اصلاح اجباری قراردادهای فروش خودرو
در این دستورالعمل شیوههای “تحویل فوری”، “پیش فروش قطعی”، “پیش فروش عادی”، “مشارکت در تولید” و “سفارشی تیراژ محدود” در زمینه راههای فروش خودرو در کشور پیشبینی شده است.
با ابلاغ دستورالعمل “ضوابط و شرایط فروش خودرو در کشور” حقوق مصرفکنندگان در این حوزه تامین خواهد شد.
به گزارش ایسنا، ذکر بندها و موارد یک طرفه و برخلاف مصالح خریداران در قراردادهای فروش برخی از واردکنندگان خودرو، اعتراض خریداران را به دنبال داشته است.
متون مندرج در برخی از این قراردادها بهگونهای است که شرکت واردکننده خودرو میتواند تحویل خودروی فروخته شده را تا زمان دلخواه به تعویق انداخته و از آن سو نیز این اختیار را دارد که تا لحظه تحویل، قیمت نهایی خودرو را افزایش دهد.
در این زمینه یک مقام مطلع در وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با انعقاد چنین قرادادهایی توسط واردکنندگان خودرو، اظهار کرده بود:” در آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو تاکید شده که عرضهکننده خودرو چه داخلی و چه وارداتی موظف است که خودروی فروخته شده به روش فروش نقدی را ظرف 30 روز و با قیمت ذکر شده در زمان عقد قراداد، تحویل خریداران دهد و هرگونه افزایش قیمت پس از آن غیر قانونی است.”
وی خاطر نشان کرده بود “آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو هماکنون نهایی شده و در انتظار اقدام وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ارسال به هیات دولت و تصویب نهایی به سر میبرد. بنابراین امیدواریم این اتفاق هرچه زودتر رخ داده و شاهد انعقاد چنین قرادادهای یک طرفهای از سوی عرضهکنندگان خودرو نباشیم.”
در این شرایط براساس جدیدترین اخبار به دست آمده، دستورالعمل شرایط و ضوابط فروش خودرو در کشور که ذیل اصلاحیه آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو تدوین شده است تا پایان سال جاری به خودروسازان و واردکنندگان خودرو ابلاغ شده و اجرایی خواهد شد.
در این دستورالعمل شیوههای “تحویل فوری”، “پیش فروش قطعی”، “پیش فروش عادی”، “مشارکت در تولید” و “سفارشی تیراژ محدود” در زمینه راههای فروش خودرو در کشور پیشبینی شده است.
طبق این دستورالعمل حداکثر تاریخ تحویل خودرو در شرایط فروش تحویل فوری 30 روز، پیش فروش قطعی 9 ماه، پیش فروش عادی 12 ماه، مشارکت در تولید سه سال و سفارشی تیراژ محدود در خودروهای داخلی سه ماه و خودروهای وارداتی 4 ماه است.
به گفته این مقام مطلع در وزارت صنعت، معدن و تجارت، “با ابلاغ این دستورالعمل شرکتهای عرضهکننده خودرو مکلف به اصلاح متون مندرج در قراردادهای فروش محصولات خود متناسب با الزامات قید شده در آن هستند.”
تجربه مردم ایران میگه فاصله بین حرف تا عمل خیلی زیاده خیلی…
به نام خدا
چطور شرکت بزرگ سایپا که از خودرو سازان سابق مورد حمایت همیشگی بوده است و اخیرا به واردکننده خودروهای چینی تبدیل شده خودروهای چانگان را بدون مشخص کردن امکانات خودرو و با قیمت بالا بفروش می رساند
کاوه عزیز با مطلب که چرا سایپا تبدیل به واردکننده شده موافقم . توی این موضوع اصلا بحثی نیست !
اما از همون ثبت نام اولش مشخصات کامل محصولات چانگان در نمایندگی های مجاز به ثبت نام بود . میتونستید از اپراتور بخواهید و حتی یک نسخه کپی ازش داشته باشید . خودم پرینت شاسی بلند CS35 را گرفتم و با سایت مرجع چینی چک کردم . مطمئن شدم که فولترین تیپش وارد ایران میشه .
قیمتش هم به هزینه گمرکی و پلاک ملی بر میگرده . فقط برای ترخیص از گمرک و پلاک شدنش نزدیک 36 میلیون دریافتی دولت هست ! خود ماشین CS35 حدود 44 میلیون قیمت چینش هست . یعنی خرید و ترخیص نزدیک 80 تومان درمیاد . در این مورد بسیاری از کاربران در سایر مقالات اطلاعات دقیقتری نوشتند . من هم تحقیق کردم و کمی از روند کار مطلع شدم .
گمرک که با ارز دولتی محاسبه می کنه . این ماشین هم به صورت کامل یعنی CBU میاد . یعنی 40 درصد تعرفه خام داره و با 25 درصد قطعات منفصله فرق داره . سایپا و ایران خودرو که ادعا می کنند از ارز آزاد استفاده کردند . اینو دیگه خدا داند و بس ؟!؟ حتی اگر ارز آزاد هم باشه یقینا برای سایپا که مثلا 5000 دستگاه میخره با فردی که فقط یک دستگاه میخره ، زمین تا آسمان تفاوت هست .
بهر حال این روند قیمت بود که خودم پیگیر شدم و در آوردم . الان CS35 با قیمت 83 میلیون و 900 هزار تومان قیمت مناسبی داره و برای یک شاسی بلند صفر با مدل 2015 و فول امکانات و کیفیت ساخت بالا ، خیلی رقابتی هست . ولی برای مدل سدان Eado با قیمت 80 میلیون خیلی تعجب برانگیزه . یعنی نمیشه استراتژی سایپا را فهمید !
انحصار که باشه اینجور قیمت گذاری هم ازش درمیاد .
منکه اعتقادم بر اینه که با تولید نصف و نیمه محصولات فرانسوی به هیچ جا نمیرسیم.
راه حل در شراکت با تویوتا و کیا و هیوندا هست . اون هم پلتفرم 100 سال پیش نه ! محصولات جدیدشون.
فعلا مجبوریم تکنولوژی روز دنیا را در محصولات چینی ببینیم. باز به محصولات تکراری خودمون خیلی بیشتر شرف دارند.
مطالب مقاله بالا هم بیشتر مانور رسانه ای هست . اصلا معلوم نیست کی به کیه ؟