ایربگ های معیوب در ایران قربانی می گیرند؟!
مرگ در کمین رانندگان خودروهای خارجی
دنیای اقتصاد- بحران نقص فنی کیسه هوا (ایربگ) در حالی این روزها جهان خودرو را در بر گرفته که مشتریان ایرانی نیز در معرض صدمات ناشی از این نقص قرار دارند.داستان از این قرار است که ایربگهای ساخت تاکاتای ژاپن که 30 درصد ایربگهای جهانی را تامین میکند طی دو سال گذشته بهدلیل نقص فنی، منجر به خسارات مالی و جانی زیادی شده است. بر این اساس طبق گزارشهای موجود ایربگهای متعلق به این شرکت هنگام باز شدن، قطعاتی فلزی را به سمت سرنشینان خودرو پرتاب میکند و این ماجرا تا کنون چندین کشته و زخمی به جا گذاشته است.
از همین رو خودروسازان بزرگی مانند بیامو، لکسوس، تویوتا، جنرال موتورز، مزدا، نیسان، هوندا، میتسوبیشی و… چند فراخوان برای برطرف کردن این نقص فنی انجام دادهاند، تا جایی که گفته میشود آمار فراخوانها به 34 میلیون خودرو خواهد رسید. این در شرایطی است که موج فراخوان کیسه هوا هنوز به ایران نرسیده و مشتریان استفادهکننده از خودروهای خارجی در معرض خطر ایربگهای معیوب قرار دارند. بهنظر میرسد مشکل اصلی در این مورد، عدم ارتباط مستقیم واردکنندگان خودرو به کشور با شرکتهای خودروساز مادر است، چه آنکه نه متفرقهها و نه نمایندگیهای رسمی، هیچکدام به سیستم جهانی خودروسازان دنیا وصل نیستند.
به گفته کارشناسان، حدود 80 درصد خودروهای خارجی از طریق شرکتهای متفرقه وارد کشور میشود و ازآنجاکه مشمول گارانتی نیستند، فراخوانی هم شامل آنها نمیشود. از آن سو نمایندگیهای رسمی نیز اگرچه نسبت به ارائه خدمات پس از فروش الزام و تعهد دارند، اما بهدلیل تحریمها ارتباط مستقیمی با شرکتهای خودروساز مادر ندارند؛ بنابراین بسیار بعید است که محصولات وارداتی شان مشمول فراخوان بزرگ ایربگ شود.بنابر گزارشهای موجود، فراخوان ایربگ، خودروهای ساخت سال 2000 میلادی به بعد را در برمیگیرد و تا همین چندی پیش،17 میلیون خودرو در سراسر دنیا (به جز ایران) راهی تعمیرگاهها شدند تا کیسه هوایشان عوض شود.
یک روزنامه نگار حرفه ای می داند که نبتید هر عکسی را منتشر کند.
لطفا عکس های این مطلب را تلطیف کنید.
از آنجا که بیشتر افراد قبل از خوندن متن ، به عکس ها توجه می کنند ، چنین عکس هایی لازم هست تا گویای شدت خطرناک بودن شرایط باشد
شما اذیتی مجبور نیستی ببینی
میدونید ما توی کشوری زندگی میکنیم که حفاظت از جان آدمهاش خیلی مهم نیست،از آمار کشته هامون توی تصادفات به علت استاندارد نبودن جاده ها و خودروها مشخصه،آماری که مخصوصا در فصولی که مردم در جاده ها تردد بیشتری دارند برابری با کشته های جنگ های منطقه ای میکنه،وقطعا سود شرکتها و دلالان اجازه نخواهد داد که فکری برای ایربگ های قاتل بشه…
آقا اسامی خودروسازها رو با دقت بخونید ** بیامو، لکسوس، تویوتا، جنرال موتورز، مزدا، نیسان، هوندا، میتسوبیشی **
حالا دیگه خودتون ایربگ این شرکت ها رو تصور کنید ** ایران خودرو ، سایپا ، مدیران خودرو ، جک ، لیفان **
به نظرم بهترین کار برا ماشین های که خودمون سوار میشیم اینه که به محض خریدن ماشین ایربگ رو off کنید
فکر کنم ماشین های داخلی اف خدایی هستن فقط اسمی ایربگ دارن بنده سال گذشته با پرشیای مدل 93 یک ماه کارکرده با سرعت بالای شصت به یکglx برخورد کردم شدت تصادف باعث کج شدن کاپوت وگلگیر شد ولی اصلن هیچ کدام از دو ایربگ عمل نکرد اگر کمر بند نبود احتما لا بد جور ی اسیب میدیم توی نمایندگی ایران خودرو به کارشناس فنی میگم چرا این هیچ کدام از این دو ایربگ کار نکرده مگه خیر سرمون بابت این آپشن ها!!!! پول نگرفتن با خنده میگه خب در عوض داشبوردت سالم مونده!! تف به وجدان خودرو سازان دزد مون
آقا این که چیزی نیست ، من با ال نودم چپ کردم ، 3 بار ماشین پشتک زد ، تموم سپر و کاپوت له شد ، هیچ جای ماشین سالم باقی نموند ولی ایربگ ها باز نشد ، شانس آوردم کمربندم رو بسته بودم وگرنه الان صدام رو از اون دنیا میشنیدین 😐
اقایون مهندس :
زمانی ایربگ باز میشه که تا نیمه ، موتور خودرو جمع بشه.
اگه قرار بود که با نابود شدن سپر ها و جلو کاپوت و … ایربگ باز بشه که خسارت حاصل از باز شدنش بیشتر از نفعش میبود.
در مورد منحرف شدن ماشین و به قول معروف پشتک زدن و اسیب دیدگی سقف و درب های ماشین ایربگ جلو باز نیمشه خودرو باید مجهز به ایربگ جانبی و پرده ای باشه.
در مورد ایربگ های ایرانی ما که سه تا تصادف متاسفانه دیدیم ایربگ ها به موقع و بدرستی باز شده و جان چندین نفر نجات یافته.
من که به هیچ وجه به ایربگهایی که خودرو سازان ایرانی رو خودروهای ساخت داخل میگذارند اعتماد ندارم…تا حالا هم ندیدم و نشنیدم که ایر بگ رو ماشین ایرانی عمل کرده باشه و جون کسی رو از مرگ نجات داده باشه ، ترمزهای ABS هم رو ماشین ایرانی همینجوره و قابل اطمینان نیستند من با ال90 مدل 86 در نوروز سال نود بین سرعت 90 تا 100 وقتی ترمز زدم کنترل ماشین از دستم خارج شدم و از جاده پایین افتادم و زیر بندی ماشین کلا داغون شد تو سال 90 که قیمت ال نود فول حدود 14.5 میلیون بود من یک و نیم میلیون هزینه زیر بندی ماشین کردم …وقتی از کارشناس نمایندگی علت خارج شدن کنترل ماشین رو پرسیدم گفت این ترمزABS رو ماشین های ایرانی میزارند بدلیل اینکه ترمز چرخهای عقب کاسه ای است و لنتی نیست بعض وقتها درست عمل نمیکنند و میگفت برای اینکه ترمز ABS درست و مطمئن عمل کنه ترمز چهار چرخ باید دیسکی باشه…البته اینو بگم که تو نزدیک چهار سال که این ماشین رو داشتم فقط همون یک بار اون اتفاق افتاد و دو ماه بعد از زمانی بود که برای اولین بار تو کیلومتر 40000 لنتهای جلو رو عوض کرده بودم.
با سلام چیزی که کارشناس نمایندگی گفته درست نیست ، خیلی از خودروسازها بدلیل کاهش هزینه ها ۲ تا چرخ رو دیسکی میکنن ، فقط میتونه روی مسافت و قدرت ترمز تاثیر بگذاره.
اگه اشتباه میکنم جناب سپهر درستشو بگن.
من قبلا ال نود داشتم . از همون ابتدا که خریده بودم دریچه های هوا و آرم روی فرمون (رنو) رو فلزی (استیل) چسبونده بودم. همیشه هم وقتی پشت فرمون بودم با خودم فکر میکردم اگه ایربگ رو فرمون باز بشه همین آرم فلزی اول از همه میزنه چشم و چالمو درمیاره. و به نظر خودم اینکارم اشتباه بود، خوشبختانه در مدت یک سالی که ماشینو داشتم هیچوقت تصادفی نکردم. ولی بعدا که به ماشینای دیگه دقت کردم فهمیدم که خیلی از شرکت ها قطعات فلزی هرچند کوچک روی قسمت فرمون یا داشبورد نصب کردن که در صورت بازشدن ایربگ میتونه به راننده آسیب بزنه.
به نظر من روی ایربگ هیچ شیء فلزی یا حتی پلاستیکی محکم نباید قرار داشته باشه، چون بجای نجات جون راننده باعث مرگ یا آسیب جدی میشه. حالا داخل تجهیزات ایربگ که دیگه جای خود داره!
خب بهتر بود بجای اینکه تصورش رو کنی اون قطعات فلزی که خودت گذاشته بودی رو برمیداشتی
حیف بود داداش!!! ال نود خیلی داخلش رخ داره ! این چیز میزام اضافه نکنی که دیگه …
تو که نمیدونی …. ! 🙂
مگه ایران هم جزو دنیاست!!!
حق مطلب ادا کردی حمید حرفی ندارم برای گفتن
حالم به هم خورد
واقعا متاسفم که باید همچین عکسی رو ببینم
لطفا این عکس ها را قرار ندهید و یا آن را شطرنجی کنید و یا حداقل قبل از اینکه عکس را نشان دهید توضیح دهید که شاید تصاویر مناسب نباشد واقعا غیر حرفه ای کار کردید.