایه گذاری کرده بودند صد برابر از همه نظر ثمره مثبتش بیشتر بود.
در جواب به آقای wvw که میفرمودند اگر خودروسازی در ایران جمع شود ووارد کننده شویم یا مونتاژ کار شویم استعداد بالقوه در کار دیگری نداریم ،بفرمایید این نمونش
فقط شما حساب کنیداگر فقط نصف اینهمه سرمایه های هنگفتی که در خودروسازی ایران تباه و نابود شده در کشت و توسعه پسته،زعفران،خرما،زیتون و در کل محصولات کشاورزی که کمتر به آب احتیاج دارند و همچنین فرش و صنایع دستی وهزاران مورد دیگه سرمایه گذاری میشد وضعمون خیلی بهتر از این بود
در خبری در سایت بهار نیوز خوانده بودم که یک گرم زهر مار (که برای تهیه واکسن و پادزهر و … استفاده میشود) معادل 680 بشکه نفت برای کشور ارز آوری دارد ،حالا شما حساب کنید یک کیلوش چند بشکه میشه!
که کشور کویری مان استعداد بالقوه فراوانی برای سرمایه گذاری در این بخش دارد
ولی چیزی که هست ما فقط چسبیدیم به نفت و خودرو که هردوهم بلای جانمان شده