ايرادي ندارد که شرکتهاي خودروسازي داخلي ورشکست شوند
گفته های نايب رييس اتاق بازرگاني ايران و چين
ايسنا/ نايب رييس اتاق مشترک بازرگاني ايران و چين ضمن ارزيابي راهاندازي کمپيني که براي نخريدن خودروهاي داخلي ايجاد شده است، گفت: خودروسازان داخلي چندين سال است که به مردم زور گفتهاند و از موضع انحصار، خودشان را به مردم تحميل کردهاند. خودروسازان ما بايد بتوانند خود را به روز کنند، درغير اين صورت هيچ ايرادي ندارد که شرکتهاي خودروسازي داخلي ورشکست شوند.
مجيدرضا حريري درباره واکنش وزير صنعت، معدن و تجارت نسبت به راهاندازي کمپين نخريدن خودروهاي داخلي گفت: راهاندازي اين کمپين حتي اگر منشأ مردمي نداشته باشد و منشأ آن آنگونهاي که برخي مطرح کردهاند واردکنندگان خودرو باشد، باز هم يک حرکت اجتماعي مدني در راستاي حقوق مصرف کننده است.
وي افزود: بايد ياد بگيريم که مصرفکننده حقوقي دارد و ميتواند در مورد حقوق خود صحبت کند و نسبت به موضوعي که آزارش ميدهد برخورد مدني داشته باشد. از جنبه ديگر حرکتي که اتفاق افتاد در تاريخ ما کمتر سابقه داشته است. اينکه وزيري در حالت عصبانيت مطلبي را گفته يا سوء برداشتي از گفتههايش شده است و بعد وزير براي بيان اين مطلب از مردم عذرخواهي ميکند، معتقدم به غير از موضوع کيفيت خودرو اين دو اتفاق دستاوردهاي خوبي به دنبال داشته است.
اين فعال اقتصادي درباره دلايل راهاندازي کمپين براي نخريدن خوروهاي داخلي ادامه داد: کمپين به وجود آمده عليه توليد داخلي نيست بلکه کمپيني عليه خودروسازان است. در طول يک سال و نيم گذشته قيمت لبنيات به شدت افزايش يافته است ولي کسي عليه لبنيات کمپين راه اندازي نکرد، به اين دليل که مردم ميدانند که دليل آن افزايش قيمت شيرخام بوده است. مردم به درستي درک ميکنند که يک چرخه اقتصادي درمورد گران شدن قيمت لبنيات مقصر است.
حريري با انتقاد از رويکرد خودروسازان در سالهاي گذشته نسبت به مصرفکنندگان عنوان کرد: خودروسازان چندين سال است که به مردم زور گفتهاند و از موضع انحصار خودشان را به مردم تحميل کردهاند. خودروسازان مردم را به صف کردند، پولهاي پيش از مردم گرفتند، بد قولي کردند و خودرو بي کيفيت به مردم عرضه کردهاند. رفتار خودروساز با مردم سرانجام به جايي رسيد که بغض فرو خرده مردم عليه خودروسازها تبديل به ايجاد چنين کمپيني شد.
نايب رييس اتاق مشترک بازرگاني ايران و چين تصريح کرد: معتقدم صنعت خودروسازي ايران مقصر بيکيفيت بودن و وضعيت فعلي آن است. اينکه ميگويند يک و نيم ميليون کارگر با تعطيلي کاخانههاي خودروسازي ما بيکار ميشوند حرف درستي نيست. حداکثر 10 هزار کارگر در کارخانههاي خودروسازي داخلي مشغول کارهستند. در واقع اشتغالي که در خودرو سازي وجود دارد بيشتر در قطعهسازي است.
وي اضافه کرد: قطعهسازان اگر محصولات درجه يک توليد کنند ميتوانند قطعاتشان را به کارخانههاي معتبر بفروشند. قطعه سازان ما اگر بيکار ميشوند به اين دليل است که قطعه ساز پرايد هستند. هيچ اشکالي ندارد يک توليد بعد از بيست و چند سال که تاريخ مصرف آن گذشته است از بين برود. همانطور که همه توليدهايي که در دنيا تاريخ مصرفشان ميگذرد از بين ميرود. مثل اين ميماند که بگوييم هنوز مسگرها بايد کارکنند، پس قطعه سازان داخلي هم بايد خودشان را به روز کنند و مردم نبايد محکوم به خريد اجناس بي کيفيتآنها باشند.
رييس سابق کميسيون مديريت واردات اتاق بازرگاني ايران با بيان راهکاري براي حل وضعيت فعلي درصنعت خودروسازي داخل گفت: به جاي لجبازي کردن با مردم و اينکه عليه خواسته به حق مصرف کننده مواضع کينه توزانه گرفته شود بايد فکري اساسي شود. بارها قرار شده است حمايت از خودروسازان جهتدار، محدود و زمانبندي شده باشد، اما اين حمايتها همواره جهتدار بوده و سالهاست که بدون زمانبندي انجام ميشود.
حريري افزود: خودرو ساز داخلي يا بايد بتواند خود را با شرايط بينالمللي تطبيق دهد يا اينکه اشکالي ندارد که دو شرکت ايران خودرو و سايپا هم ورشکست شوند. در دنيا روزانه صدها شرکت ورشکست ميشوند و اساسا معتقدم توليد براي اشتغال سيستم غلطي است. اگر توليد هم براي مصرفکننده و هم براي توليدکننده سود داشته باشد خود به خود منجر به اشتغال ميشود.
این نایب رئیس اطاق بازرگانیم فکر خودشه با ماشین چینی آشغال فکر زن و بچه جونای ایرانی نیست که بیکار بشن همینجوریم مشکل اشتغتال داریم آخه یکی بگه دوست محترم ایران و چین شما فکر اشتغال چینی هایی یا ایرانی ها!!!!!!!
بزار روشنت کنم سالهاست تولید نداریم همینطور که گفتن سهم عمده اشتغال آفرینی تو صنعت خودرو نه فقط در ایران بلکه تو کل دنیا مربوط به کارخانه خودرو ساز نیست(مگه خط تولید چند تا کارگر می خواد در ضمن کل دنیا بیشتر کارهای تکراری خطوط تولید رو ربات ها انجام میدن برای همین بازدهیشون خیلی بالاست) در واقع بخش اعظم اشتغال مربوط به قطعه سازها میشه از صندلی و آینه بغل گرفته تا سگ دست و میل لنگ تو ایران سالهاست کشور دوست و برادر چین قطعه ها رو تولید میکنه میفرسته ایران تو ایران چند دست توسط دلال ها میچرخه بعدش هم سرهم میشه و به نام تولید ملی میاد تو پارکینگ خونه شما.
سلام دوست عزیز همین جایی که شما می گین رباط کار می کنه الان 900 هزار نفر تنها مستقیم به غیر از پیمانکار ها فعالیت دارن منم مثل شما تو این جا زندگی می کنم و آرزویی جز ارزانی و کیفیت روز افزون زندگیم ندارم اما واقعیت چیه و کجا زندگی می کنیم و شرایطمون چیه؟و ایران خودرو تنها در تهران نیست خراسان، شیراز، مازندران …. به جزه فرمایش خودتون سازنده قطعات تا حمل و نقل و غیره معمولا نفی یه موضوع خیلی راحت تر از پذیرش واقعیت دوست محترم
مگه شما وکیل وصی کارکنانشونی .این همه جون بیکار چرا دلت جوش نمیزنه براشون
حرفی منطقی از کارشناس خبره اقتصادی!!اگر خودروی خوب تولید نکنند ورشکست شوند بهتر است.
این اصل اقتصادی است که تولید باید صرفه اقتصادی داشته باشد تا ادامه ان منطقی باشد.
صنعت خودروی ما مثل یه بچه لوث میمونه که انتظار داره دولت ازش حمایت کنه، مجلس ازش حمایت کنه، قوه قضاییه ازش حمایت کنه در اخر هم باید از طرف مردم حمایت شه، ولی خودش در مقابل هیچ مرجعی پاسخگو نیست، در صورتی که همه این ارکان باید از مردم حمایت کنند…
من نمیدونم ایشون نفعی می بره یا نه اصلا هم خوشبین نیستم بابتش ولی حرف کاملا منطقی و بسیار تحلیل اصولی بود.جالبه که این همه شخصیت مختلف دارن صحبت میکنن آیا قبلا هم این حرفا رو میزدن آقایون؟؟
خیلی هم خوبه تعرفه رو بردارند پول پرایدو رو بدیم جیلی خیلی هم خوبه
کمپینی که برای نخریدن خودروهای داخلی ایجاد شده است بهترین کمپین قرن
کمپینی که برای نخریدن خودروهای داخلی ایجاد شده است،بهترین کمپین قرن شناخته شده
بهترین روش و تنها راه راهی است که ترکیه رفته تولید قطعات خاص با استاندارد ce و فقط مونتاژ ترکیه با داشتن فزرگترین کارخانه های مونتاژ رنو و نیسان و فیات صادرات به اروپا هم داره چرا الگو برداری نمیکنید؟
بهترین روش اینه که دست از تولید (البته بیشتر شبیه سرهم بندی و ماس مالی یکسری قطعات چینی هست) بردارن و فقط موتتاژ کهر باشن گو اینکه در همین مونتاژ هم وسائل خودرو و آپشن ها به یغما میره اما حداقل کیفیت داره
گام بعدی آزادی مبادی ورودی خودروهاست بمانند مناطق آزاد
بیاییم تبلیغ لسانی دهن به دهن بین هم بکنیم که واقعا نخریم
امیدوارم که نتیجه ی این تحریم به نفع مردم باشه و نشه عصای دست ی عده سودجو که میخوان ایران بشه مهد خودرو های چینی …
واقعا من نمی فهمم پراید یعنی چه؟ انهم در این زمان . ایا واقعا این خودرو ها دفاع کردن دارد؟ ببین راستی اقای مسئول (هر مسئولی ) همتون با هم تعطیلید . چون قشر ضعیف جامعتونو با پراید سوار شدن قیاس و قانع میکنید در صورتی که وظیفه شما حفظ جان ومال همه علی الخصوص قشر ضعیف تر می باشد ولی ….
هیچ كس راضی نیست که از خون مردم نون بخوره
مخصوصا كارگری که تو ایران خودرو و سایپا داره زحمت میكشه
چین الان داره خودرو تولید می كنه و از مونتاژ شروع كرده و سابقه تولید خودرو های چینی نصف ایران هست
با این تفاوت که چینی ها به مونتاژ بسنده نكردن و خودشون ماشین ساختن و با قیمت موتورسیکلت میفروشن
ولی ما ایرانیا بعد از 50 سال مونتاژ هنوز داریم ماشین های 30-40 سال پیش رو مونتاژ می كنیم
این یعنی اگر این صنعت ورشکست بشه به نفع مردم ایران هست
چرا چون تویوتا ؛ رنو ؛ پژو ؛ هیوندا ؛ ولوو ؛ فیات ؛ فولكس ؛ كیا و خیلی از شرکت های معتبر دنیا برای ورود به بازار ایران سر و دست میشكنن
یعنی برای خدمات پس از فروش به پرسنل نیاز دارن
برای تعمیر ؛ نگهداری و سایر بحث های مربوط نمایندگی های معتبر و رسمی هركدوم از این شرکت ها
پس اگر واقع بینانه نگاه كنیم شرکت ایران خودرو و سایپا بعد از ورشکستگی تازه نجات پیدا می کنند و جون میگیرن
چون بخش خصوصی میتونه شرکتی با خط تولید و پخش و نمایندگی های فعال رو به دست بگیره و برای فروش بیشتر مشتری رو راضی كنه و راضی نگه داره
اگر يادتون باشه به دليل تحريم توليد خودروسازها نزديك به صفر شد واردات هم بيشتر از امسال بود بعد خودروسازها براى جبران ضرر با استفاده از قطعات نا مرغوب ماشيناى از رده خارج را مجددا به توليد بالا رسوندند و قوانين هم مانع ورود خودرو شد خوب طبيعيه وقتى مردم ماشيناى خوب را از دست داده اند اين آشغالارو هم نميخرن يا ماشين خوب توليد كنين يا بزارين وارد بشه بابا اگه تحريم برداشته شد ماشين خوب توليد كنين اگر هم نشد به همون واردات به هر شكلش بسنده كنين بيش از اين هم باعث جان ومال مردم وتمسخر خودتون نشيد يه خورده شرافت كارى داشتن خوب چيزيه به خدا
اقا 50 سال بیش این کشور کادیلاک و شولت و … تولید میکرد . مردمو چرا فریب میدید همه می دونند شما چی کار می کنید دوست عزیز . از فروختن ماشیناتون با1/3قیمت به عراق تا …. .باید فکر این روزو میکردید.
الانشم ورشکسته هستند اگه وام های کلان دولتی نباشه یک روزم نمیتونن به تولید ادامه بدن پس همون بهتر دولت بیاد تو بخشهای دیگه این پولو سرمایه گذاری کنه .
این مردک هم می خواد از آب گل الود ماهی بگیره برای چین…حتمن حسابی وعده وعید بهش دادن
فقط خدا کنه این کمپین باعث نشه بشیم عین دهاتای چین همه بازار بشه کلهم چینی
مگر زن و بچه چینی گناه کردن که نون نخورن؟ مگر زن و بچه ایرانی گناه کردن با خودروهای داخلی کشته و معلول بشن؟ مگر زن و بچه کارگرای خودرو ساز گناه کردن شوهرشون در تصادف با خودروی داخلی کشته بشن؟ …؟
اونایی که با پارتی بازی میان سر کار خوب معلومه نمی تونن کیفیت رو بالا ببرن. پارتی بازی و سایر مفاسد رو اگه می تونیین ریشه کن کنید .کیفیت خودش درست میشه
درود بر این کارشناس فهمیده و کاردان.دست من بود همین امروز نعمت زاده رو مرخص میکردم و این آقا رو وزیر صنعت ایران معرفی میکردم.ولی افسوس که معیار لیاقت و شایستگی نیست در این کشور