بازگشت فولکس واگن؛ماحصل مذاکرات ایران و آلمان
شرکت فولکس واگن مذاکراتی را با شریک قبلی خود، بم خودرو برای تولید محصولات جدید این شرکت در ایران آغاز کرده است.
به نقل از اقتصاد آنلاین، همراهی مدیر روابط بین الملل شرکت فولکس واگن با وزیر اقتصاد آلمان در سفرش به ایران، امیدهای زیادی برای شروع به کار دوباره و گسترده این شرکت در ایران را پر رنگ کرده است.
گفته می شود این شرکت با دو بازوی خود یعنی شعبه فولکس واگن برزیل که همکار بم خودرو است و اشکودا که به دنبال شریک جدید در ایران برای تولید است در بازار ایران حضور خواهد داشت.
اولین محصول فولکسواگن در ایران هم خودرو شاسی بلند تیگوان است . این خودرو از یک موتور 2 لیتری 4 سیلندر توربوشارژ و یک جعبه دنده جدید 6 سرعته اتوماتیک برای تولید 200 اسب بخار قدرت سود می برد. این خودرو در اندازه نزدیک به نیسان قشقایی قرار دارد و در بازار جهانی حدود 26 هزار دلار قیمت دارد .
احتمالا این خودرو در ابتدا به صورت واردات کامل توسط بم خودرو عرضه می شود.
در صورت واردات با در نظر گرفتن هزینه واردات شامل سود، هزینه حمل و مالیات و تعرفه های مختلف در صورتی که شرکت بم خودرو سود زیادی را برای واردات این خودرو در نظر نگیرد قیمت این خودرو چیزی در حدود 140 میلیون تومان خواهد بود . این خودرو در صورتی که در ایران تولید شود می تواند قیمتش در حدود 100 تا 120 میلیون تومان باشد.
اما شرکت بم خودرو و فولکس واگن در صورتی می توانند در بازار ایران حضور گسترده ای داشته باشند که محصولات ارزان قیمت فولکس واگن را در ایران عرضه کنند.
ارزان ترین مدل فولکس واگن مدل آپ است که در اروپا 8 هزار 900 یورو قیمت دارد این خودرو که هم اندازه پژو 206 است در صورت واردات، قیمتی بیش از 54 میلیون تومان خواهد داشت البته در صورت مونتاژ این خودرو می تواند قیمتش به حدود 40 میلیون تومان برسد و به رقیبی برای پژو 206 تبدیل شود .
موتور ارزان ترین مدل آپ 60 اسب بخار قدرت دارد و همچنان برای رقابت با پژو 206 موتور ضعیف تری بنظر می رسد . با این همه این موتور مدرن تر بوده و مصرف سوخت کمتری دارد .
دیگر محصولی که می تواند در ایران موفق باشد محصولی از تولیدات فولکس واگن در برزیل است که voyage نام دارد . این خودرو که هم اندازه تیبا است از موتور 1600 سی سی با قدرت موتور 104 اسب بخار بهره می برد .
این خودرو در صورت تولید در ایران می تواند بین 40 تا 50 میلیون قیمت داشته باشد که با این قیمت این خودرو میتواند رقیب خودروهایی مانند پژو 206 صندوقدار و تندر 90 باشد .
محصول مهم دیگری که میتواند در صورت تولید در شرکت بم خودرو با استقبال در بازار ایران مواجه شود خودرو جتا است .
این خودرو که در کلاس رنو مگان قرار دارد و در بازار جهانی 17 هزار دلار قیمت دارد و در صورت تولید در ایران میتوان آن را با قیمتی در حدود 70 میلیون تومان به دست مشتریان رساند .به گزارش اقتصادنیوز، این خودرو دارای موتور دو لیتری با قدرت 115 اسب بخار است .البته تمامی این محصولات در صورتی میتوانند در ایران موفق باشند که شرکت بم خودرو و فولکس واگن اراده جدی برای تولیدات مشترک در ایران داشته باشند .
در گذشته هم بم خودرو و فولکس واگن برنامه های جدی را برای بازار ایران مطرح کرده بودند. این برنامه شامل تولید 200 هزار خودرو فولکس واگن در ایران بود که هیچ گاه به سرانجامی نرسید و تنها در تولید نه چندان انبوه فولکس گل طی چند سال در ایران خلاصه شد پس از تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد به تندی رابطه بم خودرو و فولکس واگن رو به تیرگی گذاشت و در نهایت رابطه این دو شرکت قطع شد.
شرکت بم خودرو از مجموعه شرکت هایی محسوب می شود که پس از قطع همکاری کرمان خودرو با دوو در ارگ جدید توسط مدیران این شرکت ایجاد شد . از دیگر شرکت های فعال در ارگ جدید که توسط مدیران کرمان خودرو شکل گرفت می توان به راین خودرو ، مدیران خودرو و کرمان موتور اشاره کرد .
کرمان موتور هم اکنون با شرکت های لیفان چین و جِی ای سی چین ، راین خودرو با گریت وال چین و مدیران خودرو با چری چین همکاری می کند.
مدیران این شرکت ها در ارگ جدید در برنامه ای بلند پروازانه قصد دارند به رقیب اصلی شرکت های ایران خودرو و سایپا در جاده مخصوص کرج تبدیل شوند .
تولیدات خودرو درسال 92 در ارگ جدید معادل 46 هزاردستگاه بود که درسال 93 این میزان به 86 هزاردستگاه رسید که معادل87درصد نسبت به سال1392 افزایش یافته است و درافق طرح(پایان سال 1400)تولید پانصدهزاردستگاه خودروپیش بینی شده است .
واردات خودرو به نحوی انجام می شود که سبب ایجاد شغل و افزایش فناوری ساخت و تولید باشد و بخشی از خودروهای تولیدی نیز صادر می شوند.
پس از اعلام توافق هسته ای ، هئیتی از آلمان به منظور انجام مذاکرات بازرگانی به ایران آمدند که مذاکرات خودرویی بخشی از دیدار بود.
معاونت تشکلهای اتاق بازرگانی ایران (محمدرضا نجفیمنش) در یک نشست خبری اظهار داشت: پس از توافق هستهای و به منظور افزایش تعاملات اقتصادی با کشورهای دیگر، پنجشنبه و جمعه هفته جاری یک هیأت بزرگ ایرانی به سرپرستی وزیر صنعت و با حضور معاونان وی به وین سفر خواهند کرد.
وی تصریح کرد: در این سفر، نمایندگان 70 شرکت ایرانی حضور دارند و در واقع یک همایش بین ایران و کشورهای اروپایی برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه به زودی یک هیأت تجاری از فرانسه به ایران نیز خواهند آمد، گفت: از ایتالیا، کره و کشورهای دیگر نیز شاهد حضور سرمایهگذاران در ایران خواهیم بود.
نجفیمنش با بیان اینکه 37 درصد ارزش کل تولیدات کشور به واردات اختصاص دارد، افزود: در جلسهای که روز گذشته با هیأت آلمانی داشتیم، در مورد سرمایهگذاری و حضور آنها در صنعت خودروسازی و قطعهسازی ایران مذاکره کردیم.
وی توضیح داد: در این جلسه، آلمانیها علاقمندی خود را به حضور در ایران و سرمایهگذاری در کشورمان اعلام کردند و عنوان شد که علاقمند به شراکت با طرف ایرانی هستند.
درهای کشور به روی واردات هر محصولی باز نخواهد بود
وی ادامه داد: در این جلسه، وزیر صنعت آب پاکی را بر روی دست آلمانیها ریخت و عنوان کرد که دیگر مانند قبل درهای کشور به روی واردات هر محصولی باز نخواهد بود و اینطور نیست که هر چقدر خودرو بخواهند، به ایران وارد کنند، بلکه باید در اینجا سرمایهگذاری کنند و با حداقل ساخت داخل 40 درصدی و صادرات 30 درصدی آغاز به کار کنند.
به گفته عضو انجمن قطعهسازان، برنامه تولید 3 میلیون دستگاه خودرو تا سال 1404 در ایران پیشبینی شده که باید بخشی از آن صادر شود، به همین دلیل، باید به سراغ تولید خودروهای جدید برویم، زیرا خودروهای 20 سال پیش را نمیتوان صادر کرد.
وی با اشاره به مذاکره خودروسازان و قطعهسازان ایرانی با نمایندگان شرکتهای فولکسواگن و مرسدس بنز آلمان گفت: روز گذشته با حدود 12 شرکت آلمانی مذاکره داشتیم تا با یکدیگر برای تولید مشترک همکاری کنیم.
نجفی منش بیان اینکه در شهریورماه کارشناسان آلمانی برای پیگیری مذاکرات و همکاری مشترک با خودروسازان و قطعهسازان ایرانی به کشورمان خواهند آمد، گفت: صنعت قطعهسازی به لحاظ ارزشی باید چهار برابر میزان فعلی، تولید داشته باشد که در این جهت میتوانیم از شرکای خارجی استفاده کنیم.
به گفته وی، سال گذشته، ارزش تولید قطعات خودرو در کشور 7 میلیارد دلار بود که این رقم در سال 1404 باید به 31 میلیارد دلار برسد و شرکتهای اروپایی میتوانند در این بخش به ما کمک کنند.
نجفیمنش با بیان اینکه شرکتهایی مانند پژو و رنو در نقل و انتقال پول با ایران مشکل داشتند، گفت: نمایندگان شرکت پژو گفتهاند که آمادگی داخلی سازی 80 درصد خودروهای تولیدی در ایران را دارند و انتظار ما در این زمینه آن است که قطعهسازان نیز از مرحله ابتدایی طراحی خودرو در مذاکرات حضور داشته باشند.
کشش بازار ایران و عرضه خودروهای آلمانی
در این نشست خبری، رجال عضو انجمن قطعهسازان نیز در پاسخ به این سؤال فارس که با توجه به کشش بازار خودروی ایران و سطح درآمد مردم، حضور شرکتهای آلمانی و عرضه محصولات آنها تا چه حد میتواند پاسخگوی نیاز بازار ایران باشد، گفت: امیدواریم بتوانیم ماشینهای آلمانی را جایگزین خودروهای چینی کنیم تا از این طریق در قبال پولی که از مردم میگیریم، کیفیت مناسبی را ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: شرکت فولکسواگن هرگز حاضر به همکاری در تولید خودرو در ایران نبود، ولی در حال حاضر انتقال تکنولوژی و تولید در ایران صحبت میکنند که نشانه مثبتی برای صنعت کشور است.
رجال در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه زیرساخت صنعت خودرو ایران براساس تولید خودروهای فرانسوی شکل گرفته، آیا تغییر این تکنولوژی به راحتی برای تولید خودروهای آلمانی امکانپذیر است، گفت: بیشترین ماشینآلات قطعهسازان کشور، آلمانی هستند و استانداردها در تمام دنیا یکسان است، به همین دلیل، قطعهسازان ایرانی، ژاپنی یا اروپایی از یک استاندارد مشخص تبعیت میکنند و میتوانند یک کار را انجام دهند.
دعوت آلمانی ها از خودروسازان ایرانی برای حضور در نمایشگاه
هومن حاجیپور، مدیر امور تشکل اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه در جلسه روز گذشته با هیأت المانی، آنها از ما خواستند تا در نمایشگاه خودرو آلمان حضور داشته باشیم، گفت: این نمایشگاه شهریورماه برگزار میشود و حضور خودروسازان و قطعهسازان ایرانی میتواند عاملی برای همکاری با شرکتهای آلمانی باشد.
به گفته وی، هدف آلمانیها از حضور در ایران، تنها بازار 80 میلیونی ایران نیست، بلکه به بازار 300 میلیونی منطقه نیز فکر میکنند.
وی تصریح کرد: برای همکاری در زمینه صنایع شیمیایی، پتروشیمی، برق و انرژی، بازیافت و محیط زیست نیز برنامهریزیهایی صورت گرفته تا با طرف آلمانی همکاری داشته باشیم.
تنها راه نجات صنعت خودرو ایران،تعامل با برندهای معتبر جهانی به صورت اصولی در جهت بالا بردن سطح علمی صنعت خودرو در دانشگاه و هم در صنعت خواهد بود،به شرطی که سودجویی ها و زیاده خواهی های مافیایی سد راه نشود
متاسفانه اکثراً به فکر سود مونتاژ هستن و کسی به فکر به دست آوردن تکنولوژی های طراحی و ساخت خودرو نیست..
چه بسا چند صباحی دیگه دوباره به هر بهانه ایی مورد تحریم قرار بگیریم و باز شرکت های خارجی رخت ببندنو دست مارو بذارن تو حنا!!
تو این شرایط بهتره بیشتر تنوع ماشین بین 30 تا 60 میلیون رو بیشتر کنند
با اینکه دانشجوی سال آخر دکترای مهندسی صنایع دانشگاه تهران هستم و با بسیاری از مدیران خودروسازی در ارتباط دانشگاهی بودیم (مثه دکتر منطقی مدیر اسبق ایران خودرو که استاد mba تهران بود) و خیلی از دوستانم که دارند در این صنایع کار میکنند (و یا افرادی مثه بذرپاش که اونموقع که داشتم در شریف کارشناسی میخوندم، ایشون رییس بسیج دانشگاه بود!) هیچگاه علاقه ای نداشتم و ندارم که در این صنعت وارد شم، چرا که نفرین خیلیها پشت سر این مدیرانه و الان صرفا در دانشگاه مشغول به تدریسم و از زندگیم راضیم.
از طرف دیگه فولکس درصورتی موفقه که واقعا همکاری تولید در ایران داشته باشه وگرنه هیچ کسی حاضر نیست 40 تومن برای اتومبیلی با توان 60 اسب بده. در کل زیاد خوش بین نیستم که اتفاقات خوبی بیوفته (یعنی بهبود کامل رخ بده، اما بهبود نسبی حتما اتفاق میوفته).
آخ، خدا پدرتو بیامرزه
روزی نیست که ایران خودرو و سایپا و کرمانخودرو رو لعنت نفرستم.
الان دکترا داشتن شما چه ربطی داشت؟؟؟خواهشا نظرات علمی تر مرقوم فرمایید
دزدن نامردا دزدی ک شاخ ودم نداره حالادزدی ب دراک امنیت ماشین پایینه
من فکر میکردم که قرار با ورود آلمانی ها از شر چینی ها خلاص بشیم ولی این ماشینهایی که قرار وارد بشن قیمت بالایی دارن!!!(فقط در صورت مونتاژ قیمت مناسبی دارن که اونم چندین سال طول میکشه)
با سود ۵۰-۶۰ درصدی که آقایون انتظار دارند از فروش هر خودرو فروخته شده نصیبشون بشه ارزانترین و ضعیفترین خودروهای اروپایی قیمتی بالاتر از ۵۰ میلیون خواهند داشت ٬ و این یعنی عدم استقبال و شکست دوباره!
امیدوارم داخلی سازی و انتقال فناوری رو جدی بگیرن. تا دیگه فاجحه ایرانخودرو با شرکت های خائنی چون پژو اتفاق نیفتد. و همچنین در واردات و صادرات قطعه و خودرو به تراز ارزی صفر و شاید مثبت برسیم.
شروین جان ، فولکس واگن تیگوان ، توسط سایک چین ( صاحب ۲۵ درصد سهام فولکس واگن ) ساخته و مونتاژ میشه و توسط بم خودرو قرار وارد بشه .
از نظر توان ۲۰۰ اسب بخار و گشتاور ۲۸۰ نیوتن متر میباشد . اما اگر مطلب برخی سایتها رو مرجع قراربدهیم ، بدانید که قیمت آن با موتور ۲ لیتری بین ۲۹۰ الی ۳۱۵ هزار یوان هست . یعنی با یوان ۵۳۰ تومان ، بدون در نظر گرفتن عوارض گمرکی و مالیات و هزینه پلاک ، حداقل ۱۵۰ و حداکثر ۱۶۵ میلیون میشود ، حال چطور بم حودرو بصورت وارداتی میخواهد ۱۴۰ میلیون تومان بفروشد ؟!!!! قیمت این خودرو بالای ۲۰۰ میلیون خواهد بود .
http://chinaautoweb.com/car-models/shanghai-volkswagen-tiguan
حالا اینو گفتی که چی؟!
دقت کن که ام جی توسط سایک چین که مالک صد درصد ام جی هست ساخته میشود و یک برند چینی محسوب میشود!!
http://chinaautoweb.com/chinese-brands/
دزدن نامردا
فولکس قرار بود باقیمتهایه پاین تری در ایران شروع به کار بکند، ولی مخالفت شدید ایران روبرو شد فولکس گفت ما حداقل سودی که میخواهیم ببریم نهایت 3 ت 4 ملیون تومان هست ولی دولت خدوم ما گفت اگه زیر 45 میلیون تومان بخواهی بفروش برسونی اینجا جایی نداری
تا زماني كه منابع مالي ومنافع مالي اقايان با سود ٦٠ درصدي از توليدات ايران خودرو وسايپا وسود ٥٠ درصدي از كرمان خودرو باشه هيچ محصولي با سود كمتر از ٥٠ درصد وارد ايران نخواهد شد سياست اتومبيل وارداتي قيمت پايه خودرو در بازار جهاني به روز رساني با محصولات در حال استفاده ضربدر ٥٠ درصد براي مثال مثلا ٢٠٨ اگر بر فرض مثال در بازارهاي جهاني به پول ايران ٢٥ ميليون باشد با محصول تقريبا شبيه خود قيمت گذاري ميشود وقتي قيمت تمام شده ٢٠٦ تقريبا ٧ ميليون تومان ميباشد وقيمت براي عرضه در بازار ٣٠ مليون ميباشد قيمت ٢٠٨ براساس ٢٠٦ قيمت گذاري ميشود يعني اگر قيمت ٢٠٨ در بازار جهاني ١٣ ميليون باشد ٥٣ مليون قيمت ٢٠٨ خواهد بود تقريبا چهار برابر قيمت توليد اين معادله خيلي سخت به نظر نميايد هر شركتي خودروساز خارجي بايد قيمتهاي خود را براساس اين دستورالعمل نهايي كند ، شما دوستان خود را اذيت نفرماييد واسلام
انکارنمیکنم که خیلی ازقراردادهابه پورسانت مدیران داخلی بستگی داره
اما دوستان نظرغیرکارشناسی ندید.چطوری ممکنه خودروی 206 7 میلیون تومن باشه
یک کولر آبی که یه پمپ اب ساده و یه موتورتکفازو 4 تا حلبی داره تواین مملکت بالای یک میلیونه
مشکل ما سطح درآمدمردم وطبقه کارگره
وقتی پراید 7میلیون تومن بود ودلار 840 تومن و حقوق کارگربااضافه کارو..700 تومن بودمیشد10 ماهه پراید خرید
حالا حقوق کارگر شده 1.200 ولی پراید 21 تومن
اما دوستانی که میگن فقط مونتاژ خودرو رو به ما میدن
خب دوست عزیز ما سرمایه گذار تو ایران کم داریم که بیاد حتی همین خطوط مونتاژ رو تو ایران دایر کنه
تهیه زمین صنعتی،تاسیسات آب .برق و..بصورت صنعتی
تهیه سوله صنعتی با سقف مناسب و قابلیت نصب جرثقیل سقفی و…که همین ها مقدمه فقط مونتاژکاریه ما نداریم و یا کم داریم
حالا فرضا بخواهید تیم مهندسی و ماشین آلات گرون قیمت تهیه کنید که مثلا یک قطعه پلاستیکی بزرگ خودرو تولید کنیم
سرمایه گذارهای ایرانی پولهاشون توی ارزو سکه و زمین و…میچرخه
فکرتولیدی تو ایران کم داریم
واما دوستان قیمت 17000 یورو که میشه حدود 70 تومن ما .خب هرکسی نمیتونه این ماشین رو بخره
بنظر من سایپا ظرفیت خطوطمونتاژ پراید رو دراختیار و اجاره برند خارجی بگذاره هم خودش رشد میکنه هم کارگرمونتاژی و هم تکنولوژی رشد میکنه
خیلی از کشورها فقط با صنعت مونتاژبیکاری شون حل شده
مثل چین.ترکیه.برزیل.مکزیک
گام اول مونتاژو سپس مهندسی معکوسه
و مقدم تراز اینها تولید سالنهای صنعتی ارزان ودراختیارقراردادن این سالنها بصورت اجاره به شرکتهای معتبرخارجیه
چون بعید میدونم خارجیها بیان و با مشکل سرمایه خواباندن و زمان طولانی ساخت سوله های صنعتی خودشون رو درگیر کنند
اگر سرمایه گذاران دولتی و خصوصی بتوانند سوله های آماده دراختیارخارجی ها بصورت مشارکت بگذارند شاید بتوان خودروسازان خارجی را تطمیع بهتری نمود