اخبار داخلی

بررسی خودروهای برقی سامانه یکپارچه

چهار مدل تمام برقی به تازگی وارد سامانه یکپارچه فروش شده‌اند. قیمت و مشخصات فنی این خودروها نیز در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است.

به گزارش دنده 6 – اواخر سال ۱۴۰۲، شهرداری تهران و مسئولان دولتی خبر از واردات خودروهای برقی برای تاکسی‌رانی پایتخت دادند. این موضوع البته با واکنش‌های منفی از سوی کارشناسان روبرو شد. از یک سو، زیرساخت‌های لازم برای شارژ سریع خودروهای برقی در ایران موجود نیست و این موضوع، عملکرد یک تاکسی با کارکرد ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر در روز را مختل می‌کند؛ از سویی دیگر، ورود چند خودروی برقی برای خدمات عمومی، تاثیر چندانی بر کاهش آلودگی هوا و بهبود محیط زیست ناخوشایند تهران ندارد.

شکی نیست که ایران، مشابه بسیاری دیگر کشورهای پرجمعیت دنیا، به خودروهای الکتریکی نیاز دارد؛ اما مشکلات موجود در تامین برق که تابستان و زمستان به وضوح دیده می‌شوند؛ هنوز حل نشده‌اند. سوال مهم از مسئولان دولتی، بی‌توجهی به واردات گسترده‌ی خودروهای هیبرید و پلاگین هیبرید، با قیمت کمتر نسبت به مدل‌های تمام برقی است. ظاهرا تصمیم قاطع برای افزایش واردات خودرو در ایران وجود ندارد و ساماندهی بازار آشفته، به لطف ناکارآمدی شرکت‌های داخلی، امسال هم انجام نخواهد شد.

سدان برقی لونا GRE ایران خودرو
اولین سدان تمام الکتریکی بازار ایران، احتمالا لونا GRE خواهد بود. این خودرو ساخت شرکت JMEV زیرمجموعه‌ی گروه جینگلینگ (JMCG) است و با نام Yi در چین عرضه می‌شود. دیگر موضوع جالب، طراحی و تولید خودروی مذکور با همکاری رنو، هماهنگ با استاندارد ایمنی و فنی اروپا است. ظاهرا این مدل امسال در فرانسه نیز عرضه می‌شود.

ابعاد لونا GRE ایران خودرو با طول ۴,۶۷۰  و عرض ۱,۸۳۰  و ارتفاع ۱,۴۷۰ و فاصله محوری ۲,۷۵۰  میلی‌متر، مشابه تویوتا کمری ۲۰۱۸ موجود در ایران است.  ساختار تک موتور محرک جلو، ۱۴۹ اسب بخار قدرت  و ۲۲۵ نیوتن متر گشتاور فراهم می‌کند. براساس ادعای سایت‌های چینی، لونا GRE همراه باتری ۴۳/۹ کیلووات ساعت، ۱۵۳۵ کیلوگرم وزن دارد و در زمان ۱۰ تا ۱۱ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد. گیربکس تک سرعته،  این خودرو را به نهایت سرعت ۱۴۰ کیلومتر برساعت برای می‌رساند.

توان پیمایش لونا GRE با یک شارژ کامل، ۴۰۰ کیلومتر پیش‌بینی شده است. اگر این خودرو به برق شهری وصل شود، ۸ ساعت زمان می‌برد تا ظرفیت باتری‌ها را تکمیل کند. البته اتصال به شارژرهای DC که هنوز در ایران به عدد انگشتان یک دست نرسیده‌اند، فرایند شارژ کامل را در زمان کمتر از ۳۰ دقیقه ممکن خواهند کرد.

در چین برای  Yi آستانه قیمت ۱۷ هزار دلار وجود دارد. برای خریدار ایرانی در سامانه یکپارچه، هزینه خرید ۹۴۵ میلیون تومان دیده می‌شود! با این شرایط، آیا ممکن است ایران خودرو اقدام به واردات یک سدان مدرن با قیمت پایین‌تر از دنا پلاس و ۲۰۷ اتوماتیک کند؟

شاسی بلند برقی هوندا eNS1 معین خودرو
هوندا وزل برقی، با بدنه‌ی مشابه HR-V در چین تولید می‌شود. مدل هیبرید این خودرو نیز قبلا برای ورود به ایران رونمایی شده بود اما ظاهرا، نسخه‌ی تمام الکتریکی، زودتر عرضه می‌شود.

هوندا وزل با طول ۴۳۴۰  و عرض ۱۷۹۰ و ارتفاع ۱۵۸۲  میلی‌متر همراه فاصله محوری۲۶۱۰  میلی‌متر تولید می‌شود. با این شرایط، کراس‌اور هوندا کمی بزرگ‌تر از ام‌وی‌ام X33  است. هوندا وزل برقی با نام eNS1 نیز به یک موتور برقی با قدرت ۲۰۴ اسب‌بخاری همراه گشتاور ۳۱۰ نیوتن‌متر مجهز است.
این کراس‌اور گیربکس تک سرعته دارد و در زمان ۸ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد. باتری ۶۸.۸ کیلووات ساعتی با شارژ سریع می‌تواند در مدت زمان ۴۰ دقیقه شارژ شود؛ اما شارژ معمولی با برق شهری ۹ تا ۱۰ ساعت زمان می‌برد. هوندا eNS1 با هر بار شارژ می‌تواند مسافتی در حدود ۵۰۰ کیلومتر را طی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا