مزدا 3 در برابر کیا سراتو و هیوندای النترا
ده سدان هایی که از قدوقواره ای جمع وجور برخوردارند با توجه به محدوده قیمتی و قابل دسترس بودنشان برای عموم همیشه جزو شلوغ ترین کلاسها محسوب می گردد و همین موضوع هم باعث شده است که خودروسازان رقابتی سخت برای گرفتن سهمی بیشتر از این بخش بازار داشته باشند.
به نقل از خودرو کده، ازمطرح ترین خودروسازان این رده هم می توان به کره ای هاو ژاپنی ها اشاره کرد که سهمی قابل توجه از بازار را در اختیار گرفته اند. مطلب زیر نگاهی است مقایسه اي به سه رقیب نزدیک به هم در بازار که ۲ نمونه از آنها با تیراژی بالا در طی ۳ سال اخیر به کشور وارد شده و اتفاقا فروش قابل توجهی هم داشته اند.
۱: کیا سراتو ۲۰۱۳
طراحی سراتو برخلاف دیگر کره ای ها که معمولا از خطوطی شلوغ در آنها استفاده مي شود، در عین سادگی، جذاب و اسپرت است و در نمای جانبی هم بیشترین شباهت را به سدان اپتیما ۲۰۱۰ دارد. طراحی آن به گونه ای است که ظاهرا خودرو تمایل به جلو دارد و از موارد قابل ذکر در بدنه میتوان به رینگ های ۱۷ اینچی ۱۰پره که در زیر تایرهای تمام فصل کومهو با ابعاد ۲۱۵ اینچی جا گرفته اند، سپر بزرگ عقب که دیفیوزر یک تکه مشکی رنگ و خروجی اگزوز ۲٫۵ اینچی را در بر گرفته و همچنین پوزه ببر مانند آن اشاره کرد که جلوهای نسبتا اسپرت به آن ميدهد.
در بخش داخل هم طراحی و کیفیت مواد استفاده شده در آن چند پله ای نسبت به دو خودروی دیگر بالاتر است که شاید دلیل آنرا بتوان در فول آپشن بودن نمونه مورد آزمایش جستجو کرد. به عنوان نمونه سهم بیشتری از فضای داخلی همچون روکش صندلی ها، فرمان و پنل درها از چرم نسبتا مرغوب پوشيده شده و در پشت صندلی های جلو شاهد دو مانیتور ۷٫۵ اینچی لمسی با قابلیت ورود انواع پورت ها هستیم که به واسطه این امکان و همچنین سیستم تهویه مطبوع مجزا سواری راحتی برای سرنشینان ردیف عقب فراهم ميكند. مانیتور ۷٫۵ اینچی لمسی نیز امکان دیگری است که برروی کنسول مرکزی تعبیه شده است تا اطلاعات مربوط به سیستم صوتی و همچنین تصاویر مربوط به دوربین دید عقب روی آن نقش ببندد. امكان دیگری هم که کیا برای این خودرو در نظر گرفته و نمونه آنرا قبال در فورد موستانگ مشاهده کرده ایم، نمایش همزمان تصویر عقب خودرو برروی مانیتور مرکزی و آینه وسط راننده است.
نحوه قرارگرفتن ادوات شباهتی غیر قابل انکار به اپتیما دارد با این تفاوت که در کابین سراتو دیگر از شیب ۱۵درجه کنسول مرکزی خبری نیست. از دیگر امکانات داخلی و فنی کیا سراتو ۲۰۱۲ که به نوعی از امتیازات آن هم محسوب میشود میتوان به سیستم کنترل کشش، سامانه کنترل پایداری، سیستم ترمز ضدقفل، شیفترینگ از روی فرمان، تهویه مطبوع ناحیه ای، سیستم صوتی تک خشابه، چهار چرخ دیسک با قابلیت خنک شوندگی، رهیاب ماهوارهای و ۱۰کیسه ایمنی اشاره کرد. اين خودرو از پیشرانه ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپه به حجم ۲ لیتر بهره می گیرد و با توجه به فناوری CVVT قادر به تولید ۱۵۶ اسب بخار در دور ۶۲۰۰ و گشتاور ۱۹۴ نیوتن متری در دور ۴۳۰۰ است. وزن کلی آن برابر با ۱۲۴۲ کیلوگرم است که نسبت ۱ اسب بخار به ازای هر ۸ کیلوگرم وزن برای آن رقم میزند ضمن این که این ۱۵۶ اسب قدرت توسط یک گيربكس ۴ سرعته تیپ ترونیک به چرخ های متحرک جلو انتقال مییابد. فضای پا در ردیف جلو اندکی محدود است اما صندلی های چرمی و راحت آن به خوبی پهلوهاي شما را احاطه میکند تا راننده ثبات خوبی به هنگام رانندگی داشته باشد. سراتو در دورهای پایین موتور، بیش از اندازه آرام و سر به زیر است و تشخیص آن که در آن لحظه با چه سرعتی مشغول به رانندگی هستید قدری مشکل است. البته عایق بندی کابین آن چنان که باید نيست و حتی صدای اگزوز به داخل انتقال می يابد. اگر زیاد به ملزومات اسپرت رانندگی با این خودرو– يعني شتاب اولیه ضعیف و گیربکس تنبل — توجه نداشته باشید رانندگی با سراتو برایتان لذت بخش خواهد بود و این بیش از هرچیزی مدیون هندلینگ نسبتا خوب آن است. توان و گشتاور حاصل از پیشرانه این خودرو در وضعیت خوبی قرار دارد اما این مزیت با انتخاب یک جعبه دنده ۴ سرعته تا حدود زیادی کمرنگ شده است، به طوری که در شتاب اولیه تقریبا با الانترا، کرولا و سیویک برابر و از مزدا ۳ کندتر است.
البته برای جبران این نقیصه در نسخه آمریکای شمالی ازیک گیربکس ۶سرعته استفاده شده است و در نسخه خاورمیانه ای نیز دو گیربکس ۴ سرعته اتومات و پنچ سرعته دستی قابل سفارش است که نمونه های وارداتی به ایران از نوع ۴ سرعته اتومات است. سیستم تعلیق از نمونه مستقل برای هر چهار چرخ است و از ساختار مک فرسون، فنرهای مارپیچ، جذب کننده شوک به و میله پایدار ساز ضد لغزش برای محور جلو و عقب سود ميبرد که عملکرد نرم و راحتي به دنبال دارد. دقت داشته باشید که تاکید بیشتر کمپانی بر جنبه های خانوادگی خودرو و ارجحیت آن بر اسپرت بودن باعث شده است تا کیفیت رانندگی آن متفاوت با مزدا ۳ باشد و آن خشکی مصنوعی که در طول رانندگی با مزدا ۳ حس میشود در سراتو به چشم نیاید. سامانه کنترل پایداری در شتاب اولیه خودرو را مدیریت میکند و شاهد هیچگونه انحرافی در حرکت خودرو و فرمان نیستیم. این سامانه نه تنها سیستم کنترل کشش بلکه سیستم ترمز ضد قفل را نیز اداره ميكند.
این سامانه با همکاری سیستم کنترل کشش اجازه هیچگونه دایو و کشیدگی را به خودرو نمیدهد و قدرت توقف گیری آن با بهره مندی از دیسک های ۱۱ اینچی در جلو و ۱۰٫۲ اینچی در عقب به همراه توزیع نیروی الکترونیکی ترمز در حدی مطلوب ارزیابی میشود. در حرکات اسلالوم شاهد رفتاري آرام از سراتو بودیم که دلیلش را عالوه بر موارد گفته شده میتوان در بالانس وزنی خوب و مدیریت سامانه کنترل پایداری بر پیچیدن و دور زدن راننده جستجوکرد. در انتها باید گفت که استفاده از پدال های تعویض دنده ازپشت فرمان برروی خودرویی که شتابی ۱۰٫۵ ثانیه ای دارد کمی بی معنی به نظر مي رسد.
۲: هیوندای الانترا ۲۰۱۳
الانترای جدید در طراحی خود از آیتم هایی بهره میبرد که آن را نزدیکتر به برادر بزرگتر خود سوناتا کرده است و از این لحاظ دارای طرحی داینامیک و پویاست که نظرهای بسیاری را به سوی خود جلب میکند. نمای جانبی آن به واسطه سقف نیم دایره مانندش کاملا به یک سوناتاي کوچک شده شباهت دارد و رینگ های ۱۵ اینچی ۵ پره آن که در زیر تایرهای ۱۹۵ هانکوک قرار گرفته اند از قواره ای کوچکتر نسبت به سراتو برخوردارند. نمای عقب آن هم زیباترین قسمت طراحی خارجی الانترا محسوب میشود که برجسته ترین طرح در آن مربوط به چراغ ها میباشد. کابین آن شاخص به نظر نمی رسد و پلاستیک فشرده در آن حکمرانی میکند. صندلی های پارچه ای آن بزرگ و راحتند و فرم خاص کنسول مرکزی و نحوه قرارگرفتن ادوات و دکمه ها برروی آن از جمله نکات مثبت طراحی داخلی محسوب میشوند.
پروفیل فرمان همانند سوناتاست و شكل صفحه نشانگرها اندکی باعث بخشیدن روح اسپرتي به فضای داخلی شده است. با توجه به افزایش ۲٫۵ سانتیمتر در طول و ۵ سانتیمتر فاصله بین دو محور جلو و عقب شاهد جادارتر شدن کابین هستیم اما به واسطه شیب بسیار تند سقف در عقب سرنشینان این ردیف با قد بلندتر از ۱۸۰ اندکی آزرده خواهند شد. با این اوصاف اما امتیاز اصلی در این بخش را باید به الانترا داد. از جمله امکانات داخلی و فنی االنترا مدل ۲۰۱۲ می توان به ۴ چرخ مجهز به ترمز ضد قفل، ۴ ایربگ، سیستم کمکی ترمز در مواقع اضطراری، سامانه کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، نشان دهنده باد تایرها، کمربند ایمنی سه نقطه ای و غیره اشاره کرد.
الانترای مورد آزمایش از پیشرانه ۴ سیلندر خطی ۱۶سوپاپه به حجم ۱٫۸لیتر استفاده میکند که به فن آوری زمان بندی متغیر سوپاپها و تزریق مستقیم سوخت نيز مجهز شده است. پیشرانه فوق قادر به تولید ۱۴۸ اسب بخار در دور ۶۵۰۰ و گشتاور ۱۷۸ نیوتن متر در دور ۴۷۰۰ است که حدی میانه در این کلاس محسوب میشود. این نیرو توسط یک جعبه دنده ۶ سرعته اتومات با قابلیت تعویض دستی دنده ها به چرخ های متحرک جلو انتقال مییابد. وزن کلی آن برابر با ۱۱۹۴ کیلوگرم است که نسبت ۱ اسب بخار به ازای هر ۶٫۷ کیلوگرم وزن را برای آن به دنبال دارد. بر خلاف دو خودروی دیگر، الانترا توجهی به جزئیات نکرده است و این مسئله در هنگام نشستن در کابین به خوبی قابل درک است.
روکش صندلی های آن پارچه ای اما راحتند وپیشرانه نیز بر خلاف دیگر رقبایش با دکمه start/stop روشن نمی شود و نیاز به سوئیچ و چرخاندن آن دارد. البته در نمونه لیمیتد تمام موارد نام برده شده شامل ارتقا و افزایش کیفیت شده اند. آرگونومی کابین مطلوب است و هنگامی که برروی صندلی های نسبتا بزرگ آن قرار می گیريد پاهايتان از فضاي کافی برخوردار است. الانترا کامپکتی جذاب است که فراتر از حد انتظار بودن آن موجب شده تا این اندازه محبوب شود. در دورهای پایین پیشرانه یا به اصطلاح کم گاز رفتار آرام آن همانند سراتوست اما به محض آن که پا را بر پدال گاز فشار می دهید به خوبی می توانيد کنده شدن خودرو از زمین را حس كنيد.
هیوندای بر خلاف کیا و مزدا که از جعبه دنده تیپ ترونیک برروی سدان های کامپکت خود سود برده اند گزینه ایده آل را در جعبه دنده خودکار دیده است. جعبه دنده ۶سرعته ای که رفتاری همانند نمونه استفاده شده در برادر بزرگترش سوناتا دارد. ظاهرا تنبلی و تاخیر در up کردن دنده ها در گیربکس محصولات خانواده هیوندای امری ریشه ای و ذاتی است زیرا مشابه این عملکرد را قبال هم در گیربکس محصولاتی همچون سوناتا و جنسیس حس کرده ایم. با این حساب ۲ دنده اول آن نزدیک به هم و به نسبت بلند طراحی شده اند و این موضوع بر شتابگیری خودرو تاثیر گذاشته است. کیفیت سواری در آن نرم و راحت بوده و فرمان هیدرولیکش سریع و دقیق عمل میکند. در سرعتهای بالا تکان های ملموس بدنه و فرمان را فرا می گیرد که مهمترین دلایلش شاسی ضعیف در کنار تایرهای بسیار کوچکی است که با عرض کم خود نقطه ضعف آن شده است. یکی از محاسن الانترا فرمان الکتریکی است که در حفظ پایداری و چسبندگی خودرو به زمین بیشترین نقش را بازی میکند.
اگر رفتار راننده به صورتی باشد که چسبندگی تایرها در سر پیچ ها از دست برود این فرمان الکتریکی به صورت خودکار فعال شده و با کاهش نیروی انتقالی به چرخها باعث میشود چرخش صحیح تر انجام شود. تعلیق برای هر چهار چرخ مستقل است و در محور جلو مک فرسون و در محور عقب از نوع کوپل پیچشی است. این خودرو با بهره مندی از هر چهار چرخ دیسک، همراهی کردن سیستم ترمز ضد قفل و نیروی الکتریکی ترمز، توقف کامل از سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت را با طی مسافت ۴۱ متر امکان پذیر میسازد که عدد نسبتا بدی به حساب نمی آید. ضمن این که سیستم کنترل کشش و سامانه کنترل پایداری نیز از جمله لوازم پشتیبان شما در یک رانندگی ایمن و بی خطر با این خودرو محسوب میشوند.نکته مهم و پایانی در ارتباط با الانترا این است که هنگامی که نسل جدید این خودرو در سال ۲۰۱۱ با تغییرات گسترده در طراحی داخلی و خارجی روانه بازار شد، همگی انتظار یک خودروی سنگین تر از مدل قبلی را داشتند اما در کمال تعجب مشخص شد که وزن آن ۸۵ کیلوگرم سبک تر از ورژن قبلی خود است.
۳ : مزدا۳ جدید مدل ۹۰
واقعیتی که در مورد طراحی خارجی این خودرو وجود دارد این است که با بعضي از رنگها چهره چندان خوشايند و اسپرتی ندارد. در نمای روبرو مزدا۳ زیباست اما نه به زیبایی االنترا یا سراتو. دماغه کشیده و ورودی دهان مانند آن بزرگترین ویژگی ظاهری نسخه جدید مزداست که البته به دید برخی منتقدان خوب و به دید برخی دیگر خیلی هم جذاب از آب درنیامده است.
رینگهای ۱۶ اینچی ۷ پره که داخل تایرهای یوکوهاما C.DRIVE با ابعاد ۵۵/۲۰۵ جا دارند، چندان جالب توجه به نظر نمی رسند. کابین مزدا ۳ از نظر کیفیت و تجهیزات با فاصله کمی از سراتوی یاد شده در رتبه دوم این گروه جای دارد. صندلی های اسپرت آن با روکش چرم و مجموعه ادوات موجود در کنسول مرکزی که در میان پنلی از آلیاژ نقره ای رنگ قرار دارند، توجه هر بیننده ای را به خود جلب میکنند و از جمله امکانات داخلی و فنی آن میتوان به سیستم کنترل کشش، سامانه کنترل پایداری، کروز کنترل، گرمکن صندلی های جلو، ۶ کیسه هوا، سیستم ترمز ضد قفل، توزیع نیروی الکترونیکی ترمز، سان روف، سیستم استارت/استاپ، برف پاك کن اتوماتیک مجهز به سنسور باران و غیره اشاره کرد.
پیشرانه مورد استفاده در مزدا ۳ از نمونه ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپه به حجم ۲ لیتر است و قادر به تولید ۱۴۷ اسببخار قدرت در دور ۶۵۰۰ گشتاور ۱۸۷ نیوتن متر در دور ۴۰۰۰ می باشد. این قدرت توسط یک جعبه دنده ۵سرعته تیپ ترونیک به چرخ های متحرک جلو انتقال مي يابد و موجبات حرکت این خودروی ۱۳۱۰ کیلوگرمی را فراهم میکند. پیشرانه به ازای هر ۹ کیلوگرم وزن خودرو ۱ اسب بخار قدرت اختصاص میدهد و شتابش ۹٫۲ ثانیه است. صدای بیرمق پیشرانه در لحظه فشردن دکمه استارت به هیچ عنوان رضایت بخش نیست اما آرگونومی کابین مطلوب و تماما در جهت آسایش و راحتی سرنشینان طراحی شده است. ابعاد مزدا ۳ در مجموع از دو خودروی دیگر بزرگتر است و از این جهت میتوان آن را یک حسن بزرگ برای تمامی سرنشینان خصوصا در مسافرت های برون شهری دانست. مزدا با ۱۴۷ اسب بخار قدرت و طراحی خارجی اسپرت، آرامتر از آن چیزی است که راننده انتظارش را دارد و سیستم اگزوز هم هیچ گونه هیجانی به شما انتقال نمیدهد.
پیشرانه مورد استفاده در این خودرو همچون الانترا در حدی خوب ارزیابی می شود اما به نظر می رسد با توجه به حجم ۲ لیتری اش می توانست بهتر از این هم باشد. مزدا همچنین یکی از سنگین وزن های این کلاس است که از نظر نسبت اسب بخار به وزن ضعیف ترین عدد را به نام خود ثبت کرده است. آنچه هم که باعث مي شود از نظر شتاب اولیه شاهد برتری مطلقش نسبت به دو خودروی دیگر باشیم عملکرد خوب گیربکس و هماهنگ بودن فوق العاده اش با پیشرانه است. سیستم انتقال قدرت ۵ سرعته آن عملکرد خوبی دارد و به نظر میرسد که اگر یک دنده دیگر هم داشت شاهد ثبت رکوردهای به مراتب بهتر از اين هم بودیم. گیربکسی که به راحتی توان رقابت با تمامی هم ردیفانش در این کلاس و حتی کره ای های سایز متوسطی چون کیا اپتیما و هیوندای سوناتا را دارد. در نظر داشته باشیم شتاب اولیه خودروی هیوندا سوناتاي ۲٫۴ لیتری با گیربکس شش سرعته تیپ ترونیک و توان ۱۷۶ اسب بخار و گشتاور ۲۲۹ نیوتن بر متر برابر با ۹٫۵ ثانیه است و ۰٫۳ ثانیه ضعیف تر از مزدا ۳ است که مسلما یکی از دلایلش گیربکس کندی است که بارها راجع به عملکرد ضعیف آن گفته شده است. عملکرد سامانه توقف خصوصا در سرعت های بالا اصال رضایت بخش نیست و با هر بار فشردن پدال ترمز به خوبی میتوان عدم اطمینان را حس کرد. همچنین با هر توقف شدید، دایو یا به اصطلاح کله شدن مزدا بیش از دو خودروی دیگر است و این درحالی است که اتومبیل در ترمزهای خود از تمامی سیستم های الکترونیکی بهره میبرد. هندلینگ و کیفیت سواری مزدا ۳ خوب و قابل قبول است اما به شرطی که با آن در اتوبان های سرعت آزاد و مسیرهای هموار برون شهری به رانندگی بپردازید و به محض آن که قصد امتحان کردنش را در مسیرهای داخل شهر داشته باشيد به خاطر فاصله کم خودرو از سطح زمین و خشکی تعلیق در عبور از سرعت گیرها و دست اندازها دچار مشکل میشوید. این سیستم در محور جلو مک فرسون با ساختار فنرهای مارپیچ است كه ازمیله پایدار ساز و جذب کننده شوک و در محور عقب از میله پایدار ساز، چند اتصالی با فنرهای مارپیچ و جذب کننده شوک بهره میگیرد.
در مسیرهای صاف و هموار خارج شهر که بیشتر زمان تست در آنجا انجام شد به لطف بهره مندی از شاسی مقاوم و تایرهای بزرگ با چسبندگی مطلوب از پایداری خوبی برخوردار و همچنین پایداری آن در انجام حرکات اسلالوم مطلوب است و شما قادر خواهید بود تا سرعتی نزدیک به ۸۵ کیلومتر در ساعت و به کمک روشن بودن DSC مسیر را بدون انحراف طی کنید. یکی از نکات قابل توجه درباره مزدا ۳ عملکرد فرمان تلسکوپی آن است. این فرمان در مواقعی که سیستم تعلیق ضعیف عمل میکند و یا به هنگام انحراف خودرو در پیچیدن، هیچ گونه تنش و انحرافی را به شما انتقال نمیدهد و به نوعی بهترین یاری دهنده شما برای کنترل هرچه بهتر خودرو است. هر سه این سدان های کوچک در نهایت جزو بهترین های این کلاس هستند. در مورد کیا سراتو و هیوندای الانترا به خاطرهم خانواده بودن شرکت های سازنده به جرات می توان گفت در ۹۹% مواقع عملکردی مشابه یکدیگر دارند. در این میان سراتو جزو خودروهای موردپسند این بازار پر مشتري محسوب میشود، الانترا و مزدا ۳ از محبوبترینهای این کلاس در بازار محسوب میشوند که این روزها در سراشیبی کاهش قیمت قیمت قرار گرفته اند .
در بازار تهران :
در زمان نگارش این گزارش (شهریور ۹۴) هیوندای النترا مدل ۲۰۱۳ در بازار بین ۸۲ تا ۸۵ ، کیا سراتو مدل ۲۰۱۳ حدود ۸۵ و مزدا۳ جدید تیپ ۳ مدل ۹۰ بین ۸۴ تا ۸۶ میلیون تومان قیمت دارند .
جدول مشخصات فنی ۳ خودرو :
دوستانی که تجربه استفاده از خودروهای فوق را داشته اند از نظر رانندگی و استهلاک برای استفاده
دیگران تجارب خود را بازگو کنند.
تجربه استفاده از سراتو 2012 و مزدا 3 نیو تیپ 3: سواری خشک سراتو همین طور مجله گفته و درمقابل سواری نسبتا نرم مزدا همراه با چاشنی گیر کردن جلوی ماشین به دست انداز وقتی 5 نفر سوار باشن . مصرف سوخت 10 لیتر سراتو داخل شهر( اما کارخونه گفته 8 لیتر) در مقابل مزدا هم همینطور . قطعات و لوازم مصرفی ارزان تر سراتو نسبت به مزدا 3 جدید به عنوان مثال لنت عقب اصلی سراتو 90 تومن و لنت عقب اصلی مزدا تومن 130 . کیفیت متریال داخل کابین مزدا کمی بهتر از سراتو . تعداد ایربگ سراتو 10 و مزدا 6 عدد. در کل مزدا سواریش بهتر بود . سراتو استهلاک کم تر .
ماشین فعلی : ام جی 6 مدل 2012 که راضیم ازش و به دو ماشین قبلی ترجیح میدم.
تو این رنج قیمت تویاتا کمری 2007 glx و ام جی 6 به نظر من بهتره. سوناتا 2007 هم خوبه اما گیربکسش با موتور همچین هماهنگ نیست.
سراتو ۲۰۱۳ که ۴ دنده نیست ۶ دندست!
تا جایی که من میدونم مدلای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ نیمه اول ۴ دندن و از اخرای ۲۰۱۱ سراتوها همگی ۶ دندن درسته !؟
گیربکس سراتو از 2011 به بعد 6 دنده هست و سواری خشکی داره .کم استحلاکه ولی پر سرو وصدا . دید خوبی به بیرون داره و شتاب ثانویه خوب مصرف سوختش تو جاده خوبه زیر 7 ولی تو شهر بالاس.از النترا خیلی بهتره (البته بجز ظاهرش) ولی من مزدا رو ترجیه میدم. در کل خودروی بی دردسر یه.
متاسفانه اطلاعات اشتباهی در این گزارش وحود داره گیربکس سراتو 7 دنده هست*(6 دنده جلو و یک دنده عقب) نرمی کابین سراتو بهتر از مزدا 3 هست و از هندلینگ بالاتری نسبت به النترا برخورداره سراتو مانیتور تاچ در مدل فول یکی داره نه دوتا مزایای سراتو درمقابل مزدا 3 نیو قیمت قطعات بسیار کمتر در دسترس بودن خدمات پس از فروش و قطعه طراحی به روز تر علی الخصوص درون کابین برعکس کابین نسبتا قدیمی مزدا ارتفاع مناسب از سطح زمین و داشتن آپشن های فراوان مزیت مزدا نسبت به سراتو و النترا معماری انجین بهتر شتاب اولیه بهتر رانندگی اسپرت تر و راحتی کابین جلو ولی در مورد فضای عقب سراتو بهتر از دوخودروی مذکور هست النترا هم قابلیت های خوبی داره بهصوص مصرف پاییت و طراحی قسمت عقب زیباتر نسبت به سراتو و مزدا کلا دریک رنج هستند اما کابین مزدا قدری قدیمی جلوه میکنه و برای خودرویی در این کلاس مقداری دنده هست
از شمایی که شیفته و دلباخته سراتو هستی ، غیر از این کامنت هم انتظار نمیرفت.
با سلام خدمت دوستان
من الانترا 2015 شرکتی خریداری کردم و به لطف نمایندگی حداقل آپشن رو با نام فول آپشن بهم انداختند…توصیه میکنم که شرکتی نخرین…
ماشین 12000 تا کارکرده تو 7 ماه…
برای من صدای موتورش به شدت لذت بخشه…
داشبوردش خیلی الکی فضاییه…یعنی دفعه اول که پشتش نشستم انگار تو سفینه نشسته بودم که این سلیقه ای هستش….
تو دنده 1 و 2 تخته گاز که میرین به صندلی میخکوب میشین و بعدش موتور کم کم رام میشه یعنی حالته اسپرتشو یواش یواش از دست میده
کولرش فوق العاده قویه اصن به یه وضعی یخ میزنین
کلا همه چیش به دل من نشست به جز یک چیز…
درهاش فقط موقع باز و بسته شدن از داخل خیلی صدا میدن…اونم به خاطر پلاستیک های خشکیه که تو دستگیره های داخلی ماشین استفاده شده…ولی توی حرکت صدای اضافی از تو کابین نمیشنوین
از نظر مقایسه بین مزدا 3 و سراتو نظری نمیدم چون تا حالا پشتشون ننشستم…
دلیل انتخابم هم زیباییش نسبت به رقباش بود که این هم باز سلیقه ایه…
کلا تا الان ازش راضی بودم و چون اولین ماشین خارجی بوده که نصیبم شده تا الان فوق العاده ازش راضیم و شکایتی ندارم
سوالی داشتین در خدمتم…
آقا علیرضا عزیز.با تشکر از توضیحات خوبتون.میخواستم ازتون سوال کنم آیا گارانتی شرکت آسان موتور واقیعه؟یعنی اگه یه قطعه از ماشین معیوب شه شرکت تعویض و تعمیر اونو به گردن میگیره یا ازش سر باز میزنه و تفره میره؟من میخوام هیوندای i20 بخرم و مثل خودتون اولین باره میخوام ماشین خارجی بخرم.ممنون میشم اگه شما و بقیه دوستان راهنماییم کنن.
خواهش میکنم آقا رضا
باید عرض کنم خدمتتون که ماشین رو برای 5000 تا که بردم نمایندگی چک کنن و سرویس کنن یه لیست به مندادن که اینارو تعویض کردیم مثل فیلتر هوا و فیلترروغن و اینا و……و کلا هیچی پول نگرفتن…
سر 10000 تا که بردم نزدیک 230 هزار تومن کردن تو پاچمون ایندفعه پول گرفتن و به من گفتن که فقط سرویس اول رایگان بود…
سانروف ماشین یه دو ماه پیش ایراد پیدا کرده بود طوری که وقتی باز میشد عملا بسته نمیشد…دقیق ترش این که سانروف بسته میشد یه صدای ترق مانندی میداد دوباره باز میشد…..من بردمش نمایندگی کرج چون خودم ساکن کرج هستم….یه بنده خدایی اومد دید و امتحان کرد…خودش گفت تا حالا ندیدم سانروفی اینجوری بشه،،،،،باید باز کنیم ببینیم مشکلش چیه…منم چون کاملا متوجه بودم طرف نمیدونه میخواد چیکار کنه ماشینو برداشتم اومدم بیروون تصمیم گرفتم بعدا بیارمش نمایندگی تهران….ولی خداراشکر به کمک پدرم اینو یه جور بستیم یعنی به جای این که به صورت اتومات عین شیشه راننده بزنیم بسته شه تکه تکه فشار دادیم تا کامل بسته شد…دیگه هنوز قسمت نشده بیارمش تهران که شاید اساسی حل شه!!!
یه مورد دیگه هم راجب نمایندگی اینه که اکثر مکانیکاشون فروشندن….کفپوش ماشین پارچه ای بود…هم خیلی زود کثیف میشد و هم خیلی دیر بعد از شستن خشک میشد…رفتم نمایندگی از یه آقایی پرسیدم کفپوش الانترا پلاستیکی فابریک میخوام گفت خودم دارم…..از یه بنده خدای دیگه پرسیدم ایشونم میخواست شماره یه لوکس فروشی بهم بده…خلاصه بالاخره یه بنده خدایی پیدا شد منو راهنمایی کرد رفتم پیش مسؤلش گفتن نداریم باید سفارش بدیم….به جان خودم بعد یک ماه بعد از پیگیری های خودم اوردن 140 هزارتومن هم ازم گرفتن….دیگه من کل تجربم همین بوود تو این چند ماه…قضاوتش با خودتون ولی به نظر شخصیم فوق العاده بی مسؤولیت هست آسان موتور…..امیدوارم مفید بوده باشه
بازم ممنون علیرضا جان.برا تحقیق بیشتر رفتم نمایندگی هیوندای تسلیم (شیراز)از مشتری هایی که اونجا بودن سوال کردم گفتن خدمات دهی آسان موتور خوبه و …تو شیراز سه تا نمایندگی هیوندای وجود داره که همشون هم ادعا میکنن بهترین نمایندگی شیرازن!!!خلاصه از مالک یه هایوندای i20 راجع به ماشینش سوال کردم گفت ماشین کم خرج و کم استلاکیه و اجازه داد پشت فرمونش بشینم.زیاد به دلم نچسبید ماشین.رفتم یه سری به نمایندگی جیلران موتور که تو همون مجموعه خودرویی تسلیم هه و جیلی X7 (کراس اوور) نظرمو جلب کرد.توش واقعا لوکس طراحی شده و خوش اومد و موتورش هم 2400 هه و برا من که عاشق شتابم خیلی خوبه(البته نمیدونم واقعا شتابش خوب باشه یا نه)به هر حال به نظرم نسبت به قیمتش می ارزه و میخوام یکیشو بگیرم.اگه کسی از دوستان تجربه رانندگی با این ماشینو داره ممنون میشم تجربیاتشونو در اختیارمون بزارن
لطفا ام جی ۶ رو هم مقایسه کنید اون هم تو این رنج قیمت تمیزش گیر میاد
تست مجله ماشین
مقایسه فنی و بررسی اتومبیل های مزدا 3 ، رنو مگان، کیا سراتو و MG6
http://www.car.ir/news/New-Technology/Mazda3-Megane-MG6-Cerato
متاسفانه تست مجله ماشین اصلا قابل استناد و مستدل نیست و بسیار مغرضانه و یک جانبه هدفمند اعلام شده و این تست در هیچ کجای دنیا اعتبار نداره کافیه در گوگل سرچ کنید تا به ایراد این تست برسید اصلا ام جی 6 حرفی در مقابل کیا هیوندایی النترا و سراتو نداره جالبه ام چی با سایر چینی ها تست میکنن و نه خودروهای دیگه پس زیاد دلخوش به این تست نباشید
آقای سان مارتین من همه جوره ماشین آلمانی و ژاپنی سوار شدم، تو کره ای ها تقریبا بیشترشون رو تست کردم
ببنید کره ای ها و چینی ها هر دو صنعت خودروسازیشون تازه وبی تجربه هست، ایران خودرو از کره ای ها قدمتش بیشتره و مخصولتش تو یالهای قدیم بهتر بود
به نظرم جندان فرقی تو محصولات خوردویی بین این دو کشور چشم بادومی وجود نداره، درحالیکه جینی ها تو تمدن وبقیه مسایل خیلی از کره ایها پیشرفته ترن، تو معیارهای و خروجی های مهندسی صنعت خودرو هر دو دریک حد هستند
سراتو النترا قیمت بین المللیون تقریبا نصف ام جی 6 هست و واقعا النترا و سراتو از نظر کسایی که ماشین های زیادی رو سوار شدن واقعا اسباب بازی هستند و هیج حرفی پیش ام جی ندارند
اینم بارهای گفته اند سایت ام جی مادر (انگلیس) کاملا توضیح داده که کلیه محصولات ام جی توسط ام جی انگلیس مهندسی، طراحی و تحت لیسانس تولید میشن و ابنکه حتی اسمبل نهایی هم توسط تیم ام جی هست
من از خودرو سازهای کره ای بدم نمیاد مخصوصا برخی محصولاتشون رو دوست دارم ولی واقعیت رو نباید فراموش کرد
ام جی انگلیس اگر حرفی برای گفتن داشت که خودش با اون وضعیت ورشکست نمی شد که! طوری شکست خورد که هیچ کس حاضر نبود سهامش رو بخره … وضعیت جوری بود که سایپا هم می خواست بخره !!!
جوری می گی تحت لیسانس…
اولا که ام جی هیچوقت برشکست نشده، بعد از بی ام و، دو شرکت ام جی -رور که با هم شریک می شن، به علت بحران اقتصادی اروپا که بیشترش اشاره به رور داره، شرایط این دوبه بحران میره ، در این حین رور سهامش رو به تاتا هند واگذار میکنه، و شرکت ام جی سهام خودشو به شرکت سایک میده (4 امین خودرو ساز بزگ دنیا تو سال 2013)، 3 سال بعد ام جی -رور رسما بسته میشه!
https://en.wikipedia.org/wiki/Rover_Group
After MG Rover Group’s financial crisis and talks of acquisition or investment by Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) failed in early 2005, the MG Rover Group went into receivership. Following liquidation, SAIC bought the design rights to the acclaimed Rover 75 platform, along with the marques of Austin, Morris, and Wolseley. Nanjing Automobile Corporation bought the rights to the MG marque. In December 2007, Nanjing and SAIC announced their merger, which reunited some of the marques that had formed Rover Group.
در جواب فقط شخص شما (نه هموطنان عزیز که کره ای یا جینی سوار میشن) :
شما چطوری روت میشه اینطوری بگی کره، اونم لگن سازهای کره باآپشن های الکی با شتاب آردی!
آقایی که همه خودروها سوارشدی اعم از ژاپنی و آلمانی تاربحال چنین استدلالی حتی از خود چینی های بنجل ساز نشنیده بودم که اجناس چینی برتر از کره ای هستن این صحبت شما منطقی نیست هر کسی میدونه که اجناس کره ای بخصوص خودرو از چینی ها بسیار برتر هستند چین جایگاعی در ساخت خودرو در جهان نداره و خودروهای چینی از اقبال عمومی برخوردار نشدن
آقا از نظر شما همه دنیا بنجول سازن به جز کره ای ها
شما نظرت برای خودت محترم، ولی وقتی تست بهترین و قدیمی ترین مجله خودرو رو جون با معلوملت شما هم خونی نداره معتبر نمیدونی واقعا جه حرفی میشه زد؟
حالا این نه، تستهای مجلات بین المللی، خودرویی که سال 2014 رتبه بهترین هندلینگ رو گرفت (که بعدش پورشه 911 مقام دوم داشت) رو با محصول کره ای مقایسه میکنی؟
ببخشید همون شاسی هوشمند دینامیک رو راجمع بهش تحقیق کنید ببنید روتون میشه دوباره درباره این تکنولوژی و این خودرو این طور نظر بدید
هر محصولی ارزش خوب نگاه کردن رو داره، حالا میخواد جینی و کره ای باشه،
ژاپنی باشه، یا انگلیس، آلمانی و امریکایی
چرا تخریب- این کارها از بچه ها هم بعیده، شما که مشخص هست سنی ازتون گدشته چرا،
من بالا هم گفتم هر شرکتی محصول باارزش بده جه کره ای قابل تقدیره، ولی منکر علاقه به خودروسازهای قدیمی اروپایی نمیتونم بشم
این بحث مسخره چینی نامیدن MG رو تموم کنید
لوتوس هم مالک اش پروتون مالزی هست و تو دنیای امروز این مسائل حل شده.ضمن اینکه کره ای ها هم تو چین و هند مونتاژ میشن
از نظر سواری و رانندگی و شتاب اصولاً سراتو و النترا حرفی برای گفتن ندارن.MG6 تو شتاب و سرعت از پس برادر بزرگ سراتو یعنی اپتیما برآمده
عزیزان هموطن،محصول ایرانی مصرف کنید تا از نیروی کار خودمون و صنایع خودمون حمایت کرده باشیم.نه چینی نه کره ای نه …..من وی 8 رو ترجیح میدم به تمام اینایی که گفتید.چون اینقدر ارزش نداره که برای چند تا آپشن این همه تفاوت قیمت رو متحمل بشید.