بررسی سیستم هیبریدی MHEV پلاس آئودی
آئودی اخیراً سیستم هیبریدی جدید خود با نام MHEV پلاس را معرفی کرده و میخواهیم با آن آشنا شویم.
به گزارش دنده 6 – آئودی یک تصمیم تجاری برجسته و مهم را اتخاذ کرده است. این خودروساز آلمانی تا حدی تمرکز روی توسعه خودروهای برقی را کاهش داده و یک معماری جدید و مختص خودروهای درونسوز را برای بهکارگیری در خودروهای متنوع، از A5 جدید گرفته تا جانشین Q7 در آینده تولید کرده است. ارباب حلقهها پلتفرم جدید خود را PPC مینامد که مخفف عبارت Premium Platform Combustion است. PPC بهطور ویژه برای خود آئودی توسعه یافته و بنابراین امکان استفاده از آن در خودروهای گروه فولکسواگن همچون نسل بعدی فولکسواگن گلف یا اشکودا اوکتاویا وجود نخواهد داشت. علت این موضوع هم به نصب طولی پیشرانهها بجای نصب عرضی مربوط میشود و بنابراین این نوع طراحی با محدودیت خودروهای یاد شده در تناقض است.
آئودی برای تکمیل کردن پلتفرم جدید خود طیفی از پیشرانههای درونسوز را طراحی نموده و آنها را با سیستم هیبریدی ۴۸ ولتی جدید به نام MHEV پلاس ترکیب کرده است. این تکنولوژی در تمامی خودروهای درونسوز آینده آئودی بکار خواهد رفت و به خاطر اینکه ساختار نسبتاً پیچیدهای دارد بنابراین میخواهیم به آن بپردازیم. همانطور که نام این سیستم نشان میدهد، MHEV پلاس نسخهای ارتقا یافته و بهینه از تکنولوژی هیبریدی است. این مجموعه از دو موتور برقی و باتری ۱.۷۶ کیلووات ساعتی برای بهبود راندمان پیشرانههای آئودی و افزایش قدرت آنها استفاده میکند. البته موتورهای برقی یاد شده دقیقاً آن جایی که انتظار دارید قرار ندارند. یک استارتر ژنراتور به پیشرانه متصل شده و یک ژنراتور هم در بخش پشتی گیربکس وجود دارد. این ژنراتور اهمیت بیشتری خواهد داشت چراکه یک موتور برقی با ابعادی مشابه یک قرص نان محسوب میشود و آئودی مشکل طراحی آن را پذیرفته چراکه کارایی بهتری در باز جذب انرژی طی فرایند ترمز کردن و کاهش سرعت دارد.
ژنراتور دوم آئودی بجای اینکه فقط به جرم چرخشی پیشرانه تکیه کند میتواند جرم کل خودرو و گشتاور اضافی چرخهای در حال چرخش را جذب کند و برق بیشتری را با سرعت بالاتری تولید نماید. این موضوع اهمیت زیادی دارد زیرا باتری سیستم MHEV پلاس بزرگتر از نمونههای مشابه است. برای مقایسه باید دانست فورد پوما هیبریدی از باتری ۰.۳۸ کیلووات ساعتی برای سیستم هیبریدی خود استفاده میکند و باتری آئودی ۴.۵ برابر بزرگتر از آن است که باعث میشود قوای محرکه محصولات آئودی بیشتر شبیه سیستمهای هیبریدی فول عمل کند.
اما مزیتهای این سیستم در چیست؟ ابتدا اینکه MHEV پلاس به آئودی اجازه خواهد داد پیشرانههای درونسوز خود را تا دهه بعدی نیز تولید کند. مشتریان این برند به وضوح اعلام کردهاند که هنوز آماده انتخاب خودروهای برقی نیستند و کرستن انگلهارت مدیر پروژه پلتفرم PPC میگوید پیشرانههای بنزینی و دیزلی نقش مهمی در آینده آئودی ایفا خواهند کرد. ارباب حلقهها خاطرنشان میسازد MHEV پلاس از سیستم مدیریت قدرت هوشمندتری سود میبرد زیرا میزان استفاده برق در آن تقریباً مشابه سرعت تولید برق است. نتیجه این کار مصرف سوخت بهتر و آلایندگی دیاکسید کربن کمتر است. در واقع آئودی ادعا میکند سیستم MHEV پلاس بکار رفته در پیشرانه ۲ لیتری دیزلی جدیدش میتواند باعث کاهش ۱۰ گرم دیاکسید کربن در هر کیلومتر شود. این رقم در پیشرانه ۶ سیلندر ۳ لیتری خودروی S آئودی به ۱۷ گرم در هر کیلومتر میرسد.
موتور برقی نصب شده در پشت گیربکس همچنین میتواند آئودی A5 جدید را تا حداکثر سرعت ۳۰ کیلومتر در ساعت پشتیبانی کند. به این ترتیب شما فقط با استفاده از انرژی الکتریسیته میتوانید در ترافیک شهری تردد کنید. زمانی که سرعت خودرو افزایش یابد سیستم یاد شده خواهد توانست تا سرعت ۱۴۰ کیلومتر در ساعت کمکحال پیشرانه درونسوز باشد و به کاهش مصرف سوخت در اتوبان کمک کند. هنوز میزان مصرف سوخت رسمی این سیستم اعلام نشده اما ارباب حلقهها میگوید تکنولوژی MHEV پلاس میتواند در یک پیشرانه دیزلی باعث کاهش ۰.۳۸ لیتری مصرف سوخت در ۱۰۰ کیلومتر شود. این رقم در پیشرانه ۶ سیلندر جدید آئودی ۰.۷۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.