اخباراخبار داخلی

ایران NCAP؛ استاندارد خودرویی ایران می شود

استاندارد کیفی جدید در خودروهای داخلی

دنیای اقتصاد: مراسم رونمایی از وانت جدید «گروه بهمن» در حالی غروب سه‌شنبه برگزار شد که طی آن، برخی مسوولان دولتی ضمن تاکید بر به‌کارگیری استانداردهای جدید در خودروهای تولید داخل، از مشتریان خواستند تا خودروسازان کشور را تنها نگذارند.

در این مراسم، معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه اروپایی‌ها هم‌اکنون از استاندارد یورو ان کپ (NCAP) (استاندارد ایمنی روز اروپا) در تولید محصولات خود استفاده می‌کنند، گفت: این استاندارد، توسط سازمان ملی استاندارد ایران بومی سازی شده و تحت عنوان «ایران ان کپ» در صنعت خودرو کشور اجرایی خواهد شد.

محمد شریعتمداری افزود: در آینده نزدیک به‌واسطه توافق صورت گرفته با خودروسازان داخلی، کنترل کاملی روی کیفیت همه قطعات و درنتیجه خودروی تولید شده، در کشور صورت خواهد گرفت.

وی در ادامه با اشاره به موارد خطوط قرمز دولت در بحث ورود شرکت‌های خارجی به کشور، تاکید کرد: خارجی‌ها باید بدانند که زمان نگاه به ایران به‌عنوان بازاری برای فروش کالا، به پایان رسیده و دولت اجازه نخواهد داد کشور به بازار کالاهای بی‌کیفیت خارجی تبدیل شود. به گفته شریعتمداری، خارجی‌ها باید با تولیدکنندگان داخلی، شرکت مشترک تاسیس کنند؛ زیرا اجازه سرمایه‌گذاری‌هایی که نتیجه آن، فقط تغییر مدل چراغ‌ خودروها بود را نخواهیم داد.

در ادامه مراسم اما رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز با اشاره به بالا رفتن حساسیت‌ها روی خودرو، گفت: خودرو کالای مورد نیاز مردم است و اگر آن را تولید نکنیم باید میلیارد‌ها دلار صرف واردات کنیم که منطقی نیست.

رضا نوروززاده افزود: بنگاه‌های عظیم تولیدی به صنعت خودرو متصل هستند و نمی‌توان به سادگی از این صنعت گذشت.

وی در نهایت به‌نوعی خواستار شکستن تحریم بازار خودرو شد و گفت: از مردم می‌خواهیم ضمن آنکه انتقادات آنها را می‌پذیریم مانند همیشه به واحد‌های تولیدی و برادران زحمت‌کش خودشان کمک کنند.

در مراسم سه‌شنبه اما خط تولید خودرو دوکابین ایسوزو D – MAX در «گروه بهمن» افتتاح شد و مدیرعامل این شرکت نیز ابراز امیدواری کرد که در پسا تحریم، سهم همکاری‌های گروه بهمن با شرکای خارجی توسعه و گسترش پیدا کند.

به گفته محمدرضا سروش، عمیق‌تر شدن سطح تعاملات صنعتی موجب توسعه در حوزه خودروهای تجاری خواهد شد.

17 دیدگاه

  1. دوست عزيز خودروى ما قابل استفاده نيست خودروسازى خودش مقصر است آشغالاشو جمع كنه جنس خوب بده دست مشترى چطور وقتى يك كاسب خرد تقلب يا تخلف مى كند پدرشو در ميارن واسش پلاكارد ميزنن خودروساز باعث اين همه خسارت مالى و جانى شده نبايد تعطيل بشه؟! اگه مسئولين نمى تونن مردم خودشون كارشونو بلدن خوب نمى خرن اگه جنس خوب توليد بشه حتى چينيام خريدارش ميشن شما برو كار خودتو درست كن منت مردم را هم نكش لطفا

  2. به این جمله توجه کنید : (دولت اجازه نخواهد داد کشور به بازار کالاهای بی‌کیفیت خارجی تبدیل شود) …عمو تو اهل کدوم روستایی با این همه اطلاعاتت؟

    الان ینی دولت اجازه داده کالای با کیفیت باشه تو مملکت؟ اصن ایران نزاشته که چینی وارد بشه.. اصن براید اوج کیفیته ها… میدونی چیه…دلم میخواد اونقد بهت فحش بدم که…. حیف که اینجا نمیشه

    به این جمله توجه کنید :(ضمن آنکه انتقادات آنها را می‌پذیریم مانند همیشه به واحد‌های تولیدی و برادران زحمت‌کش خودشان کمک کنند)

    اینا برادرانن؟ یا قاتلان؟ بخدا این تو فضا سیر میکنه…انتقادات و میبزیرید؟ مثه اینکه نمیبزیرید و لقب ضد انقلاب هم میدید که هیچ توهین هم میکنید…

    …حیف ایران که همچین افرادی دارن تصمیماتشو میگیرن….

  3. بنظرم اینجارو با المان اشتباه گرفتن چون یک ماشینامون به گفته خودشون کیفیت ماشین ایرانی یک سوم حالا کالای بیکیفیت خارجی ام وی ام 315 از نصف ماشینای تولید داخل از نظر ایمنی بهتره ائودی که تولید نمیکنیم خودرو با کیفیت اره بیارید ولی بدونید که خودرو شما هم ائودی نیست

  4. جاااااان؟؟؟ IRAN NCAP?????? :)))) خوب بود خندیدیم.

    احتمالا پرایدو با 5 تا سرعت میکوبن تو دیوار 5 تا ستاره هم بهش میدن .

  5. یه ساعت دارم به این قسمت از خبر فکر میکنم به جایی نرسیدم!
    (بومی سازی یورو ان کپ)

    خدا به خیر کنه.

  6. دیگه مردم دیگر به این دو لگن مونتاژ کن اطمینان ندارند.اینان اهل عمل نیستند.فقط شعار می دهند.تحریم تا نابودی این دو مثلا خودروساز.

  7. البته این مساله یک قدم رو به جلوست ولی فکر نمیکنم هر کشوری اجازه داشته باشه همینطور الکی برای خودش یک موسسه انکاپ تشکیل بده. موسسه انکاپ یک موسسه بین المللیه که بر موسسات انکاپ کشورهای مختلف نظارت داره و بدون قبول استانداردهای حداقلی این موسسه کسی نمیتونه از خودش و به دلخواه خودش موسسه بزنه. بعد هم مشکل خودرو در ایران لزوماً با این موسسه حل نمیشه. توی صنعت خودرو ایران دستهای زیادی هست که خودشون رو محق به برداشتن بخشی از درآمد این بخش میدونند و به نامهای مختلف باعث بالا رفتن قیمت خودرو میشن. توی این وضعیت خودروسازان و واردکنندگان خودرو مجبورند جهت مناسبسازی قیمت خودرو از آپشنها خودرو کم کنند که البته اولین آپشنهایی که کسر میشود اپشنهای ایمنی است مثل ایربگ ، سیستمهای ایمنی esp ، bas و ….

    1. جناب احمد کاملا درست میفرمائید این کار یک قدم به جلو است و میتونه سطحی از ایمنی در تصادف را چه برای ماشینهای مونتاژی ایران و چه وارداتی تعریف بکند.هرچند این سطح خیلی هم بالا نباشد ولی امکانی برای سنجش و قضاوت و ممانعت از تردد خودروهای بسیار ضعیف است که در گذر زمان میتواند سخت گیرانه تر به اجرا در آید.
      در مورد گفته بعدی شما و وضعیت حقوقی سازمانهای ان کاپ این چنین نیست که برای ایجاد آن نیاز به مجوز یورو ان کاپ باشد.در واقع خود ncap مخفف برنامه ارزیابی خودروهای جدید است.new car assessment program .و عنوان حقوقی و یا برندی نیست که کسی و یا کشوری نتواند بدون اجازه از آن استفاده کند.منتها وقتی encap باشد یعنی european new . . . آنگاه تبدیل به یک سازمان حقوقی مختص اروپاست که هیچ کشور دیگری نمیتواند از این نام کامل استفاده کند.
      مقر اصلی یورو ان کاپ در بلژیک است و در سال 1997تحت نظارت اتحادیه اروپا راه اندازی شد.که هم استانداردهای ویژه ای برای تستهای مختلف تصادف از جلو و کنار و پشت سر و مقاومت سقف و صندلی دارد که توسط کمیته عالی ایمنی وسائط نقلیه اروپا eevs تدوین شده است و قوانینی در مورد ماشینهائی که رد میشوند دارند که توسط اتحادیه اروپا ابلاغ شده و لازم الاجراست.
      هم اکنون کشورهای دیگری نیز برنامه سنجش و یا ارزیابی خودروهای جدید مختص به خودشون دارند که متناسب با توان تکنولوژیک و صنعتی خودشون و نیازهای خودشون استانداردهاشون را تدوین کرده اند مانند استرالیا ان کاپ (ancap) و چین ان کاپ (cncap) و لاتین ان کاپ(latinncap) که روشهای تستشون و سرعتهای برخورد خودرو با مانع و شیوه امتیازدهیشون با هم متفاوت است.البته تلاش همه اینها این است که با یک همگرائی مدت دار به سمت استانداردهای یورو ان کاپ نزدیک شوند.
      در آمریکا هم 2سازمان وظیفه این ارزیابی را دارند که یکیش دولتیست و با نام مدیریت ایمنی بزرگراههای آمریکا که بصورت مخفف nhtsa (national high way traffic safty adminstration) نامیده میشود و دیگری وابسته به بیمه هست که میتوان گفت سختگیرانه ترین استانداردهای تست تصادف در دنیا هستند و متناسب با امتیازی که میگیرند بیمه کمتری پرداخت میکنند و بصورت مخفف iihs (insurance institute for high way safty ) .
      در اروپا سازمانهای بسیار دیگری هستند که در این زمینه کار میکنند که بیشترشون حالت تحقیقاتی هم دارند و از سطح علمی و تجربه بسیار بالائی هم بهره مند هستند مانند آداک در آلمان adac و fdw در دانمارک یا بلژیک .
      موسسه ای هم در اسپانیا هست بنام ای دی آیدا که بر اساس سفارش مشتری هم تست میکند یعنی مشتری میتونه درخواست کنه مثلا بر اساس استانداردهای چین که ساده تر هستند ماشین رو تست کنند که خودروهائی مانند سورن و … که مدعی هستند این تستها را گذرانده اند در این موسسه تست شده اند البته هیچوقت مانند یورو اطلاعات مربوط به ماشینهای ایرانی را در سایتشون قرار نداده اند.

    2. نخیر اصلا روبه جلو نیس اگه لازم بود هرکشور اروپایی یه موسسه استاندارد میزد اونا عقلشون بیشتر از اینا کار میکنه اگه هرکشوری بخواد یه موسسه استاندارد داشته باشه که یه خودرو تو هرکشوری یه تعداد ستاره میگیره و امکان مقایسه نیست باید یه موسسه واحد باشد تا امکان سنجش و مقایسه به شکل برابر موجود باشد اینا اینکارو کردن که با ستاره های الکیشون مردمو خر کنن

  8. خوبه که ایران اینکارو کنه و واقعا باید از یه هم چین جایی شروع کرد و خودروهایی که قراره برن تو اروپا یورونکپ یا امریکا تست امریکا، البته تا اون موقع
    وقتی صنعت نوپای کره اسباب بازی هاشون را با حمایت طراحان خارجی مدام تغییر میدن تا به اصالت برسن ، چرا ایران نتونه، ایرام خودرویی که سال 80 محصول سمندش از محصولات به ظاهر خودروهای بزک شده چشم بادومی های کره ای بهتر بود

  9. اولاً کشوری میاد از این قرتی بازیا درست کنه که هر یکی دو سال سال خودروی کاملاً جدید تولید کنه. نه ایران که 22 ساله پراید و 25 ساله 405 تولید میکنه! ایمنی یک خودرو موقعی مهمه که هنوز به بازار نیومده باشه و مشتری بتونه با رقیبش مقایسه کنه. این محصولات فسیلی که الان توی بازار هستن دیگه برای بچه ها هم شناخته شده ان چه برسه به بزرگترا. تست جاده ایش هم با آدم های واقعی هزاران بار انجام شده و ایمنی بالاش برای همه روشن شده!
    دوماً کشوری که صنعت خودروسازیش انحصاری و لابی گرانه باشه، چه تضمینی هست که نتیجه تست های تصادفش شفاف باشه؟
    در نهایت هم مشتری کم درآمد و دست و پا بسته ایرانی که فقط پول پراید و سمند رو داره (تازه اگه داشته باشه) و خودروی دیگه ای هم نمیتونه بخره، ایمنی براش چه اهمیتی داره؟ حالا پراید یک ستاره باشه یا پنج ستاره …

  10. ما با افرادی در یک جامعه هستیم که استدلال میکنن در سال 80 سمند ایران خودرو از صنایع خودرویی کره جنوبی بهتر بوده
    کامنت این کاربر که امیدواره ایران خودرو محصولاتش یرای تست و صتدرات سر هز یوروانکاپ و امریکا دربیاره شما چی فکر میکنی اینها این قطعات رو هم از چین وارد میکنن و از ساخت ای سی یو عاجزن کامنت این دلاور همیشه در صحنه؛
    ali:
    شهریور 29ام, 1394 12:49
    خوبه که ایران اینکارو کنه و واقعا باید از یه هم چین جایی شروع کرد و خودروهایی که قراره برن تو اروپا یورونکپ یا امریکا تست امریکا، البته تا اون موقع
    وقتی صنعت نوپای کره اسباب بازی هاشون را با حمایت طراحان خارجی مدام تغییر میدن تا به اصالت برسن ، چرا ایران نتونه، ایرام خودرویی که سال 80 محصول سمندش از محصولات به ظاهر خودروهای بزک شده چشم بادومی های کره ای بهتر بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا