بررسی ولوو XC90 در تهران
ولوو XC90 جدید، اولین مدل از ولوو است که بر اساس ساختار تازه این شرکت با نام معماری مقیاس پذیر محصول (SPA) ساخته شده که با اعمال تغییراتی این ساختار در خودرو های آینده ولوو در اندازه و ابعاد مختلف استفاده میشود. البته نوآوری خاصی در مهندسی ماژولار SPA یا ساختار یکپارچه فولادی این خودرو دیده نمیشود، بلکه تغییرات اساسی در بخش سیستم تعلیق اعمال شده است. بر خلاف معمول، در قسمت جلو از استرات استفاده نشده و به جای آن طَبَق وجود دارد و در ساختار مستقل عقب نیز از یک فنر شمشی کامپوزیتی عرضی استفاده شده است.
و اما قلب تپنده XC90 یک موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر خطی است که به سیستم تزریق مستقیم و سیستم زمان بندی متغیر سوپاپ مجهز بوده و دارای دو میل بادامک است. در خودروی مورد تست ما که مدل T6 AWD Inscription بود، این موتور ۲ لیتری از توربو شارژر به اضافه سوپر شارژر دو مرحله ای بهره مند بود. ولوو حداکثر قدرت این موتور را ۳۱۶ اسب بخار در دور 5700 و حداکثر گشتاور آن را ۴۰۰ نیوتن متر در ۲۲۰۰ دور در دقیقه اعلام کرده است. همچنین نیروی موتور از طریق گیربکس ۸ سرعته اتوماتیکِ ساخت کمپانی ژاپنی آیسین با قابلیت تعویض دستی به هر چهار چرخ منتقل میشود.
اين موتور بسیار جمع و جور زیر یک کاور پلاستیکی مشکی رنگ جا خشک کرده و به همین دلیل فضای خالی زیادی در اطراف موتور دیده میشود.جلو پنجره XC90 تخت بوده و توسط چراغ هایی در دو طرف احاطه شده که به عنوان بخشی از امکانات پکیج Inscription مجهز به LED های مخصوص روز با طرحی شبیه به چکش هستند.
ولوو XC90 جدید با ۴.۹۴ متر طول و فاصله بین دو محور ۲.۹۸ متر، حدود ۴ سانتی متر از بی ام و X5 کشیده تر است. همچنین این خودرو چند سانتی متر از رقیب آلمانی اش عریض تر بوده، 1.77 متر ارتفاع داشته و چیزی در حدود ۲.۱ تن وزن دارد.
پس از ورود به کابین، سیستم جالب استارت خودرو جلب توجه میکند: با چرخاندن دکمه ای که روی کنسول میانی و کنار اهرم تعویض دنده قرار گرفته به سمت راست موتور روشن و به سمت چپ خاموش میشود. پس از چرخاندن این دکمه به سمت راست و روشن شدن موتور، اولین چیزی که نظرتان را جلب میکند پشت آمپر XC90 است که در حقیقت یک صفحه LCD بزرگ بوده و دور شمار و سرعت سنجِ مجازی در این صفحه با طرحی زیبا تعبیه شده اند.
همچنین یک مانیتور ۹ اینچی در کنسول وسط وجود دارد که در مقایسه با صفحه آیپد مینی کمی بزرگتر است. رابط کاربری ساده و قابل فهم بوده و قابلیت های مختلف در صفحاتی گنجانده شده که با کشیدن انگشت به سمت چپ یا راست (سوایپ کردن) قابل دسترسی هستند. عملکرد صفحه لمسی نیز بسیار خوب ارزیابی میشود به طوریکه ولوو عملکرد روان آن با دستکش را هم تضمین میکند که قاعدتاً این مورد برای سوئدی ها باید امری عادی باشد.
صندلی های XC90 اگر چه در نگاه اول کمی باریک به نظر میرسند، اما طراحی فوق العاده ارگونومیکی داشته و با امکان تنظیم در جهات مختلف، هر راننده ای میتواند به کمال راحتی پشت فرمان این شاسی بلند سوئدی دست پیدا کند. سیستم سردکن و گرمکن صندلی ها از طریق سوراخ های ریزی که در روکش چرمی تعبیه شده است، عملکرد رضایت بخشی را به نمایش میگذارند.
اهرم تعویض دنده کوتاه را در حالت درایو قرار میدهیم و حرکت را آغاز میکنیم. XC90 چابک ظاهر میشود، اما در عین حال حرکت خودرو با روان بودن و نرمی خاصی همراه است. صدای زوزه خفیفی از سوپر شارژر حتی در رانندگی عادی داخل شهری هم به گوش میرسد. تعویض دنده گیربکس ۸ سرعته خودکار طوری انجام میشود که دور موتور تا حد ممکن پایین نگه داشته شود، اما تعویض دنده ها بسیار نرم و بدون کوچکترین ضربه انجام میشود.
زمان آن رسیده تا شتاب و قدرت واقعی موتور این شاسی بلند سوئدی را بیازماییم. بدین منظور پدال گاز را تا انتها میفشاریم و XC90 طوری شتاب گیری میکند که نه با وزن ۲.۱ تنی و نه با موتور ۲ لیتری اش متناسب است. طبق اعلام رسمی ولوو، شتاب صفر تا صد کیلومتر این خودرو معادل 6.5 ثانیه است در حالیکه بی ام و X5 xDrive35i با موتور ۶ سیلندر 3 لیتری توربو و قدرت 306 اسب بخار نیز در عرض 6.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد. همچنین حداکثر سرعت XC90 رقم 230 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.
اگر چه کشش خودرو عالی است، اما با مقایسه اعداد و ارقام گشتاور این شاسی بلند سوئدی با رقیب آلمانی اش به ضعف کشش ولوو XC90 در دور موتور های پایین نسبت به بی ام و X5 xDrive35i پی خواهید برد: ولوو حداکثر گشتاور ۴۰۰ نیوتن متر را در دور ۲۲۰۰ در اختیار شما قرار میدهد، در صورتیکه بی ام و تمام ۴۰۷ نیوتن متر را در ۱۳۰۰ دور در دقیقه تولید میکند. اینجاست که وجود ۲ سیلندر بیشتر و موتور حجیم تر بی ام و نسبت به ولوو خودنمایی میکند.کیفیت سواری XC90 بسیار خوب است و از پس ناهمواری های خیابان های تهران به خوبی بر می آید که در کنار صندلی های فوق العاده راحت، کابین مجلل و سکوت حاکم بر کابین در حین رانندگی، این خودرو به معنای واقعیِ کلمه لوکس بودن را تداعی میکند.
سبک طراحی سوئدیِ فضای داخلی XC90 مختص خودش است و نه شباهتی به ژاپنی ها دارد، نه به آلمانی ها و نه به کره ای ها. در XC90 ردیف سومی نیز برای صندلی ها در نظر گرفته شده به طوریکه اگر با کاهش فضای بار عقب به 453 لیتر مشکلی ندارید، میتوانید دو صندلی خوابیده در قسمت عقب را باز کرده و بدین ترتیب این شاسی بلند سوئدی ظرفیت ۷ نفر سرنشین را دارد. البته در نظر داشته باشید که فضای پا در ردیف سوم صندلی ها برای نشستن افراد بزرگسال کافی نیست و به نظر میرسد ولوو این دو صندلی را مخصوص نوجوانان و کودکان طراحی کرده است.فضای بار عقب در حالتی که ردیف سوم صندلی ها خوابیده باشد، کاملا جادار و بزرگ است (1189 لیتر) و اگر ردیف سوم و دوم صندلی ها را بخوابانید، با فضای بار بسیار زیادی مواجه میشوید که طبق رقم اعلام شده توسط ولوو، در این حالت فضایی معادل 2435 لیتر در اختیارتان قرار میگیرد!
فرمان XC90 حس خوبی به راننده القا میکند و ترمز ها نیز از پس متوقف کردن هیکل عظیم ۲.۱ تنی خودرو بر میآیند، اما پدال ترمز احتیاج به فشار زیادی برای عمل کردن دارد که تا حدودی از حس اطمینان راننده نسبت به عملکرد ترمز میکاهد.ناگفته نماند که مصرف سوخت ولوو XC90 در شهر 11.76 و در بزرگراه 9.4 لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است.
جمع بندی
در حال حاضر ولوو XC90 در مدل های صفر کیلومتر بین بازه قیمتی 475,000,000 تومان تا 685,000,000 تومان معامله میشود که در گرانترین مدل شاهد آپشن هایی نظیر ماساژور صندلی های جلو، چرم طبیعی ناپا، دوربین 360 درجه، سیستم صوتی حرفه ای Bowers & Wilkins به همراه 19 بلندگو، رادار، هد آپ دیسپلی، وای فای، روکش سقف جیر، سیستم پارک خودکار، چراغ های زنون چرخشی، مانیتور 12 اینچی، رینگ های 22 اینچی و سیستم تعلیق بادی با قابلیت تنظیم ارتفاع هستیم.
همچنین میتوانید به عنوان یک شاسی بلند صفر کیلومتر در بازار ایران، خرید پورشه ماکان مدل 2017 را نیز مد نظر داشته باشید که این روزها در بازه قیمتی 550,000,000 تومان الی 750,000,000 تومان به فروش میرسد و اگر چه ابعادی کوچکتر از ولوو XC90 دارد، اما این برند آلمانی میتواند هر کسی را در انتخاب بین ولوو و پورشه دچار شک و تردید کند، خصوصا خریداران جوان.
اگر خرید یک شاسی بلند لوکس، اما دست دوم مد نظرتان باشد میتوان به لکسوس LX570 به عنوان رقیب ولوو XC90 در بازار اشاره کرد که البته مدل 2013 آن در بازه قیمتی 850,000,000 تومان الی 1,300,000,000 تومان معامله میشود که از نظر قیمتی تفاوت زیادی با ولوو دارد.
از گزینه های کارکرده دیگر میتوان به بی ام و X6 50 اشاره کرد که قیمتی در بازه 570,000,000 تومان تا 850,000,000 تومان دارد و این خودرو از موتور 8 سیلندر 4.4 لیتری با شتاب صفر تا صد 5.4 ثانیه بهره میبرد که آن را بسیار مناسب جوانان جویای هیجان میکند.
گزینه بعدی در میان کارکرده های بازار تویوتا لندکروز GXR است که در بازه قیمتی 450,000,000 تومان تا 595,000,000 تومان به فروش میرسد که یک شاسی بلند تمام عیار بوده و خودرویی 8 نفره محسوب میشود. همچنین این ژاپنی از موتور 6 سیلندر 4 لیتری با شتاب صفر تا صد کیلومتر 7 ثانیه بهره میبرد که کمی کند تر از ولوو XC90 است.
و گزینه آخر در میان دست دوم های بازار پورشه کاین S مدل 2013 است که در حدود 800,000,000 تومان قیمت دارد.
اما یکی از نکات حائز اهمیت در ولوو ایمنی آن است که همانطور که انتظار میرود XC90 از این نظر وضعیت بسیار مطلوبی دارد. این شاسی بلند توانسته 5 ستاره از موسسه Euro NCAP و 97 درصد در بخش صدمات وارده به سرنشینان کسب کند که در نتیجه ایمن ترین شاسی بلند بزرگ تست شده توسط این موسسه بلژیکی در سال 2015 معرفی شد. تصاویر زیر گواه این امر هستند:
در خاتمه میتوان به عملکرد ضعیف نمایندگی ولوو یعنی شرکت افرا موتور اشاره کرد که متاسفانه ظاهرا آنطور که باید و شاید در کسب رضایت مشتریان این برند سوئدی تلاش نمیکند.
واقعا تمام عیاره.ترجیحش میدم به لکسوز و پورشه
متاسفانه انقدر قیمت بالایی براش زدن که نمیتونه موفق باشه. بی ام دبلیو ایکس 4 و ایکس 6 و همچنین تویوتا لندکروز و حتی پورشه کایان کارکرده با این قیمت فراوان پیدا میشه. این خودرو خیلی بعیده که موفق بشه مگراینکه درقیمتگذاریش تجدیدنظرکنن
به نظر من اصلا این طور نیست. ولوو یه خودروی لوکس و فوق ایمن هست و کاملا ارزشش رو داره. اما حیف که بدست آوردن همون 500-600 میلیون هم برای ما یه آرزوی دست نیافتنی است…
بهترین چینی سویدی دنیا
بهترین چینی سویدی دنیا همین ولو هست
آفرین چین و شرکت جیلی مالک ولو
ولوو بسيار ماشين خوبي هست و اصلا در اين شكي نيست
اما اين ك
ماشبن با اين بازه قيمتي ٤٧٥تا٦٠٠ ميليون عمرا بتونه موفق بشه
طراحي ماشين چه در داخل و چه در خارج عاليه ولي طراحي عقب بسيار ابتدايي و حتي زشت هست نسبت به رقبا
بي ام ايكس تري كه حدود ٤٠٠ ميليون هست بسيار زيباتر و اصيل تر و با كلاس تر از ولوو هست
لكسوس nx هم با ٣٧٥ بسيار هتر از اين ماشين ولوو هست
شما با ٦٠٠ ميتوني بهترين مدا هاي تميز پورش هم بخري
ولوو در مقايس بين المللي هم نسبت به رقباش توي توليد سواري خودروساز انچنان مطرحي نيست
الان بيش از دو ساله كه شركت جيلي چين ٧٥ درصد سهام ولوو رو خريده
این مسخره رو با X5 مقایسه میکنین؟ نکن آقا یک چراغ عقب اون غول میرزه به 100 تای این. بحس دینامیکی و پرفورمنس و کابین و اینا بماند. x5 از x6 هم لاتی تره خود بی ام تعصب خاصی داره رو این اتاقش داره. ولوو هم خوبه ولی رقیب X4 هم نمیشه کاملا حسابش کرد. چه برسه به X5