ام جی یک قدم به حضور در بازار آمریکا نزدیکتر شد
ام جی به دنبال تأسیس کارخانه در مکزیک است تا حضور خود در آمریکای لاتین و مرکزی را تقویت کرده و شاید وارد بازار ایالات متحده آمریکا نیز شود.
به گزارش دنده 6 – شرکت موریس گاراژ یا ام جی چند سالی در بازار آمریکا حضور داشت و حالا نیز شانس بازگشت دوباره به یکی از مهمترین بازارهای دنیا را در اختیار دارد. بر اساس جدیدترین گزارشهای منتشر شده ام جی به دنبال تأسیس کارخانه جدید در مکزیک است. باید دانست کشور مکزیک بزرگترین شریک تجاری آمریکا در سال ۲۰۲۳ بوده است. سازنده رودستر برقی سایبرستر برنامه خود برای حضور در مکزیک را این هفته اعلام کرد و خاطرنشان ساخت در کنار کارخانه تولید خودرو خواهان تأسیس مرکز تحقیق و توسعه در این کشور نیز هست. البته ام جی بهطور دقیق اشارهای به عرضه خودروهای خود در آمریکا نداشته و کارخانه این خودروساز در مکزیک برای افزایش حضور در آمریکای لاتین و مرکزی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مکزیک کشور مهمی برای تولید خودروهای برقی است مخصوصاً برای شرکتهایی که میخواهند محصولات خود را در این منطقه عرضه کنند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که مکزیک قطب استراتژیک برای خودروسازانی است که هنوز در بازار آمریکا حضور ندارند. در واقع مکزیک میتواند به عنوان یک پل عمل کند و مهمتر اینکه خودروهای برقی ساخت مکزیک از نظر واردات به آمریکا مزیتهایی دارند. بر اساس قانون کاهش تورم دولت بایدن، خودروهای برقی ساخت مکزیک در صورت رعایت تمامی ضوابط میتوانند از مشوقهای مالیاتی بهرهمند شوند و به همین خاطر قیمت پایینتری داشته باشند.
ظاهراً برخی خودروسازان به دنبال استفاده از این فرصت هستند و برای مثال آئودی اخیراً سرمایهگذاری قابلتوجه خود در مکزیک را اعلام کرده است. شرکت چینی بی وای دی نیز اعلام کرده کارخانه خود برای تولید خودرو را سال جاری میلادی در مکزیک تأسیس خواهد کرد هرچند چینیها سریعاً شایعات موجود درباره عرضه خودروهای خود در آمریکا را رد کردهاند. هنوز مشخص نیست که آیا ام جی از مزیت سرمایهگذاری خود در مکزیک برای ورود به بازار آمریکا استفاده خواهد کرد یا خیر.
این سرمایهگذاری به ام جی اجازه میدهد تا کمپین دولت بایدن علیه محصولات ساخت چین به ویژه تعرفه ۱۰۲ درصدی روی خودروهای وارداتی از این کشور آسیایی را دور بزند. شایان ذکر است ام جی اساساً شرکتی چینی به شمار میرود و با اینکه در بریتانیا تأسیس شده اما سالهای سال است که در تملک سایک موتور به عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان دولتی چین قرار دارد. مقر ام جی نیز در شانگهای است هرچند علاوه بر چین در کشورهای تایلند و هند نیز به تولید خودرو میپردازد. ام جی همچنین میخواهد در قاره اروپا نیز کارخانه جدیدی تأسیس کند.