اوپل موکا 2024 در ایران
کراساور اوپل توسط پرشیا خودرو رونمایی شده است. این مدل، یکی از معدود محصولات وارداتی با برند اروپایی برای بازار ایران خواهد بود.
به گزارش دنده 6 – مینی کراساوها در ایران، پرتعداد نیستند؛ اما برای بازار اروپا و آسیا جذاب هستند. تا حدودی میتوان چانگان CS35 و چری X22 را متعلق به این گروه دانست. واردات اوپل موکا (Opel Mokka) میتواند یک مینیکراساور طراحی اروپا را در بازار ایران عرضه کند.
اوپل با قدمت ۱۶۲ سال، یک خودروساز لوکس محسوب نمیشود و از این نظر، تفاوتی مهم با دیگر برندهای مشهور آلمانی، مثل بنز و بیامو، آئودی و پورشه دارد. دیگر موضوع مهم برای اوپل، فقدان مالکیت آلمانی از سال ۱۹۲۹ است. این برند طی مدتی طولانی تا سال ۲۰۱۷ تحت مالکیت جنرال موتورز امریکا بود و حالا توسط گروه استلانتیس (پژو -سیتروئن) مدیریت میشود. اوپل سالانه یک تا ۱/۲ میلیون خودرو تولید میکند و سرپرست برند واکسال (Vauxhall) محسوب است.
نسل اول موکا، سال ۲۰۱۶ معرفی شد و از ۲۰۲۱ تاکنون، سری جدید را تجربه میکند. نسل دوم، اشتراکات فنی با پژو ۲۰۰۸ و جیپ اونجر و سیتروئن C4 دارد. دیگر نکتهی عجیب برای موکا، خط مونتاژ در فرانسه است که واردات این خودرو به ایران را سخت خواهد کرد. از سویی دیگر، موکا با نسخههای بنزینی و تمام برقی، برای بازار ایران جذابیت خواهد داشت.
طراحی بدنه و نمای ظاهری اوپل موکا پرشیا خودرو
نسخهی رونمایی شده در نمایشگاه شیراز، سقف و کاپوت سیاه دارد اما برای بازار اروپا، مدلهایی با رنگآمیزی یکدست نیز دیده میشود. مدیران استلانتیس، به خوبی توانستند طراحی موکا نسل دوم را متحول کنند و این خودروی کوچک را مدرن جلوه دهند.
چراغهای باریک و مخفی در قاب جلوپنجره، مهمترین المان ظاهری موکا محسوب میشود. نشان تجاری اوپل در زمینهی سیاه، کاملا واضح است و زیر کاپوت، عملا فضای خالی برای هدایت به سمت رادیاتور دیده نمیشود. حفرههای داخل سپر، در محدودهی نزدیک زمین، نقش جلوپنجره را بازای میکنند و همراه ادوات پلاستیکی سیاه، حس اسپرت موکا را نشان میدهند. این ترفند، البته باعث کاهش هزینهی تولید و تریب شخصیت لوکس خودرو شده است.
در نمای جانبی، ادوات پلاستیکی توی ذوق میزنند و بخش بزرگی از قاب گلگیر تا رکاب زیر درها را پوشش میدهند. موکا با طراحی جذاب ستونها و سقف، جذاب به نظر میرسد. همچنین رینگ اسپرت ۱۷ و ۱۸ اینچ، برای یک کراساور کوچک اقتصادی، جالب هستند. نکتهی عجیب برای موکا ۲۰۲۴، فقدان آنتن کوسهای و نصب نمونهی فلزی بزرگ در انتهای بدنه است.
حجمدهی درپوش صندوق و سپر عقب موکا نیز، ظرافت مورد انتظار از یک خودرو اروپایی را نشان میدهد. هرچند که ادوات پلاستیکی، توی ذوق میزنند اما فرم چراغهای LED و نشان تجاری اوپل، قطعا خریدار ایرانی را جذب موکا خواهد کرد. این کراساور کوچک حتی در نمای پشت هم، کاملا متفاوت از مدلهای چینی به نظر میرسد.
اوپل موکا ۲۰۲۴ با طول ۴,۱۵۱ و عرض ۱,۷۹۱ و ارتفاع ۱,۵۳۱ و فاصله محوری ۲,۵۵۷ میلیمتر تولید میشود. این شرایط، نشان میدهد که خودروی مذکور، نسبت به X22 مدیران خودرو نیز کمی کوچکتر است.
طراحی داخلی و نمای کابین اوپل موکا پرشیا خودرو
داشبورد ساخته شده از پلاستیک سخت برای محصولی اروپایی در کلاس قیمتی موکا، عجیب نیست. از سویی دیگر، سازنده تلاش کرده است با نمایشگر لمسی بزرگ و پنل دیجیتال، ویژگیهای مدرن این مینیکراساور را تقویت کند. جنس فرمان، کلیدها و کنسول بین صندلیها نیز، حس یک خودروی ارزان با کمترین ادوات لوکس را به سرنشینان میدهد.
وسط داشبورد، مانیتور لمسی ۱۰ اینچ دیده میشود و پشت فرمان، نمایشگر رنگی ۱۲ اینچ وجود دارد. مدل وارد شده به ایران، کنسول نقرهای رنگ با پلاستیک مات ارایه میکند اما نسخههای سفارشی بازار اروپا، تزئینات اضافی و ادوات شفاف (سیاه پیانویی) دارند.
کابین اوپل موکا رونمایی شده در نمایشگاه شیراژ، با ترکیب رنگ سیاه و قرمز، اسپرت و جوانپسند دیده میشود اما برای تودریها، مواد نرم و مبله ندارد. صندلیها نیز ساده و کاملا معمولی به نظر میرسند. فاصله محوری این خودرو، مشابه X22 است و از این نظر، راحتی سرنشین مشابه مینیکراساور مدیران خودرو فراهم میکند؛ اما سقف کوتاهتری دارد.
از شواهد موجود میتوان نتیجه گرفت، افراد بلندقد روی صندلیهای عقب موکا، چندان راحت نباشند و حس آزاردهنده برای نزدیکی سر به سقف را تجربه کنند. صندوق عقب، ۳۵۰ لیتر فضای حمل بار دارد که نسبت به امویام X22 و رنو کپچر با ۴۲۰ لیتر، مناسب سفرهای خانوادگی محسوب نمیشود. البته میتوان با جمعکردن صندلیهای عقب موکا، ۱۰۶۰ لیتر در اختیار داشت.
پیشرانه و تجهیزات فنی اوپل موکا پرشیا خودرو
در بازار جهانی، دو مدل موکا بنزینی و برقی وجود دارد. فعلا نسخهی احتراقی با موتور سه سیلندر وارد ایران شده و احتمالا نسخهی برقی، چند ماه بعد رونمایی خواهد شد.
موکا بنزینی از موتور ۱/۳ لیتر توربو، ۱۳۰ اسببخار قدرت و ۲۳۰ نیوتنمتر گشتاور میگیرد. این مدل با گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک و ساختار محرک جلو، در زمان ۱۰ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد و نهایت سرعت ۲۰۰ کیلومتر برساعت فراهم میکند. میانگین مصرف سوخت موکا توربو با وزن خالص ۱۲۰۰ کیلوگرم، ۴ تا ۵ لیتر بنزین در صد کیلومتر است.
موکا برقی، ۲ مدل با قدرت ۱۳۶ و ۱۵۶ اسب بخار، همراه گشتاور ۲۶۰ نیوتنمتر دارد. این خودروها، توان پیمایش ۳۲۰ و ۴۰۷ کیلومتر فراهم میکنند و سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۹ تا ۱۰ ثانیه دارند. موکا الکتریکی، از گیربکس تک سرعته استفاده میکند.در اروپا، موکا بنزینی با موتور ۱/۲ لیتر تنفس طبیعی و گیربکس ۶ سرعته دستی نیز وجود دارد. این مدل، همراه ۱۰۰ اسب بخار و ۲۰۵ نیوتنمتر، در زمان ۱۱ تا ۱۲ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد و حدود ۵ لیتر در صد کیلومتر، بنزین مصرف میکند.شش کیسه هوا، کروز کنترل، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، سیستم کنترل پایداری ESP، حسگر پارک و دوربین عقب، سنسور باران، سیستم صوتی ۴ بلندگو با ۲ توییتر، تهویه نیمه اتوماتیک، آینههای برقی به همراه گرمکن، نشانگر باد تایرها، چراغهای LED، ترمز پارک برقی (دکمهای)، امکانات استاندارد اوپل موکا هستند.
قیمت اوپل موکا در بازار جهانی و هزینه خرید مدل وارداتی
مدل دنده اتوماتیک مجهز به موتور ۱/۲ لیتر توربو که توسط پرشیا خودرو رونمایی شده است، در بازار اروپا حدود ۲۰ تا ۲۲ هزار یورو قیمت دارد. با این شرایط، میتوان قیمت نسخهی نهایی را برای خریدار دسته اول ایرانی، تقریبا ۲/۵ میلیارد تومان پیشبینی کرد. هزینهی خرید نسخهی برقی (Mokka-e) در اروپا ۳۰ هزار یورو است و چنانچه تخفیف عوارض گمرکی مخصوص خودروهای الکتریکی داشته باشد، حدود قیمت ۲/۵ تا ۲/۸ میلیارد تومان در ایران خواهد داشت.